• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Shamanisme - tips voor leesvoer?

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Hallo allemaal,

Na mijn laatste DMT ervaring van afgelopen weekend en met een relaxte kampeervakantie voor de boeg over een maandje ben ik op zoek naar goede boeken over Shamanisme. Ik weet nog heel weinig over dit onderwerp maar heb een brede interesse in verschillende soorten Shamanisme, de geschiedenis ervan en met name ook de (eventuele) link met psychedelica en plant-medicijnen. Hebben jullie wellicht boeken die jullie kunnen aanraden over dit thema?

Alvast bedankt!
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Ik moet eigenlijk meteen denken aan "De lessen van don Juan" van Carlos Castaneda.

"Als student in de antropologie vertrok de jonge Carlos Castaneda naar Mexico om onderzoek te verrichten naar het gebruik van medicinale planten. Hij was vast van plan een beroemd wetenschapper te worden en had zich al ingesteld op een leven van data verzamelen en analyseren. Zijn ontmoeting met de Yaqui-indiaan en sjamaan Don Juan Matus gaf zijn leven een heel andere wending. Don Juan gaf hem dertien jaar lang praktijkonderricht in de eeuwenoude wijsheid van de Mexicaanse sjamanen."
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan