• Hey, waar zijn de Tripreports van de Maand gebleven?

    Ben je de Tripreports van de Maand en andere toptripreports kwijt? Deze hebben we onlangs verzameld in een eigen subforum, getiteld Tripreport Toppers. In dit subforum staan alle toppers in chronologische volgorde verzameld. Lekker makkelijk terugzoeken!

Testrun 2C-D [30mg]

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Jmths

Badass junkie
Tripreporter


Wat
T0:00, 21:50 - 2C-D 30mg
Bier 33cl 5% (herhaald, totaal +/- 8 stuks over 5uur)
PS: Let niet op de foto '33mg', ik heb jammer genoeg geen geschikte foto genomen maar het was wel 30mg uiteindelijk.

De effecten van 30mg 2C-D zou ik gelijk schatten aan zo'n 12mg 2C-B
Deze schatting is subjectief en kan sterk verschillen per persoon.

Wie
Man
82kg
1.81m

Setting
Betonnen gebouw met meerdere zaaltjes met 2 'nuchtere' vrienden, live muziek op de achtergrond (Carpenter Brut).

Voorwoord
Ondertussen de meeste 2C gerelateerde middelen wel eens uitgeprobeerd, erg wisselende ervaringen online over 2C-D, wou het een keer mee maken en een duidelijker beeld schetsen van het stofje en zijn effecten.


Het Rapportje
Op deze dag had ik eindelijk mijn laatste examen gemaakt na lange tijd blokken, vakantie was eindelijk maar toch aangebroken. Rustig dagje verder zonder plannen, even bijkomen. Moment leek me geschikt om even een nieuw stofje uit te proberen op lage dosering.

T0:00, 21:50 - +30mg 2C-D
Op dit moment bevind ik mij nog in het appartement.

T0:25, 22:15 - Ik denk op dit moment een drukkend gevoel in mijn hoofd te bemerken, mogelijk placebo.

T1:00, 22:50 - Nog altijd geen effecten, voel me eigenlijk wel nuchter.

T1:10, 23:00 - Op dit moment besluit ik te vertrekken richting het live optreden van Carpenter Brut, de locatie was in de buurt moest alleen nog even tussendoor geld pinnen.

Ik loop nog maar net de deur uit en de hoek om richting de pinautomaat en ineens voel ik duidelijk het effect van de 2C-D inslaan. De 2C-D begon heel subtiel zijn werk te doen, ik heb vooraf helemaal geen vervelende effecten ervaren van de opbouw.
Ik loop over straat met een duidelijk licht euforisch gevoel en een verbeterd humeur, van visuals is er echter nog geen sprake maar mentaal doet het zeker iets.


T2:25, 23:15 - Op dit moment kom ik aan op de locatie waar Carpenter Brut gaat optreden, bij binnenkomst begroet ik rustig het gezelschap en plaats mijzelf vervolgens op een lekker zittende leren bank om de effecten langzaam af te wachten.
De effecten doen mij sterk denken aan 2C-B, de opbouw dat ik me een beetje wazig in mijn hoofd voel en dat ik even wil zitten omdat het toch wat onbalanss van het lichaam met zich mee brengt in dat korte moment van opbouw.
Het vrolijke kinderlijke karakter waardoor je een beetje gaat ouwehoeren, de lichte (spannings)euforie en net als 2C-B heeft 2C-D een heel goed gevoel voor humor.
Het verschil met 2C-B zit hem voornamelijk in het feit dat 2C-D duidelijk minder visueel is, minimaal visueel op deze dosering in ieder geval, dat de duratie een stuk korter is dan 2C-B en blijkbaar heeft 2C-D een effect op de perceptie van geluid.

Visuals zijn zwak maar wel aanwezig, mijn zicht is voornamelijk wazig en alles ziet er knus, geblurred en wel gezellig uit. Een beetje roze bril effect maar dan voornamelijk de kleur groen in plaats van de kleur roze.

T2:10, 0:00 - Op dit moment begint eindelijk maar toch het optreden van Carpenter Brut. Wat mij heel erg opvalt is dat de muziek duidelijk anders klinkt dan normaal, iets dat ik met 2C-B bijvoorbeeld nog nooit eerder heb mee gemaakt. Het valt moeilijk uit te leggen maar het is haast alsof de muziek in een glazen zaal wordt afgespeeld. Tijdens de piek was de muziek iets te intens om dicht in de buurt te staan.
De muziek klinkt echter echt geweldig en ik ga aardig hard uit mijn dak. Ik ervoer tijdens de gehele trip toch wel een lichte euforie en behoefte aan sociaal contact was verhoogd en verliep zeer soepel.
Mijn vrienden hadden eveneens niet door dat ik 2C-D op had totdat ik het hen vertelde.

De 2C-D voegde zeker een hoop plezier toe aan een avond die best wel mak was en niet bepaald speciaal.

T5:25, 3:15 - Op dit moment na afscheid genomen te hebben loop ik weer naar huis, ik voel de effecten van de 2C-D nog heel lichtjes maar de effecten zijn toch wel zo goed als voorbij.

T5:40, 3:30 - Op dit moment heb ik mijn tandjes gepoetst en kruip ik lekker mijn bedje in waarna ik zonder problemen in slaap val. De volgende dag word ik wakker met een lichte kater doordat ik na aardig wat biertjes toch wel uitgedroogd was gaan slapen. Ik had nog een fles water gevuld voor het slapen en alles maar vervolgens vergeten op te drinken.
Beetje alcohol kater maar kan me haast niet voorstellen dat ik hoofdpijn o.i.d. van de 2C-D had overgehouden.

Conclusie
De 2C-D deed me erg denken aan 2C-B qua ervaring. Ik ben een groot fan van 2C-B en dus ook van 2C-D. Een paar kleine verschillen tussen de 2 stofjes, 2C-D duurt nog korter, minder en andere visuals en 2C-D lijkt de beleving van geluid te veranderen, in mijn geval tenminste.
Online is er veel onenigheid over de waardering van 2C-D, vaak is het kritiek dat het niet psychedelisch genoeg is. Ik zelf vind 2C-D echter een stofje die zeker zijn toegevoegde waarde heeft, de korte duratie en de milde psychedelische effecten zijn juist het sterke pluspunt van dit stofje dat veel andere stofjes niet beschikken wat in de juiste context zeker zijn voordelen kan hebben.
De korte duratie maakt het zeer gebruikersvriendelijk en de afwezigheid van (sterke) psychedelische effecten maakt het dat 2C-D zich zeer goed voor sociale situaties leent.

In de toekomst ga ik 2C-D zeker nog als 'booster' toepassen voor bijvoorbeeld 6APB, ik kan mij zeer goed inbeelden hoe dit een prettig toegevoegd effect geeft.

Snoep verstandig, have fun. :wave:
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Grappig dat jij het toch zo leuk hebt ervaren. Persoonlijk vond ik aan 50mg 2C-D weinig boeiends. Het had zeker effect, maar zonder een echt karakter. Ik vond het echter wel meer dan 'tofu' zoals Shulgin het noemde. Ik ga het denk ik nog een keer in een hoge dosering proberen, in deze range vond ik het namelijk de uitgeklede variant van 2C-B.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
2C-B blijft leuker maar ik vind ze wel aardig op elkaar lijken ja, zal binnenkort eens een wat hogere dosering proberen, eens kijken of dat verschil qua beleving geeft.
 

Pante

Belezen gebruiker
Klinkt wel als een leuk goedje. Ik ga zelf wel eens met 2CB naar wat ongebruikelijke plekken toe (bijvoorbeeld een stamcafe in een willekeurig dorp) met een of twee vrienden. De 2CB zorgt er dan voor dat je de sfeer erg goed meepikt zonder dat je met een bek vol tanden zit te trippen en niet meer aanspreekbaar bent. 2C-D lijkt me zoals je het beschrijft hier ook erg geschikt voor, beter zelfs zonder de afleiding van de visuals :)

Verder nog mijn complimenten van je andere reports. Vind ze altijd erg gedetailleerd en interessant om te lezen (zeker omdat het niet de gebruikelijke stofjes zijn). Nadeel is wel dat het drugshonger in de hand werkt, haha :wink:
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Thanks!
Het maakt inderdaad vaak hongerig wanneer ik het terug lees ja. :mrgreen:
Ben momenteel bezig met een leuk rapportje die ik voor morgen af probeer te hebben (DOC 3,2mg, phenibut & MXE over een hele avond).
 

Pante

Belezen gebruiker
Haha, denk dat je daarin niet de enige bent :wink:
Die DOC maakt me ook wel nieuwsgierig, had er nog niet eerder van gehoord. Phenibut en MXE wel ervaring mee .. Ben benieuwd naar je reportje!
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Pante zei:
Haha, denk dat je daarin niet de enige bent :wink:
Die DOC maakt me ook wel nieuwsgierig, had er nog niet eerder van gehoord. Phenibut en MXE wel ervaring mee .. Ben benieuwd naar je reportje!
Ik gooi morgen een methylfenidaatje er in en ram het rapportje er doorheen anders gaat het een eeuwigheid duren voordat ik me door de lap tekst heb heen gewerkt.. :tongueout:

DOC is echt geweldig, alleen maar super ervaringen mee, ondertussen al aardig wat ervaringen mee opgedaan maar spijtig genoeg nog niet weer een rapportje over uitgetypt sinds mijn aller eerste ervaring er mee. Volgende rapportje heet dan ook toepasselijk:
'Een Ode aan DOC'.
Ik heb al meerdere keren onder invloed van DOC gemeld: 'deze mentale staat zou eigenlijk altijd wel mogen aanhouden'.
Mocht LSD een beetje in de buurt komen van hoe leuk dat spul is kan ik me echt heel goed voorstellen waarom ze het zo graag met het drinkwater wouden vermengen. :mrgreen:
Morgen maak ik het rapportje af, zeker weten, moet van mezelf anders blijf ik met een kronkel in mijn maag. :smoke:
 

ZERO-

Badass junkie
Emeritus Mod
Klinkt best prima! Korte duur en weinig effect heeft voor- en nadelen. Voor een vette trip moet je het niet doen, maar voor een chill avondje zoals dit lijkt het me prima. :)

Psychedelibee zei:
Ik vond het echter wel meer dan 'tofu' zoals Shulgin het noemde.
Niks mis met tofu.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan