oya
Newbie
Psilohuasca Recept
Na lang wikken en wegen heb ik besloten om het recept voor Psilohuasca-chocolaatjes op internet te delen. Ik heb gemerkt dat veel mensen op zoek zijn naar dit recept. Tot nu toe werd het recept uitsluitend door een paar bedrijven online verkocht, waardoor zij er veel geld mee verdienen. Het recept is nergens online te vinden en is alleen beschikbaar in reeds gemaakte bonbons. Nu er opleidingen zijn en er steeds meer Psilohuasca-chocolaatjes facilitators in Nederland komen, blijven de grote bedrijven geld verdienen en zijn alle "opgeleide" mensen afhankelijk van de verkopers. Gek genoeg geven ze opleidingen als psilosuasca begeleider, maar bijna niemand deelt het recept tijdens deze trainingen. Hierdoor moet je het blijven kopen van dezelfde opleiders om je eigen ceremonies te faciliteren. Dit gebeurt al een aantal jaren.
Aanvankelijk dacht ik dat het verstandig was om het recept niet met iedereen te delen, uit angst dat het in verkeerde handen zou vallen of dat er een commerciële cultuur omheen zou ontstaan, met als gevolg een nieuwe webshop. Maar onlangs realiseerde ik me dat deze commerciële cultuur eigenlijk al bestaat. Misschien kunnen we de cultuur omvormen naar een wereld waarin iedereen gelijk is, leert van elkaar en we niet geld verdienen aan andermans verlangen, angst en hoop. Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen slecht oordeel over die specifieke mensen, maar ik geloof ook dat er andere manieren mogelijk zijn. Ik hoop een klein verschil te kunnen maken.
Met deze post hoop ik de schade zoveel mogelijk te beperken en vooral mensen te informeren over veilig gebruik. Ik verzoek je om de tekst goed te lezen voordat je het recept gebruikt. Dit bericht is speciaal gericht aan mensen die dit aan anderen willen gaan serveren of dit al doen maar het kopen via een webshop.
Psilohuasca-chocolaatjes zijn tot nu toe behoorlijk commercieel geweest. De meeste mensen die het verkopen, vragen hoge bedragen. Ook de marketing is behoorlijk commercieel, wat uiteindelijk schadelijk kan zijn. Omdat mensen allerlei medische claims maken en dit op hun website publiceren, kan het ertoe leiden dat ze strenger gaan handhaven of zelfs andere plantmaterialen illegaal maken. Er worden veel claims gemaakt over deze samenstelling van planten. Het is niet de bedoeling dat we het een plantmedicijn noemen of dat het voor andere doeleinden kan helpen en wij dit vermelden online. Zelfs bij thee is het verboden om te zeggen dat het je in slaap brengt of ontspanning biedt. Daarom staat er bijvoorbeeld "sleepy time thee". Niet alleen is het woord "medicijn" beschermd, maar je kunt ook hoge boetes krijgen als je dit openbaar publiceert. Ik hoop dat de commerciële wereld van Psilohuasca-chocolaatjes een beetje getemperd wordt door het recept met iedereen te delen. Ik zal ervoor zorgen dat het recept zo breed mogelijk wordt verspreid.
Weet wel dat toewijding belangrijk is als je gaat brouwen. Dit kost tijd en energie; ik zeg niet dat je alleen inlevert. Het is een andere manier van verbinden met planten en betekent ook dat je leven verandert. Ik heb het bij mezelf gezien, door processen en toewijding aan de planten en jezelf, zul je hier zeker voor worden beloond, in de vorm van lessen voor je eigen leven. Dit kunnen processen zijn die onveiligheid en trauma’s omhoog brengen. Ben je hier niet klaar voor? Begin dan niet aan dit proces.
Het recept is gebaseerd op Ayahuasca; de caapi die hierin wordt gebruikt, is het belangrijkste bestanddeel van Ayahuasca. Dit betekent dat het nemen van de caapi als erg intens ervaren kan worden. Dit betekent ook dat het brouwproces dagen kan duren, afhankelijk van hoeveel je wilt maken.
De traditie is verzwakt sinds de opkomst van Psilohuasca-chocolaatjes. Met "traditie" bedoel ik dat er steeds minder wordt gekeken naar de oude manier van werken met planten, en er vooral nieuwe manieren worden ontwikkeld. Ik zie dat er een nieuwe cultuur ontstaat in Nederland, waarin iedereen die dit recept wil brouwen, maken en serveren aan anderen, bijdraagt.
Er zit veel potentie in de samenstelling van de planten, maar dit wordt helaas niet gezien door de commerciële cultuur die eromheen is ontstaan. Ik wil daarom teruggaan naar de eeuwenoude traditie in de jungle. De mensen in de Amazone werken met "dieta's. Tijdens een dieta verblijf je in de jungle, in een hutje, waarbij je dagelijks een plant tinctuur, extract of thee tot je neemt. Je voelt niet alleen de fysieke werking ervan, maar je maakt ook een spirituele verbinding met de plant. Daarnaast wordt er ook Ayahuasca gedronken, afhankelijk van de locatie en het aantal ceremonies dat wordt gegeven, maar minimaal twee: één om het dieta te openen en één ceremonie om de dieta af te sluiten. Na vele jaren van training en dieta’s te volgen zijn mensen pas voldoende getraind om Ayahuasca aan anderen te serveren. Het minimum voor een dieta is 10 dagen, en het maximum kan oplopen tot tientallen jaren. Weet dat dit een toewijding voor het leven is; je bent nooit uitgeleerd. Dieta's zijn de enige opleidingen in dit vak; geen enkele andere training kan je beter leren over de planten dan zijzelf.
Deze samenstelling is niet legaal. Het verwerken, verpulveren, trekken van thee en drogen van de paddenstoelen is verboden in Nederland. Het bezit van paddo's is al illegaal. Er is echter een legaal alternatief, namelijk truffels. Truffels zijn alleen legaal wanneer ze vers worden geconsumeerd. Zodra ze worden gedroogd of verwerkt, zijn ze wederom illegaal.
Dit is geen middel om mee te trippen op een festival of in een gezellige setting; probeer dit dan ook niet.
Ik zeg niet dat er geen veilige manieren zijn om dit te serveren, maar er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken. Bescherm niet alleen jezelf, maar ook de deelnemers, het werkveld, waar het vandaan komt, en de legaliteit van de planten. Weet dat de planten duur en beschermd zijn en langzaam groeien. Wees zuinig op wat en hoeveel je gebruikt.
Daarnaast is er geen onderzoek gedaan naar Psilohuasca; dit is volledig nieuw en ontstaat vooral in Nederland. We volgen dezelfde contra-indicaties als bij een Ayahuasca-dieet, en bepaalde medicatie kan niet samen worden gebruikt, omdat de caapi een MAO-remmer is. Pas hiermee op! Houd je aan een tyramine-arm dieet! Doe dit NIET samen met antidepressiva en SSRI's; ook natuurlijke varianten zoals sint-janskruid en rhodiola kunnen niet samen met een MAO-remmer! Zoek altijd de contra-indicaties op!
In plaats van het los koken van de caapi kan je ook besluiten om een cold press extract erin te doen. Dit is zuiniger voor de planten omdat het minder plant materiaal verbruikt. Je maakt alleen het grootste deel van het brouwsel niet zelf. Ik weet hier niet de exacte hoeveelheden van. Dit is bij elke caapi anders en bij elke plek waar je het kan kopen anders.
Recept voor 1 stuk Psilohuasca-chocolaatje:
Dit is de basis; er kunnen meer kruiden aan worden toegevoegd, zoals vaak wordt geadverteerd op de plaatsen waar je het kunt kopen, maar dit is optioneel. Ik heb er een aantal geprobeerd; niet nodig.
Om de caapi te brouwen, heb je voor deze hoeveelheid minstens 3 dagen nodig.
Je kan ook een cold extract gebruiken, of een caapi paste welgenoemd.
Er zijn verschillende soorten caapi. Zoek erover op en leer ze kennen, ook door te proberen; kijk wat bij je past, wat je roept. De cielo, gele caapi, wordt het meest gebruikt in ceremonies; dit is de lichtste! Kies je voor een andere, weet dan wat je kiest.
Eeeeennnnn de planten vinden het heeeel erg leuk als je voor ze zingt en veel aandacht besteedt aan het brouwproces.
Laten we de wereld vullen met liefde.
Liefs,
Na lang wikken en wegen heb ik besloten om het recept voor Psilohuasca-chocolaatjes op internet te delen. Ik heb gemerkt dat veel mensen op zoek zijn naar dit recept. Tot nu toe werd het recept uitsluitend door een paar bedrijven online verkocht, waardoor zij er veel geld mee verdienen. Het recept is nergens online te vinden en is alleen beschikbaar in reeds gemaakte bonbons. Nu er opleidingen zijn en er steeds meer Psilohuasca-chocolaatjes facilitators in Nederland komen, blijven de grote bedrijven geld verdienen en zijn alle "opgeleide" mensen afhankelijk van de verkopers. Gek genoeg geven ze opleidingen als psilosuasca begeleider, maar bijna niemand deelt het recept tijdens deze trainingen. Hierdoor moet je het blijven kopen van dezelfde opleiders om je eigen ceremonies te faciliteren. Dit gebeurt al een aantal jaren.
Aanvankelijk dacht ik dat het verstandig was om het recept niet met iedereen te delen, uit angst dat het in verkeerde handen zou vallen of dat er een commerciële cultuur omheen zou ontstaan, met als gevolg een nieuwe webshop. Maar onlangs realiseerde ik me dat deze commerciële cultuur eigenlijk al bestaat. Misschien kunnen we de cultuur omvormen naar een wereld waarin iedereen gelijk is, leert van elkaar en we niet geld verdienen aan andermans verlangen, angst en hoop. Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen slecht oordeel over die specifieke mensen, maar ik geloof ook dat er andere manieren mogelijk zijn. Ik hoop een klein verschil te kunnen maken.
Met deze post hoop ik de schade zoveel mogelijk te beperken en vooral mensen te informeren over veilig gebruik. Ik verzoek je om de tekst goed te lezen voordat je het recept gebruikt. Dit bericht is speciaal gericht aan mensen die dit aan anderen willen gaan serveren of dit al doen maar het kopen via een webshop.
Psilohuasca-chocolaatjes zijn tot nu toe behoorlijk commercieel geweest. De meeste mensen die het verkopen, vragen hoge bedragen. Ook de marketing is behoorlijk commercieel, wat uiteindelijk schadelijk kan zijn. Omdat mensen allerlei medische claims maken en dit op hun website publiceren, kan het ertoe leiden dat ze strenger gaan handhaven of zelfs andere plantmaterialen illegaal maken. Er worden veel claims gemaakt over deze samenstelling van planten. Het is niet de bedoeling dat we het een plantmedicijn noemen of dat het voor andere doeleinden kan helpen en wij dit vermelden online. Zelfs bij thee is het verboden om te zeggen dat het je in slaap brengt of ontspanning biedt. Daarom staat er bijvoorbeeld "sleepy time thee". Niet alleen is het woord "medicijn" beschermd, maar je kunt ook hoge boetes krijgen als je dit openbaar publiceert. Ik hoop dat de commerciële wereld van Psilohuasca-chocolaatjes een beetje getemperd wordt door het recept met iedereen te delen. Ik zal ervoor zorgen dat het recept zo breed mogelijk wordt verspreid.
Weet wel dat toewijding belangrijk is als je gaat brouwen. Dit kost tijd en energie; ik zeg niet dat je alleen inlevert. Het is een andere manier van verbinden met planten en betekent ook dat je leven verandert. Ik heb het bij mezelf gezien, door processen en toewijding aan de planten en jezelf, zul je hier zeker voor worden beloond, in de vorm van lessen voor je eigen leven. Dit kunnen processen zijn die onveiligheid en trauma’s omhoog brengen. Ben je hier niet klaar voor? Begin dan niet aan dit proces.
Het recept is gebaseerd op Ayahuasca; de caapi die hierin wordt gebruikt, is het belangrijkste bestanddeel van Ayahuasca. Dit betekent dat het nemen van de caapi als erg intens ervaren kan worden. Dit betekent ook dat het brouwproces dagen kan duren, afhankelijk van hoeveel je wilt maken.
De traditie is verzwakt sinds de opkomst van Psilohuasca-chocolaatjes. Met "traditie" bedoel ik dat er steeds minder wordt gekeken naar de oude manier van werken met planten, en er vooral nieuwe manieren worden ontwikkeld. Ik zie dat er een nieuwe cultuur ontstaat in Nederland, waarin iedereen die dit recept wil brouwen, maken en serveren aan anderen, bijdraagt.
Er zit veel potentie in de samenstelling van de planten, maar dit wordt helaas niet gezien door de commerciële cultuur die eromheen is ontstaan. Ik wil daarom teruggaan naar de eeuwenoude traditie in de jungle. De mensen in de Amazone werken met "dieta's. Tijdens een dieta verblijf je in de jungle, in een hutje, waarbij je dagelijks een plant tinctuur, extract of thee tot je neemt. Je voelt niet alleen de fysieke werking ervan, maar je maakt ook een spirituele verbinding met de plant. Daarnaast wordt er ook Ayahuasca gedronken, afhankelijk van de locatie en het aantal ceremonies dat wordt gegeven, maar minimaal twee: één om het dieta te openen en één ceremonie om de dieta af te sluiten. Na vele jaren van training en dieta’s te volgen zijn mensen pas voldoende getraind om Ayahuasca aan anderen te serveren. Het minimum voor een dieta is 10 dagen, en het maximum kan oplopen tot tientallen jaren. Weet dat dit een toewijding voor het leven is; je bent nooit uitgeleerd. Dieta's zijn de enige opleidingen in dit vak; geen enkele andere training kan je beter leren over de planten dan zijzelf.
Deze samenstelling is niet legaal. Het verwerken, verpulveren, trekken van thee en drogen van de paddenstoelen is verboden in Nederland. Het bezit van paddo's is al illegaal. Er is echter een legaal alternatief, namelijk truffels. Truffels zijn alleen legaal wanneer ze vers worden geconsumeerd. Zodra ze worden gedroogd of verwerkt, zijn ze wederom illegaal.
Dit is geen middel om mee te trippen op een festival of in een gezellige setting; probeer dit dan ook niet.
Ik zeg niet dat er geen veilige manieren zijn om dit te serveren, maar er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken. Bescherm niet alleen jezelf, maar ook de deelnemers, het werkveld, waar het vandaan komt, en de legaliteit van de planten. Weet dat de planten duur en beschermd zijn en langzaam groeien. Wees zuinig op wat en hoeveel je gebruikt.
Daarnaast is er geen onderzoek gedaan naar Psilohuasca; dit is volledig nieuw en ontstaat vooral in Nederland. We volgen dezelfde contra-indicaties als bij een Ayahuasca-dieet, en bepaalde medicatie kan niet samen worden gebruikt, omdat de caapi een MAO-remmer is. Pas hiermee op! Houd je aan een tyramine-arm dieet! Doe dit NIET samen met antidepressiva en SSRI's; ook natuurlijke varianten zoals sint-janskruid en rhodiola kunnen niet samen met een MAO-remmer! Zoek altijd de contra-indicaties op!
In plaats van het los koken van de caapi kan je ook besluiten om een cold press extract erin te doen. Dit is zuiniger voor de planten omdat het minder plant materiaal verbruikt. Je maakt alleen het grootste deel van het brouwsel niet zelf. Ik weet hier niet de exacte hoeveelheden van. Dit is bij elke caapi anders en bij elke plek waar je het kan kopen anders.
Recept voor 1 stuk Psilohuasca-chocolaatje:
- Banisteriopsis caapi - 7 ml
- Paddenstoelen – 0,8 gr
- Cacao - 6 gr
- Banisteriopsis caapi - 84 ml
- Paddenstoelen - 10 gr
- Cacao - 72 gr
Dit is de basis; er kunnen meer kruiden aan worden toegevoegd, zoals vaak wordt geadverteerd op de plaatsen waar je het kunt kopen, maar dit is optioneel. Ik heb er een aantal geprobeerd; niet nodig.
Om de caapi te brouwen, heb je voor deze hoeveelheid minstens 3 dagen nodig.
Je kan ook een cold extract gebruiken, of een caapi paste welgenoemd.
- 1 kilo caapi
- 30 liter water
- 100 ml azijn
- Kaasdoek
Er zijn verschillende soorten caapi. Zoek erover op en leer ze kennen, ook door te proberen; kijk wat bij je past, wat je roept. De cielo, gele caapi, wordt het meest gebruikt in ceremonies; dit is de lichtste! Kies je voor een andere, weet dan wat je kiest.
- Kook de caapi met 15 liter water in een pan voor minimaal 10 uur samen met de azijn.
- Giet de caapi door een vergiet of zeef en giet het aftreksel in een andere pan.
- Voor een tweede flush kun je dezelfde caapi nog een keer koken in 15 liter water voor 10 uur. Dit kun je herhalen totdat er niets meer uitkomt. Je kunt zelf bepalen hoeveel flushes je doet.
- Giet het aftreksel bij de rest, opnieuw door een zeef.
- Giet het aftreksel door een kaasdoek. (Het overgebleven plantmateriaal kun je prima in je tuin tussen andere planten leggen.)
- Kook het niet, maar verdamp de caapi op laag vuur tot de gewenste hoeveelheid. Dit duurt ongeveer 10 à 12 uur.
- Voor de bonbons voeg je alle ingrediënten toe aan een pan en laat je dit langzaam intrekken. Laat dit niet te langzaam koken of te lang. Cacao verliest zijn geneeskracht als het hoger dan 65 graden wordt.
Eeeeennnnn de planten vinden het heeeel erg leuk als je voor ze zingt en veel aandacht besteedt aan het brouwproces.
Laten we de wereld vullen met liefde.
Liefs,