1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

'Productie harddrug crystal meth neemt toe in Nederland'

Discussie in 'Nieuws en actualiteiten!' gestart door StimsalaBanne, 2 aug 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. StimsalaBanne

  StimsalaBanne DF Stuff Medewerker Moderator Tripreport Analist Tripreporter

  Nederlandse drugscriminelen houden zich meer bezig met de productie van crystal meth. De afgelopen twaalf maanden zijn tien laboratoria waar de harddrug geproduceerd werd ontmanteld.
  "Een aantal jaar geleden zagen we het vrijwel niet", zegt een politiewoordvoerder tegen NRC. Volgens een betrokken opsporingsambtenaar wordt 2018 als "kantelpunt" in de productie van meth gezien. Eerder ging het vooral om xtc, speed en cocaïne.

  De afgelopen maanden zijn er meerdere laboratoria opgerold die gericht waren op de productie van crystal meth. In Zuidlaren, Lunteren, Oss en Weert maakte de politie een einde aan de productie. In sommige van die gevallen werd voor duizenden kilo's en liters aan grondstoffen die voor de productie van crystal meth gebruikt worden gevonden.

  NRC schrijft dat er ook een toename in het dumpen van het van methproductie afkomstige drugsafval is. Half april werden in afvalcontainers in Tilburg vijftig vaten met drugsafval gevonden. Eén persoon raakte onwel door de sterke chemische dampen.

  Vorige week werd er in een Rotterdamse woning ruim 13 kilo van de drug aangetroffen. De lading heeft een straatwaarde van ruim 2 miljoen euro. De politie hield de woning in de gaten omdat er niemand op het adres ingeschreven stond, maar er wel geregeld personen met grote tassen in en uit de woning liepen.

  Effecten
  Crystal meth geldt als een van de sterkste harddrugs. Het is methamfetamine in kristalvorm en kan geslikt, gerookt, gesnoven en gespoten worden. De effecten houden lang aan, bij roken zelfs tot 24 uur.

  Volgens verslavingszorginstelling Jellinek is het gebruik van crystal meth riskant, omdat het tot blijvende hersenschade kan leiden en gebruikers snel verslaafd kunnen raken. Het gebruik in Nederland lijkt mee te vallen.

  BRON Nu.nl
   
 2. Fool

  Fool Badass junkie

  Oeh :hearteyes:
   
  Eman en StimsalaBanne vinden dit leuk.
 3. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

  Eigenlijk vind ik dit nog het ergste! (Ik als milieu moraalridder). Dat ze drugs maken en verkopen vind ik geen probleem eigenlijk (ik heb het niet over de criminaliteit er omheen).
  Ik ben sowieso voor legalisering van drugs. Dan heb je ook dat afval niet of een stuk minder in de natuur.
  En nee, crystal meth trekt mij niet en zal ik nooit proberen. Net als heroïne.
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...
Vergelijkbare Topics - 'Productie harddrug crystal
 1. De Dunne
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  998
 2. Miquelsanchez
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  2.079
 3. Jixx
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  2.417
 4. theholyganja
  Reacties:
  9
  Weergaven:
  2.538
 5. Beljika
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  2.381