1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Handboek Pluggen voor Dummies

Discussie in 'Drugs' gestart door Tijdloos, 11 mrt 2011.

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
 1. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Alle credits naar Hemi!
  Het topic bleek per ongeluk te zijn verwijderd. Even in me tijdmachine gestapt maar dus :sunglasses: .
  Pluggen voor Dummies

  Berichtdoor Hemi op 24 maart 2008 13:24
  Van tijd tot tijd wordt er hier gesproken over het pluggen van drugs, oftewel het rectaal inbrengen ipv oraal/nasaal/iv. Er bestaan m.i. nog wel wat misverstanden over, terwijl het een erg effectieve manier is om drugs te gebruiken. Daarom zal ik proberen om hier het e.e.a duidelijk te maken, voor de mensen die er in geinteresseerd zijn.

  Homofoben, grapjassen, en wat dies meer zij; Onzin mag in het subforum onzin...als pluggen niet je ding is, dan is het niet de bedoeling dat je dat hier verkondigd.


  Elke vorm van innemen heeft zo zijn voor- en nadelen. Iedere drugsgebruiker heeft zijn eigen voorkeur, maar er zit wel degelijk verschil in de werking van de diverse methodes. Wat zijn dan de voordelen van het pluggen van drugs? Daarvoor moet je eigenlijk eerst weten wat de nadelen (kunnen) zijn van de andere methodes. Ik zal me hierbij beperken tot snuiven en slikken, oftewel nasaal en oraal.

  Bij het snuiven van drugs, inhaleer je de substantie, meestal in poedervorm, door je neusgat(en). Hierdoor komt de drug op je slijmvliezen terecht, waardoor het opgenomen wordt in je bloedbaan. De voordelen hiervan zijn een snelle opname, en dus een snelle werking van de drug. Nadeel is dan ook dat het effect minder lang aanhoudt dan bijvoorbeeld een orale inname. Een ander voordeel is dat je minder nodig hebt, omdat er niets eerst door de lever wordt gefilterd, i.t.t. bij orale inname.

  Verdere nadelen kunnen niet meteen duidelijk zijn, maar gebruikers kunnen op den duur last krijgen van een chronische verkoudheid, verstopte neus, bloedneuzen, en meer van dat onaangename bij werkingen.

  Dan maar slikken, oftewel oraal innemen. Zowat alle drugs zijn geschikt om oraal in te nemen, in pilvorm, vloeibaar, poedervorm, en dat laatste dan vaak als een “bommetje”. Je doet de drugs, bv MDMA, in een vloeitje, of stukje tissue, en slikt dat met water door. In je maag lost het papier snel op, en de drugs worden opgenomen in de dunne darm. Hierdoor duurt het iets langer voor het effect optreedt, maar het effect houdt doorgaans langer aan. Je hebt meer nodig aan werkzame stof dan bij snuiven, omdat een groot deel (tot wel 70%) van de werkzame stof wordt afgebroken door je lever.

  Een ander nadeel is dat het vaak niet aan te raden is met een volle maag iets oraal in te nemen. Ten eerste duurt het dan nog langer voor het gewenste effect optreedt, en veel gebruikers worden misselijk bij orale inname zonder lege maag. Oraal gebruik werkt vaak het beste op nuchtere maag.


  Tot zover de andere veelgebruikte manieren om drugs in te nemen. Waarom dan toch pluggen, als het zoveel makkelijker kan, want pluggen is niet de makkelijkste manier van innemen…Het grootste voordeel van pluggen, is dat je niets in je maag krijgt. Je hoeft dus geen 4 uur te wachten nadat je gegeten hebt, je hebt minder kans dat je misselijk wordt, of dat je last krijgt van je maag. Een groot voordeel, lijkt me.

  Het volgende voordeel is dat pluggen vaak sneller werkt dan orale inname, 10 tot 15 minuten is normaal, persoonlijk heb ik al eens meegemaakt dat de geplugde 2C-B binnen 5 minuten mijn hele wereld op zijn kop zette…Het effect blijft langer werken dan snuiven, maar soms iets korter dan oraal, hoewel ik hier persoonlijk nog wel eens over twijfel.
  En dan nog een belangrijk voordeel, zeker voor ons zuinige Nederlanders; je hebt minder nodig. Omdat de drugs in je endeldarm direct in je bloedbaan worden opgenomen, is er weinig tot geen verlies van werkzame stof, en kun je dus de dosis beperken. Hierin schuilt echter ook een gevaar, namelijk van overdosering. Als je plugt, is het verstandig om te beginnen met een derde deel van wat je normaal oraal zou nemen, en dit eventueel op te voeren naar de helft van je orale dosis. Dit is meestal toereikend, omdat het effect van pluggen vaak 2 tot 3 keer sterker is dan oraal.

  Zijn er dan geen nadelen verbonden aan dat pluggen? Natuurlijk wel. Het grootste nadeel volgens sommigen is dat je iets in een plek moet stoppen, waar je normaal gezien niet zo vlug iets in stopt. Tja, dat is voornamelijk een nadeel dat tussen je oren zit… Het valt alleszins mee, is niet pijnlijk, en is gewoon de moeite waard.
  Een ander punt dat echter wel aandacht verdient, is de schade die de drugs op lange termijn aan het slijmvlies in de endeldarm zou kunnen aanbrengen. Veel drugs zijn nogal agressief, en kunnen bijtend zijn. Brandt het in je neus, dan zal het waarschijnlijk ook wel in je endeldarm branden. En dit branden is natuurlijk niet goed voor slijmvliezen, en het gevoelige weefsel in de darm en neus. Helaas is er nog weinig bekend over deze schade, dus hier kun je eigenlijk alleen maar opletten dat je niet te vaak gebruikt. Als je elke dag je 70% speed in je anus spuit, zul je op den duur best wel eens last kunnen krijgen van vervelende bijwerkingen, hier moet je dus gewoon gezond verstand gebruiken… Ook snuiven en slikken hebben zo natuurlijk hun eigen bijwerkingen, het is dus maar net wat je kiest…

  Ok, de praktijk dan, pluggen for Dummies!!! Hoe ga je te werk, wat heb je nodig, wat zijn de do’s en dont’s? Ik zal het proberen stap voor stap uit te leggen, met de kanttekening dat anderen misschien een iets andere manier prefereren.

  1. Zorg dat je een zuivere drug hebt, of in ieder geval zo zuiver mogelijk. Laat je drugs altijd testen, zodat je weet wat je neemt, en zeker ook weet wat je niet neemt.

  2. Voor je gaat pluggen, verdient het aanbeveling om te zorgen dat je endeldarm leeg is. Dit kun je op een aantal manieren bereiken, b.v. door eerst eens goed naar het toilet te gaan, en te zorgen dat alles wat er nog in zit, uit komt. Als je 100% zeker wilt weten dat er geen ontlasting zit, kun je gebruik maken van een zogenaamde anaaldouche. Hiermee spoel je de endeldarm leeg en zuiver. Op deze manier weet je zeker dat er geen ontlasting meer in de weg zit. Ontlasting kan namelijk de werkzame stof opnemen, en ervoor zorgen dat je niets merkt van je drug.

  3. Zo, alles zuiver en leeg? Dan heb je een spuitje nodig. Een klein spuitje, met een inhoud van 1 tot 4-5 ml is afdoende. Deze haal je bij de drogist, dierenarts of huisarts. Ze zijn van een doorzichtige kunststofsoort gemaakt, met een maatverdeling erop.
  [​IMG]

  4. Doe de drug die je wilt pluggen in de spuit. Dit gaat het makkelijkste door de achterkant eruit te trekken, de drug erin te doen terwijl je je vinger aan de voorkant op de uitgang houdt, en da de achterkant er weer in te steken. Op de foto heb ik als voorbeeld poedersuiker gebruikt, ik heb natuurlijk geen drugs in huis...
  [​IMG]

  5. Doe de achterkant zo ver mogelijk in de spuit, zodat de drug helemaal bovenin de spuit komt te liggen, met zo weinig mogelijk lucht erin.
  Afbeelding Hou de uitgang van de spuit nu onder de kraan (lauwwarm water), en trek er ongeveer 1 ml water in. Trek er dan nog wat lucht bij, en nu goed schudden totdat de substantie zo goed mogelijk is opgelost. De ene stof lost beter/sneller op dan de andere.
  [​IMG]


  6. Alles opgelost? Hou dan de puit weer met de uitgang naar boven, trek er ietwat lucht bij, en duw de spuit dan weer omhoog tot alle lucht eruit is. Trek er dan nog wat lauwwarm water bij, tot ongeveer 2 ml. Nu is de spuit klaar voor gebruik.
  Afbeelding


  7. Breng wat glijmiddel, speeksel, boter, of wat dan ook aan op de spuit, dit vergemakkelijkt het inbrengen. Breng de spuit nu heel voorzichtig in, niets forceren. Hoe beter je ontspant, hoe makkelijker het gaat. Breng de spuit zo’n 3 tot 4 cm naar binnen.

  8. Als de spuit zover is, hou hem dan een beetje schuin. Je richt a.h.w. de spuit naar de wand van de endeldarm. Hier moet de stof opgenomen worden, dus je wilt hem er zo dichtbij mogelijk hebben, en dan heb je de minste kans dat je de stof alsnog in wat ontlasting zou spuiten, wat je niet wilt. Duw dan de spuit rustig helemaal leeg.

  9. Spuitje leeg? Voorzichtig terug trekken, en even je billen bij elkaar knijpen. Ondanks dat je maar een heel klein beetje water hebt ingebracht, krijg je toch waarschijnlijk meteen aandrang om weer te gaan poepen.(kakken voor de Belgen) Als dat vervelend is, probeer dan even op je buik te gaan liggen, het gevoel gaat vanzelf over.

  10. Gooi het spuitje weg, of kook het uit als je het nogmaals wilt gebruiken. Handjes wassen, en klaar is iemand!  Zover het pluggen an sich. Niet moeilijk, en als je het gewend bent, niks vervelends aan. Schrik niet, het kan sneller inslaan als dat je gewend bent. En neem niet teveel ineens, het gaat niet eerst door je lever, alle werkzame stof wordt meteen in je bloed opgenomen, en je hebt er dus ten volste plezier van.

  Neem je een agressieve drug, zoals 2C-B, dan is het slim om iets meer water te nemen. Hierdoor voorkom je het brandende gevoel wat je normaal bijvoorbeeld hebt als je deze substantie snuift.

  Heb je na een half uur het idee dat je toch echt weer naar het toilet moet, geen probleem. Als de stof na die tijd nog niet is opgenomen, dan heb je waarschijnlijk je kostbare drugs in de ontlasting gespoten, en heeft het dus geen nut gehad. Bij de meeste drugs merk je binnen 5 tot 20 minuten de eerste effecten.

  Tot zover de handleiding, ik hoop dat jullie er iets aan hebben, en mochten er toch nog vragen zijn over het pluggen, dan probeer ik deze graag te beantwoorden.

  Hemi
   
  acht.zes, mod4fun en Twirley Bird vinden dit leuk.
 2. Tufnut

  Tufnut Badass junkie

  Pluggen... ik zie de voordelen wel, maar het moet je ding zijn. Kom maar op met de meningen!
   
 3. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Ag dan niet toch het moet maar net je ding zijn :wink:

  OT:

  Werkt steviger maar je moet wel zuivere dingen hebben :)
   
 4. Tufnut

  Tufnut Badass junkie

  Voor hen met een gevoelige maag is het anders een prima optie.
   
 5. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Inderdaad! Kan zelfs een oplossing zijn als je een erg gevoelige maag hebt zoals je zegt :wink:
   
 6. Bambi67

  Bambi67 Newbie

  Dit is de 1ste reactie die ik schrijf op dit forum en ben eigenlijk heel erg benieuwd of je zo ook 69 original kan gebruiken.
  Het is namelijk echt niet te zuipen en krijg na het 2de flesje ook echt kotsneigingen.

  Misschien een heel stomme vraag hoor, maar we zijn echt nog maar in de beginnersfase en weet echt van een heleboel dingen veel te weinig nog.
  Durf nog niet zo makkelijk vragen te stellen omdat ik bang ben dat mijn vragen al 100den keren gestelt zijn op het forum :rolleyes:

  Ben wel nieuwsgierig naar het antwoord eigenlijk, want zelf vind ik dit spul echt toppie :grin:
   
 7. Tufnut

  Tufnut Badass junkie

  Bij pluggen is het meer nog dan bij de andere manieren van gebruik van belang goed te weten wat je precies in je lichaam stopt. Bij original 69 weet je dat niet.
  Volgens mij zit daar ook GHB in en als dat zo is moet je al helemaal goed weten wat de dosis is. GHB doseert altijd al nauw en als je het plugt nog meer. Pluggen mag dan meer of beter effect hebben, maar er is ook zoiets als teveel effect.
  Niet doen dus als je het mij vraagt.
   
 8. Bambi67

  Bambi67 Newbie

  Wij hebben de variant waar dus geen GHB inzit.
  Ik denk dat ik het och eens ga proberen....
  Het effect is grandioos van die 69 maar die smaak :kots:
   
 9. Tufnut

  Tufnut Badass junkie

  Weet je verder wel precies wat er inzit dan?
   
 10. Bambi67

  Bambi67 Newbie

  Euhhh...Ja als ik echt eerlijk ben niet.
  Ken alleen het verhaal dat de flesjes met de rode dopjes, dat daar de ghb inzit.
  Wij hebben die andere flesjes.....
  Het spul bevalt heel erg goed maar of ik er nou alles van weet...nee dus.

  Ja sorry, ben gewoon eerlijk en waarschijnlijk niet al te slim bezig.
   
 11. Ella

  Ella Experimenterende gebruiker

  Ik ken pluggen in een andere variant.

  Dat is door capsules te legen en daarna te vullen met poeder naar keuze.
  Latex handschoen aantrekken, wat glijmiddel op je anus en dan de capsule met je vinger in je rectum duwen tegen de darmwand aan.

  Dan hoef je ook niet op je buik te gaan liggen en er kan niks gaan lekken.

  Na een paar minuten lost de capsule op en wordt het poeder door je darm opgenomen. Het effect is soms te heftig voor mij. En daarbij vind ik het raar om met je anus bezig te zijn op die manier.

  Dus ik heb het geprobeerd en het werkt zeker maar ik blijf toch maar slikken en snuiven. :)
   
 12. Tufnut

  Tufnut Badass junkie

  Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. En ach, wat is raar? Als je je handen maar goed wast na de handeling :wink:
   
 13. Ella

  Ella Experimenterende gebruiker

  Nou ik gebruikte latex handschoenen en was m'n handen ook erna.
   
 14. Ella

  Ella Experimenterende gebruiker

  En wat is raar? Het is niet raar maar als je met een groepje vrienden bent en iedereen zit dingen in hun reet te douwen vind ik dat wel apart. En op een feestje in een club ga ik ook niet op de wc een capsule in mijn ass duwen..
   
 15. saffe666

  saffe666 Newbie

  Mijn kont is een uitgang en dat blijft ook zo. Liever alles pakken op de ouderwetse manier. :)
   
 16. DrPepper

  DrPepper Experimenterende gebruiker

  Voor hen die met het spuitje werken en de capsule, na "pluggen" ff op je rechter zij gaan liggen :mrgreen: je endeldarm gaat namelijk rechtsaf na binnenkomst :tearsofjoy: ....vooral handig voor de vloeistof-pluggers (verdwijnt je vloeistof direct in het diepe).
   
 17. Ella

  Ella Experimenterende gebruiker

  Op je LINKER zij moet dat zijn... Ik ben verpleegkundige en je endeldarm maakt een bocht naar links.
   
  mod4fun vindt dit leuk.
 18. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Dank voor de goede tip/verbetering ik weet het zelf ook niet exact! Handig dat je verpleegkundige bent :)
   
 19. Paul76

  Paul76 Newbie

  Jeetje, nog nooooit van gehoord dat dat überhaupt ging. Des te toffer dat het hier staat, met zoveel info erbij.

  Thank you!

  Grts Paulus
   
 20. pwooppwoop

  pwooppwoop Experimenterende gebruiker

  hmm.. dus dit zou ook met coke gaan?
  ga ik wel eens proberen dan, irritante is natuurlijk dat je dat dan meestal op cafe gebruikt, en op het toilet zie ik het nu toch ook niet helemaal zitten :grin:
   
 21. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Zou als ik jou was geen coke rectaal nemen, om de reden dat coke met veel (rare) dingen word gemixt. En als dat rechtstreeks je endeldarm in gaat kan dat makkelijk beschadigen(je lichaam inwendig) omdat het niet door de lever word gefilterd zo. Alleen zuivere troep rectaal doen :) ! Anders kan het weleens naar aflopen als je onzorgvuldig ermee omgaat.
  Enjoy the day all!
   
 22. mandragora

  mandragora Badass junkie Emeritus Mod

  3 tot 4 cm lijkt me toch wel wat ver :openmouth:
  Dus als ik dit zou proberen zou ik er ook gewoon een capsulletje in duwen dit lijkt me toch 'iets' aangenamer...
  Met zo'n anaaldouchekop ga ik helemaal niet beginnen :), gewoon mischien een laxerend tabletje nemen en..... gaan
   
 23. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Inderdaad geen ontlasting en in cap doen werkt goed en snel dan. Let wel op zuivere troep dat je moet hebben :) mja ook zegels kunnen ook easy in cap this way.
  Peace!
   
 24. Paperplane.

  Paperplane. Wijs gebruiker

  Een capsule lost rectaal toch helemaal niet op? Het is niet dat daar maagzuur en/of enzymen zitten die de capsule afbreken toch?
   
 25. Maddog

  Maddog Bewuste gebruiker

  gelantine caps lossen al op als ze in vochtige lucht liggen.

  dus dat gaat op zich wel goed.
   
 26. joovel

  joovel Newbie

  mmm ben toch meer een fan voor orale inname en anders snuif ik het wel, maar kan het best eens proberen om te pluggen. try before you die!
   
 27. Paperplane.

  Paperplane. Wijs gebruiker

  Redelijk gemixte ervaringen met pluggen. Eens 125mg mdma geplugd waar ik normaal oraal wel oke op ga, amper thereshold effects. Zelfde met Lsd, Zegel waar ik normaal een solide +++(shulginschaal) mee haal, had geplugd ook amper thereshold effecten. Pep daarintegen, ben ik op 50mg geplugd echt lekker gegaan(dopamine rush, euforie, voelde me gewoon super lekker en ook nog zonder side effects; gespannen spieren etc), terwijl dat normaal oraal voor mij normale effectjes geeft(meer energie, alert etc).

  Was overigens allemaal in een gelcap.

  Peace,
   
 28. ^_^

  ^_^ Bewuste gebruiker

  Stop nog liever een naald in me arm.
   
  MelissaChanelNo1 vindt dit leuk.
 29. flankz

  flankz Experimenterende gebruiker Tripreporter

  ik ben wel benieuwd hoe ver degene van de kaart was die dit verzonnen heeft. Niets voor mij, maarja wel voordelen.
   
 30. Tufnut

  Tufnut Badass junkie

  Waarschijnlijk een dokter.
   
 31. doe de duif

  doe de duif Belezen gebruiker

  vorige week eens heel grondig geprobeerd.
  Niet gegeten die dag en alles heel grondig proper gemaakt met anale douche ding.
  110mg cocaine opgelost in spuitje van 5ml.
  Kwam rap op maar meer dan een milde high en een ´warm dekentje´ heb ik niet ervaard.
  Terwijl ik bij een zelfde hoeveelheid nassaal al lekker weg zou zijn.

  Dan na 40 min maar overgegaan op snuiven en BAM.
   
 32. doe de duif

  doe de duif Belezen gebruiker

  PS ook helemaal niets van rush bij rectaal.
  Had het al eens geprobeerd met mephedrone en nu met C maar werkt gewoon niet zo goed als bij anderen blijkbaar.
  I stick with the sniffy thing :grin:
   
 33. carlyHHA

  carlyHHA Newbie

  het werkt wel xD
   
 34. universal*flow

  universal*flow Belezen gebruiker

  Ik ken de versie van een tampon in sterke drank dompelen en dit in je anus steken.
  Dit schijnen mensen in het Gooi te doen, én Moslims die geen alcohol "mogen" drinken. Anaal innemen is namelijk geen drinken :wink:

  Zelf geen ervaring mee.

  Zou het wel een keer willen proberen uit nieuwsgierigheid, maar ergens is het me ook te omslachtig. Ik zie mezelf nog geen spuit mee nemen naar een club :grin:
   
 35. Whitesnow

  Whitesnow Experimenterende gebruiker

  Haha lil kan je ook gewoon een pil xtc in je kont douwen? Net als in south park?
   
 36. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Daar zitten veel bindingsmidellen in dus raad het af, als je het plugged, is het belangrijk dat het zo puur mogelijk is omdat het wat 'zuiverings' stadiums overslaat (bijvoorbeeld je lever als ik me niet vergis) en direct in de endeldarm terecht komt. LSD, en goede kwaliteit mdma, 2-cb etc. laat je makkelijk een stuk harder gaan op de stof die je wenst vergeleken met oraal gebruik.

  Maar al die 'versnij stofjes' kunnen niet het gewenste effect brengen( en mogelijk schade aan de darmen) soms, daardoor zo puur mogelijk als je gaat pluggen is een pré lijkt me.
   
 37. .reknak

  .reknak Newbie

  Zou dit ook werken voor vermalen paddo's/truffels?
   
 38. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Heb ik geen ervaring mee zelf, maar met de eerste gedachte zou dat wel moeten kunnen lijkt me. Do correct me if i'm wrong

  Dan wel zo fijn maken dat je het in capsules kan doen :P

  Grz
   
 39. mandragora

  mandragora Badass junkie Emeritus Mod

  Hier zou ik toch mee opletten... paddestoelen in je reet duwen :grin: , verteerd het wel goed daar vanachter...?? Dacht dat paddo's toch langs je maag moeten passeren...
   
 40. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Praktisch gezien is het Psilocybin, maar goed ben niet zo thuis daarin verder, dus verbeter me graag indien je het weet! :)
   
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Laden...
Vergelijkbare Topics - Pluggen Dummies
 1. Morenoargentin
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  2.778
 2. Gabbertje
  Reacties:
  33
  Weergaven:
  3.798
 3. Chronic303
  Reacties:
  13
  Weergaven:
  3.591
 4. Pieter210
  Reacties:
  14
  Weergaven:
  3.841
 5. Acetyllysergic
  Reacties:
  18
  Weergaven:
  3.465