1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

persoonlijk speed gebruik

Discussie in 'Speed' gestart door festivalganger, 8 nov 2018.

Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
 1. Hoihoi!

  Ik ben een meisje van 19 en op mijn 17e deed ik mijn eerste xtc pilletje op mijn ook mijn eerste festival. Inmiddels ga ik naar zo’n 18 festivals per jaar, en gebruik op meestal 2 na altijd xtc. Nu heb ik laatst op een after voor het eerst pep gedaan, alleen wist niet echt wat ik ervan moest vinden omdat ik al helemaal waus was van de pillen. Dus een paar weken later besloot ik zelf 2 gram te halen omdat ik toch wel nieuwsgierig was. dit gebruikte ik gewoon heel random in mn eentje terwijl ik die avond nog naar school moest (hotelschool). dit effect beviel me wel, maar had aan de andere kant ook zoiets van waarom doe ik dit zo stiekem in mijn eentje. Mijn schoolvrienden merkte wel aan me dat ik een beetje hyperactief was enzo. Ook had ik hele gesprekken en lol met mijn 29 jarige mentor. PLUS ik heb natuurlijk die hele nacht wakker gelegen terwijl ik die volgende dag gewoon weer school had van 8.30 tot 17:30. dus ik besloot om die dag maar door te gebruiken. omdat ik anders die schooldag echt niet kon presteren. Hier was ik niet echt trots op omdat ik echt heel bang ben om verslaafd te raken. Maar vind het denk ik gewoon interessant om te experimenteren met drugs..?

  Nu heb ik dus 2 dagen geleden 1 gram pep gekocht. voor geen reden eigenlijk.. maar gisteravond zat ik op mijn slaapkamer me kapot te vervelen, dus heb weer in mijn eentje pep gesnoven, zonder dat iemand het weet, met mn moeder en zusje die ook gewoon thuis waren.. Wat ik toen heel de avond deed was, muziek luisteren, mezelf filmen terwijl ik aan het hakken was, en vooral heel veel appen en snapchatten met vrienden. ik voelde me echt fijn. tot al mn vrienden gingen slapen en ik dus niemand meer had om mee te praten.. muziek luisteren kon ik ook niet meer echt doen want het was al 4:00 ofzo. nou deze nacht weer plafonddienst natuurlijk... Vandaag ging ik een dagje naar mijn vader en stiefmoeder die anderhalf uur met de trein van mij vandaan wonen. Ik besloot gewoon verder te gebruiken in de trein, want ja ik was kapot. mijn familie heeft het niet aan mij gemerkt.

  wat denken jullie ervan als je dit verhaal zo hoort?

  ik ben als de dood om verslaafd te raken en als ik zo stiekem in mn eentje gebruik voel ik me echt een junkie (terwijl het nog maar 3 x gebeurd is) maar toch vind ik het af en toe op verschillende plekken leuk om is te gebruiken.. ik wil na deze dag sowieso 3 maanden of langer ff geen speed gebruiken want wil niet dat ik zonder speed, activiteiten minder leuk ga vinden of minder goed kan... heb gister wel gewerkt aan een examen opdracht voor school waar ik me erg goed op kon concentreren, en heb vandaag zelfs onder invloed auto gereden wat eigenlijk echt niet kan.

  Denken jullie dat ik op deze manier alsnog verslaafd kan raken? of dat ik echt gewoon nieuwschierig ben en experimenteren leuk vind?

  gebruiken jullie ook wel eens “zo nu en dan” speed zonder dat andere mensen daarvanaf weten?

  (heb het dus nu 3x gebruikt in de afgelopen 3 maanden, maar ben nu wel van plan om even 3 maanden of langer, geen pep meer te snuiven. of in ieder geval niet in mn eentje..?)
   
  Insightly en Bas vinden dit leuk.
 2. Bas

  Bas Wijs gebruiker

  Ja, als je zo doorgaat bestaat er een grote kans om verslaafd te worden. Ik herken mezelf er ook in, want als ik zelf speed thuis heb liggen, kan ik er moeilijk vanaf blijven en gebruik ik af en toe ook zonder enige reden te hebben. De doseringen zijn bij mij weliswaar klein en ik kan er gewoon van slapen, maar tis wel wekelijks gebruik ondertussen (50-100 mg als bommetje).

  Probeer alleen speed te halen als je het ook echt wil gebruiken, op een bepaald moment. En haal niet meer dan nodig, zo voorkom je dit soort situaties dat je je verveeld en aan pep gaat denken. (:

  Ga je trouwens naar Resonate? ;p
   
  Fenrir vindt dit leuk.
 3. TechnoChicken

  TechnoChicken Bewuste gebruiker

  Ik wil eigenlijk alleen even aangeven dat ik het echt meer dan gestoord vind dat je onder invloed auto rijd. Besef je wat je jezelf en andere kan aandoen door dit te doen?
   
  De Dunne en Fenrir vinden dit leuk.
 4. Fenrir

  Fenrir DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Hey! :)

  Ik zal proberen niet al te streng te zijn maar... dat is echt achterlijk veel. Dit is meteen een rode vlag voor jouw vermogen om op verantwoorde wijze drugs te gebruiken. Lees alsjeblieft deze post eens door: https://drugsforum.nl/threads/mdma-xtc-handleiding.61333/

  Bijpakken om te kunnen functioneren is dé manier om verslaafd te worden. Daarbij is twee gram een zieke hoeveelheid om in één etmaal naar binnen te stouwen, zelfs als het baggerpep is zou een doorgewinterde doorgesnoven verslaafde daar nog te veel aan hebben.

  Natuurlijk was er wel een reden. Probeer eens eerlijk tegen jezelf te zijn: waarom zou je dit besluit genomen kunnen hebben? Als je het gevoel zelf zó fijn vindt dat je tegen beter weten in jezelf in dezelfde situatie plaatst dan heeft speed je al te pakken en kun je beter nu stoppen. Probeer het nog eens over een paar jaar, als het per se moet.
  Andere mogelijke redenen om op deze manier te gebruiken (zoals vluchtgedrag of functioneel gebruik in het dagelijks leven) zijn mijns inziens al even gevaarlijk.

  Doe nou níet :coldsweat:

  Jezus. Het is toch duidelijk dat jij, op dit punt in je leven althans, niet in staat bent om met speed om te gaan?

  Het antwoord op allebei deze vragen is ja. Doe ermee wat je wil.

  Nooit. Ik gebruik speed alleen op meerdaagse festivals, dus hooguit een paar keer per jaar, juist omdat het voor de juiste persoon zo verslavingsgevoelig is. Dat geldt voor mij, maar voor jou denk ik nog meer.


  Hopelijk ben ik niet zo hard geweest dat je niet wil luisteren naar me. Laat de speed alsjeblieft de komende jaren links liggen.
   
  Insightly en TechnoChicken vinden dit leuk.
 5. Anunnaki

  Anunnaki Bewuste gebruiker

  Als ik dit zo lees ben je wel op weg naar een verslaving als je dat zo volhoudt, ik begrijp uit je verhaal dat je uit verveling pep gebruikte en ook om de volgende dag je vermoeidheid te onderdrukken, eigenlijk zou je het brakke dagje erna als straf moeten zien voor de avond daarvoor.

  Nieuwschierigheid is normaal en experimenteren met drugs is natuurlijk ook heel leuk wanneer je dit interessant vind, maar ik kan niet zeggen of je verslaafd bent of dat er een verslaving op de loer ligt, maar meestal weet je dit zelf het beste.
  Ik zou zeker MINSTENS 3/4 maanden geen pep gebruiken ook om er even goed over na te denken want als je echt bang bent voor een verslaving zou ik het gewoon niet doen, helemaal wanneer je het thuis hebt liggen en je er zo bij kan, haal desnoods voor 1 avond op zodat je de volgende dag niet gemakkelijk nog een keer kan gebruiken, maar wanneer je dit soort stappen al moet nemen om een verslaving te voorkomen is het al beter om er helemaal niet aan te beginnen.

  Qua XTC zou ik ook maar goed gaan minderen niet alleen omdat je het gebruik op deze manier schadelijker en/of gevaarlijker maakt maar ook omdat je de ervaring voor jezelf op deze manier verpest aangezien je je hersenen veel te weinig rust geeft. en auto rijden onder invloed kan uiteraard niet dat begrijp je natuurlijk zelf ook wel. En ik kan er eerlijk gezegd niet met mijn hoofd bij dat je als de dood bent verslaafd te raken, helemaal met de doseringen die jij aangeeft qua speed en hoevaak je het nou eigenlijk doet en dan heb ik het vooral over je XTC gebruik. Dan zou ik toch denken dat je hier mee zou oppassen..
   
 6. Snelle peppie

  Snelle peppie Experimenterende gebruiker

  Ik herken mezelf in sommige opzichten in je, maar als jij bang bent verslaafd te raken (als je het ongemerkt nog niet bent), stop dan en blijf er van af. Je moet je grenzen kennen, als jij zegt alleen op feestjes en anders niet zou het moeten lukken. Zoek afleiding en liever niet in je eentje gebruiken.
   
  Fenrir vindt dit leuk.
 7. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Donateur

  Lees deze link ook maar even door. 16x mdma/xtc in een jaar ga je niet lang volhouden. Lees AUB goed in! Misschien beter helemaal geen drugs meer? Ik bedoel als je zo jong al geen maat weet te houden met harddrugs voorzie ik alleen maar problemen in de nabije toekomst.

  https://drugsforum.nl/threads/mdma-xtc-handleiding.61333/

  Greetz
   
  Laatst bewerkt: 8 nov 2018
  Fenrir vindt dit leuk.
 8. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Donateur

  En dit ook natuurlijk.
   
 9. dat ga ik natuurlijk nooit meer doen
   
  TechnoChicken en De Dunne vinden dit leuk.
 10. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Donateur

  Na speed kun je tot 72 uur na gebruik positief testen bij een drugs controle. Dus dan mag je 3 dagen niet rijden.
   
 11. Ik zou voorzichtig zijn met dit goedje. In het begin zijn de effecten van speed nog rooskleurig zoals je hebt ervaren. Maar als je in deze mate blijft gebruiken, zul je gauw kennis maken met de duistere kanten van speed.

  Tip van mij: een beetje gas terug en laat de speed voorlopig links liggen. Zoek anders de '8 stages of amphetamine use' eens op. Dat geeft een goede indruk hoe de beleving van speedgebruik op den duur zal veranderen.
   
 12. Tevil19

  Tevil19 Belezen gebruiker

  Zo te lezen ben je aardig op weg naar verslaving. Het feit dat je er al zoveel over nadenkt geeft aan dat het zeer waarschijnlijk verder is dan je doorhebt. Gedachten/introspectie over de ernst en mate van je gebruik zijn vaak tekens van verslaving.

  Ik herken uiteraard veel in je verhaal. Gebruik je het ook om te vluchten van je gevoelens en leven? En je had idd echt wel een reden om pep te halen, anders zou je het niet halen. Wellicht is deze reden eerst onbewust maar moet later toch wel duidelijk worden. Mensen handelen/reageren/besluiten eerst op een onbewuste manier en worden daarna pas bewust van hun keuzes, acties en redeneringen (bron: https://www.nature.com/news/2008/080411/full/news.2008.751.html).
   
  Laatst bewerkt: 23 nov 2018
 13. Roze Olifant

  Roze Olifant DF Staff Medewerker Moderator Top Tripreporter

  Wat bedoel je dan precies met duistere kanten? Ik vind speed JUIST zo’n enorm nasty en tricky drug omdat het relatief weinig duistere kanten heeft. De duisterheid van speed zit hem in het feit dat het gevoelsmatig juist zo niet-duister en onschuldig is. Het valt (in lage tot normale dosering) anderen amper op, je voelt je beter, je presteert beter. Alles is net effe beter. De kater valt enorm mee. Het sluipt er zó makkelijk in dan. Het enge van speed is dat het bij je gaat leven gaat horen zonder dat het je snel betaald zet. Daardoor kom je al gauw pas heel laat achter de mindere kanten. Want natuurlijk zijn die er uiteindelijk wel, maar toch zie ik ook behoorlijk wat mensen - o.a op dit forum - langdurig veel speed gebruiken zonder daar echt zelf naar eigen zeggen enorm nadeel van te ondervinden. En dát vind ik persoonlijk nu precies zo creepy aan deze drug.

  Het verhaal over de fases van amfetaminegebruik is een mooi voorbeeld van een scenario hoe het kan gaan, maar geen maatstaf. Sommige mensen zullen op termijn grote problemen gaan ervaren zoals psychose, maar anderen komen ermee weg en krijgen nooit een écht grote rekening gepresenteerd (behalve fysiek dan, uiteindelijk).

  @festivalganger: het is hierboven al gezegd. Je moet dat stemmetje dat zich afvraagt of je wel oké bezig bent niet negeren. Dat stemmetje - en iedereen die regelmatig drugs gebruikt kent het volgens mij - kan het begin zijn van verslaving, maar het hoeft niet. Of je verslaafd raakt of niet heb je grotendeels zelf in de hand door nu op de juiste manier met dat stemmetje om te gaan. Als je na 3x gebruiken al met dit soort zorgen zit, dan zou ik de komende maanden van speed wegblijven.
   
  Insightly, Tevil19, Lytje pole en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

 15. @Roze olifant

  Angsten, parainoia, zware katers, depressies, psychotische klachten. En zelfs met deze klachten door blijven gebruiken, omdat je denkt dat het je klachten verhelpt. Als je een langere tijd flink wat speed gebruikt zal je karakter veranderen. Terwijl je dit zelf niet door hebt. Hiermee beschadig je je relaties met vrienden en familie, wat natuurlijk heel erg is.

  Speed is een nare insluiper net als vele andere drugs. Je denkt dat je het allemaal goed onder controle hebt. Praat jezelf aan dat je makkelijk kan stoppen als je dat wilt. Voor je het weet zit je dr zo een half jaar ieder weekend aan en als je dan besluit te minderen dat dat toch vies tegen kan vallen.

  De mensen die hier zo frequent speed gebruiken en denken dat oke is, moeten dat natuurlijk helemaal zelf weten. Het is allemaal schijn en in feite breng je enkel jezelf schade toe. Als mensen dat niet willen inzien, prima ga vooral zo door, maar ik kan je vertellen dat je het uiteindelijk niet gaat winnen van de pep.
   
  Tevil19, Roze Olifant, Fenrir en 2 anderen vinden dit leuk.
Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
Laden...