Topcrimineel Ridouan T. opgepakt in Dubai

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Perenijsje

Badass junkie
Topcrimineel Ridouan T. opgepakt in Dubai
16-12-19 16:57
Update: 29 minuten geleden


Ridouan T. is maandag opgepakt in Dubai, meldt het Openbaar Ministerie (OM). De lang voortvluchtige topcrimineel wordt verantwoordelijk gehouden voor het opdracht geven voor meerdere moorden en pogingen daartoe.

"Met hun criminele activiteiten vormen T. en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat", zegt korpschef van de politie Erik Akerboom in een reactie. "Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen."

De 41-jarige T. stond internationaal gesignaleerd. Voor de gouden tip was dan ook 100.000 euro uitgeloofd. De Telegraaf kon eerder al op basis van bronnen melden dat hij zich waarschijnlijk in Dubai ophield. Dankzij een nauwe samenwerking met de politie in Dubai kon hij worden opgepakt, zo meldt het OM.


Akerboom spreekt zijn waardering uit voor zijn ambtgenoot in Dubai. "De arrestatie van Ridouan T. is van groot belang voor Nederland." Volgens het OM werkte "een team van honderd rechercheurs en specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie dag en nacht aan de opsporing van de voortvluchtige verdachte".

'Verantwoordelijk voor een reeks liquidaties'
Kroongetuige Nabil B. heeft in een reeks verklaringen aan de politie verteld dat volgens hem Ridouan T. verantwoordelijk is voor een reeks liquidaties en pogingen hiertoe in Amsterdam en Utrecht. De advocaat van B., Derk Wiersum, werd afgelopen september doodgeschoten, een liquidatie waarmee T. in verband wordt gebracht.

Het OM zal Dubai om uitlevering van Ridouan T. vragen. "De procedure hierover zal naar verwachting enige tijd in beslag nemen."

Eerder was al besloten om T. bij verstek aan te klagen, maar dat hoeft dus niet meer als hij wordt uitgeleverd.

Bron
 

Neo-Shulginist

Wijs gebruiker
Ik ben tegen het criminaliseren van drugs, maar ik vind wel dat de Nederlandse politie hier zeer hoogwaardig werk heel geleverd en heeft aangetoond op verschillende vakgebieden interdisciplinair en internationaal te kunnen samenwerken. Dat is absoluut iets om trots op te zijn. Zeker met een verdachte met zo'n reputatie als Ridouan T. is het ontzettend belangrijk om hem te pakken. Dit is ook wat ons onderscheidt van bananenrepublieken en echte narcostaten. Daar kunnen criminelen alles kopen, inclusief het bestuur.

Het zou fijn zijn als we de gigantische illegale geldstromen onder de radar laten blijven. Dat is wat we moeten doen: we moeten gewoon alle transacties van drugs gaan registreren. Dat is waarom bedrijven zoals Heineken en ABinbev geen liquidaties plegen. Het geld mogen ze gewoon houden maar als ze een moord kopen dan is dat direct te zien in de administratie.

Het is tijd om langzaam toe te werken naar zo'n systeem, waar mensen zoals Taghi hoogstens een hoogfunctionerende psychopaat is met een multinational die kinderarbeid in derdewereldlanden en ZZP-constructies gebruikt om zoveel mogelijk winst over te houden terwijl die mensen niks overhouden en wel al het werk doen.
Precies zoals we normaal vinden in een neo-liberaal stelsel.
 

Perenijsje

Badass junkie
Wow dat is idd snel! Omdat er geen uitleveringsverdrag is had ik gedacht dat het wel ff ging duren. Maar niet dus.
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Niemand is schuldig, voordat een rechter daarover geoordeeld heeft.
Ik stel nu de vraag, of een thread over deze man, die verdachte is inzake zware misdaden, hier op DF thuishoort?
 

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
k stel nu de vraag, of een thread over deze man, die verdachte is inzake zware misdaden, hier op DF thuishoort?
Waarom niet. Hij is hoofverdachte in een zaak met liquidaties in de onderwereld/cocainehandel.

Of ze hier een belangrijk persoon hebben die dit alles zal stoppen betwijfel ik. Er staat zo iemand klaar om zijn plaats in te nemen. En kleine mannetjes in de dealerwereld deinzen er ook niet voor terug om te knallen dat heeft de serie narcostaat ook al aangetoond.
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Ik vind deze man op zich het df niet waard.
Want
Als we beginnen met van misdaden al of niet mbt drugshandel verdachte personen hier te beschrijven, dan heb ik zoiets van:
Waarom hebben we geen aandacht gehad voor dhr. Desi Bouterse?
Deze man is veroordeeld tot een lange gevangenisstraf, en godbetere hij loopt ook nog steeds vrij rond daarcin Suriname! En.. er wordt geen fuck aangedaan. Niets, nul, nada. En dit, terwijl deze drugshandelaar notabene het bloed van 20 mensen aan zijn handen heeft kleven!
Daar horen wij madame mr. Inez he le maal niets over zeggen.
En ik moet zeggen: dit raakt, nee, steekt mij.
Een veroordeelde meervoudige moordenaar.
Die ook nog eens president werd!
Voila. Veel gekker moet het toch niet worden!
Want, hoe dan ook, die meneer Taghi is een verdachte. (Nog niets meer).
 

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
Het valt het dan ook onder het topic nieuws/actualiteiten. Hier mag dat wel besproken worden.
Denk niet dat er iemand een topic over de veroordeling van bouterse geopend heeft maar daar mogen zeker ook meningen over gedeeld worden.
Tanghi, bouterse,... drugscriminelen die bekend geworden zijn door media.
Zonder die media zouden we niet eens weten wie deze mensen zijn.
Zouden we niet eens weten waarom mensen op klaarlichte dag voor hun huis vermoord worden.
Kopstukken in drugshandel die gecriminaliseerd word.
Belangrijke kopstukken waardoor mensen zoals John ondergedoken moeten leven.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan