1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Snelle hartslag als speed uitwerkt

Discussie in 'Speed' gestart door Ballitch86, 17 aug 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Ballitch86

  Ballitch86 Experimenterende gebruiker

  Hallo,
  Ik heb een vraagje ivm speed & snelle hartslag. Ik ga wel al zeggen dat ik last heb van paniekaanvallen en een doordenker ben (hypochonder), ik ben vorige maand bij de cardioloog geweest (ik ga elk jaar) en mijn hart is kerngezond via echo en ook op de fiets (geen hartritmestoornissen) hij zij dat ik pas op mijn 40ste terug moet komen :) ben nu 31. Ik zou graag nog eens een half grammetje speed of minder doen voor 1 nachtje door te gaan, voor te gamen en/of porno te kijken Lol, maar las de laatste tijd dat er mensen zijn die een hartstilstand hebben gekregen van speed... nu heb ik bang dat dat bij mij ook gaat gebeuren, ik weet het drugs is nooit risicovrij... en heb ookaltijd een ZEER snelle hartslag als de speeduitwerkt, daardoor begin ik te paniekeren enconstant mijn pols te pakken, en ik DENK dat mijn polsslag over de 160 gaat, zou het nu aan mijn hart liggen of gewoon door te fel fixeren op mijn hart ? Maar mijn hart klopt altijd snel als het uitwerkt, alleen als ik lig begint hij iets of wat rustiger te kloppen... ik denk ook dat die speed met caf versneden is maar kan op het moment niks beter regelen :( denken jullie dat ik iets zou krijgen als ik het nog eens 1x doe of is de kans miniem ? Dankjewel x
   
  Laatst bewerkt: 17 aug 2018
 2. Roze olifant

  Roze olifant DF Staff Medewerker Moderator Top Tripreporter

  Hi,

  Tja, speed is een sterke stimulant, inherent aan het gebruik van stimulanten is nu eenmaal dat je bloeddruk en hartslag flink opgejaagd worden. Hoe gevoelig je hart precies reageert en hoe lang je hartslag hoog blijft is persoonsgebonden, maar ik merk ook meestal dat mijn hartslag het hoogst is in de come down. Net zoals een aantal andere bijwerkingen die het meest prominent zijn in de uitwerking bij speed. Dit is normaal bij het gebruik van dit type middelen. Door te gaan panikeren, vergroot je het probleem en kom je in een vicieuze cirkel terecht. Hogere hartslag door speed --> paniekgedachten, pols steeds checken, angst voor hartstilstand --> door paniek nog hogere hartslag --> nog meer paniek --> hart nog meer op hol, etc. Je zegt dat je last hebt van paniekaanvallen, een hypochonder bent en daardoor zelfs met regelmaat een cardioloog bezoekt terwijl je fysiek niks mankeert, dat is nogal wat vind ik, is het het dan wel waard? Ik zou het persoonlijk lekker laten als je je met grote kans alleen maar druk gaat zitten maken. Dan gaat het toch totaal zijn doel (een nachtje ontspanning) voorbij?

  Tot slot: het gebruik van drugs is nooit geheel zonder risico, maar als jij een kerngezond hart hebt en je houdt je aan een normale dosering, dan zijn de directe lichamelijke risico's bij eenmalig gebruik klein. De vraag is hier denk ik belangrijker of jij je angst voldoende onder controle hebt om er een relaxte ervaring uit te kunnen halen. Ik zou er nog een nachtje over slapen, succes met de beslissing.
   
  Ballitch86 vindt dit leuk.
 3. Ballitch86

  Ballitch86 Experimenterende gebruiker

  Hallo,

  Ja je hebt wel een punt 'is het het dan wel waard', paniek heb ik niet zo onder controle. Zou het zo graag nog is 1 keer doen, maar ben nu al aan die vreselijke comedown aan het denken met name de hartkloppingen/snellere hartslag :( de rest van de bijwerkingen vind ik niet erg, zelfs het niet kunnen slapen kan ik goed meeleven na/tijdens de comedown, alleen die snelle hartslag... msch ga ik het toch niet doen, tenzij iemand mij tips kan geven om die hartslag tijdens de comedown naar beneden te halen (liefst zonder medicatie of die benzotroep), toen ik vroeger speed deed begin 2003 had ik nooit geen last van hartkloppingen en kon ik ook beter slapen (was de speed toen beter of was het omdat ik jonger was ?), en om effe over die artikelen te beginnen die ik gelezen heb ivm hartstilstand door speed, ik persoonlijk heb nog nooit gehoord dat er iemand ALLEEN van speed is gestorven wel met combo's maar van speed alleen niet.... dus ik weet niet of ik die artikelen 100% moet geloven. Ik ga nog met mijn eigen overleggen of ik het zou doen of niet :) heb nog 5 weken bedenktijd, ik ga niet met een gebroken neus :nose:proberen te snuiven. Dankje voor de tips Roze Olifant
   
  Laatst bewerkt: 18 aug 2018
  Roze olifant vindt dit leuk.
 4. Roze olifant

  Roze olifant DF Staff Medewerker Moderator Top Tripreporter

  Of de speed toen beter was of dat je toen minder bijwerkingen had omdat je jonger was is moeilijk te zeggen. Het kan best zijn dat cafeïne in je huidige speed de bijwerkingen deels verklaart, de kans op hartkloppingen wordt aanzienlijk groter wanneer speed versneden is met cafeïne namelijk. Als je daar zekerheid over wil, zou ik je speed laten testen, en eventueel zelf wassen, kost wat moeite maar is opzich geen hogere wiskunde (@SanneBanne plaatste een tijdje terug een handleiding op het forum: https://drugsforum.nl/threads/speed-wassen-met-aceton.61955/).

  Maar ook zuivere speed gaat met grote waarschijnlijkheid op bepaalde momenten een snellere hartslag geven, ik denk niet dat er mogelijkheden zijn om dit uit te sluiten. De enige tip die ik kan geven is: blijf rustig zitten of liggen. In rust blijft de hartslag - logisch - het meest stabiel. En schiet-ie toch omhoog: keep calm en zoek positieve afleiding. Bedenk dat dit normale effecten van speed zijn, effecten waar praktisch iederéén die speed gebruikt mee te maken krijgt.

  ...en om effe over die artikelen te beginnen die ik gelezen heb ivm hartstilstand door speed, ik persoonlijk heb nog nooit gehoord dat er iemand ALLEEN van speed is gestorven wel met combo's maar van speed alleen niet.... dus ik weet niet of ik die artikelen 100% moet geloven.

  Het zal vast wel voorkomen dat iemand overlijdt na speedgebruik, maar zoals je zelf al zegt, de kans dat dit dan 'zomaar' gebeurt is heel klein. Combinaties inderdaad, zwaar misbruik en/of overdosering of een onderliggende hartafwijking. Dit geldt voor speed niet meer of minder dan voor andere drugs. Ga jezelf nou niet gek maken door artikelen hierover op te zoeken. Dikke kans dat die artikelen sowieso de werkelijkheid totaal niet betrouwbaar weergeven. Drugsincidenten worden vaak enorm opgeblazen in de media.

  Snuiven met gebroken neus lijkt me inderdaad niet handig nee. :wink: Denk er inderdaad nog even rustig over na, maar als het je nu al zo'n onrust geeft is mijn advies: niet doen.
   
  Ballitch86 en Bas vinden dit leuk.
 5. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Een hypochonder is geen 'doordenker', maar iemand die de neiging heeft om te denken dat ie ziek is terwijl dat niet het geval is.
  Lijkt me niet echt een goede grond voor drugsgebruik, want alles wat je voelt wordt enorm uitvergroot met daaruit voortvloeiende gedachten dat er iets ernstigs aan de hand is met paniek en slechte ervaring als gevolg.
   
 6. Ballitch86

  Ballitch86 Experimenterende gebruiker

  Hallo acht.zes ik weet heus wel wat een hypochonder is hoor :) ik ben ook een doordenker ik sta bij alles stil en denk bij alles na niet alleen op het gebied van 'hypochondrie' en idd is geen goede grond voor drugsgebruik.
   
Laden...