• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Plaats je concrete korte termijn goede voornemen(s)

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
We proberen het gewoon nog een keer. :)

Vermeld hier je concrete goede voornemen, welke vanaf nu ingaat en waarvan je zelf de verdere voorwaarden bepaald. Even een korte beschrijving van je voornemen, de periode van uitvoeren/actie ondernemen en eventuele uitzonderingen. Om mezelf als voorbeeld te nemen:

Mijn goede voornemens voor de komende 2 weken zijn maximaal 23:00 uur op bed én elke ochtend 1 uur meditatie direct na het opstaan.

Begindatum: 22-11-2019
Laatste dag: 6-12-2019
Uitzonderingen: Eventueel feestje bij mij of bij anderen


Dit is dus een topic gericht op concrete korte termijn doelstellingen, actie en motivatie. Niet een topic om uitgebreid over vrij algemene voornemens te praten, waarom dat niet lukt, etc. Er is een topic in het General chat forum waar dat kan.

Heb je dus bijvoorbeeld iets wat je al een tijdje graag wilt doen, start dan nu met een realistisch doel en vermeldt het hier! Let's do this shiiiit :grinning:
 

Rupsen God ❤

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Hmm ik heb zojuist een goed voornemen behaald juist, namelijk stoppen met roken. Inmiddels ben ik al bijna een maand gestopt na ruim 8 jaar een pakje per dag te hebben gerookt; helemaal op eigen kracht. Ik moet wel zeggen dat de grote motivatie was/is dat ik geopereerd word over 2 weken en een zo'n klein mogelijk kans op complicaties wil hebben + littekens. Weet ook niet of ik het niet weer zal oppakken zodra ik helemaal hersteld ben eind januari :') #oeps
Verder heb ik op korte termijn niet echt goede voornemens.. Ik ben met name bezig voor de lange termijn op dit moment. Maar ik hoop tijdens de 2 weken na m'n operatie dat ik thuis zit te herstellen te knallen voor m'n opleiding en in ieder geval burgerschap te kunnen afronden. Dan kan ik daar examen in doen en ben ik er voor altijd van verlost.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
De bedoeling is concreet beschreven korte termijn voornemens plaatsen, zoals beschreven in de beginpost. Korte beschrijving met concreet plan dus. "Stoppen met roken" is geen concreet voornemen. "De komende week niet roken" Dát is een concreet voornemen. Het is niet meer slechts een wens, maar een concreet plan.

@Rupsen God ❤
Als je een algemeen verhaal over je voornemens hebt en geen concrete korte termijn voornemens, dan kun je dat in het algemene Goede voornemen topic in General chat plaatsen zoals hierboven aangegeven. Dit topic is bedoeld voor tot actie over gaan, voor motivatie en voor een stok achter de deur om je voornemens succesvol te volbrengen.

Maar als hier echt geen animo voor blijkt te zijn over een tijdje, dan is het jammer maar dan heeft dit topic niet zoveel zin. Ik had verwacht dat er minstens wel een paar mensen zouden zijn die al een algemeen voornemen/wens hadden en dit nu graag tot een concreet plan zouden maken om tot actie over te gaan. Het is een simpel concept: een realistisch korte termijn doel stellen en uitvoeren.
 
Onder het topic verslaving heb ik net mijn verhaal gedaan over mijn ketamine wn andere harddrugs verslavingen die uit de hand liep. Nu voor het eerst mijn problemen erkent en actie gaan ondernemen om de controle in mijn leven weer terug te krijgen.

ik zal daar updates plaatsen mocht iemand het willen volgen :)
 

Ralou

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Toevallig ben ik enorm bezig met gedragsverandering doorvoeren, gedragsverandering vindt plaats na dertig dagen waarbij er af en toe nog risico is op een echo , na zestig tot negentig dagen kun je in principe spreken van permanente gedragsverandering.

Toevallig ben ik sinds eergisteren dus met een gelijkaardig voornemen @Mindless begonnen, maar top dat ik dit via hier nog kan aarden.

Dus:

Startdatum: 25/11/2019
Minimale einddatum: 25/01/2020
Gedragsverandering: elke dag ten minste 10 min mediteren en ten minste 15 minuten een moment voor mezelf.

Ik ben hier nog beginnend in dus ben heel erg benieuwd.
Wens al vijf jaar te mediteren maar de onrust in mij was te groot, ik ben nu rustiger en ben er mentaal klaar voor.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Super @Ralou :grin:

Klinkt als een goed haalbaar doel. Misschien dat de vermelding hier nog een extra stok achter de deur is voor je. Veel succes!
 

रति

Wijs gebruiker
Mooi topic Mindless. Denk dat dit topic wel snel zal volstromen :)
Ben ook benieuwd naar de resultaten van de voornemens na een tijdje:praying:
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Tijd voor een nieuw goed voornemen:

Mijn voornemen is om een maand no-fap/no-porn te doen. Ik ben hier al een paar weekjes mee bezig, maar de periode daarna valt me vaak zwaar, dus hierbij even een extra harde stok achter de deur.

Begindatum: 2-12-2019
Einddatum: 2-1-2020

Het eerste plan/voornemen van max 11 uur op bed en dagelijks een uur mediteren gaat trouwens gesmeerd tot nu toe. Ik merk dat het erg helpt om zo'n voornemen bekend te maken bij anderen. Anders had ik waarschijnlijk al meermaals mijn voornemen verbroken... Toch wel heel fijn om dagelijks mijn benodigde slaap te krijgen. :)
 

AphexTwin

Wijs gebruiker
@Mindless

Een uur mediteren per dag? Respect! Bij mij lukt 10 minuutjes al nét.

Je inspireert me om ook een nieuw voornemen te implementeren, want was m'n structuur wat kwijt de voorbije week.

Mijn voornemen: elke avond voor het slapengaan lezen i.p.v. schermtijd.

Startdatum: 6 december 2019
Einddatum: 6 januari 2020
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
@Mindless

Een uur mediteren per dag? Respect! Bij mij lukt 10 minuutjes al nét.
Vaak nog met veel interne strijd hoor.

Ik doe ook met opzet een uur, omdat het vaak in het begin het lastigste is om niet mee te gaan in mijn gedachten. Het is toch altijd eerst wel een tijdje gewoon zitten en niet goed mijn draai vinden. Wanneer het prettig begint te worden om gewoon te zitten en mijn gedachten te zien voorbij gaan, dan pas noem ik het meditatie. Er 's ochtends vroeg af gaan helpt mij trouwens ook goed om makkelijker in die staat te komen.

Je inspireert me om ook een nieuw voornemen te implementeren, want was m'n structuur wat kwijt de voorbije week.

Mijn voornemen: elke avond voor het slapengaan lezen i.p.v. schermtijd.

Startdatum: 6 december 2019
Einddatum: 6 januari 2020
Wat leuk :)

Daar is dit topic ook voor bedoeld. Om in je achterhoofd te hebben dat je je voornemen min of meer publiekelijk hebt gemaakt, waardoor het moeilijker is om er onderuit te komen. :wink:

Dat is trouwens ook wel iets waar ik misschien maar even een concreet voornemen/plan van moet maken, want het is nu weer teruggelopen naar naar een scherm kijken tot vlak voordat ik slaap... Ik heb er geen moeite mee om in slaap te komen, maar het voelt wel zoveel beter om even een uurtje (of minstens een halfuurtje) voor het slapen gaan niet meer naar een scherm te kijken maar in plaats daarvan wat te lezen of muziek te luisteren bijvoorbeeld. Maar dan toch vaak niet doen hè... :laughing:
 

*.exe2.0

Bewuste gebruiker
Zie dit topic nu pas en was toevallig al met een paar zaken begonnen onlangs.

Geen alcohol: sinds zondag17.11, voor zolang mogelijk. Heb geen tijd en zin meer in een korte rush en een kater de dag erna. Ga er slechter door eten ook uiteindelijk, minder sporten, slechtere mindset en mood, slecht voor je lichaam, noem maar op. Hele waslijst man.. Gaat om gemiddeld 6-8 eenheden per keer, enkele malen per week, soms met vlagen minder of een stopweek. Maar dit gaat niet langer. Alhoewel het geen enorme hoeveelheden zijn is dit niet de norm die ik wil en kan hanteren.

Geen cafeïne: sinds maandag 18.11, voor altijd, wil gewoon van alle nadelen af die ik er van heb. Vooral een opgejaagd gevoel en afhankelijkheid.

Intermittent fasting: sinds zaterdag 29.11. In ieder geval tot ik 7K vet kwijt ben :) Maar het protocol en de voordelen spreken me aan om dit langer vol te houden. Heb het ook eerder een jaar gedaan. Prima methode.

Wandelingetjes: sinds donderdag 05.12. Elke avond even 25min loopje doen. Stappen tellen en zuurstof happen. Kan niet mis gaan.

Truffels microdoseren: vanaf zaterdag 21.12 - 05.01. Een serie van 6x 1 gram, met twee rustdagen tussendoor. Eens kijken wat dat oplevert. Ondersteund door yoga en korte meditaties, ademhalingstechnieken en wandelingetjes.

Ook dingen als minder schermtijd, betere slaaphygiëne werk ik al een tijdje aan maar gaat niet hard, stap voor stap maar. Eerst de ene stap gedegen onder controle en dan de volgende.

EDIT: spelling
 
Laatst bewerkt:

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Intermittent fasting: sinds zaterdag 29.11. In ieder geval tot ik 7K vet kwijt ben :) Maar het protocol en de voordelen spreken me aan om dit langer vol te houden. heb het ook eerder een jaar gedaan. Prima methode.
Welk schema? Ik heb een tijdje 22/2 (window van 2 uren om in te eten op een dag) gedaan, maar ben toen overgestapt op 16/8 en dit bevalt echt super! Niet om gewicht te verliezen, maar voor het sterker maken van mijn maag/spijsvertering. Ik heb meer dan 10 jaar met ernstige voedselintoleranties rondgelopen, maar het intermitterend vasten heeft ervoor gezorgd dat ik weer álles kan eten. Waarschijnlijk dus omdat mijn lichaam de tijd krijgt voor herstel en niet de hele dag door voedsel aan het verbranden is. Er waren er hier een paar die het maar een hype vonden, maar het helpt mij dus nog steeds dagelijks (soms sla ik het vasten ook weleens over) en het kost eigenlijk ook geen moeite dit schema. Ik heb nooit echt honger tijdens die 16 uren niet eten.

Veel succes met je goede voornemens trouwens. :)

Ik ga niet dood door de 4mmc vnvnd
Doe dit even in een onzin topic please.
 

AphexTwin

Wijs gebruiker
Vaak nog met veel interne strijd hoor.

Ik doe ook met opzet een uur, omdat het vaak in het begin het lastigste is om niet mee te gaan in mijn gedachten. Het is toch altijd eerst wel een tijdje gewoon zitten en niet goed mijn draai vinden. Wanneer het prettig begint te worden om gewoon te zitten en mijn gedachten te zien voorbij gaan, dan pas noem ik het meditatie. Er 's ochtends vroeg af gaan helpt mij trouwens ook goed om makkelijker in die staat te komen.


Wat leuk :)

Daar is dit topic ook voor bedoeld. Om in je achterhoofd te hebben dat je je voornemen min of meer publiekelijk hebt gemaakt, waardoor het moeilijker is om er onderuit te komen. :wink:

Dat is trouwens ook wel iets waar ik misschien maar even een concreet voornemen/plan van moet maken, want het is nu weer teruggelopen naar naar een scherm kijken tot vlak voordat ik slaap... Ik heb er geen moeite mee om in slaap te komen, maar het voelt wel zoveel beter om even een uurtje (of minstens een halfuurtje) voor het slapen gaan niet meer naar een scherm te kijken maar in plaats daarvan wat te lezen of muziek te luisteren bijvoorbeeld. Maar dan toch vaak niet doen hè... :laughing:
Klopt, door je voornemen hier te posten voeg je een stukje sociale druk toe.

Niet teveel over nadenken (ik probeer gedachten vaak als wolkjes aan de lucht te zien voorbij drijven btw), en gewoon je telefoon opzij leggen. :)
 

Ralou

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Update: het mediteren begint al aardig te lukken :) , nu toch een klein kwartier dat al lukt en pas de methode toe die ik in een topic van @Space Criminal had gezien met 3 x 30 keer ademen en onderbreken tussendoor (via de buik en diep inademen en rustig uitademen), fantastisch geholpen om me rustig en centraal in mijn aandacht te krijgen. Ben heel erg benieuwd hoe dit zal ontwikkelen de komende dagen! ^^
 

Space 🕉

Bewuste gebruiker
Update: het mediteren begint al aardig te lukken :) , nu toch een klein kwartier dat al lukt en pas de methode toe die ik in een topic van @Space Criminal had gezien met 3 x 30 keer ademen en onderbreken tussendoor (via de buik en diep inademen en rustig uitademen), fantastisch geholpen om me rustig en centraal in mijn aandacht te krijgen. Ben heel erg benieuwd hoe dit zal ontwikkelen de komende dagen! ^^
@Ralou, wat leuk om te horen dat jij je er ook zo in kan vinden! Wat ademwerk kan doen fascineert mij zo enorm!

Ik heb over 2 weken een 1 op 1 ademsessie gepland staan bij iemand die mij laat zien hoe ver dit kan gaan. De afspraak duurt in totaal 2 uur. Ik ben zo benieuwd wat dit mij gaat brengen. Je schijnt zo diep te kunnen gaan dat je gaat trippen op je eigen dmt release.

Dus dat is bij deze mijn goede voornemen

Minder externe dmt
Meer interne dmt
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
De 2 weken maximaal 23:00 uur op bed en elke ochtend 1 uur meditatie zitten erop en het is ook gelukt me daaraan te houden. Ik ben wel een beetje bang dat ik "terug ga vallen" als ik hier nu niet mee doorga, dus ik doe gewoon weer 2 weken van hetzelfde. En daarnaast wil ik - geïnspireerd door @AphexTwin - mezelf ook pushen om in ieder geval minstens 's avonds een half uur voor het slapen gaan het kijken naar schermen te vermijden. Om het dan maar helemaal moeilijk te maken ook 2 weken geen wiet, want daar zit ik wel weer te vaak aan. Er blijft niets leuks over zo. :sob::sweatsmile:

Begindatum: 7-12-2019
Laatste dag: 21-12-2019
Uitzonderingen: Eventueel feestje bij mij of bij anderen
 

AphexTwin

Wijs gebruiker
Tekst op het plaatje: “Goede voornemens: blijf je verwonderen”. Ik moest meteen aan jouw topic denken @Mindless . :)
Veel succes met jullie voornemens allemaal!
Ik heb weleens gelezen dat je meer kans hebt om een goed voornemen permanent te integreren vanaf je het 30 dagen na elkaar doet. Omdat je de 1e dagen begint vol motivatie, maar je het pas volhoudt naarmate je meer discipline kweekt in de weken erna.
 

Bijlagen

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Haha intense en gemotiveerde blik heeft die kerel in ieder geval!

Het zou mooi zijn van die 30 dagen, want ik heb eerder toch wel vaak gemerkt dat ik een tijdje iets doe en dan daarna subtiel mijn eigen gestelde grenzen overschrijd en dat er dan op het laatst vaak niets overblijft van mijn voornemens... Misschien dus niet lang genoeg gedaan.

En ja, iedereen succes met jullie voornemens! Het voelt best wel goed om hier wat mensen te hebben die ook werken aan zichzelf middels goede voornemens. Kun je het toch wat delen en voelt het wat minder alsof je de enige bent die soms aan het worstelen is met goede gewoonten volhouden....
 

Ralou

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Die dertig dagen is inderdaad een goed uitgangspunt, herval nadien is nog mogelijk maar de kans dat je jezelf voor dat moment onderschept is heel groot, na 60 tot 90 dagen zou verandering permanent zijn indien deze is ingevoerd vanuit interne motivatie, zo gaf de therapeute enige tijd geleden mee.

Ik heb een enkele maanden geleden als voorbereiding op mijn Ayahuasca trip een bijzonder strikt eetpatroon gevolgd , dit bleek enorm aangenaam, gezond en verfrissend te zijn voor lichaam en geest , een zeer gedisciplineerde manier van zelfcontrole aanleren. Leek initieel vrij extreem maar in stappen opgebouwd en uiteindelijk twee maanden suikerloos en cafeïne geweest alsook vlees/vis en uiteindelijk de laatste twee weken zelfs geen dierlijke producten meer, of dergelijke (gepekeld, pikant, gekruid of enerlei), was echt een lichamelijke en mentale boost dus bij deze start ik dit opnieuw , vlees en vis eet ik al zeer lange tijd niet meer, maar vanaf vandaag ook geen suiker meer.

7/12/19 tot tenminste 7/01/20 suikerloos!

Super motiverend topic wel! :)
 

Space 🕉

Bewuste gebruiker
Die dertig dagen is inderdaad een goed uitgangspunt, herval nadien is nog mogelijk maar de kans dat je jezelf voor dat moment onderschept is heel groot, na 60 tot 90 dagen zou verandering permanent zijn indien deze is ingevoerd vanuit interne motivatie, zo gaf de therapeute enige tijd geleden mee.

Ik heb een enkele maanden geleden als voorbereiding op mijn Ayahuasca trip een bijzonder strikt eetpatroon gevolgd , dit bleek enorm aangenaam, gezond en verfrissend te zijn voor lichaam en geest , een zeer gedisciplineerde manier van zelfcontrole aanleren. Leek initieel vrij extreem maar in stappen opgebouwd en uiteindelijk twee maanden suikerloos en cafeïne geweest alsook vlees/vis en uiteindelijk de laatste twee weken zelfs geen dierlijke producten meer, of dergelijke (gepekeld, pikant, gekruid of enerlei), was echt een lichamelijke en mentale boost dus bij deze start ik dit opnieuw , vlees en vis eet ik al zeer lange tijd niet meer, maar vanaf vandaag ook geen suiker meer.

7/12/19 tot tenminste 7/01/20 suikerloos!

Super motiverend topic wel! :)
Ook geen fruit en honing? Of alleen geraffineerde suiker die je toevoegt aan je eten of drinken?

Persoonlijk heb ik bijna alle dieeten geprobeerd. Bewust kiezen maar tegelijkertijd alles kunnen eten bevalt mij het best.

Ik denk persoonlijk dat je zoveel suiker kan eten als je wilt, maar dan wel met alle spoorelementen erbij zoals de natuur dit bedoelt heeft. Dus eet je een sinaasappel, drink dat niet alleen het sap, maar eet ook de vezels erbij waar het uitkomt. En de suikerbiet is gewoon een gezond product, mits je de hele biet eet, en niet alleen de suiker.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Gisteravond even een uurtje voor het slapen gaan dus gelezen ipv naar een scherm te kijken en ik kan er niet over uit hoeveel fijner het is om zo in die rustigere staat te komen en zo al wat voor te bereiden op het slapen. Zo stom dat ik dat normaal dan vaak toch niet doe. Maar nu moet ik in ieder geval de komende twee weken wel. :)
 

*.exe2.0

Bewuste gebruiker
Welk schema? Ik heb een tijdje 22/2 (window van 2 uren om in te eten op een dag) gedaan, maar ben toen overgestapt op 16/8 en dit bevalt echt super! Niet om gewicht te verliezen, maar voor het sterker maken van mijn maag/spijsvertering. Ik heb meer dan 10 jaar met ernstige voedselintoleranties rondgelopen, maar het intermitterend vasten heeft ervoor gezorgd dat ik weer álles kan eten. Waarschijnlijk dus omdat mijn lichaam de tijd krijgt voor herstel en niet de hele dag door voedsel aan het verbranden is. Er waren er hier een paar die het maar een hype vonden, maar het helpt mij dus nog steeds dagelijks (soms sla ik het vasten ook weleens over) en het kost eigenlijk ook geen moeite dit schema. Ik heb nooit echt honger tijdens die 16 uren niet eten.

Veel succes met je goede voornemens trouwens. :)


Doe dit even in een onzin topic please.
Goed om te horen dat je je intoleranties hebt kunnen keren. Echt mooi dat het zo voor je werkt. Wel eens met een arts over gesprorken?

Ik volg 16/8, dit is het meest praktische in onze gezinssituatie, 10:00 - 18:00. Ik hou me 90% aan deze tijden en anders scheelt het max. een uur. Ik voel me er kortgezegt goed bij. Heb het ontdekt toen ik nog veel krachttraining deed en dit voor mij beter was dan onder je caloriebehoefte te gaan zitten en 7x per dag iets eten. Veel te smokkelgevoelig voor mij. Toen ben ik er flink vet mee verloren, kilo of 9 wel. Lekker mealpreppen voor onderweg als dat nodig is, prima te doen.

Ik zou t.z.t. nog wel een omad willen proberen, gewoon om te kijken hoe het is. Lijkt me lastig om alles in een uur in je kanaal te proppen. En als je dat dan einde middag, begin avond zou doen, dan slaap je met een bult eten in je buik. Niet heel wenselijk denk ik. Dus dan moet je wel een uur hebben om te maken en op te eten ergens midden op de dag. Dan kak je volledig in daarna. Ook weer onhandig.

En die celreparatie is gewoon wetenschappelijk bewezen he: Japanese cell biologist Yoshinori Ohsumi won the Nobel Prize in Medicine in 2016 for his research on how cells recycle and renew their content, a process called autophagy. Fasting activates autophagy, which helps slow down the aging process and has a positive impact on cell renewal.
 

*.exe2.0

Bewuste gebruiker
Geen alcohol: sinds zondag17.11

Geen cafeïne: sinds maandag 18.11

Intermittent fasting: sinds zaterdag 29.11

Wandelingetjes: sinds donderdag 05.12.

Gaat nog steeds goed, alcohol en cafeïne en intermittent fasting, nu 3 weken en intermittent fasting 1 week.
Wandelen was ik 1 dag vergeten en gisteren was ik op visite maar staat in de agenda dus komt goed want de eerste wandeling was fijn.

Heb mezelf beloond met een float van 120min. vandaag. En gisteren een buitenbad van 6gr C in De Biesbosch.

Iedereen succes met zijn doelen en voornemens!
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Goed om te horen dat je je intoleranties hebt kunnen keren. Echt mooi dat het zo voor je werkt. Wel eens met een arts over gesprorken?
Nee, ik kom nu eigenlijk niet echt meer bij de dokter. :)

Ik volg 16/8, dit is het meest praktische in onze gezinssituatie, 10:00 - 18:00. Ik hou me 90% aan deze tijden en anders scheelt het max. een uur. Ik voel me er kortgezegt goed bij. Heb het ontdekt toen ik nog veel krachttraining deed en dit voor mij beter was dan onder je caloriebehoefte te gaan zitten en 7x per dag iets eten. Veel te smokkelgevoelig voor mij. Toen ben ik er flink vet mee verloren, kilo of 9 wel. Lekker mealpreppen voor onderweg als dat nodig is, prima te doen.
Fijn dat het voor jou ook werkt! Zelf hou ik 12:00 tot 20:00 uur aan, dan kan ik ook iets later eten 's avonds.

Ik zou t.z.t. nog wel een omad willen proberen, gewoon om te kijken hoe het is. Lijkt me lastig om alles in een uur in je kanaal te proppen. En als je dat dan einde middag, begin avond zou doen, dan slaap je met een bult eten in je buik. Niet heel wenselijk denk ik. Dus dan moet je wel een uur hebben om te maken en op te eten ergens midden op de dag. Dan kak je volledig in daarna. Ook weer onhandig.
Ik heb dat dus een tijd gedaan, maar dan dus 2 uren om te eten. 1 uur lijkt me wel heel erg weinig, want je moet flinke hoeveelheden in korte tijd wegwerken. Wat trouwens wel prima lukte, want waar ik normaal wel een gevoelige maag heb, had ik met OMAD een supersterke maag en kon ik veel en gevarieerd eten wegwerken in die 2 uurtjes. Ik voelde me dan wel even flink vol daarna, maar even een uurtje rustig aan na het eten en dat was voor het grootste deel ook weer weg.

Toch vind ik 16/8 een stuk fijner. Dan hoef je niet al dat eten in korte tijd klaar te maken en op te eten en een 8 uren window (om te eten) voelt helemaal niet alsof je aan het vasten bent. Eigenlijk denk ik er niet eens echt bij na. Maar die 16 uren vasten is wel de sweet spot waarbij je de meeste voordelen van intermitterend vasten al te pakken hebt (maar dat zul jij ook wel weten).

En die celreparatie is gewoon wetenschappelijk bewezen he: Japanese cell biologist Yoshinori Ohsumi won the Nobel Prize in Medicine in 2016 for his research on how cells recycle and renew their content, a process called autophagy. Fasting activates autophagy, which helps slow down the aging process and has a positive impact on cell renewal.
Ja pas maar op. Er zijn er hier een paar fel tegen op dergelijke "hypes" en die zullen je vertellen dat je alsnog helemaal verkeerd zit. :wink:

Maar het is mooi dat het bewezen is. Al maakt het mij persoonlijk niet uit, want ik merk al consistent vanaf het begin grote verbeteringen met mijn spijsvertering. Al apprecieer ik de post van @Naam in het IF topic wel. (Intermitterend) vasten zal niet voor iedereen zijn en elk lichaam en elke levensstijl is ook weer verschillend.
 

Ralou

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Ook geen fruit en honing? Of alleen geraffineerde suiker die je toevoegt aan je eten of drinken?

Persoonlijk heb ik bijna alle dieeten geprobeerd. Bewust kiezen maar tegelijkertijd alles kunnen eten bevalt mij het best.

Ik denk persoonlijk dat je zoveel suiker kan eten als je wilt, maar dan wel met alle spoorelementen erbij zoals de natuur dit bedoelt heeft. Dus eet je een sinaasappel, drink dat niet alleen het sap, maar eet ook de vezels erbij waar het uitkomt. En de suikerbiet is gewoon een gezond product, mits je de hele biet eet, en niet alleen de suiker.
Daar volg ik je volledig in, ik heb het enkel over geraffineerde, toegevoegde suikers, om iets zoeter te snoepen voeg ik een beetje honing in mijn thee of eet ik een wafel met wat honing of inderdaad een zoet stuk fruit.

Ik geloof niet meer in dieet (tot vijf jaar geleden wel , dan alles uitgeprobeerd), het is een levensstijl die je verkiest waardoor het ook veel natuurlijker aanvoelt en je geen jojo effecten krijgt als je eens ‘zondigt’, maar voor dat laatste valt de behoefte gewoon heel snel weg heb ik ervaren. In wezen heb je het allemaal ook niet nodig, je moet dit gewoon beseffen en ervaren. Vandaag zoete alternatieven gezocht voor mijn holle tand ☺
 

Naam

Experimenterende gebruiker
Ja pas maar op. Er zijn er hier een paar fel tegen op dergelijke "hypes" en die zullen je vertellen dat je alsnog helemaal verkeerd zit. :wink:

Maar het is mooi dat het bewezen is. Al maakt het mij persoonlijk niet uit, want ik merk al consistent vanaf het begin grote verbeteringen met mijn spijsvertering. Al apprecieer ik de post van @Naam in het IF topic wel. (Intermitterend) vasten zal niet voor iedereen zijn en elk lichaam en elke levensstijl is ook weer verschillend.
Mijn reactie was idd naar aanleiding van deze discussie. Ik dacht ik reageer wat uitgebreider op een topic dat over iets als vasten zelf gaat daar ik niet wou afwijken van het ‘goede voornemens’ topic :wink: Fel bedankt om me te verwijzen hier
 

Space 🕉

Bewuste gebruiker
Vandaag zoete alternatieven gezocht voor mijn holle tand ☺
Ken je stevia van greensweet? Ik zoet mijn drankjes liever met stevia dan met honing. Geeft me toch een lekkerder mondgevoel dan na het drinken van suiker, ook al is het ongeraffineerde suiker uit honing. https://www.supernaturals.nl/greens...rgelijk.nl&utm_medium=cpc&utm_campaign=821393
Ik maakte vroeger wel eens zelf koeken van havermout quinoa pure cacao en stevia. Die smaakte zo zoet, maar dan zonder 1 gram suiker erin.
 

Ralou

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Dat is iets wat ik wel overwogen heb, maar moet zeggen dat cold Turkey stoppen en genoegen nemen met dadels, vijgen of nootjes het vrij goed heeft opgevangen. Wel een goeie tip om in het achterhoofd te houden, voornamelijk omdat ik deze zoetstoffen in het verleden heb opgezocht vermits producenten heel graag smijten met suikervrije uitspraken en dan er vier soorten zoetstoffen insmijten die heus niet gezonder zijn voor je lichaam dan iets als suiker. Echter wordt hier specifiek vermeldt dat het natuurlijk en niet kunstmatig is, wat me wel aanstaat, hoewel ik indien ik dit zou gaan gebruiken natuurlijk nog verder zou opzoeken. Bedankt voor de tip in innergeval @Space Criminal

OT: Zit nu aan dag vijf van suiker en cafeïne Loos zijn , na een heftige afkick van twee dagen begin ik me steeds frisser te voelen! :sunglasses:
 

*.exe2.0

Bewuste gebruiker
ik ben, op een dag na, tegelijk gestopt: caffeine en alcohol

door de kater(tjes) die ik nuiet meer heb veel minder behoefte aan koffie
zonder koffie overdag minder behoefte om in de avond te dempen
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
@Ralou
Ik vraag me af, wat houdt jouw suikervrije periode eigenlijk in qua wat je niet mag hebben: ook snelle koolhydraten zoals brood en pasta? Of enkel toegevoegde geraffineerde suikers? Of ook geen natuurlijke suikers zoals in fruit?

@*.exe2.0
Nice :) :thumbsup:
Ik drink meestal maar 1 kop koffie 's ochtends, maar merk al dat als ik dat elke dag doe, dat dit niet goed voor me is. Een rusteloos gevoel erna en vaak zelfs wat druk op de borst. Ben er blijkbaar heel gevoelig voor. Dus ik weet al wat mijn volgende voornemen zal zijn...
 

Ralou

Bewuste gebruiker
Tripreporter
@Ralou
Ik vraag me af, wat houdt jouw suikervrije periode eigenlijk in qua wat je niet mag hebben: ook snelle koolhydraten zoals brood en pasta? Of enkel toegevoegde geraffineerde suikers? Of ook geen natuurlijke suikers zoals in fruit?

@*.exe2.0
Nice :) :thumbsup:
Ik drink meestal maar 1 kop koffie 's ochtends, maar merk al dat als ik dat elke dag doe, dat dit niet goed voor me is. Een rusteloos gevoel erna en vaak zelfs wat druk op de borst. Ben er blijkbaar heel gevoelig voor. Dus ik weet al wat mijn volgende voornemen zal zijn...
Voor mij is het op dit moment alle geraffineerde ofwel toegevoegde suikers. Ik eet momenteel nog wel af en toe brood of pasta , maar ga dit binnen afzienbare tijd afbouwen. (Dit voornamelijk om andere redenen waar ik gerust in pb of ander topic op in wil gaan) Voor de rest bestaat mijn eten voornamelijk uit groenten, fruit, noten, zaden, peulvruchten en dan bv eens rijst of bulgur of couscous of pasta. Dit dan voor alle maaltijden.

Het lijkt voor de meeste mensen die we erover spreken een heel gedoe en heel moeilijk, maar het is allemaal zo ingewikkeld niet. Net niet eigenlijk.

Indien je zo eet is het eten van bv een banaan meer (Suikerrijk fruit ) iets waar ik me niet meer zo mee bezig moet houden. 😄 (mijn zoete zondes zijn bv stroop van enkel appels en peren zonder suiker of andere toevoegingen of een biospread van courgette of ananas 😇😎)
 

verwondering

Bewuste gebruiker
Top Tripreporter
Dat is iets wat ik wel overwogen heb, maar moet zeggen dat cold Turkey stoppen en genoegen nemen met dadels, vijgen of nootjes het vrij goed heeft opgevangen. Wel een goeie tip om in het achterhoofd te houden, voornamelijk omdat ik deze zoetstoffen in het verleden heb opgezocht vermits producenten heel graag smijten met suikervrije uitspraken en dan er vier soorten zoetstoffen insmijten die heus niet gezonder zijn voor je lichaam dan iets als suiker. Echter wordt hier specifiek vermeldt dat het natuurlijk en niet kunstmatig is, wat me wel aanstaat, hoewel ik indien ik dit zou gaan gebruiken natuurlijk nog verder zou opzoeken. Bedankt voor de tip in innergeval @Space Criminal

OT: Zit nu aan dag vijf van suiker en cafeïne Loos zijn , na een heftige afkick van twee dagen begin ik me steeds frisser te voelen! :sunglasses:
Dat het van natuurlijke oorsprong is doet er niet zoveel toe. Het is een extract, dus erg natuurlijk kun je het sowieso al niet meer noemen. Pure steviolglycosiden zijn, net als aspartaam of andere kunstmatige zoetstoffen, calorieloze zoetstoffen waar je lichaam niet aan gewend is. Desondanks geeft het, zodra je receptoren een zoete smaak waarnemen, een insulinerespons, terwijl er geen suikers in je bloed komen. Dat zorgt voor een lage bloedsuikerspiegel en extra behoefte aan zoet eten.

Het beste is om te wennen aan niet al te zoet eten. En daar waar je wel iets wilt zoeten, dit inderdaad te doen met ongeraffineerde middelen als bruine rietsuiker, honing of fruit.
 

Space 🕉

Bewuste gebruiker
Desondanks geeft het, zodra je receptoren een zoete smaak waarnemen, een insulinerespons, terwijl er geen suikers in je bloed komen. Dat zorgt voor een lage bloedsuikerspiegel en extra behoefte aan zoet eten.
Dit klopt voor alle zoetstoffen, behalve stevia. Zoek het maar eens op.

En persoonlijk, ik neem liever een extract van een plant, dan een chemisch geproduceerde zoetstof.
 
R

Revolutionair

Gast
Ik had een lijstje en het afgewerkt nu!
Super trots..

-Facings om al mijn tanden
-tattoo sleef gemaakt
-Financieel alles op orde!
-Alle kleding die ik wou hebben gekocht
-Alle contacten weer hersteld

20191212_210753.jpg

💪🏼
Een pefecte spier witte lach en mooie kleding.
En er goed uit zien zonder kleding!
Heerlijk ik heb zin in de feestdagen en ben klaar voor 2020..

Heb weer ghb gehaald, Coke, Speed en pillen.
Lekker spacen en genieten van het leven! 🤗
Leuk topic dit wou ik wel even delen.
 

*.exe2.0

Bewuste gebruiker
Ik had een lijstje en het afgewerkt nu!
Super trots..

-Facings om al mijn tanden
-tattoo sleef gemaakt
-Financieel alles op orde!
-Alle kleding die ik wou hebben gekocht
-Alle contacten weer hersteld

Bekijk bijlage 5043

💪🏼
Een pefecte spier witte lach en mooie kleding.
En er goed uit zien zonder kleding!
Heerlijk ik heb zin in de feestdagen en ben klaar voor 2020..

Heb weer ghb gehaald, Coke, Speed en pillen.
Lekker spacen en genieten van het leven! 🤗
Leuk topic dit wou ik wel even delen.
dude, wat was er aan de hand dan zodat je dit allemaal vernaggeld had??
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan