Stoppen met blowen na 9 jaar

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

Jayroff95

Newbie
6 juli om 00:19 om precies te zijn. Ik heb in mijn gedachten me laatste joint gerookt in mijn leven en heb dit al en triljoen keer tegen mezelf gezegd maar dit keer is het toch echt klaar ermee. Mentaal zit ik er helemaal doorheen en ben helemaal doorgerookt. Ik heb heb mijn emoties niet meer onder controle en functioneer alleen nog maar op het werk, want tja dat is het enige waar ik goed ik ben als ik ga nadenken. Relaties met mijn vriendin en vrienden en familie onderhou ik nauwelijks en denk alleen maar aan dat ritje naar west, den haag of amsterdam voor wiet, en vervolgens roken en weer naar huis. Ik blow al nu z’n 9 jaar stevig en heb schulden en die maken me metaal kapot. Ik ben van mezelf een heel onzeker persoon en denk alleen maar aan het negatieve, maar dat zou je aan de buitekant niet zeggen. Ik kamp vooral de laatste tijd heel erg met het gevoel dat ik paranoia ben en dat niemand van me houd en ik het gevoel heb dat het me allemaal niet meer uit maakt zolang ik alleen maar kan blowen. Ik heb alleen maar zin om in de auto te zitten smoken of thuis in mijn bed te liggen. Ik heb constant medelijden en schuldgevoelens met mezelf waardoor ik mijzelf anders opstel tegen mensen die dichtbij me staan, ik isoleer mezelf en denk alleen maar aan dat ene jointje dat ik daarna kan opsteken wanneer ik alleen ben. Ik kan er zoveel over vertellen maar ik voel me heel erg in de war en loop als een zombie een soort van door het leven... ik maak niks mee. Het boeit me allemaal niks meer en die mentaliteit is gewoon fout. Zo maak je jezelf alleen maar nog meer kapot. Maar na deze “nacht” ben ik er toch echt klaar mee en ga mezelf compleet veranderen en als een gelukkig en vrolijk persoon door het leven die positief staat ingesteld, en alleen maar het goede probeert naar boven te halen i.p.v telkens maar een manier te vinden om je zelfbeeld om laag te brengen, en maar denken ik ben toch niks waard of zolang ik maar een haze opsteek voel ik niks meer en ben ik het vergeten. Het word een hele lange reis want ik ben van mezelf een gevoelige jongen en heb jarenlang al die gevoelens onderdrukt ik ben er eerlijk gezegd ook heel bang voor maar het is tijd om het leven te gaan ontdenkken en dingen ook echt mee te maken en emotioneel te ervaren. Het blowen is een hoofdstuk in je leven, maar aan elk boek zit een eind. Wat ik wil zeggen is praat jezelf geen negatieve dingen aan, maar ga er positief mee om en probeer naar de goede dingen te kijken in het leven, er staat een hele wereld voor je open naast het blowen.Ik ga het dit keer echt volhouden, en wil jullie motiveren hetzelfde te doen.SCOT DIE SHIT!Ps een jongen uit Roffa
 

Purplext

Badass junkie
Ga je dit alleen doen of met hulp?
Je gaat dit keer echt volhouden zeg je, wat ging er de vorige keren 'mis' waardoor het niet lukte? Heb je een plan hoe je dat dit keer gaat ondervangen?

Ik ben zelf nu 2 maanden van de wiet af. Ik heb het 20 jaar gebruikt, met twee keer een stop van een aantal jaren, maar het bleef een hardnekkige gewoonte die terugkeerde.
Ik wens je ontzettend veel succes toe in het proces!
 

Jayroff95

Newbie
Bedankt voor je bericht.
Ik vind het heel knap dat je het 2 maanden hebt volgehouden, daar is veel wilskracht en discipline voor nodig, ik wens jou ook nog hele veel succes toe en weet dat je heel goed bezig bent en trots op jezelf mag wezen.

Ik heb een afspraak gemaakt bij de huisarts om te praten over waarom ik zulke gevoelens ervaar en hoe er mee om te gaan, ik hoop dat hij me kan helpen. Zelf ben ik 27 en blow ik al 9 jaar z’n 1-2 gram ELKE DAG, met 2x een tussenstop van 3 maanden, daarna is het wietgebruik beide keren verergert. Ik heb ook last van paniekaanvallen en dat vooral als ik stond in de auto zit met vrienden van mij en ik ga hyperventileren, en dan denk van dit is eigenlijk best wel heftig en telkens het gevoel dat ik accuut moet stoppen. Ik voel aan alle signalen dat het tijd is om te stoppen, en dit is een eerste stap om mijn verhaal te delen. Ik ben vastberaden om het dit keer door te zetten, en weet dat ik situaties met vrienden en omgevingen moet vermijden, maar ik heb er alles voor over. Ik hoop dat door deze berichten jullie je gevoelens ook ervaren en motiveren om ook de knoop door te hakken en ermee te stoppen. Het leven is gewoon zoveel beter zonder wiet, lijkt me, alleen is het op dit moment nog moeilijk te beseffen.
 

Purplext

Badass junkie
Héél goed van je dat je hulp inschakelt!
Het delen is een belangrijk onderdeel en een goede eerste stap.

Al die onderdrukte emoties die los gaan komen na het stoppen, zullen eerst overweldigend zijn; blijf delen, met je hulpverleners, je naaste omgeving en ook het forum hier is een fijne uitlaatklep.

Het leven zonder ís beter, maak dit een soort mantra, want wat je jezelf wijsmaakt, ga je uiteindelijk geloven. Dat werkt zo in negatieve zin, maar ook in positieve zin. Zet hem op!
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan