1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Overal bewerkte wiet (BE)

Discussie in 'De coffeeshop' gestart door PsyTekZ, 13 mrt 2014.

Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
 1. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Weet nu niet of het over heel belgie hetzelfde is maar zeker in de streek west vlaanderen waar ik woon, op straat word hier verzwaarde bewerkte wiet verkocht met hopen. Zijn er mensen die weten met wat voor chemische of natuurlijke goedjes bewerkt word? En in welke mate is het schadelijk voor het mensenlijk lichaam? No offense tegen nederland maar gisteren bij ons op het nieuws, nederland kweekt massaal in belgie voor coffeeshops terwijl de wiet die hier gekweekt word, eerst terug naar nederland gaat en dan terug komt bij de belgische grote afnemers, BEWERKT...?? Heb dit al vernomen uit verschillende bronnen. Belgen/Nederlanders die hier meer weet over te vertellen, mening is vrij :) Bestaat er nog onbewerkte goeie wiet buiten de enkele soortjes die ik vind in een coffeeshop ver in nederland?
   
 2. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Ik weet dat het wel eens verzwaard wordt door middel van glas of haarlak. Heb het zelf nog nooit meegemaakt gelukkig. Hier is het ook al eens besproken:

  viewtopic.php?f=1&t=41256
   
 3. r0mmelp0t

  r0mmelp0t Belezen gebruiker

  Ik heb ooit in een documentaire nederwiet gezien dat zogenoemde `dompelwiet` voor het droger in een oplossing met lood gedaan word. Hierdoor word van 1 kilo 2 kilo gemaakt! 50% lood dus!
  Dit is zeker schadelijk voor de longen. Denk dat het zeker nog bestaat maar je moet de goede contacten hebben. Ik heb daar geen ervaring mee want ik ga naar de vertrouwde coffeeshop in nederland. Misschien een idee om een keer toertje nederland te pakken en flink inkopen bij verschillende coffeeshops. Kost in 1x een klap geld maar dan rook je wel een `schoon` wietje.

  R0mmelP0t
   
 4. Marcko

  Marcko Belezen gebruiker

  Hoer weet je dat de weed bewerkt is?
   
 5. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Doe af en toe wel es een weekendje bij jullie noorderburen, rotterdam en amsterdam zijn dan meestal mijn favo plekjes, kan je geloven dat ik de laatste keer lachkicks gehad heb van die lekkere onbewerkte soortjes, voelde me terug in men eerste smokers jaren, over de grens kom ik er liever niet mee, in het verleden genoeg kwijt geraakt door grenscontroles, liever hotelletje boeken en enkele dagen genieten, mentaliteit vind ik ook veel opener bij jullie, is telkens op en top fun :-P
   
 6. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Door veel dingen:
  - op de weegschaal, verzwaarde wiet krijg je bv. op 1gr. 1/3 minder dan moest die onverzwaard zijn.
  - verharde as (kom ik niet veel meer tegen, de truccen zijn veranderd)
  - als je via gerolde joint inhalleert is het net zo een vuurwerk op een taart, wij zeggen de wiet "fistert" (net het geluid als zo een feestelijke taartversiering -_- )
  - vooral de smaak ook, niet te beschrijven, maar soms gewoon niet lekker, soms valt het mee
  - soms is een top wiet zo keihard als ik er het dan over heb met vrienden er een top van op tafel gooi hard, geen blaadje of korrel thc die er af komt met zo een dof tok geluid bij landing

  Kortom alles wat ik niet merk als ik bij de buren op reis ben :)

  Vele smokers in belgie smeken om een gecontroleerd beleid, de thc waarden mag zelfs voot velen lager zolang de wiet maar lekker onbewerkt is :)
   
 7. mandragora

  mandragora Badass junkie Emeritus Mod

  Gewoon je eigen plantje kweken :wink: , ik smoor geen wiet meer waarvan ik niet zeker ben dat'ie 100% puur natuur is
   
 8. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Heb ik ook al zitten denken en is een feit wat je zelf doet doe je meestal beter :grin:
   
 9. mandragora

  mandragora Badass junkie Emeritus Mod

  Niet denken, gewoon DOEN :grin: , ik rook nog steeds wiet van een plant die ik 2 jaar geleden heb geteeld...of 3... weet het niet presies.

  Perfect bewaard in grote weckpotten en die wiet is tot op de dag vandaag nog steeds heerlijk te roken met een heerlijk gevoel, de potentie ervan is echt minimaal 'verwaarloosbaar' achteruitgegaan.

  Gewoon veel geluk gehad dat men plantje buiten meer een boompje was geworden :grin:
   
 10. Smokey046

  Smokey046 Bewuste gebruiker

  Ik woon in Belgisch Limburg, hier hoor ik het ook regelmatig van vrienden,
  Ik zelf heb al 2 jaar dezelfde dealer, ik weet wat ik krijg op voorrand en ik ken hem ook al een tijdje dus hij geeft me ook altijd een extraatje erbij.
  Is beetje zoeken op het begin, eenmaal je een goede vind gewoon bij hem blijven halen.
   
 11. nys1988

  nys1988 Newbie

  ik woon in Sint Niklaas , Oost-Vlaanderen en hier is er ook heel wat bewerkt spul... :(
  maar eens je je dealer hebt gevonden en je weet van waar het komt blijf je erbij... :smoke:
  heb telkens al bijna een jaar elke maand mn mooie grote zak vers van de kweekerij :wink:
  of zelf kweken maar aangezien ik een appartement huur is dit geen aanrader aangezien de huisbaas op een gelijkvloers werkt :grin:
   
 12. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Ook van 1988, ik smoke al heel wat jaar en het is veel verandert bij vroeger. Heb enkele goeie bronnen maar wat er soms rond gaat, zoals ze hier zeggen op de forums, echte bagger!!
   
 13. Rendeo

  Rendeo Belezen gebruiker

  Sorry voor de bump maar vond een nieuw topic maken wat stom als er al één was.

  Had de laatste jaren een vaste dealer en altijd goeie kwaliteit gehad.

  Door omstandigheden is hij gestopt dus koop ik hier en daar wat aan, maar het is belachelijk hoeveel bewerkte wiet er hier wordt verkocht in BE.

  Je smaakt er gewoon niets van en het effect is ook niet wat het moet zijn, om nog maar van onze gezondheid te zwijgen!

  Ben 14 jaar een fulltime blower geweest maar echt triestig hoe ze nu te werk gaan, en het ergste is dat veel mensen het niet door hebben dus blijven ze maar bewerkte wiet verkopen..

  Al die lekkere soortjes gewoon verpest voor dikke winst :confused:

  Heb deze nacht niet kunnen slapen en moest dit ff kwijt :tongueclosed:
   
 14. שמש

  שמש Wijs gebruiker

  Waarom koop je het niet op het darkweb. Ben er van overtuigd dat het daar goedkoper en beter is.

  Over verzwaring; het werkt als volgt- Wanneer de planten bloeien maar nog niet aan het afbloeien zijn, staan alle toppen nog mooi open. Dat is het moment dat bepaalde lieden er bijv steenwol over verstuiven. Wanneer de plant dan afbloeit sluiten de toppen (compacte toppen) en zie je er op het blote oog niets van, behalve met een microscoop. In Amsterdam ken ik in elk geval één betrouwbare coffeeshop die alle weed onder een microscoop bekijkt. Verder kan je er hoe dan ook vanuit gaan dat een zeer groot deel van de wiet resten van bestrijdingsmiddelen heeft. Geen enkele kweker riskeert het teloorgaan van zijn oogst. En spoelen (afspoelen van de planten) kan alleen wanneer de toppen nog niet groot zijn. Dus vanaf dat moment wordt er bij de meeste kwekers (behalve bij de enkele ideële biologische kweker, die predatoren tegen de plagen gebruikt) naar hartelust gespoten met de meest ongure stofjes die in de professionele land en tuinbouw al lang verboden zijn vanwege bijv hun kankerverwekkende eigenschappen. En dan is er bijv ook nog zoiets als meeldauw wat een hele oogst kan aantasten. Zwaar slecht voor je longen, maar geen kweker die het spul niet verkoopt.

  Dus: zelf kweken.
   
 15. Rendeo

  Rendeo Belezen gebruiker

  @Rayyar

  Ja daar heb ik niet veel verstand van, maar heb al gemerkt dat je vooral brol krijgt via internet dus ga dat ook maar laten..

  Ben terug opzoek gegaan en het enige wat ik tegenkom is dikke verzwaarde wiet, zelf bij mensen die al jaren verkopen!!

  Door dat verzwaard spul krijgt ge een raar effect in uw hoofd waardoor vele jonge gasten denken dat ze lsd wiet hebben of dat ze er heel stoned van worden hahaha, waar gaat het naartoe..

  Vooral de jonge generatie rookt vollop vervuilde wiet, echt zielig.

  Zal maar terug het risico nemen en naar de shops in Nederland gaan, beter dan mijn longen kapot roken.

  Stom Belgie :sweatsmile:
   
 16. Anunnaki

  Anunnaki Bewuste gebruiker

  Ik ook, maar deze sites zijn voor zover ik weet bijna onmogelijk te vinden :sweatsmile:
   
 17. Avīci

  Avīci Bewuste gebruiker

  Nee joh. Je moet alleen weten waar je zoeken moet.
   
  Anunnaki vindt dit leuk.
 18. Anunnaki

  Anunnaki Bewuste gebruiker

  Ja dat is ook het probleem hahaha.
   
 19. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Google is toch je beste vriend in dit soort gevallen. Maar via google kan je ook op forums met een gelijkaardig uiterlijk als DF terecht komen waar ze bergen bewerkte wiet verkopen. Wou hier onlangs nog een waarschuwtopic over starten maar heel men lap tekst weg door een tikfout dus is voor later ^^.
   
 20. Rendeo

  Rendeo Belezen gebruiker

  Idd, heb mij spijtig genoeg laten vangen.. Heb veel zin om die gasten paar keren te laten rijden voor niks!
   
 21. Rendeo

  Rendeo Belezen gebruiker

  Hier ben ik weer, had even een goede dealer maar die is vorige week gestopt dus ben weer op zoek gegaan en bij 3 verschillende vrienden mee besteld van hun dealer, man man wat een troep!!

  Ik blow al langer dan 10 jaar met die vrienden dus ik verwacht dat ze bewerkte wiet toch snel herkennen, maar ik krijg boze blikken als ik er iets van zeg.. ze maken hun longen kapot met die bewerkte shit en ze geloven mij gewoon niet.. het smaakt gewoon niet naar wiet, dat merk je toch na al die jaren blowen??

  Ik hou van elke dag een blow maar moeten stoppen omdat je alleen bewerkte wiet kan vinden is te gek voor woorden, stom Belgie!

  Zo, dat is er ook weer uit :tongueclosed:
   
  PsyTekZ vindt dit leuk.
 22. Mezelf

  Mezelf Bewuste gebruiker

  Wat zie jij als bewerkte wiet? Waarmee is het bijvoorbeeld bewerkt?
  Of bedoel je meer dat het met te veel troep "tijdens de groei" is gekloot?
   
 23. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Mss dit als voorbeeld. Ik citeer een bericht van een malafide forum die ik hier niet ga noemen.

  "Ik heb aan deze achterlijke idioot weed gekocht
  Met gevolg dat ik met een verbrande slokdarm zit . De weed was bespoten met 97% ETHANOL
  Ik heb enorm veel geluk gehad dat ik geen orgaan schade heb opgelopen . Mijn longen konden sebiet VERBRAND geweest zijn
  Hoe weet ik dit ze heben zijn weed=vergif laten ontleden in het labo van het ziekenhuis . met gevolg dat ik in het uz leuven lig .
  En nog 2a3 weken moet blijven .
  De specialist heeft gezegt dat ik door het oog van de naald ben gegaan . Wat wil zegen dat ik kon gestorven zijn .
  "

  Vond dit wel exteeem. Deze gozer heeft geluk gehad.

  Heb ook al gehoord van wiet die door de trommel gaat voor hash en terug bespoten word met zand of andere poederig substanties. Of planten die vanaf de bloei met gemalen knipafval beplakt worden. Te gek voor woorden en in Belgie krijgen ze het nog verkocht ook..
   
 24. Mezelf

  Mezelf Bewuste gebruiker

  Heel bijzonder verhaal hoor. Ik zeg niet dat dit niet waar kan zijn maar in die 19 jaar dat ik blow heb ik dit nog nooit gehoord of gezien.
  Heel vroeger zeiden ze nog wel eens dat er haarlak op de wiet gespoten werd omdat het er dan mooier uit zou zien. Maar Ethanol?? Waarom zou men dat doen? en zand waarom dat in godsnaam? Geen enkele koper komt dan nog bij je terug toch? Naja het zal wel.....
   
 25. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Als je van zeg maar 9 tot 11 savonds als nederlander kan gaan shoppen met een uitgebreid onbewerkt assortiment dan lijkt dit wel bijzonder ja, in belgie is dit harde realiteit...
   
  שמש vindt dit leuk.
 26. Rendeo

  Rendeo Belezen gebruiker

  Wiet die verzwaard is, heb hier nu 12.5gr liggen die eruit ziet als 6gr, super harde topjes waar er een soort van geel poeder (maismeel?) loskomt als je ze op tafel laat vallen.

  Zand ben ik 13 jaar geleden veel tegengekomen, koop je 10gr en heb je na het zeven een gram zand over!

  Ik wil vanavond wel wat foto's posten voor ik het in de wc gooi want dat spul komt mijn longen niet in..

  Vooral de haze/amnesia soorten zijn verzwaard, smaakt en ruikt niet naar wiet maar naar iets chemish, moeilijk te beschrijven maar schandalig dat bijna niemand het doorheeft.. ook komt de high er dan niet goed door en het geeft je een wazig gevoel.

  Kan gewoon niet anders dat die mensen ooit problemen krijgen met hun longen door zulke troep..

  Nog een dik jaar en dan kan ik zelf kweken!!
   
  שמש vindt dit leuk.
 27. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Herkenbaar dit. Tijdje geleden ook gezien bij vrienden dat ze dit soort wiet hadden. Ik had gehoord van iemand die groter aankoopt dat dit wiet is die vanaf de plant word bespoten met meelachtig poeder. Pure rotzooi feitelijk.

  Valt me ook op. De sterkste soorten worden het meest bewerkt. Witsoortjes of een whitewidow laten ze dan wat het is.

  Als je goeie sterke wiet wil roken ga je beter naar een shop in nederland. Ben je zeker van smaak, geur, kleur en sterkte zonder dat er gekloot is met de bloemen.
   
 28. שמש

  שמש Wijs gebruiker

  Heel herkenbaar. En ook in NL wordt er verzwaarde troep (met bijv. glaswol in de toppen) aangeboden. Ik ken sowieso één coffeeshophouder die al zijn ingekochte weed persoonlijk onder de microscoop heeft bekeken (samples wel te verstaan) om er zeker van te zijn dat hij geen troep koopt. Het is namelijk vaak niet met het blote oog te zien. We mogen ons in NL gelukkig prijzen dat er kwaliteitskontrole plaatsvindt ddor de coffeeshop.

  Geel poeder is nieuw voor me, maar ik sta er niet van te kijken.
   
 29. Rendeo

  Rendeo Belezen gebruiker

  Gisteren eens naar Tilburg gegaan en was ook de moeite niet..

  Heb een soortje en het is net een zure snoep in je mond als je een topje eet, echt vuil!!
  Zou dit nog voeding kunnen zijn?

  Had beter nog wat hasj gekocht, had ik nog iets van goede smaak :tongueout:
   
Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
Laden...