Info Tips om af te kicken

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Tijdloos

DF-koning
Tripreporter
Afkicken van Alcohol. Doe het nu!

Alcohol afkicken is nodig en het afkicken is moeilijk. Het afkicken is een proces die de alcoholist echt moet ondernemen om weer nuchter te worden en te blijven. Het afkicken van alcohol is oncomfortabel, maar iedere alcoholist kan geholpen worden met alcohol afkicken en de afkick klinieken maken het zo comfortabel mogelijk!

Om goed van uw alcohol verslaving af te komen moet dit echt gebeuren binnen de muren van een verslavingskliniek. De reden hiervoor is dat het dodelijk kan zijn om af te kicken van alcohol. Alcohol heeft al zo lang in het systeem gezeten van de alcoholist dat het lichaam agressief gaat reageren wanneer de alcohol wordt weggenomen. Het lichaam gaat zich dan verzetten en je wordt erg misselijk. Dit kan allemaal erg oncomfortabel worden en het beste is daarom om van alcohol af te kicken binnen een afkick kliniek.

Er zijn veel verschillende aspecten bij het afkicken van alcohol. de eerste is het medische aspect. De meeste afkickklinieken hebben een dokter in de staff, zodat deze kan assisteren bij het afkicken. Dit zorgt ervoor dat de patient veilig is. Een voordeel hieraan is dat de patienten meestal beter afkicken wanneer ze gerust gesteld zijn dat er een dokter in de buurt is.

Het tweede aspect van alcohol afkicken is fysiek. Afkickklinieken hebben vaak een voedingsdeskundige in de staff. Deze deskundige zal patienten vaak een voedingsschema geven, zodat het lichaam optimaal kan afkicken en dat het zo comfortabel mogelijk is.

Het derde aspect van afkicken is het emotionele aspect. Hiervoor hebben afkickklinieken maatschappelijk werkers en dergelijke in dienst. Deze maatschappelijk werkers helpen de patienten op het emotionele vlak. Een van de grootste redenen dat alcoholisten veel drinken is omdat ze moeite hebben met het omgaan met bepaalde emoties. Wanneer een maatschappelijk werker ze daarmee helpt, dan komt hun geest tot rust wat het afkicken weer vergemakkelijkt.

Al deze aspecten van het alcohol afkicken zijn even belangrijk. Daarom is het belangrijk om aan alle aspecten evenveel aandacht te besteden, omdat anders de behandeling uit balans is. nuchter worden is de eerste stap in het afkicken van alcohol. Je kunt niet beginnen met het afkicken van alcohol voordat je volledig nuchter bent.

Omdat een alcohol verslaving een kwestie van leven en dood is is het belangrijk om meteen in te grijpen. Als je iemand kent die verslaafd is aan alcohol, of je bent zelf verslaafd, onderneem dan meteen actie en zoek een goede afkickkliniek! zie ook Alcohol Verslaving

Afkicken van wiet. Doe het nu!

Van wiet afkicken wordt steeds populairder, omdat er steeds meer van wiet afhankelijk zijn geworden. Als u van uw wiet verslaving af wilt komen, neem dan nu actie en zoek een afkick behandeling. Een wiet verslaving komt voor bij alle leeftijden, bevolkingsgroepen, rijk arm en ga zo maar door. Wanneer u gaat wiet afkicken, dan is dit een gevecht tegen lichaam en geest. Het lichaam bouwt een tolerantie op tegen wiet en wordt er zo afhankelijk van. Hierbij moet u niet denken aan de drang om high te worden, maar echt een fysieke drang, zoals honger en dorst. Als toevoeging aan de fysieke drang worden de chemicalien in het brein aangetat en worden er nieuwe neuro-verbindingen aangelegd dankzij de wiet. Deze nieuwe verbindingen hebben invloed op het plezier gedeelte van de hersenen en kunnen depressie en angst veroorzaken wanneer u gaat wiet afkicken. Tijdens het afkicken moet u dus zowel aandacht besteden aan het lichaam als aan de geest om effectief te kunnen afkicken van deze drug.

In veel afkickcentra zijn ze gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en als het goed is hebben ze zowel groepssessies als individuele sessies. Verder is het vaak belangrijk om een persoonlijk afkick programma te laten opstellen wanneer u gaat wiet afkicken, omdat standaard fit-for-all programma's voor wiet verslavingen vaak niet goed werken.

Wanneer u gaat afkicken zijn er geen speciale medicijnen voor het afkicken van wiet. Wel wordt er bij afkickklinieken vaak wel gebruik gemaakt van anti-angst medicijnen en vitamines en dergelijk. deze combinatie van medicijnen en therapie zorgen voor een effectief wiet behandelingsprogramma. Tijdens afkickprogramma's krijgt men vaak opleiding om gedragspatronen en situaties te herkennen waarbij men normaalgesproken wiet zou gaan gebruiken. Wanneer de verslaafde deze patronen herkent, dan is dat al een grote stap in de goede richting. Verder kan psycho therapie erbij helpen om te achterhalen welke pijnpunten er zitten die ervoor zorgen dat men wegvlucht in wiet. Al deze inzichten helpen veel bij wiet afkicken.

Onderzoek toont aan dat het afkicken van wiet ook nog gewoon kan werken wanneer de verslaafde zelf niet helemaal achter het afkicken staat. Wanneer het hoofd weer helder is, omdat de verslaafde niet meer onder invloed is van wiet, dan krijgt de wiet verslaafde vaak weer hoop en een glimps van een beter leven trekt ze dan toch wel aan. Dit kan er dus voor zorgen dat de wiet verslaafde toch nog volledige inzet gaat tonen en de behandeling een succes wordt.

Heeft u of een kennis van u een wiet verslaving? Zoek dan zo snel mogelijk hulp bij een afkickkliniek. Daar kunt u snel een persoonlijk afkick programma krijgen om te starten met uw nieuwe leven. Zie ook Wiet Verslaving - Advies en informatie waar u meer informatie vindt over de effecten van wiet op het menselijk lichaam

U heeft geen moment te verliezen in de strijd tegen coke!

Van Coke afkicken is een essentieel onderdeel van het herstellen van een drugs verslaving en door het ondergaan van coke afkicken hebben de verslaafden nieuwe kennis om uit de verleiding te blijven om de drugs weer te gaan gebruiken. Veel cocaine gebruikers hebben de drang om te stoppen met het coke gebruik, maar velen hebben niet de juiste hulpmiddelen om zich daarbij te helpen, zodat het afkicken uiteindelijk niet lukt.

Het coke afkicken programma betreft alle aspecten van een coke verslaving. Hierbij wordt gefocust op het geestelijke, emotionele en fysieke component. Om met de cocaine behandeling te kunnen starten moet de gebruiker eerst detoxen van de drug. De detox vindt meestal plaats in een gecontroleerde omgeving en het is belangrijk dat het afkicken in deze periode goed in de gaten wordt gehouden door artsen. Ook al is het clean worden van cocaine een vervelende ervaring, vanwege de afkickverscheinselen, het is belangrijk om uiteindelijk helemaal te kunnen afkicken. Start dus met een detox.

Wanneer de verslaafde clean is van coke, dan worden de volgende stappen gezet in het behandelingsprogramme voor het coke afkicken. Wanneer de afkicker clean is, dan is het ook belangrijk om aandacht te besteden een het weer gezond maken van het lichaam. Dit kan al door wandelingen te maken op het strand, of door lekker te gaan eten na een meditatiesessie. veel afkickklinieken geloven dat het belangrijk is om eerst het fysieke deel aan te pakken, voordat men zich stort op het emotionele behandelprogramma bij het cocaine afkicken.

Nadat het fysieke deel van de behandeling aan bod is geweest, is het belangrijk om het emotionele metale aspect als top prioriteit te stellen. binnen klinieken worden vele methoden gebruikt om de gebruiker mentaal te behandelen. Zo zijn één op één sessies erg effectief, maar groepsessies zijn ook zeer belangrijk. Met name deze mentale behandeling bij het coke afkicken moet plaatsvinden in een veilige omgeving waarin de gebruiker zich niet bedreidg voelt.

Door deze behandelprogramma's, groepen en continu therapie krijgt de verslaafde steeds meer grip op zijn eigen leven en het afkick proces.

een coke verslaving is echt een ziekte en moet behandeld worden. Als jij of iemand waar je van houdt een cocaine verslaving heeft en niet weet waarheen hij of zij moet voor hulp. Neem dan meteen contact op met een afkickkliniek of programma. Coke is dodelijk en zorg dus dat je clean wordt om zo weer een nieuw leven te beginnen. Win de strijd tegen drugs en ga afkicken van coke!

Lees ook Coke Verslaving - Advies en informatie waarin wordt uitgelegd wat coke is en wat de bijwerkingen en dergelijke zijn van deze gevaarlijke drug.

Voer de strijd tegen speed en win!

Speed afkicken is mogelijk. Speed afkickprogramma's zijn ontwikkeld om speed gebruikers te helpen met het overwinnen van hun emotionele verslaving aan speed. Hoewel een speed verslaving vernietigende effecten kan hebben op het lichaam van de gebruiker en ook op de emotionele staat van de gebruiker is het niet een drug waaraan je lichamelijk verslaafd kunt worden. van speed afkicken is dus echt een mentale strijd.

Speed is een drug soort wat de hersenen stimuleert, door seintjes te sturen van dankbaarheid naar het gedeelte van het brein wat plezier registreert. Door toenemend gebruik beginnen de hersenen eigenlijk te verwachten dat ze deze plezier seintjes zullen ontvangen en gaat het brein deze seintjes echt nodig hebben om normaal te kunnen functioneren. De meeste mensen gebruiken speed, omdat het een plezierig effect heeft op individuen. De gebruiker voelt zich er goed wanneer deze speed heeft gebruikt en zal daardoor ook blijven zoeken naar manieren om zich zo goed te voelen als wanneer deze drugs in het lichaam zijn. Zo begint dus de speed verslaving. Alleen door speed afkicken kunnen gebruikers van deze drang afkomen en zelfs dan blijft het nog steeds gevaarlijk.

Omdat speed niet lichamelijk verslavend is duurt het in veel gevallen ongeveer vierentwintig tot achtenveertig uur voordat de genomen speed door het lichaam verwerkt is en dat de speed dus ook uit het lichaam is. Dit betekent niet dat het afkicken van speed gemakkelijk is en dat je een speciaal programma moet vermijden. De emotionele/mentale effecten van speed op de mensen kunnen echt vernietigend zijn en dit moet direct behandeld worden door een afkickprogramma te volgen. Hoewel afkickverschijnselen van speed erg intens kunnen zijn, zijn deze dus met name van geestelijke aard. Mensen die gaan speed afkicken krijgen veelal last van symptomen zoals angst, geiriteerdheid, slapeloosheid en intense verlangens naar de drug. Deze speed afkickverchijnselen kunnen aangepakt worden door het gebruik van medicijnen, praat therapie, rust en een gezond voedingspatroon. Terwijl de echte symptomen in verband met speed afkicken binnen 3 dagen weggaan blijft de verslaafde steeds periodes krijgen wanneer hij/zij een sterke drang heeft naar speed tot 10 dagen na het laatste gebruik.

Door de zeer grote drang om speed te nemen wanneer de gebruik wil gaan afkicken is het absoluut noodzakelijk om af te kicken in een afkickkliniek. Wanneer je dus verslaafd bent aan speed is het echt noodzakelijk om hulp te zoeken! Om alleen af te gaan kicken van speed is bijna onmogelijk.
 

burnevil92

Belezen gebruiker
Ik ben al een goede maand afgekickt met weed. En ik ben in plaats van te gaan smoren beginnen sporten lopen en zwemmen. en dat is me redelijk goed gelukt. naar het schijnt geeft lopen je een "running high" na een tijd dat als een drugs zou werken (zoek even op als jullie meer info daarover willen) daar heb ik wel nog niet veel van gemerkt :grin: :beer:
 

sebatian

Bewuste gebruiker
""Om goed van uw alcohol verslaving af te komen moet dit echt gebeuren binnen de muren van een verslavingskliniek""
Nou ja moet! is een aanrader, maar kan ook prima thuis met medicijnen!
 

sebatian

Bewuste gebruiker
Boy 2 weken is wel erg lang met alcohol hoogstens 3-5 dagen, met drugs is variable. je kan sedatives krijgen in klinieken of via arts, is gewoon om je rustig te houden en te kunnen slapen, en neemt de onaangename dingen beetje weg. In klinieken heb je weer invitieve types slikken het niet door, sparen op, om een extra kick te krijgen types hebben dat niet echt door.
 

P.j.Derks

Newbie
25tolife geeft e en aantal zeer algemene tips en adviezen die niets toevoegen aan algemeen bekende info. Pseudo deskundige. Tevens kom je als je onderaan zijn bericht op bron klikt op een mini website over drugsverslaving die hij te koop aan bied. Minne praktijkenEdit; kan er niks aan doen als de bron offline gaat natuurlijk. Wilt u echt non commerciële info over drugs verslaving kijk gerust eens op http://www.drugs-verslaving.eu.
Ik ben Peter Derks heb jaren lang heroine en cocaïne gespoten en ben tevens auteur van het boek heroine het dorpje stigma dat bij kro de reünie dit jaar is gepresenteert. Afkicken is met name een kwestie van Dicipline en een maatschappij die je na afloop ook weer een aantal kansen bied. als mensen een advies willen kunnen ze via mijn site altijd mailen. Verslaving en verhulde comercie vind ik een rotstreek.
 

sebatian

Bewuste gebruiker
Nou nou mr 'Derks" is het niet ook een beetje verhulde commercie wat je schrijft of ben je een verhulde moeder theresa? Of moet zeker boekje gaan kopen? tja denk beetje treurig verhaal en opeens anders? waardoor is onduidelijk misschien leuke vrouw ontmoet en hobby van luchtbuks schieten? of opeens ei van columbus he ligt aan zelfdiscipline?
Merkwaardige conclusie sinds dat juist teruggaat naar eeuw of zo geleden dat het lag aan je karakter, beetje vermannen, dat is dus onzin.
Prima dat je je leven op orde gebracht hebt maar ja blijft een indivuduele ervaring en denk niet te repliceren, ook nergens op gebaseerd, buiten wat vage statements over discipline,
waar je ook fout in gaat, misschien waren je omstandigheden verandert of had je een moment of surpreme, nou dit wil ik niet meer wat een puinhoop; oftewel je conclusie is erg ego gebaseerd terwijl er meer factoren meespelen, misschien materie voor volgende boek?
Wel slim uitgevonden van 25life maar denk hij bedoeld het goed en ja laten we wel wezen niemand heefd echt wijsheid in pacht, en verslavingszorg is in feite al zo beetje 80 jaar aan stagneren af en toe wat tickering aan de bijlijnen andere medicatie of andere therapy, of een omnious gedoe over karakter en discipline, nou ja dat slaat de plank dus helemaal mis en out of date, is nu al aardig bewezen dat er gewoon iets gaande is in hersenen die anders gevormd zijn plus genen, en ja denk betere verklaring en dan beetje hoepla van discipline zet niet echt veel zoden aan de dijk.
 

Tijdloos

DF-koning
Tripreporter
@sebastian, gelijk heb je het lijkt te stagneren, op uitzonderingen na.Ik update het zo snel ik kan. Helder beeld heb je erover vind ik! Peace.

@Derks je hebt het verkeerde beeld, maar de bron is weg gegaan, kan daar zelf niets aan doen/veranderen. Ik sluit dit even tot ik ****** gesproken heb. En maak een nieuw topic aan voor tips. Daarna gaat het met toestemming verzameld/heropend worden. Ik hoop op begrip van jullie ervoor tot dan. Doe / bedoel het met de goede intenties voor iedereen dit topic uiteraard.

Will be continued..
 

Tijdloos

DF-koning
Tripreporter
Heropen het weer bij deze, heb antwoord gekregen en hij waardeert het dat het hier nog staat.
 
Afkicken is niet de kunst. En dat zeg ik nederig. Ik verkoop geen boeken of wat dan ook. Geen Ego die even kwijt moet wat ik allemaal weet. Of het Alcohol, Hero, of een Coke of speed comedown met zware depressie is ( en niet te vergeten de killer nu: GHB: afbouwen met GHB), Je komt telkens weer over je punt heen. bij alcohol met vaak een benzo. heroine met een coma-afkick optie in 1 dag, dan is er voor de rijken het prometa protocol die je meth en coke fucked up brain resetten.

DAARNA begint dus Craving. Ik slik Baclofen en dat werkt als de brandweer. off label en niet toegestaan bij de meeste klinieken. so what.. komt overigens wel van een legitieme kliniek in NL

De meesten redden het niet om in 1 keer te stoppen met de verslaving. dat levert teleurstelling en tegenslag op en op een gegegeven moment dus onmacht...

Ik hoop , en het is al gezegd in dit forum, dat iedereen zich beseft dat stoppen met gebruik niet gebaseerd is op puur discipline. je moet geluk hebben met een sterk genenpakket en met een drive en ja een beetje zelfkritiek moet ook. vechten soms tegen die zucht. Spreek uit te willen stoppen en neem je zelf ook serieus,neem het middel weg, dan de zucht en blijf aware. en heb geluk, dat helpt ook. Het is niet voor niets een klote ziekte.

En to 25tolife: binnen de muren en niet ambulant kan beter zijn. zeker als je nog veel geld, pushers en twijfels hebt. voor je het weet sta je weer bij de Gall of is de speeddial naar de dealer gebeld....

mijn nederige 5 cents
 

Bennie_Kook

Experimenterende gebruiker
Na een paar weken val je meestal toch terug, no matter what. Gewoon omdat het zo lekker in je koppie voelt. Het is al niet eens meer de kick van 't halen. Gewoon lekker zitten, en maar snuiven om dat "gejaagde" gevoel weg te krijgen. Dan gaat 't een paar week goed, totdat de craving door je lijf giert en je weer eens lekker wat haalt en losgaat.

Heel bijzonder fenomeen. Afkicken kan geloof ik nooit, je blijft altijd verslaafd. Die shit kruipt in je kop, zelfs als je nuchter bent heb je soms cravings. Gelukkig is het niet altijd binnen handbereik.

Snap trouwens echt niet hoe junks het kunnen betalen. Die basen meestal, maar in verhouding is dat veel duurder. Je kan nooit geen 2/300 meier, correctie, euro op een dag bij elkaar scharrelen.

Daarnaast vraag ik me af hoe gevaarlijk het nou werkelijk is. Overlijdensgevallen puur door coke alleen hoor je weinig over, echte cijfers zie ik niet, en die lui doen 't de godganse dag, jarenlang.

Ook krijgen heroine-verslaafden methadon, maar cokejunks niets. Ze zijn wel bezig met een soort medicijn hoorde ik, maar het spul veranderd sowieso je hersenstructuur, onomkeerbaar.

Diverse onderzoeken over gelezen, en documentaires over gezien.

1 maal gesnoven, altijd hooked. Is een cliché, maar is wel zo. Je zult er altijd zin in blijven hebben. Ook al doe je het al jaren niet meer, en sta je er niet bij stil en ligt het op een feestje ineens voor je, ga je voor de bijl.

Correct me if I'm wrong, maar ik heb hier op 't forum geloof ik nog maar 2 gezien die het echt gelukt is eraf te blijven (en die wel toegeven er nog steeds dagelijks hinder van te ondervinden.).

Je koppie wordt, mijns inziens, nooit meer (helemaal) rustig. Het cokestemmetje blijft altijd hangen.
 
L

Lid 30310

Gast
Bennie_Kook zei:
Na een paar weken val je meestal toch terug, no matter what. Gewoon omdat het zo lekker in je koppie voelt. Het is al niet eens meer de kick van 't halen. Gewoon lekker zitten, en maar snuiven om dat "gejaagde" gevoel weg te krijgen. Dan gaat 't een paar week goed, totdat de craving door je lijf giert en je weer eens lekker wat haalt en losgaat.

Heel bijzonder fenomeen. Afkicken kan geloof ik nooit, je blijft altijd verslaafd. Die shit kruipt in je kop, zelfs als je nuchter bent heb je soms cravings. Gelukkig is het niet altijd binnen handbereik.

Snap trouwens echt niet hoe junks het kunnen betalen. Die basen meestal, maar in verhouding is dat veel duurder. Je kan nooit geen 2/300 meier, correctie, euro op een dag bij elkaar scharrelen.

Daarnaast vraag ik me af hoe gevaarlijk het nou werkelijk is. Overlijdensgevallen puur door coke alleen hoor je weinig over, echte cijfers zie ik niet, en die lui doen 't de godganse dag, jarenlang.

Ook krijgen heroine-verslaafden methadon, maar cokejunks niets. Ze zijn wel bezig met een soort medicijn hoorde ik, maar het spul veranderd sowieso je hersenstructuur, onomkeerbaar.

Diverse onderzoeken over gelezen, en documentaires over gezien.

1 maal gesnoven, altijd hooked. Is een cliché, maar is wel zo. Je zult er altijd zin in blijven hebben. Ook al doe je het al jaren niet meer, en sta je er niet bij stil en ligt het op een feestje ineens voor je, ga je voor de bijl.

Correct me if I'm wrong, maar ik heb hier op 't forum geloof ik nog maar 2 gezien die het echt gelukt is eraf te blijven (en die wel toegeven er nog steeds dagelijks hinder van te ondervinden.).

Je koppie wordt, mijns inziens, nooit meer (helemaal) rustig. Het cokestemmetje blijft altijd hangen.
Heroineverslaafden krijgen methadon omdat ze lichamelijke ontwenningsverschijnselen krijgen als ze geen heroine hebben. En die methadon neemt d ergste afkickverschijnselen weg maar stoned wordt je er niet van. Maar geestelijk neemt het de drang naar heroine niet weg. Van Cocaine krijg je geen lichamelijke afkick,dus daarom dat ze niks ter vervanging krijgen.
 

^_^

Bewuste gebruiker
Yokibeer zei:
Sporten helpt bij mij ook super en Gamen trouwens ook.

Als extreem gebruiker van heel veel middelen en na nu een jaar clean te zijn van alle middelen kan ik zeggen dat sporten mij extreem veel helpt. Gamen is een leuke vrijetijdsbesteding waar je toch je adrenaline aanspreekt. Combinatie van 2 werkt voor mij uitstekend als vrije tijdsbesteding. Verder goede dagbesteding. Als de wil er is en je maakt de juiste keus kan je overal vanaf komen.

Als altijd is het gevaar te ver te gaan in zulke activiteiten vrij groot. Gamen/sporten geeft jou een goed gevoel dus als verslavingsgevoelig persoon zul je altijd moeten opletten daar ook niet in door te schieten.

Je zal toch vervanging moeten vinden om je op een gezonde manier gelukkig te gaan voelen op een verantwoordelijke manier. Niet makkelijk weet ik uit ervaring. Vallen en opstaan. Nooit opgeven.

Enige wat ik kan toevoegen voor de mensen die willen stoppen met gebruik, maak de keus en doe het. Desnoods met hulp.

GR
 

Bennie_Kook

Experimenterende gebruiker
Ach ja, zodra 't weekend inkickt denk je toch weer:
 

wcpapier

Experimenterende gebruiker
Nu al zeker anderhalf niks meer gesnoven, laatste pilletje was ergens in december (had er gelijk al spijt van op het moment dat ik m innam :(

En nou ook sinds 2 maanden gestopt met roken (pakje chesterfield per dag) en sinds 3 weken met koffie.

Het enige wat voor mij heeft geholpen is stoppen met de mensen om te gaan die het wel doen, die laatste kloenk was ook weer in een omgeving die er vol van was (groot feest, iedereen waus enz.)
 

^_^

Bewuste gebruiker
Oorlog op 2 fronten nooit goed plan, maar als het je lukt vind ik het knap. Stoppen met drugs vind ik 1 voor mezelf. Ga niet stoppen met roken tegelijkertijd. Meer mensen zien doen en die gebruikten daarna gelijk 2x zoveel van alles. Maar succes. Hoop dat het lukt
 

Maymuna

Newbie
In het als eerst geplaatste stukje mis ik de delier als onttrekkingsverschijnsel bij alcoholabuses.
Ter preventie wordt zowel klinisch als ambulant bromazepam voorgeschreven.
 

Arnie87

Belezen gebruiker
Het beste helpt gewoon om elkaar te helpen met adviezen en ervaringen.
te veel commercieel gelul met interessant taalgebruik schieten we niets mee op.
 

eefje123

Experimenterende gebruiker
Blij met deze info. Een vriend van mij gaat morgenochtend inchecken bij een kliniek, fijn om te zien wat er te verwachten is.
 

Chrisje

Newbie
Ik ben in het begin van dit jaar naar een kliniek gegaan, en daar heb ik kennis gemaakt met NA ( Narcotics Anonymous) ik leef nu volgens dit programma en tot nu toe ben ik nog steeds clean en voel me al een heel stuk beter. ik zal hier een paar links plaatsen van verschillende anonymous groepen: NA: http://www.na-holland.nl/ Narcotics Anonymous
CA: http://www.ca-holland.org/ Cocaïne Anonymous
AA: http:// www.aa-nederland.nl/ Alcoholics Anonymous

Dit programma kun je gratis volgen en er zijn in vele steden meetings te bezoeken.
Dit programma leert je ook dat het niet alleen afhangt van het stoppen met drugs maar een complete nieuwe way of life, waarbij je gaat zien dat je leven beter is zonder geestdodende middelen dan met.
Dus voor de mensen die een serieuze poging willen wagen, neem eens een vrijblijvend kijkje op de website en bezoek een meeting in je buurt.
Ik plaats dit bericht omdat het programma mij nu al (binnen een paar maanden) zoveel gebracht heeft en dit wil ik graag met andere verslaafden delen.

Grtz Chris
 

Susanne

Bewuste gebruiker
Ik heb een paar vraagjes. Een aantal vrienden en ik gebruiken zo eens in de maand xtc of speed. Ikzelf heb er nog nooit problemen mee gehad, maar een vriend heeft tegen me gezegd dat zijn drugsgebruik (vooral pep) ietwat uit de hand loopt omdat hij het zo lekker vindt dat hij tussendoor er niet vanaf kan blijven. Zijn gebruik heeft (nog) geen verslavingsvorm aangenomen, maar dat willen we graag zo houden. Hebben jullie tips hoe we hem kunnen aanmoedigen in de tussentijd niet te gebruiken? Hij is zich bewust van waar hij mee bezig is, maar hij kan de verleiding niet weerstaan. Hebben jullie tips hoe hij met zijn liefde voor de drugs om kan gaan? Ikzelf streef ernaar dat hij een keer in de maand gebruikt, net als mijzelf en onze vrienden, omdat ik daar het probleem niet van zie. Is dit verkeerd gedacht van mij? Sowieso is het onhaalbaar om te verwachten dat hij helemaal stopt, dat heeft hij al wel eens geprobeerd maar dat lukt gewoon niet. Ik hoop dat iemand tips heeft! Alvast bedankt
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Lastig. Dit is inderdaad een van de vroege stadia van verslaving, en een goed moment om in te grijpen voor hem. Als hij het er zelf mee eens is kun je zijn drugs in beheer nemen. Hij legt het bij jou neer en jij geeft het aan hem als hij wil gebruiken. Het is een stuk makkelijker om er vanaf te blijven als je het niet in huis hebt.
 

Botjev

Newbie
Arnie87 zei:
Het beste helpt gewoon om elkaar te helpen met adviezen en ervaringen.
te veel commercieel gelul met interessant taalgebruik schieten we niets mee op.


Voor mij persoonlijk denk ik dat dit de oplossing gaat zijn. Maar iedereen verschilt.
dus of dit nu voor iedereen het beste werkt weet ik niet.
Mijn eerste stap was registratie hier op dit forum, mijn volgende wordt een topic over mijn (nieuwe) stop poging. Hopelijk gaat het hiermee lukken.
 
Ik ben zelf eigenlijk vanaf mijn 18e -6 jaar geleden- echt problematisch gaan gebruiken.
Daarvoor was het drugsgebruik ook al ruim verweven met mijn bestaan, met de komst van coke en de zelfstandigheid op mijn 18e werd het allemaal nog weer iets serieuzer.
Het werkelijke ''besef van mijn verslaving'' is echt pas het laatste jaar tot mij gekomen.

Ik begon pas echt een effect op mijn verslaving en mijzelf te krijgen toen ik minder vanuit mijn geest(willen begrijpen/doorgronden), en meer vanuit het hart de aandacht begon te richten op mijn verslaving.
Om kort te gaan: om echt van je verslaving af te komen, moet je het confronteren met heel je wezen als het ware.
Vanuit je gevoelswereld en de persoon die je bent, daarin kun je een gelijkwaardige kracht en beweging vinden om te veranderen, en het probleem dat uit diezelfde complexiteit en diepte bestaat, op te lossen.
Nu ik het teruglees vind ik het wel een beetje vaag en cliché-matig overkomen, maar toch wil ik het delen, want het heeft voor mij erg lang geduurd om zover te komen. Ik hoop dat iemand hierin wat herkenning vind.

groetjes,

transistor
 

autysd

Bewuste gebruiker
ik verbruik veel alcohol dagelijks
-als ik nu 1 week geen druppel drink, zonder problemen, bewijs ik dan niet verslaafd te zijn ?
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Dan bewijs je dat je een week zonder alcohol kunt :wink: maar als je daarna weer elke dag veel gaat drinken... Wil je dat aan jezelf bewijzen?

Ben je eigenlijk tevreden met hoeveel je gebruikt?
 

De Dunne

DF-koning
De Leukste Thuis!
Toen ik nog zwaar verslaafd was aan cannabis kon ik ook makkelijk op vakantie 2 weken niet blowen. Omdat je weet dat het maar voor 2 weken is. Maar zodra je thuis komt val je gelijk weer in je gewoonte/verslaving. Dus een week niets nemen zegt echt helemaal niks denk ik.
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
verschil is dat je bij Alcohol toch vaak wel met lichamelijke verslaving te maken hebt en bij cannabis een stuk minder. Ik kon ook redelijk makkelijk zonder als ik op vakantie ging, idd vanwege verandering van omgeving (ik sliep wel slechter maar dat terzijde).

inderdaad, ik verviel bij thuiskomst ook direct weer in een verslaving dus echt stoppen is het niet dan
 

autysd

Bewuste gebruiker
SmartieAndMe zei:
Dan bewijs je dat je een week zonder alcohol kunt :wink: maar als je daarna weer elke dag veel gaat drinken... Wil je dat aan jezelf bewijzen?

Ben je eigenlijk tevreden met hoeveel je gebruikt?
ik drink teveel, das zeker
maar er moet toch een termijn zijn waar je kunt zeggen dat je er clean van bent ?
-die termijn wil ik testen, want totnogtoe heb ik nog nooit afkickverschijnselen gehad, maar ik ben ook nooit langer dan een week gestopt
 

De Dunne

DF-koning
De Leukste Thuis!
autysd zei:
maar er moet toch een termijn zijn waar je kunt zeggen dat je er clean van bent ?
-die termijn wil ik testen, want totnogtoe heb ik nog nooit afkickverschijnselen gehad, maar ik ben ook nooit langer dan een week gestopt

Met alcohol zou ik niet weten welk termijn er voor staat eigenlijk, zou ik ook wel willen weten. (Al drink ik niet). Ik weet van mijn huisarts dat bij cannabis je toch wel 3 maanden moet rekenen als je een stevige dagelijkse blower bent geweest. Omdat het opgeslagen word in je vetweefsel. Niet dat je dan meer onder invloed bent maar je lijf is pas echt clean na 3 maanden ongeveer.
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Alcohol breekt wel vrij snel af. In principe is het 1 tot 1,5 uur per standaardglas maar als je continu onder invloed bent weet ik niet wat dat doet met de afbraak. Je zou toch binnen 24 tot 48 uur wel volledig nuchter moeten zijn en de eerste afkick moeten voelen.

Maatje van me had toch wel een week of twee last van trillen, slecht slapen en zenuwen. Hij dronk ongeveer 1 fles wijn per dag. Niet eens zo extreem nog vergeleken met veel verhalen hier maar zelfs dan al die afkick.

Ik weet niet hoeveel je gebruikt, maar mocht je zwaar alcoholverslaafd zijn dan is cold turkey gevaarlijk en kun je beter afbouwen.
 

De Dunne

DF-koning
De Leukste Thuis!
Inderdaad, cold turkey stoppen is voor een zware drinker gevaarlijk hoor. Dan moet je het met begeleiding doen of met kleine stapjes minderen. Ik ken iemand die zijn vader kreeg een hele heftige delier.
Toch vraag ik mij nog af of er een termijn voor staat wanneer je lchaam echt schoon is na stoppen met zwaar drinken. Als iemand het weet hoor ik het graag.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan