Schadelijkheid lachgas blijkt mee te vallen volgens RIVM

Discussie in 'Nieuws en actualiteiten!' gestart door SkittlesAndMe, 28 okt 2016.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie

  http://nos.nl/op3/artikel/2139961-lachg ... l-mee.html

  De rest van het artikel staat op het linkje.

  Er gaat dus niet handhavend worden opgetreden tegen de verkoop ervan... :)
   
 2. ElvenSpice

  ElvenSpice Donateur Tripreporter Donateur

 3. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie

  Tsja dat is een geval apart.. Er zit inderdaad een hoop viezigheid in de patronen en mensen die het veel gebruiken zullen er ongetwijfeld wat van binnen krijgen. Ik weet niet of ze dat in het onderzoek hebben meegenomen, maar je kunt je gas natuurlijk eenvoudig filteren voor je het in de ballon spuit.

  Overigens zijn de patronen volgens mij goedgekeurd door de Voedsel en Warenautoriteit dus ik neem aan dat zij ook weten dat dit erin zit? Lijkt me erger in je slagroom dan in de lucht... Weet iemand daar misschien meer over?
   
 4. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Lijkt me juist erger als je het inademt dan wanneer het in je eten komt. Allereerst omdat 1 patroon lachgas verspreidt wordt over heel veel slagroom, dus je krijgt er via het eten veel minder van binnen. Bovendien zijn je longen denk ik gevoeliger voor die troep dan je verteringsstelsel. Dat laaste is wel even een aanname van mijn kant.

  Maar goed je kunt het vrij makkelijk filteren voor het in de ballon komt. Daar hebben we al eens een topic over geopend natuurlijk.
   
 5. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie

  Ik weet niet of die olie-achtige substantie en die metaaldeeltjes in de lucht kunnen zweven? Wat ik meestal lees en merk is dat dat aan de zijkant van je bus blijft kleven en als het in je ballon komt vermoedelijk dus aan de randen van de ballon. De slagroom staat in direct contact met de bus en zal dus altijd wat van die olie troep en metaaldeeltjes meenemen?

  Ook dit is een aanname :)
   
 6. ElvenSpice

  ElvenSpice Donateur Tripreporter Donateur

  De metaaldeeltjes van de foto komen uit de filter die ze dus tussen de spuit en de ballon hebben gestopt. Ze kijken hier dus niet naar wat in de slagroomspuit zelf zit, maar wat er met het gas ontsnapt.

  Ik heb vaker zelf ook wel het gevoel gehad dat ik na het gebruik van lachgas een zere keel heb. Soms vraag ik mij af of de coating van ballonen niet ook wordt ingeademt..
   
 7. Fool

  Fool Badass junkie

  Mijn aanname is dat de gas in de spuitbus blijft hangen als je de lachgas een tijd laat staan, dus dat er bij normaal gebruik(slagroom bouwen, jullie junkies!) het metaal op de bodem blijft hangen. Als je het echter direct leegspuit in de ballon lijkt het me dat al die metaaldeeltjes niet te tijd hebben gehad om naar de grond te vallen.

  Iemand zin om deze aanname te testen, door 1 patroon gelijk door een filter te spuiten en een andere patroon eerst een dag in de spuitbus te laten zitten en vervolgens door een ander filter te spuiten? (A)
   
 8. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Ik heb niks inhoudelijks toe te voegen maar 'de gas'?
   
 9. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Voordat je de troep ziet zitten op het filter ben je alleen wel tientallen patronen verder. ZIe ook het onderzoekje van erowid: https://www.erowid.org/chemicals/nitrou ... cle2.shtml

  Wordt dus een hele lange test om telkens na een patroon de bus een dag te laten staan. Of je moet tientallen spuitbussen hebben natuurlijk :P
   
 10. Fool

  Fool Badass junkie

  Ja, das Gas klinkt zo Duits.

  Oei, nouja, dan heb je in ieder geval een goede reden om regelmatig een ballonnetje te doen. :wink:
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Schadelijkheid lachgas blijkt
 1. Sæglópur
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  1.362
 2. kokosmakroon900
  Reacties:
  21
  Weergaven:
  3.027
 3. Ganjaman181
  Reacties:
  6
  Weergaven:
  5.089
 4. Pattern2
  Reacties:
  6
  Weergaven:
  7.755
 5. Herbalisme
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  2.434

Deel Deze Pagina