Casserd
Newbie
Het onderwerp truffel thee maken is al vaak besproken en beschreven. Bij dit onderwerp wel ik een duidelijke methode beschrijven die overzichtelijk is en makkelijk na te leven.
Zelf ben ik een ervaren psychonaut en op deze manier bereidt ik altijd mijn po
Mochten er nog verdere aanvullingen zijn dan lees ik die graag.
Bereidingstijd:
45 minuten tot 1 uur.
wat heb je nodig?
- portie truffels
- glas/kom
- pannetje
- kookfornuis
- truffelgrinder/mes
- zeef
- thee/cupasoep/honing etc
De bereiding Truffel thee.
1. (BELANGRIJK) snijd de truffels zo klein mogelijk. Uit ervaring is deze stap erg belangrijk, probeer de stukjes truffel zo fijn mogelijk te krijgen. Zelf gebruik ik een grinder om ze vervolgens nog eens te bewerken met een mes. Eventueel met een blender of koffiemolen kan ook.
2. Pak net iets meer hoeveelheid water (Bijvoorbeeld: 1 kopje + 40ml) die je wilt benuttigen en gooi het in een pannetje. Uit eigen ervaring pak ik net iets meer water omdat er ook wat water verdampt. Niet verplicht om iets meer water te pakken maar wel handig!
3. Gooi het water in het pannetje en zet het op een laag vuurtje, wacht tot het water zachtjes suddert en gooi de truffels erbij. Zoals vaak gezegd word moet het niet koken, zacht sudderen daarin tegen geeft je de optimale temperatuur om de truffels in te weken. Sudderen -> licht borrelen (mijn kookfornuis is dat stand 4 a 5)
4. Laat de truffels gedurende 45 minuten zachtjes sudderen, af en toe erdoor heen roeren kan geen kwaad. Vaak word gezegd 20 minuten maar sinds ik de 45min regel aanhoud zijn de trips een stuk sterker en ben je gegarandeerd dat je een goede trip krijgt. De 45 minuten regel komt ook rechtstreeks uit de beschrijving van het freshbox gebruikersaanwijzing.
5. Zeef de truffels bij het afgieten, je kan de laatste 5 minuten nog een zakje thee erbij gooien voor de smaak. Eventueel wat honing erbij. Zelf gebruik ik een cup a soep waardoor je helemaal niks meer proeft van de truffels. De truffels hoef je niet meer op te eten, het is natuurlijk wel een optie als je dat prettig vind.
de hoeveelheid water en truffels heeft weinig limieten. 30gram truffels kan goed in 1 kopje. 1 portie kan ook in meerder kopjes echter moet je dan veel drinken. Let er wel op dat je truffels ondergedompeld zijn in het water.
De truffelthee kan ook ingevroren worden, laat deze dan eerst afkoelen alvorens het in de vriezer te zetten.
Hopelijk is deze uitleg duidelijk en kunnen jullie er wat mee. Dit is mijn manier en werkt altijd.
Veel trip plezier!
Zelf ben ik een ervaren psychonaut en op deze manier bereidt ik altijd mijn po
Mochten er nog verdere aanvullingen zijn dan lees ik die graag.
Bereidingstijd:
45 minuten tot 1 uur.
wat heb je nodig?
- portie truffels
- glas/kom
- pannetje
- kookfornuis
- truffelgrinder/mes
- zeef
- thee/cupasoep/honing etc
De bereiding Truffel thee.
1. (BELANGRIJK) snijd de truffels zo klein mogelijk. Uit ervaring is deze stap erg belangrijk, probeer de stukjes truffel zo fijn mogelijk te krijgen. Zelf gebruik ik een grinder om ze vervolgens nog eens te bewerken met een mes. Eventueel met een blender of koffiemolen kan ook.
2. Pak net iets meer hoeveelheid water (Bijvoorbeeld: 1 kopje + 40ml) die je wilt benuttigen en gooi het in een pannetje. Uit eigen ervaring pak ik net iets meer water omdat er ook wat water verdampt. Niet verplicht om iets meer water te pakken maar wel handig!
3. Gooi het water in het pannetje en zet het op een laag vuurtje, wacht tot het water zachtjes suddert en gooi de truffels erbij. Zoals vaak gezegd word moet het niet koken, zacht sudderen daarin tegen geeft je de optimale temperatuur om de truffels in te weken. Sudderen -> licht borrelen (mijn kookfornuis is dat stand 4 a 5)
4. Laat de truffels gedurende 45 minuten zachtjes sudderen, af en toe erdoor heen roeren kan geen kwaad. Vaak word gezegd 20 minuten maar sinds ik de 45min regel aanhoud zijn de trips een stuk sterker en ben je gegarandeerd dat je een goede trip krijgt. De 45 minuten regel komt ook rechtstreeks uit de beschrijving van het freshbox gebruikersaanwijzing.
5. Zeef de truffels bij het afgieten, je kan de laatste 5 minuten nog een zakje thee erbij gooien voor de smaak. Eventueel wat honing erbij. Zelf gebruik ik een cup a soep waardoor je helemaal niks meer proeft van de truffels. De truffels hoef je niet meer op te eten, het is natuurlijk wel een optie als je dat prettig vind.
de hoeveelheid water en truffels heeft weinig limieten. 30gram truffels kan goed in 1 kopje. 1 portie kan ook in meerder kopjes echter moet je dan veel drinken. Let er wel op dat je truffels ondergedompeld zijn in het water.
De truffelthee kan ook ingevroren worden, laat deze dan eerst afkoelen alvorens het in de vriezer te zetten.
Hopelijk is deze uitleg duidelijk en kunnen jullie er wat mee. Dit is mijn manier en werkt altijd.
Veel trip plezier!