psychose?

Discussie in 'MDMA (XTC)' gestart door kiara0909, 2 jan 2017.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. kiara0909

  kiara0909 Newbie

  Hoi allemaal,
  ik heb even een vraagje.
  Ik heb mijn eerste xtc pil op rond 2 December en heb het nu in totaal 5 keer gedaan. Ik wist zelf wel dat ik fout bezig was door geen 3 maanden te wachten maar het was zo aantrekkelijk en zo makkelijk om te gebruiken en even alles te vergeten.
  Alle keren ging het goed behalve afgelopen zaterdag met oud en nieuw.
  (Ik ben trouwens 15) Ik heb sinds mijn 13e last van depressies. De ene momenten voel ik me weken goed en daarna maanden slecht. Daarom was het ook zeker een risico om deze zomer te beginnen met blowen.

  Ik heb die keuze toen zelf gemaakt en daar heb ik al spijt van omdat ik nu elke dag rustig een 10tje rook en het staat me echt in de weg. Maar goed het gaat nu om de xtc.

  Eerste 4 keren waren dus heerlijk maar deze zaterdag niet. Had vlak na het eten een halfje genomen. (18:00) Toen ik om 19:50 nog niks voelde nam ik een kwartje. Aan het begin ging ik wel lekker. Niet hard ofs maar daar gaat het bij mij niet persee om. Ik bleef maar kwartjes bijpakken omdat ik dacht dat ik niks voelde maar ik was gewoon rustig aan het spacen. Normaal praatte ik met iedereen en nu praatte ik maar met een iemand en wilde ik het liefst onder de deken blijven liggen. Ik heb tussendoor 3 hijsjes van een joint genomen en 2 glazen champagne.
  Het was allemaal super vaag en ik vond het geen fijne space. Rond 5 uur ben ik gaan proberen te slapen.

  En om half 7 gaf ik het op en ben ik in de tuin gaan roken. Daarna kwam de rest beneden en hebben we tussen 8 en 11 3 joints gerookt. Maar ik moest die woonkamer uit waar ik de hele nacht had gezeten. De meesten waren weg en ik en een vriendin gingen rond 2 uur slapen tot 5. Daarna ben ik naar huis gelopen en nog niks aan de hand.

  Ben toen om 7 uur thuis weer gaan slapen en heb geslapen tot 9 uur vanochtend. Ik werd wakker en het voelde alsof ik droomde en mezelf niet echt echt was. Ik voelde nep en alles voelde wazig. Mijn moeder was weg en toen ik beneden zat voelde ik alsof iemand me van buiten aan het bekijken was. Heb snel allebei de deuren op slot gedaan en de gordijnen dicht.
  Als iemand iets zegt duurt het lang voor dat het binnen komt en moet ik extra lang na denken over wat diegene nou precies zegt. Ik heb moeite met zinnen maken als ik praat etc.

  Toen ik in de tuin ging roken voelde ik me echt niet veilig omdat ik me nog steeds bekeken voelde en begon moeilijk te ademen en te trillen (paniek aan val gehad?)

  Ik weet zeker dat ik de komende 3 maanden geen xtc meer ga doen maar ik vraag me af of ik in een psychose zit? En of zo'n psychose lang duurt?

  En ik weet dat ik dom ben dat ik in een maand 5 keer heb gedaan maar zoals mijn vrienden al hadden gezegd, ik moest er maar op de moeilijke manier achter komen dat het dom was.
   
 2. Fool

  Fool Badass junkie

  Oei, dit moet zeker even schrikken voor je zijn! Of dit nou een psychose is, of een verwant verschijnsel zoals bijvoorbeeld depersonalisatie durf ik je niet te vertellen. Eigenlijk moet je hiermee gewoon zo snel mogelijk een medisch professional(huisarts) over raadplegen, wees hier eerlijk over je drugsgebruik! Het is niet ondenkbaar dat de verschijnselen die je nu ervaart nog erger kunnen worden, en daarom is het van belang om er z.s.m. op te reageren.

  En je MOET echt kappen met blowen, niet alleen met xtc, bij voorkeur voor een stuk langer dan 3 maanden. Wiet staat er bekend om dat het onderliggende mentale problemen kan aanwakkeren, en mijn gok is dat die aanslag op je lichaam en hersenen (elke keer XTC) de druppel is geweest.

  Heb je je ouders/verzorgers al gezegd? (ik weet dat het flink lastig kan zijn als je niet logisch kan nadenken. Toch lijkt het me voor je gevoel wel erg prettig als je niet raar wordt aangekeken mochten je symptomen verergeren.
  Ik heb eenzelfde soort ervaring gehad met medicatie waar ik slecht op ging. Ik vond het vooral lastig om uit te leggen dat ik ergens last van had, terwijl ik niet eens wist wat mij overkwam (en wat echt of nep was, en ik had er ook vet trippy hallucinaties bij.). Dus goed komen kan het zeker. :)
   
 3. kiara0909

  kiara0909 Newbie

  Dankjewel!
  Mijn moeder weet het en heeft een afspraak gemaakt bij de dokter maar das pas na de vakantie. Ik ga het er donderdag ook met de psycholoog over hebben. Misschien moet ik idd gewoon een tijd van alle drugs af blijven.
   
 4. Klimrek

  Klimrek Experimenterende gebruiker

  Niet misschien... Gewoon niet doen. Voor minimaal een jaar.
   
 5. Helenas

  Helenas Bewuste gebruiker

  Jeetje wat naar zeg! Fijn dat je moeder het weet en je een afspraak bij de dokter hebt. Het lijkt me beter om voorlopig helemaal te stoppen met drugs tot je wat ouder bent en er verstandiger mee om kan gaan. Hoop dat je je snel beter voelt!
   
 6. Ik word hier best wel een beetje verdrietig van.

  Je kunt je troosten met de gedachte dat het geen psychose is. Maar verder weet ik niet zo goed wat ik hiervan moet zeggen.
   
 7. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie

  Het klinkt niet als een psychose, het klinkt meer als derealisatie maar dat kan ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen via een forum. Voordeel van derealisatie is dat het vanzelf weer over gaat.

  Het zou echter wel kunnen betekenen dat je gevoelig bent voor psychosen maar dat kan ook komen doordat je elke dag 10 euro wiet wegrookt. Daarvan krijgen veel mensen paranoide klachten en wanen.

  Stop alsjeblieft met blowen voorlopig en gun jezelf wat rust, dan ga je je waarschijnlijk vanzelf wat beter voelen (dit kan wel even duren).

  Mocht je er in de tussentijd over willen praten, bel dan even naar Gerard Alderliefste van het Landelijk spreekuur partydrugs. Hij en z'n collega's weten enorm veel over dit soort klachten en zijn erin gespecialiseerd. Zij kunnen je ongetwijfeld meer informatie geven.

  Het telefoonnummer is 088-358 29 40 en hier kun je wat meer informatie vinden:

  https://www.brijder.nl/hoe-wij-helpen/p ... -spreekuur

  Het is gratis en als je wilt anoniem.

  Sterkte!
   
 8. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Klinkt inderdaad als derealisatie en dat gaat gewoon weer over, dus dat is wel een geruststelling lijkt me. Het klinkt wel alsof je echt niet lekker in je vel zit, heb je iemand waarmee je dit wel eens bespreekt, zoals je ouders of vrienden? Als je last hebt van depressies is het niet zo handig om drugs te gebruiken, meestal wordt het daar erger van. Doe een beetje rustig aan dus.

  Als ik jou was zou ik proberen het er eens met iemand over te hebben die je vertrouwd. Door hulp te zoeken kun je ervoor zorgen dat je depressie e.d. verminderen en zelfs verdwijnen, daarvoor is het wel belangrijk dat je eerst naar de huisarts gaat. Die kan je doorverwijzen naar iets wat bij jou past.

  Ik heb in dezelfde situatie als jij gezeten, het is lastig om op die leeftijd al zulke problemen te hebben. Maar het is het voor mij zeker waard geweest om hulp te zoeken. Als je nog iets kwijt wil of iets wil weten, voel je vrij om een pm te sturen!
   
 9. Susanne

  Susanne Bewuste gebruiker

  Dit klinkt wel heftig ja. Hoe gaat het nu? Ik sluit me eigenlijk aan bij de anderen, dat het blowen en je xtc-gebruik een onderliggend probleem heeft getriggerd, of het nou een depersonalisatie/derealisatie of psychose is. Waarschijnlijk moet je inderdaad voor onbepaalde tijd stoppen met wiet en xtc, en misschien wel voor altijd. Ik weet ook niet of je psychoses in je familie hebt? Drugs kunnen psychoses triggeren en verergeren. Ben je inmiddels al naar de dokter geweest?

   
Laden...

Deel Deze Pagina