• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Tolerantie van drugs..

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

Stonologie

Wijs gebruiker
Ik ben gevoelig voor drugs. Niet in de zin dat ik weinig aankan, maar in de zin dat ik weinig van veel substanties nodig heb.

Ik wou met iedereen hier lekker speculeren over hoe tolerantie (waaronder natuurlijke tolerantie) werkt en welke factoren er allemaal bij komen kijken.

Ik heb redelijk veel trip middelen middelen gebruikt: Truffels, Wiet, LSD, LSA, 2C-B, Ketamine, 3-MeO-PCP, Damiana, Salvia etc.
Laat ik het zo zeggen: Ik heb een goed gevoel met wat deze stoffen met je brein kunnen doen.

Nu lees ik veel op het forum van de echt ervaren trippers (vele van jullie lezen dit ook) en er valt mij iets op: dosissen zijn echt heel verschillend.

Zo lees ik mensen die zeggen ik zie pas OEV's bij meer dan 100ug LSD of zelfs 150... dit kan ik mij persoonlijk echt totaal niet voorstellen. Visuals heb ik al bij rond de 50ug, en na 3 jointjes is ook alles lekker aan het bewegen en zijn kleuren een stuk intenser.

Toen ik voor het eerst een trip middel deed (15 Gram Valhalla, truffels) was wiet nog niet psychedelisch. Ik werd alleen "stoned", lekkere lachkicks en gezelligheid met vrienden. Na de 15 gram trip heb ik een veeeeeel heftige truffel trip meegemaakt van 13gram Hollandia (echt 20x zo heftig, echt volledige hallucinaties, 5x zo empatisch als MDMA etc.). Hierna was wiet ook niet echt psychedelisch.

Pas toen ik 2C-B deed (20mg, erg lichte trip) kreeg ik de dag daarna een visual op een vriend van me. Ik was echt heeeeel erg verbaast (rookte al een jaar elke dag grammen wiet). Sindsdien krijg ik bij elke joint een bodyload, en heeft het alle kenmerken van een hele lichte 2C-B trip (wiet trip lijkt het meest op 2C-B naar mijn mening).

Sinds wiet psychedelisch is ga ik van 9mg 2C-B al echt trippen. Visuals die echt duidelijk zijn, ogen, kleuren etc.
Ook is elk middel dat ook maar een beetje psychedelisch is (neem Damiana (tabaksvervanger)) heel heftig kan zijn voor mij. Niet mentaal, maar vooral visueel. Ik rook sinds een paar weken niet meer dagelijks wiet (gemiddeld nu 3x per week) en het word daardoor elke keer dat ik wel blow, juist heftiger dan toen ik het elke dag deed. (ik denk dat dit door de wiet psychedelische tolerantie komt).

Begrijp me niet verkeerd, het is super handig en leuk. Ik hoor bij de groep die het leuk vind om van wiet te trippen. Vooral omdat het nogsteeds mentaal gezien "wiet is". Maar ik vind het toch interessant. Vooral omdat er zo weinig informatie over te vinden is. Het enige wat ik erover heb kunnen vinden is een video van PsychedSubstance "Weed after psyches". En een aantal mensen die het ook lijken te hebben.

Wat ik nog het meest interessant vindt is dat elke substantie die ik gebruik (zelfs uppers) invloed heeft op hoe wiet nu is. Stel ik gebruik een (serotonine) hallucugeen, dan word het echt een kleine 2C-B trip. Gebruik ik 3-Meo-PCP of keta, word ik licht gedissocieerd en ga ik op de andere manier trippen (of allebei).
Nu heb ik ooit gelezen dat wiet elk effect van elke drug kan hebben, maar vind ik dit wel heel letterlijk haha.

Ik vraag aan jullie om door deze reden uit te kijken met welke dosis jullie aanraden aan mensen. Ik heb mensen voorbij zien komen die mensen 150ug aanraden omdat zei zelf niet veel visuals hebben op die dosis, maar andere mensen dus wel! Op een 125ug dosis had ik echt flink wat visuals, zag ik overal Doge, veel patronen etc. Schilderijen werden 3d, echt best veel!

Hebben jullie nog interessante dingen die het trippen beïnvloede? Of hetzelfde als ik. Ik hoor het graag!

Tripze :P:grin:!
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Volgens mij heb je een verkeerde definitie van tolerantie. Ik zie het woord in de titel maar je tekst gaat over iets heel anders.

Als je een bepaalde drug tot je neemt, zal je lichaam pogingen ondernemen om het effect van die drug teniet te laten doen. Je bouwt een weerstand op om die drug te kunnen verdragen. Als je dan die drug weer neemt voordat de weerstand verdwenen is, zal je minder van die drug voelen/er meer van nodig hebben om hetzelfde effect te verkrijgen. Deze tolerantieopbouw is bij sommige drugs heel sterk, en bij andere drugs een stuk minder. Daarnaast verschilt de tijd waneer de tolerantie van toepassing is per drug.

Maar goed, on-topic:
Fijn voor je dat je weinig nodig hebt om de gewenste effecten te krijgen van de drugs die je noemt. Bij mij ligt de sweet spot wat hoger dan bij jou, een stuk hoger zelfs als het om psychedelica gaat.

Wat betreft doseringsadvies aan newbees is het verstandig om redelijk laag te beginnen als je een drug voor het eerst doet om te kijken of er gevoelig voor bent of niet. En van daar uit kan je desgewenst voorzichtig ophogen tot je jouw sweet spot gevonden hebt voor die drug.

Wat betreft interessante dingen om het trippen te beinvloeden, bij paddo's/truffels denk ik dan aan Lemon tek en mao-remmers, en die laatste kan ook bij gerookte DMT gebruikt worden om de trip te intensiveren. Bij psychedelica zijn er leuke combinaties mogelijk die je ervaring intensiveren maar ik zou daar pas aan beginnen te denken als je echt ervaren tripper bent en dan eerst flink onderzoek doen zodat je precies weet waarmee je bezig bent, want combineren is een vak op zich en kan heel gevaarlijk zijn. Daarnaast helpt prachtig weer voor mij ook om het onderste uit een tripervaring te halen, of helemaal pikkedonker is ook leuk.

Dat mensen Cannabis anders ervaren na bepaalde tripmiddelen heb ik vaker gehoord, maar bij mij is daar helaas geen sprake van.
 

BuusBoy

Newbie
Persoonlijk begint bij de fun pas als ik wiet ga roken met psychs, heb wel een beetje visuals en leuke headspace maar zodra ik er wiet bij rook begint de hele hyperspace pas. Heb zelf niet ervaren dat wiet psychedelischer werd btw. Wiet was überhaupt bij mij altijd al een soort van psychedelisch.
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan