Vice Munchies heeft vandaag een artikel gepost over GHB in alcohol houdende dranken. Als ik het goed begrijp komt dit voor in rode wijn, sherry, port, witte wijn, aldus uit de onderzoeksresultaten.
Het gaat dus over drank welke is gebrouwen door fermentatie van witte of rode druiven.
Wel grappig om te zien dat een van de meest gedronken alcoholistische dranken een harddrug uit nature bevat en dan vaak ontkennen dat ze "drugs" doen. Okay nu is het aantal milliliter niet echt significant (uitgerekend voor rode wijn) tussen de 0,004ml en 0,020ml (komt overeen met 4.1mg/L en 21.4mg/L).
Als je het volledige artikel wil lezen hier de link: https://munchies.vice.com/nl/articles/w ... chiesfbned
Referentie naar het universitair onderzoek: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15939164
Het gaat dus over drank welke is gebrouwen door fermentatie van witte of rode druiven.
Wel grappig om te zien dat een van de meest gedronken alcoholistische dranken een harddrug uit nature bevat en dan vaak ontkennen dat ze "drugs" doen. Okay nu is het aantal milliliter niet echt significant (uitgerekend voor rode wijn) tussen de 0,004ml en 0,020ml (komt overeen met 4.1mg/L en 21.4mg/L).
Als je het volledige artikel wil lezen hier de link: https://munchies.vice.com/nl/articles/w ... chiesfbned
Referentie naar het universitair onderzoek: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15939164