• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Reukvermogen kwijt na truffels

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Hoi allen.

Ik heb 4 dagen geleden truffels gebruikt. Nadat de trip was uitgewerkt en ik een peukje wou roken merkte ik dat mijn ruikvermogen weg is. Ik kan ruiken wat ik wil maar ruik geen geuren meer. Nog steeds niet en ik ben niet verkouden meer.

Komt dit omdat ik daarvoor verkouden ben geweest? Of kan dit door de truffels zijn gekomen? Iemand soortgelijke ervaringen?

Vriendelijke groet,
Supersjoerd.
 

Martinus

Bewuste gebruiker
Ik heb wel ervaren dat mijn eetlust en mijn smaak compleet weg waren. Een appel was alleen nog maar structuur en het smaakte naar niks. Ik heb eigenlijk nog nooit echt gelet op mijn reuk.
 
Thanks.

Ik merkte wel na het innemen van de truffels, alles erg zout smaakte, dit ging verloop van tijd weg. Maargoed, ik weet nu niet of het wegvallen van het ruiken te maken heeft met mijn verkoudheid van voorheen of met de inname van truffels.
 
Nee, ik ruik niks. En smaak is daardoor ook minder geworden. Verkoudheid is voorbij.

Het zou ook kunnen dat ik een infectie heb opgelopen door griep. Maar ik wil nog niks uitsluiten.
 

Martinus

Bewuste gebruiker
Hmm. ik zou het echt niet weten. Ik heb nooit blijvende effecten van truffels of paddos gehad.
Weet je zeker dat je helemaal genezen ben van je griep? Voelt je neus anders aan?
 

Martinus

Bewuste gebruiker
Ik neem aan dat je wel wat sterk ruikende dingen heb geprobeerd te ruiken sins je reuk weg is. Wel vreemd. Ik snap wel dat je in verwarring ben over of het door de truffels is gekomen. Maar het lijkt me niet. Maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen.
 
Ja heb ik zeker geprobeerd. Het lijkt mij eigenlijk ook niet dat het door de truffels komt. Het is alleen wel zo dat het ruikvermogen na het gebruik weg was. Dus dan zou dat wel best toevallig zijn.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan