• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Puntige kaalkopje?

Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds

verwondering

Bewuste gebruiker
Top Tripreporter
Helaas, het puntig kaalkopje heet niet voor niets zo: die heeft een uitstekend puntje bovenop.

Het is ook niet het seizoen ervoor, eerst maar eens de herfst afwachten...
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Puntige kaalkopjes vind je van september tot (eventueel) december, bij de eerste nschtvorst gaan ze dood, meestal is oktober de beste vindmaand.

Je vind ze vooral op zandgrond en wel in licht bemeste graslanden, vooral paardemest doen ze het goed op.

Voordat je er op uit trekt moet je je heel goed inlezen in de materie, een vergissing is snel gemaakt en kan tot hoge lichamelijke ongemakken en zelfs de dood leiden. Als je niet zeker bent en het aan anderen moet vragen is je kennis nog veel te laag en is het een beter idee om naar de smartshop te gaan voor een growkit/truffels.
 

PaddoKweker

Belezen gebruiker
zoek iemand met ruime ervaring om er samen op uit te trekken in oktober als je het leuk vindt om puntige kaalkopjes te zoeken.
 

Steen0202

Newbie
Hallo daar.
Toen ik vanochtend een rondje door de weilanden deed kwam ik deze paddestoeltjes tegen. Er stonden er een stuk of 20 dus heb ik er een paar meegenomen om ze te bekijken. Weet iemand of t kaalkopjes zijn of zo nee wat dan wel?
 

Bijlagen

Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Bovenaan