1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Oxynorm, wat zou ik moeten voelen?

Discussie in 'Farmaceutische drugs' gestart door Species8472, 28 jul 2017.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Species8472

  Species8472 Newbie

  Sinds 2 weken heb ik oxynorm (op voorschrift van een arts) In eerste instantie begon ik met 10 mg, 4-6 keer per dag. Geen effect. Sindsdien nog een paar keer een hogere dosis geprobeerd, maar ik merkte weinig.

  Nu een paar dagen geleden 140mg genomen en een paar uur later nog 60mg bijgepakt. (vooraf tonic gedronken en maagtabletten geslikt, en een paar magnesiumcitraat tabletten. Dit had ik op engelse fora gelezen om de werking te versterken). Ik werd slaperig, dat is alles. Overal lees ik geweldige tripreports over oxy, wat zou ik moeten voelen? Wat bedoelen jullie met 'hard gaan' ?

  Verder heb ik helemaal geen ervaring met drugs, ook geen wiet of zo. Zelfs alcohol heb ik nog nooit gedronken, dus daar kan ik het ook niet mee vergelijken.

  Voor de pijn doet het ook bijzonder weinig, dat blijft erg hevig. Hoe kan ik een betere werking van de tabletten bekomen? Wat doe ik verkeerd?

  (ben overigens een klein vrouwtje, en ook nog te licht voor mijn lengte, dus zou een 'normale' dosis er al veel harder moeten inhakken dan bij een volwassen vent die 3x zo zwaar is.)
   
 2. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Je krijgt het van de dokter op voorschrift en gaat vervolgens zelf experimenteren met recreatieve doseringen... Ik zou zeggen overleg met je arts dat het niet goed aanslaat en laat het recreatieve maar achterwege, daar slik je het ook niet voor als het goed is.

  Als je dit soort belachelijke doseringen blijft slikken zal het voor je klachten sowieso niet meer gaan helpen. Je mag nog van geluk spreken dat het niet werkt, want anders had je met een OD in het ziekenhuis gelegen of het zelfs niet eens kunnen navertellen. Realiseer je je überhaupt hoe gevaarlijk je gedrag is geweest?
   
 3. SanneBanne

  SanneBanne DF Staff Medewerker Moderator Tripreport Analist Tripreporter

  Ik kan hier vooral maar 1 zinnige reactie op geven en die ziet er zo uit: :fearscream:
  Verder, wat Psychedelibee zegt. Echt gevaarlijk :openmouth: Je moet nog langer mee. Dokter kan je vast helpen aan iets sterkers, voor je pijn. Sterkte!
   
 4. Species8472

  Species8472 Newbie

  De huisarts zei zelf dat ik gerust 10 tabletjes van 20mg per keer mocht nemen... heb ik nog specifiek nagevraagd. Hij zei, beginnen met een half, en als dat niet werkt, kun je bijpakken tot 10 of meer.

  En de pijn werd ook niet minder met 10 tabletten.

  En sanne, helaas ga ik toch niet heel lang meer mee dus wat dat betreft maak ik me ook weinig zorgen om langetermijngevolgen.
   
 5. SanneBanne

  SanneBanne DF Staff Medewerker Moderator Tripreport Analist Tripreporter

  Jeetje, zijn er geen sterkere middelen dan voor je? Lijkt me bizar als zoveel niet eens helpt en je met pijn moet zitten.
   
 6. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Kan daar maar moeilijk bij met mijn hoofd eerlijk gezegd, want 200mg oxycodon is echt bizar veel en dat kan levensgevaarlijk zijn.
   
 7. Drugslover43

  Drugslover43 Belezen gebruiker

  Is toch vreemd dat je niks merkt van zoveel Oxy. Ik ben een ervaren gebruiker en ik ga van 200mg echt wel hard uit me dak. Ik heb t dan wel over de werkzame stof oxycodone volgens mij is de oxynorm die jij beschrijft weer een andere opiaat. Het ene opiaat is het andere niet zo is Oxycodon bijvoorbeeld 2 x zo sterk als gewone morfine .
  Voorzichtigheid is sowieso geboden als beginneling, opiaten kunnen echt gevaarlijk zijn
   
 8. Drugslover43

  Drugslover43 Belezen gebruiker

  Heb t ff opgezocht en oxynorm en Oxycodon zijn wel degelijk hetzelfde. Sorry maar dan kan ik maar moeilijk geloven dat je als beginnend gebruiker niks merkt van deze hoeveelheden
   
 9. Yaizer

  Yaizer Bewuste gebruiker

  200 mg is inderdaad wel erg veel.

  Wel moet ik er bij vertellen dat ik rond de 100-140 mg zelf kreeg (verspreid over 24 uur). Waren 4 oxycodon, 4 oxycontin, 4 oxynorm (verschillende tijden van afgifte volgensmij) en het werkte erg goed bij mij. Dit waren dan wel 12 pillen van de 40. Één pil diazepam elke avond en de overige 27 weet ik niet meer.

  Moet zeggen dat die tolerantie er wel snel is maar beginnend op 200 mg is wel hard-core. Dacht dat mijn pillen voorschriften wel een beetje de max. was wat mogelijk was.
   
 10. Species8472

  Species8472 Newbie

  Daarom vind ik het ook vreemd dat A: de huisarts zegt dat het mag en B: ik er niks van merk behalve slaperigheid.

  Edit: Ow ja, jeuk! Dat kreeg ik wel.

  Oxynorm is inderdaad oxycodon, maar dan een smelttablet... en instant release. wat zou ik dan moeten voelen? Verwacht ik gewoon te veel? Neem ik het niet goed op? Zoals ik al zei heb ik verder geen drugservaringen, dus ik weet ook niet hoe een joint 'high' voelt of een alcoholroes... maar ik had verwacht toch wel redelijk wappie te worden, lacherig, euforisch, etc.

  Heb een uurtje terug 30mg genomen en neem zo nog 40. Als ik dan nog steeds niks merk (zowel geestelijk als voor de pijn), vermoed ik dat oxy gewoon niet werkt bij mij.

  (heb overigens ook fentanyl... daarvan zei de HA ook dat ik dat 'onbeperkt ' kon gebruiken, dat er geen limiet per keer aan zit... terwijl ik overal op internet lees dat het zo gevaarlijk is en de kans op overdosering groot. (daarom dat ik om oxy gevraagd heb) Dus dat durf ik niet echt aan. 250-300ug nasaal is het hoogste wat ik probeerde, toen voelde ik me een paar minuten goed en daarna ook snel niks meer. Terwijl ik van een prik morfine of fentanyl door m'n infuus niet meer kon staan van de duizeligheid. )

  Edit: 2:30: Nu word ik weer erg slaperig. Typen gaat lastiger en ik kan mn ogen niet focussen, dus ik denk dat ik zo weer slaap.
   
  Laatst bewerkt: 29 jul 2017
 11. Species8472

  Species8472 Newbie

  Kan ik mijn vorige reactie niet meer aanpassen?

  Ik heb ongeveer 2-3 uur geslapen (werd eerst rond 4 uur wakker, daarna nog eventjes tot iets na 5) en verder niks. Ook niet voor de pijn. Volgens de huisarts is oxy het sterkst en zijn er geen alternatieven meer die ik kan proberen, maar dit lijkt me ook niet echt te werken?
   
 12. NiandraLades

  NiandraLades Bewuste gebruiker Tripreporter

  Heel vreemd. Ik heb een tijd zowel Oxycodon als Fentanyl in lagere doseringen gebruikt, en beiden hielpen voor mij tegen de pijn. Met de doseringen die jij noemt, zou ik absoluut niet meer kunnen functioneren en kapot gaan van de bijwerkingen.
  Ik neem nu nog hooguit 3x 10 mg Oxycodon op een dag, neem ik meer dan word ik kotsmisselijk en krijg ik vreselijke hoofdpijn.

  Ik zou toch een nieuwe afspraak met je huisarts maken en vragen hoe het mogelijk is dat extreem hoge doseringen niet bij jou werken. Een alternatief zou ik ook niet weten...
   
 13. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Iedereen reageert anders op stoffen, misschien werken jouw receptoren in jouw hersenen anders als 'normaal' en voel je daarom zo weinig. Moet wel zeggen dat ik zelf ook amper wat merkte toen ik eens axocodon gebruikte, maar ik had dan
  ook een heroine verleden en dat zal dan wel daarvan de oorzaak zijn. Toch zou je verwachten dat wanneer je geen opiaat verleden hebt en je zoveel neemt als jij hebt gedaan dat je dan meer moet merken als wat jij deed.
  Misschien verwacht je er ook teveel van en dan valt het enkel tegen. Al met al lijkt het me inderdaad het beste wanneer je terug naar je arts gaat en uitlegt dat het niets helpt en je nog altijd pijn hebt. Heb niet veel verstand van opiaat medicatie maar kan me niet voorstellen dat er niets sterkers is.
  Hoe dan ook, probeer me voor te stellen hoe jouw dag er uit moet zien met zoveel pijn. Dat moet een ramp zijn. Wat zullen jouw dagen lang en zwart zijn. Misschien dat je daarom ook schreef; "...helaas ga ik toch niet heel lang meer mee..."
  Hoop dat je je snel beter zult voelen, en dat je arts je kan helpen, anders misschien naar een andere arts kijken?
  Heel veel succes gewenst,
   
 14. Drugslover43

  Drugslover43 Belezen gebruiker

  Je zou nog om methadon kunnen vragen omdat de Oxycodon niet werkt bij jou, die pijn moet toch bestreden worden. Las op internet dat bij pijn van kanker (weet niet wat bij jou de oorzaak is) doseringen tot 600mg Oxycodon per dag worden voorgeschreven al zit daar natuurlijk wel een bepaalde opbouw in.
  Zelf merk ik niks van hoge doseringen tramadol terwijl sommigen er euforisch van worden, iedereen reageert gewoon weer anders.
   
 15. Species8472

  Species8472 Newbie

  Bedankt voor de reacties. Misschien zijn mijn 'geluksstofjes' zo ver op, dat zelfs opiaten ze niet meer kunnen triggeren. Zou dat kunnen?

  Wat ik ervan verwachtte... toen ik fent in m'n infuus kreeg (in een ambulance), lag ik binnen een paar seconden op een regenboogwolk glitters te schijten. Ik voelde me fantastisch, voor zover dat ging gezien de omstandigheden. Daarna heel veel slaap maar niet kunnen slapen, wat de rest van de dag nog wat aanhield.

  (Ik weet nog dat ik eraan dacht één van de broeders te vragen een verhaaltje voor te lezen, gewoon uit 'baldadigheid' omdat ik me zo vroljk voelde)

  Maar dat is IV, n uneem ik het nasaal (fent) of oraal (oxy)

  Methadon heb ik ook al om gevraagd bij de HA, evenals een ketamine-infuus, of bup... nog wat. Maar dat zijn geen van allen opties volgens hem. Terwijl ik een ketamine-infuus best zou willen proberen, lees ik goede dingen over.

  (Ik heb geen kanker, de oorzaak is nooit gevonden; maar er zijn wel in 6 operaties mijn hele dikke darm en groot stuk dunne darm verwijderd. De pijn is deels geewoon vanuit m'n darmen, krampen en zo, en wrs een deel zenuwpijn van al het littekenweefsel in m'm buikholte. En dat ik 'toch niet lang mee meega' is een citaat van de huisarts en de artsen in het ziekenhuis. M'n lichaam is gewoon op na 10 jaar deze ellende, Organen zijn allemaal verzwakt en ik moet er niet op rekekenen dat dat herstelt - zeker niet als ik opiatn blijf gebruiken.
   
 16. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Wat een ellende allemaal joh.
  Over dat je 'geluksstofjes 'op kunnen zijn zoals je vraagt. Wel, het schijnt mogelijk te zijn maar waarom zou dat in jouw
  geval dan aan de hand zijn. Gebruik je al heel lang opiaten dan? Een arts vertelde mij eens dat dit wel voor kwam. Weet ook dat heel zware methamphetamine gebruikers hun hersenen zo kunnen beschadigen dat hun receptoren nooit meer natuurlijk zullen reageren op dopamine. Maar, denk dat je daarvoor dan echt vele jaren heeeeeel veel moet gebruiken. En dan nog weet ik niet of dit ook kan bij opiaten ipv methamphetamine.
   
 17. Species8472

  Species8472 Newbie

  Sorry voor de late reactie, had niet meer teruggekeken na een paar dagen.

  Nee, ik gebruik pas sinds vorige maand (ten tijde van mijn eerste post, nog geen 2 weken) opiaten. Daarom vind ik het ook zo vreemd dat mensen hier wild gaan van 5mg, terwijl ik als 'opiaatmaagd' 140 kon nemen zonder wat te voelen, behalve slaperigheid.

  Inmiddels gebruik ik deze dosis (40mg oxy + 200mg fentanyl per 4 uur) nog steeds op advies van de huisarts, maar zowel geestelijk als lichamelijk (voor de pijn) merk ik er niks van, dus ik ga proberen te stoppen als de afkickverschijnselen niet te erg zijn.

  Heb net 2 gram kratom genomen en dat voel ik nog beter...
   
 18. Mike78

  Mike78 Newbie

  Ik vind het niet zo vreemd.
  Bij mij werkt het ook niet zoals het zou moeten.
  Maar ik crush de oxycodon nu en snuif het.
  Overdag alleen oxycodon, en vanaf 18u met een diazepam erbij.
  Ik mag eigenlijk maar 6x pd, maar ik zit op het dubbele. Is nog steeds niet zoveel als wat jij gebruik, maar dit is het enige wat enigzins helpt de scherpe randjes er van af te halen en ik dus redelijk de dag door kom. De diazepam probeer ik niet elke dag te pakken, maar als ik die pak, dan crush ik die ook. En liefst elke dag een glas wijn erbij Dat werkt bij mij het beste. Ik word er niet slaperig van. Of high ofzo. Vanaf dag 1 al niet. Daarom in de avond een diazepam erbij en een wijntje en dan voel ik wel iets.
   
 19. Species8472

  Species8472 Newbie

  Volgens mij is mijn lichaam gewoon ongevoelig voor alles... want ik heb sindsdien nog veel hogere doses opiaten genomen zonder effect, de laatste weken ben ik daar eignlijk cold turkey mee gestopt en probeer ik benzo's om rustiger te worden. Maar ook daar had 380mg (!) temazepam en150mg oxa als eerste dosis geen enkel effect.

  Volgens mij doet mn lijf er niks mee en schijt ik het gewoon weer uit.
   
 20. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Ik zou hiermee toch eens naar de huisarts gaan, want dat je niets merkt wil niet zeggen dat
  het ongevaarlijk is zulke enorm hoge doseringen te nemen. Kan heel goed dat je steeds wel
  tegen een OD aan zit. Ik neem aan dat je geen Xuboxone neemt of iets dergelijks, dit houdt
  opiaten tegen zeg maar. Je voelt ze dan dus niet, maar kunt daarom nog wel een OD krijgen.
  Zou er echt mee naar een arts gaan, want normaal is dit zeker niet. Misschien is er dus iets
  echt goed mis, en mocht dit niet zo zijn dan nog heeft het zin te gaan. Al was het maar om
  iets anders voorgeschreven te krijgen, wat wel goed werkt. Maar, ik blijf het bijzonder vreemd
  vinden. Net alsof je hersenen de stoffen niet krijgen zeg maar.
   
 21. Species8472

  Species8472 Newbie

  Ja, precies! De oxynorm is sinds een paar weken vervangen door een fent pleister dvan 150mcg/h.

  Gisterenavond heb ik die in mijn wangzakken gestopt voor snellere opname (weet dat dat niet mag), nog 160mg temazepam erbij, 100mg oxazepam en in totaal 2 uur geslapen. Niet suf of niks.
   
 22. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Ik blijf het raar vinden dat je er niks van merkt. Maar ik snap ook niet helemaal waarom je die troep überhaupt blijft nemen als het niks voor je doet?
   
 23. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Dat is inderdaad een goede vraag Psychedelibee, want zulke doseringen zijn niet goed
  voor de maag en andere organen. En als het toch amper tot niets doet dan is het beter
  ze te laten staan. Zou toch echt met een medicus over dit probleem praten want
  normaal is het zeker niet!

  Je hebt er niets mee te verliezen en kunt er enkel bij winnen...
   
 24. transformated

  transformated Bewuste gebruiker

  Anders moet je vragen aan je huisarts voor Durogesic (Fentanyl). Dat zijn pleisters en dat werkt ongeveer 3 dagen. Ik heb gehoord van een maat dat het heel goed werkt tegen de pijn en je bent er lekker high van. Maar wel heel verslavend. Maar als ik lees dat je niks merkt van de medicatie dan je zou beter een paar weken of maanden even niks nemen of veel verminderen en dan zal het wel weer werken tegen de pijn of als je high wilt zijn. Maar de Durogesic zou ik niet nemen voor de high als ik jou ben gebruik het dan gewoon voor de pijn.
   
 25. Species8472

  Species8472 Newbie

  Huisarts schrijft het voor en van hem moet ik het ook blijven gebruiken. Aan de ene kant will ik er inderdaad gewoon mee sroppen, aan de andere kant hoop ik toch wat te merken als ik meer neem.

  Gisteren 200mg oxazepam genomen, niks gemerkt. Dat doe ik dus inderdaad niet meer.
   
 26. Species8472

  Species8472 Newbie

  Die pleisters heb ik nu :)
   
 27. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Ik moet wel zeggen dat het me verbaasd dat jouw huisarts het blijft voorschrijven.
  Lijkt me dat elke goede huisarts achter zijn oor gaat krabben wanneer iemand zulke hoge
  doseringen neemt en niets merkt, dan is er toch duidelijk wat aan de hand.
  Misschien eens een andere huisarts proberen en hem het hele geval voorleggen, want ik
  blijf dit een heel erg vreemde zaak vinden!
   
 28. Species8472

  Species8472 Newbie

  Inmiddels is de zaak wel overgedragen van huisarts naar pijnpoli, maar die heeft enkel de oxynorm vervangen door de pleisters.
  Ik zou zelf veel liever langwerkende oxycodon nog een kans geven, al is het maar voor een paar dagen, want dit heeft ook geen zin zo. Ik heb echt pijnstillers nodig maar nu lig ik nog de hele nacht en dag wakker van de pijn.

  Overigens kauw ik nu ook op de pleisters zoals iemand in een topic hierboven zei. Maar dan nog word ik pas bij 200mcg/h (maal 72 dus eigenlijk) een beetje slaperig. Van 600mcg op m'n huid merk ik niks.
   
 29. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter Donateur

  Tenzij er een kruis tolerantie speelt. Mijn tramadol vroeger was omgerekend zelfde als 60-80mg morfine wat ook in oxycodone zit. Er zijn immers ook pillen van 160mg(!) Wat veel te hoog zou moeten zijn als je geen andere opiaten of opioden gebruikt.

  Tegen wat voor soort pijn krijg je het? Wat zijn de symptomen?
  En hiervoor al eens pijnstillers als BuTrans , fentanyl, ms contin of oxynorm of morfine tramadol etc voor gekregen? Tolerantie van die middelen zijn na een jaar niks te nemen nog niet weg vaak.

  Ik zou dit gelijk melden dat dit geen genoeg effecten heeft. Er zat alternatieven maar zoals Bee zei als je het recreatief gebruikt stop dan meteen. Want door mensen die recreatief via het reguliere pad het misbruiken word het voor mensen die het echt nodig hebben ook moeilijker om deze redenen.

  Hoop dat je daar begrip voor hebt.

  En succes/beterschap!
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Oxynorm wat zou
 1. Loesster
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  1.163
 2. Yelco
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  1.174
 3. ZwaarschootG
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  2.569
 4. Yelco
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  3.738
 5. J4ckPot
  Reacties:
  9
  Weergaven:
  6.566