1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Trump komt met plan doodstraf grote drugsdealers

Discussie in 'Nieuws en actualiteiten!' gestart door StimsalaBanne, 19 mrt 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. StimsalaBanne

  StimsalaBanne DF Stuff Medewerker Moderator Tripreport Analist Tripreporter

  [​IMG]
  Trump komt met plan doodstraf grote drugsdealers

  Donald Trump wil de doodstraf invoeren voor grote drugsdealers. Volgens het Witte Huis staat deze maatregel in een plan om de drugscrisis in de VS aan te pakken.

  Trump presenteert het plan maandag in New Hampshire, een staat die met een grote drugsproblematiek kampt.

  De laatste jaren is het drugsgebruik in de VS flink toegenomen. In 2016 stierven meer dan 40.000 Amerikanen aan een overdosis, vijf keer zoveel als in 1999. Vooral opioïden, zoals heroïne en morfine, zijn een probleem. Trump wil daarom ook dat artsen dit soort verdovende middelen minder vaak voorschrijven. In drie jaar tijd moet het aantal recepten volgens hem met een derde dalen.

  Trump heeft vaker gezegd dat drugsdealers de doodstraf moeten krijgen, maar het is voor het eerst dat dit in beleid wordt opgenomen.

  Een woordvoerder van het Witte Huis zei zondagavond tegen journalisten dat het ministerie van Justitie ''de doodstraf zal zoeken tegen drugshandelaren, als dat passend is onder de huidige wet." Volgens Trump hebben individuele dealers soms duizenden doden op hun geweten.

  Preventie
  Het Amerikaanse Congres heeft onlangs zes miljard dollar beschikbaar gesteld om de drugscrisis te bestrijden. Trump wil dat geld onder meer gebruiken voor preventie en voorlichting via een grootschalige advertentiecampagne en om verslaafden aan werk te helpen.

  Bron: Nu.nl
   
  Jen en Rebell vinden dit leuk.
 2. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  Van de week nog een documantaire gezien over dat opiatengebruik in de VS.

  Er was al eens eerder een heroinegolf in de VS, maar dat betrof vooral outkasts en loosers, mensen die al aan de zelfkant van de maatschappij stonden, in normale gezinnen kwam het niet of nauwelijks voort.

  Midden jaren 90 kwam dus de Oxy, en de farmaceutische industrie heeft de maatschappij en de gezondsheidszorg dit nieuwe wondermedicijn tegen pijnklachten door de strot geramd middels valse info/reclamecampagnes, waarin dus gesteld werd dat dit een veilig middel was, minder dan 1% zou verslaafd raken, maar in praktijk raakten de meesten dus wel verslaafd, en dat waren dus normale mensen die middenin de maatschappij stonden.

  Toen is de beschikbaarheid van dit soort medicijnen naar beneden bijgesteld, minder aanbod, en al die verslaafden moesten de zwarte markt op. Daar waren die medicijnen dus stikduur, en en ging die meute dus aan de veel goedkopere heroine.


  Nu wil Trump dus opnieuw naar beneden met het aanbod van de opiatenmedicijnen, en de verwachting is dat een groot gedeelte van de mensen bij wie de Oxy&co wordt weggehaald uiteindelijk ook aan de heroine zullen gaan.

  Als er ergens vraag naar komt, dan zal er een aanbod komen, ongeacht de consequenties, dus die doodstraf zal niet zo veel helpen. En de verantwoordelijken, de farmaceutische industrie, blijft nog steeds buiten schot.

  Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden.... :tongueout:
   
  TripJess vindt dit leuk.
 3. Eik

  Eik DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Ja triest he?! Ik ben sowieso geen voorstander van de doodstraf. Maar als deze straf ergens passend zou zijn dan is het voor de bazen van de farmaceutische bedrijven die deze hele crisis veroorzaakt hebben door willens en wetens gevaarlijke producten op de markt te brengen. Deze personen hebben bewust een enorm risico genomen met de levens van duizenden mensen om zelf een extra bonus op te strijken. Mooi voorbeeld van wat ongecontroleerd kapitalisme ons kan bregen...
   
  Quinn, Zweibeiner en Psychedelibee vinden dit leuk.
 4. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  De war on drugs... -_-'
   
 5. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  Wat een saaie kutmuziek van een behoorlijk overgewaardeerd bandje van 13 in een dozijn. :tongueout:
   
  Casaan vindt dit leuk.
 6. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Precies mijn gedachte, als ze dan toch zo nodig de doodstraf willen gaan uitdelen aan de grote drugs bazen, dan aan de bazen van de farmaceutische industrie. Maarja die zitten tot hun elleboog in de politiek via hun lobby, dus dat gaat niet gebeuren.
   
 7. Zweibeiner

  Zweibeiner Bewuste gebruiker

  Ik zag dit artikel en ik was even sprakeloos. Zoveel dingen gaan hier mis naar mijn mening. Eik verwoord al een mooi punt, dat de schuld ook duidelijk ergens anders gelegd kan worden.
  Maar ik stel mezelf dan ook de vraag of de drugsdealer daadwerkelijk verantwoordelijk gehouden mag worden voor wat zijn klanten besluiten te doen met het product dat ze afnemen.
  Laten we dit even in een andere situatie zetten. Gun control!
  Een eigenaar van een wapenwinkel word toch ook niet vervolgd omdat zijn klanten besloten om met zijn producten levens te beëindigen? Logisch want de verantwoordelijkheid ligt naar mijn mening ook niet bij de verkoper, maar bij de koper.

  Dus, kan het volgens de wet überhaupt wel wat Trump hier wil vraag ik me af? Als dat kan en goedgekeurd word, waar kan men dan allemaal nog meer mazen in gaan vinden? Want als de verantwoordelijkheid hier heel scheef gelelgd mag/kan worden, dan kan dat ook op andere onderwerpen. Wat voor consequenties gaat dat hebben? Niet alleen prive maar ook bedrijven die ineens dingen kunnen gaan doen?

  Ik weet het niet, wat ik wel weet is dat dit hele artikel me angst aangejaagd hoe makkelijk er over leven en dood nagedacht word en hoe makkelijk het probleem bij een groep in de schoenen geschoven word. Voor mij is dit een mooi voorbeeld van een president die zijn ambt duidelijk niet waardig is.
   
 8. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Ik ben het helemaal met je eens dat drugsdealers verantwoordelijk maken voor de doden krankzinnig is en in theorie ook een hele rare boodschap afgeeft.

  Waar het hier eigenlijk mis gaat is dat als je het drugs probleem wilt oplossen het er niet om zou moeten gaan wie er schuldig is, maar waar het probleem ontstaat en hoe je die het beste pragmatisch kunt oplossen. Het probleem ontstaat bij de vraag, de mensen die gebruiken dus. Goede voorlichting, goede kwaliteit beschikbaar stellen en goede hulp in het geval dat het mis gaat zijn naar mijn idee toch nog de beste manieren om de problemen met drugs te verminderen, wetende dat je het gebruik nooit naar 0 kunt krijgen. Wat daar voor nodig is is legalisatie en een goed gereguleerde productie, dus in die zin zou je zelfs kunnen zeggen dat de overheid zelf verantwoordelijk is voor de vele onnodige drugs doden door het voeren van jarenlang wanbeleid op dit gebied. In het specifieke geval van opiaten heeft de farmaceutische industrie ook nog eens heel vraag gecreeerd wat nog crimineler is als je mij vraagt.

  Maar wat dat betreft heeft onze maatschappij toch een hele rare kijk op drugs en criminaliteit, want het beleid zelf creert de criminaliteit eromheen. Nou zou je dat ook over moorden kunnen zeggen, als dat niet verboden zou zijn zou iemand vermoorden immers ook geen strafbaar feit zijn. Maar er zit uiteraard wel een wezenlijk verschil in dat die daad per definitie iemand anders schade toe berokkent, terwijl het maken en verkopen of het gebruiken van drugs niet per definitie iemand anders schade toe berokkent. Daarom zou moord moreel verworpen moeten worden en dus verboden moeten zijn, terwijl drugs moreel verwerpen eigenlijk heel raar is en dus ook niet verboden zou moeten zijn. Om dan vervolgens drugsdealers te gaan vermoorden via de doodstraf maakt het geheel eigenlijk alleen nog maar tegenstrijdiger.
   
  Laatst bewerkt: 20 mrt 2018
  Toon, Slown, acht.zes en 2 anderen vinden dit leuk.
 9. Amfitamientje Power

  Amfitamientje Power Bewuste gebruiker

  Mensen die drugs gebruiken zijn raaaar.
   
  Casaan vindt dit leuk.
 10. $crim

  $crim Belezen gebruiker

  Trump is echt hersendood. I had to censor that because i had no other way to actually describe it.

  HIJ BEGRIJPT BASIC FKN ECONOMIE NIET.

  SUPPLY AND DEMAND MAN, als je de supply van iets verlaagt maar niet de demand dan gaan de prijzen alleen omhoog. En alsof de fucking prijzen junkies wat boeien? Ken mensen die belachelijk veel geld neerleggen voor een gram coke, 3 uurtjes plezier.

  Kijk naar zweden. Zij hebben gefocussed op verslavingszorg, en van wat ik laatst heb gelezen zijn verslavingen daar met een groot percentage gedaald, en drug-gerelateerde criminaliteit ook.

  Kan me hier zo boos om maken, jezus fucking christus. No wonder america is the laughing stock of the world rn
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 apr 2018
 11. Amfitamientje Power

  Amfitamientje Power Bewuste gebruiker

  Drugs is goed voor de geestelijke gezondheid voor sommige mensen mits goed gebruikt.
   
 12. DaveHagen

  DaveHagen Experimenterende gebruiker

  Ik ben zelf voor Trump en ik vind ook dat die drugshandelaren juist het probleem zijn, vooral als ze wapens bij zich hebben. Dus ik vind ben hoe dan ook echt alleen voor drugs als Cannabis en wiet en dat dat legaal zou moeten zijn
   
 13. Gabbertje

  Gabbertje Wijs gebruiker

  Wat los je hiermee op? Uiteindelijk helemaal niets...
  Voor elke drugsdealer die je dood komen er 2 voor terug, de enigste manier om de drugs handel kapot te maken is naar mijn mening het legaliseren van (hard)drugs.
   
  Mindless vindt dit leuk.
 14. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  De maatschappij zelf is het probleem. Drugscriminaliteit is een symptoom van een zieke maatschappij en het aanpakken ervan daarom symptoombestrijding. Het gaat nooit beter worden door (alleen) die aanpak. De 'war on on drugs' is een niet te winnen oorlog. We winnen alleen als we ervoor kunnen zorgen dat de maatschappij geheeld wordt. Aangezien de maatschappij bestaat uit individuelen, zal de aandacht daar op gevestigd moeten worden.
   
  Gabbertje en De Dunne vinden dit leuk.
 15. DaveHagen

  DaveHagen Experimenterende gebruiker

  Deels ben ik met je eens en deels niet, het probleem met drugsdealen is dat je de drugs niet kunt vertrouwen, en kan zelfs tot smokkelen overgaan. Dus ik vind dat je het alleen in coffeeshops of een souvernirwinkel mag kopen
   
 16. Casaan

  Casaan Bewuste gebruiker Tripreporter

  En waarom zou er gesmokkeld en gedeald worden denk je? Het is namelijk niet legaal om in het openbaar iets met drugs te doen dus dan maar in het donker, smokkelen en dealen. Je suggestie over drugs verkopen in souvernir winkels doet me vermoeden dat je dit topic aan het trollen bent zelfs.

  Trump is een uitstekende manipulator, hij is in staat om met weinig kennis en een hoop draaikonterij zichzelf te goed te verkopen. "Het volk" heeft last van drugdealers dus die gaan we de doodstraf opleggen. "Het volk" heeft geen last van de farmaceutische industrie, dus die krijgen de vrije hand. O ja, dat lobby geld komt ook wel van pas.
  Vergeet ook niet dat in Amerika het stemrecht vervalt wanneer je in de gevangenis hebt gezeten, juist die mensen die in een hoek gedrukt worden hebben geen stem om uit diezelfde hoek te komen. Een verderfelijk systeem in mijn ogen.

  Toevoeging: Het volk staat tussen aanhalingstekens omdat "het volk" in mijn ogen niet bestaat. Ik krijg altijd jeuk wanneer een of andere politicus meent het volk te moeten noemen als zijn beweegreden om ergens voor of tegen te zijn. Theoretisch ben ik onderdeel van het volk, politiek klopt het vrijwel nooit. Ik hou er niet van wanneer anderen menen mijn mening te kennen omdat ik onderdeel ben van de maatschappij.
   
  Jen, verwondering en PsychedelicMagic vinden dit leuk.
 17. DaveHagen

  DaveHagen Experimenterende gebruiker

  Ik weet niet waar je trollen inziet, door deze opmerking geef je mij het gevoel dat je mij aanvalt over het feit dat ik voor Trump ben. En met de souvenirwinkel bedoel ik ermee wat we ook in Amsterdam hebben. Dus een beetje een Amsterdams model
   
 18. DaveHagen

  DaveHagen Experimenterende gebruiker

  Ik snap je punt, en ik heb ook niet gezegd dat ze de doodstraf verdienen, en ik ben er persoonlijk zelf erg op tegen. EN ook als je het legaliseert zijn er nog drugshandelaren, maar dat zullen er denk ik wel wat minder zijn
   
 19. Casaan

  Casaan Bewuste gebruiker Tripreporter

  Of je voor of tegen Trump bent heeft niets met mijn opmerking te maken. Ik mis het intellect om te begrijpen waarom een souvernirwinkel een goede manier is om drugs te verkopen. Helemaal gekoppeld aan de drugs waarvoor Trump een doodstraf wil invoeren.

  Daarnaast, de eisen die gesteld worden aan een medewerker van een coffeeshop en de medewerker van een winkel voor prullaria (zo beschouw ik souvenirs) lijken me ook behoorlijk ver uit elkaar liggen.

  Ik begrijp het gewoonweg niet.
   
 20. DaveHagen

  DaveHagen Experimenterende gebruiker

  Ik was vorige week in Amsterdam en er waren soort souvenirwinkeltjes waar toch echt wel Cannabis was (inc. rookpijpen). Dus in Amsterdam doen ze dat, ook in coffeeshops
   
 21. Casaan

  Casaan Bewuste gebruiker Tripreporter

  En omdat ze het in Amsterdam doen is het een goed idee? Zullen we allemaal ook maar gelijk supporter worden van Ajax dan?
  Ik stuur Trump alvast een tweet.

  Zullen we dan weer on topic gaan? Het topic betrof namelijk de vraag of iemand die wanhopig in zijn levensonderhoud probeert te voorzien door middel van het verkopen van een door de overheid benoemde illegale substantie de doodstraf verdient wanneer hij gepakt wordt.
  In mijn ogen een kwalijke zaak wanneer diezelfde overheid weigert om iets te doen voor diezelfde armoedige persoon die het onmogelijk gemaakt wordt op een legale manier zijn geld te verdienen.
   
 22. Sally Tessio

  Sally Tessio Bewuste gebruiker Tripreporter

  @Casaan Dat Ajax supporter idee van je bevalt me wel. :wink:

  Ik wil wel even de nuance maken dat het in dit geval niet gaat om iemand die wanhopig in zijn levensonderhoud probeert te voorzien, maar om drug kingpins die miljoenen maken.

  Verder denk ik niet dat ik een duidelijk genoeg beeld voor mezelf heb om mijn mening te geven. Ik vind onderwerpen als complete legalisering van alle soorten drugs - op basis waarvan zou je anders gaan discrimineren tussen het legaliseren van bepaalde drugs en illegaal houden van andere drugs? - en wat voor straffen er moeten gelden voor grootschalige drugshandel altijd moeilijk. Dat er iets mis is in onze maatschappij en dat verslavende middelen als nicotine en alcohol makkelijk altijd voorhanden zijn maar bv. tripmiddelen niet, dat lijkt me wel compleet duidelijk.
   
 23. PsychedelicMagic

  PsychedelicMagic Bewuste gebruiker

  Legaliseer drugs, verstrek het in gecontroleerde vorm, geef voorlichting, help verslaafden, laat specialisten de drugs maken in speciaal ingerichte omgevingen... Drugs is nou eenmaal iets wat mensen gebruiken en het wordt tijd dat wij dat met zn allen dat gaan accepteren. Met het huidige systeem krijgen veel geldgeile mensen kansen om flink veel geld binnen te harken, zodat ze alles krijgen wat ze maar willen.
   
  Rebell en Roze Olifant vinden dit leuk.
 24. R-user070

  R-user070 Newbie

  Wat jij zegt klopt precies, en de overheden in landen waar veel verslavende medicijnen op recept en apotheken te krijgen zijn zijn er zich er zwaar bewust van dat dit zo gaat.

  Dan vraagt iedereen zick af waarom?
  Het is natuurlijk een ongelovelijke jackpot voor grote bedrijven en de politiek overheid dus dit zien ze door de vingers. Ze weten dondersgoed wat die medicijnen kunnen veroorzaken, maar het is een van de vele sneaky hypocriete praktijken die ze uitvoeren en door de vingers zien vanwegen het grote geld wat eruit gehaald word. Bovendien zijn de meeste verslaafden in veel ( niet slecht voorziende economische landen) niet eens verslaafd aan verboden/illegale drugssoorten maar aan opiaten en medicijnen die makkeliik, op recept of legaal te krijgen zijn.
  De reden dat daar nauwelijks naar gekeken word in vergelijking met wel verboden/illegale drugs is omdat de overheid op deze illegale drugs nauwelijks controle en zicht heeft.
  de voornaamste reden(want ze geven geen fuck om onze levens of gezondheid, geloof me) is omdat via deze drugs(omdat het verboden is) geen geld verdient word.
  Terwijl leggale opiaten en medicijnen minstens net zo erg kunnen zijn als veel verboden drugs. Maarja daar worden natuurlijk miljoenen tot miljarden mee omgezet dus die vorm van vernieling en verslaving zien ze door de vingers. De wereld is zo hypocriet als de pest!!
   
 25. Rebell

  Rebell Wijs gebruiker

  Naar mijn mening is dit een te zware straf voor de feiten die worden die worden gepleegd.
  Deze mensen handelen in illegale grondstoffen en vaak ook nog in natuurproducten.

  Ik zelf heb er vaak over na zitten denken en ben niet voor de doodstraf. Misschien alleen voor mensen die zelf ook moorden hebben gepleegd.
  Mensen die voorbeeld een aanslag hebben gepleegd of een andere soort massamoord.

  In een enkele moordzaak waar de verdachte ontkent is dat b.v. weer een stukje moeilijker vind ik.
  Want als ze er achter komen na een paar jaar dat iemand onschuldig is dan is dat niet meer terug te draaien als ze iemand hebben geëxecuteerd.
  Zoals b.v. in Nederland de zaak:

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Puttense_moordzaak

  Waar ze na jaren er achter komen dat ze de verkeerde hebben.
  Daarnaast heeft Amerika idiote straffen zoals 3x levenslang of 380 jaar vastzitten.
  Dan zou ik ook liever de doodstraf hebben dan in b.v. San Quentin State Prison te willen zitten de rest van mijn leven.

  Ik heb ooit een aflevering van Operah Winfrey gezien dat als het zo door gaat in Amerika en zulke hoge straffen blijven uitdelen dat ze in 2050 met zo een groot probleem zitten omdat er dan zoveel mensen vast zitten. Dat de verhoudingen niet meer kloppen in het land en dat er sws iets moet gaan veranderen in het land.
  Super interessante aflevering en dat systeem met

  "3 strikes en your out"

  https://www.cnnbs.nl/11-3-15-dakloze-krijgt-levenslang-voor-20-wiet/

  Dus niet werkt en er te veel mensen vast zitten die eigenlijk nog een kans moeten hebben in de maatschappij.
  Iedereen maar vast zetten werkt niet.
  (Kan de aflevering niet vinden zo snel)
  Dus ik snap dat ze mensen liever dood maken op een gegeven moment.
  Maar dat hele strafrecht systeem in Amerika deugt voor geen kanten en ze komen zichzelf dus tegen over een aantal jaren..
   
  Laatst bewerkt: 20 nov 2018
  Jen vindt dit leuk.
 26. Toon

  Toon Belezen gebruiker

  Dit gaat héél raar klinken maar principieel ben ik voor de doodstraf.

  Noem het een soort euthanasie. De voordelen zijn dat de staat miljarden minder zou moeten uitgeven aan het penitentiaire systeem, want een minimum security gedetineerde kost al gauw tienduizend dollar per maand.
  Ander voordeel is dat de veroordeelde niet jarenlang geestelijk gekweld wordt door opsluiting, wat psychiatrisch gezien vreselijk is. Het is de moderne versie van de schandpaal, een oog-om-oog-verhaal, een stok achter de deur die veel erger is dan er een punt achter te zetten.

  LET WEL DAT DIT VOOR MIJ ENKEL OPGAAT VOOR LEVENSLANG OF LANGER VEROORDEELDEN die een heel ernstig misdrijf hebben begaan en daar reken ik de handel in verdovende middelen alvast niet bij!
   
 27. Mezelf

  Mezelf Wijs gebruiker

  Ik ben niet voor de doodstraf. Dit omdat zodra iemand een zo erge misdrijf heeft gepleegd dat ik zo'n persoon wel de dood in zou wensen, de dood eigenlijk voor zo'n persoon veel te makkelijk is.

  Stel je toch voor dat een dader een persoon jarenlang heeft misbruikt en de ergste dingen heeft uitgehaald bij die persoon en misschien wel meerdere personen. Die dader heeft dan maar een hele korte lijdensweg als deze de doodstraf krijgt. Terwijl die misbruikte personen waarschijnlijk de rest van hun leven er last van hebben en getraumatiseerd zijn.
  De dood wordt maar al te vaak als een soort bevrijding gezien.

  Ik kan me geen ergere straf bedenken dan pure eenzame opsluiting zonder ook maar iets voor handen te hebben. Ik zou dan liever voor de dood kiezen. Dus vele vieze *()^(&^*$% daders verdienen de dood echt niet. Dat is echt te makkelijk.
   
 28. LoveSexDreams

  LoveSexDreams Experimenterende gebruiker

  Een groot probleem van de doodstraf, nog afgezien van alle morele en ethische kwesties, is dat het onomkeerbaar is. Er zijn gevallen bekent van onschuldige mensen die ter dood gebracht zijn. En dit kan in principe iedereen overkomen ook jou en mij, hoe klein de kans dan ook is (als de doodstraf hier gebruikt zou worden).

  Dat de doodstraf goedkoper zou zijn dan levenslang klopt trouwens niet als je even rond zoekt op internet vind je zo dat de doodstraf in werkelijkheid meer kost.
   
  Jen, Toon en De Dunne vinden dit leuk.
 29. Toon

  Toon Belezen gebruiker

  Ik wil gerust van je aannemen dat het flink wat geld kost om op wettelijke manier iemand te executeren. Maar uiteindelijk gaat het over een drietal spuitjes met niet zo'n heel duur spul, dus heb ik toch wat moeite met te geloven dat de hele procedure meer zou kosten dan bvb 30 jaar iemand op te sluiten. Het gaat dan niet alleen over het onderdak en de maaltijden, ook de lonen van de cipiers, de dokters, de bibliotheek etc etc... Je gaat toch niet vertellen dat een paar prikjes en een machine om die toe te dienen miljoenen dollars kosten???

  De ethische kwestie van eventueel gemaakte fouten en dus verkeerde veroordelingen kan je evt toch wel opvangen door een paar tijdsmarges in te bouwen me dunkt.

  Hoe dan ook wil ik zeker niet gaan liggen betogen ofzo voor de doodstraf, ik denk gewoon dat er opties zijn.
   
 30. LoveSexDreams

  LoveSexDreams Experimenterende gebruiker

  Klopt alleen die spuitjes zijn zeker niet duurder dan iemand levenslang opsluiten maar als je kijkt naar het geheel, hoeveel het kost van aanhouding tot ter dood brengen van iemand vs aanhouding tot sterven in de cel bij iemand die tot levenslang is veroordeeld, dan is dat bij de doodstraf een stuk duurder. De juridische kosten bij zaken waar voor een doodstraf wordt gepleit zijn veel hoger dan die bij een rechtzaak voor levenslang en niet alleen de advocaten maar ook alle kosten die van belasting geld worden betaald. Het in voorarrest houden van iemand met een doodstraf boven zijn hoofd kost ook veel meer net als het beveiligen van diegene in de gevangenis wanneer hij eenmaal veroordeeld is. In de praktijk blijft iemand nog jaren in de dodencel voordat hij ter dood wordt gebracht en dat kost meer vanwege hogere mate van beveiliging. Als puntje bij paaltje komt zou de doodstaf in totaal honderden duizenden dollars tot een miljoen dollar duurder zijn dan levenslang.
   
  Jen vindt dit leuk.
 31. Jen

  Jen Belezen gebruiker

  Kijk dit zijn wijze woorden.
  Niemand heeft het recht om een ander mens te doden ook niet de overheid.
  En er zijn al te veel zaken waarbij mensen onschuldig bleken na te zijn veroordeeld.
  En dat ik onomkeerbaar.

  Tenzij..

  Vind ik wel als iemand een massamoord pleegt (meer dan 2 mensen) en bekend!
  Of dat het op video vast is gelegd en onomstotelijk bewezen is samen met een bekentenis, dat het zinvoller is om de doodstraf uit te voeren dan iemand levenslang in een hokje je te zetten.

  Klint dubbel maar ja wat is humaan..
   
  Undercover Buster vindt dit leuk.
 32. Undercover Buster

  Undercover Buster Bewuste gebruiker

  Dat is wel zo. Tenzij ;
  De sultan van Brunei heeft nu ook de Sharia wet ingevoerd.
  Dan ga je dood door steniging als je gay bent of overspel pleegt. Dan zou ik toch liever mijn leven lang opgesloten zitten :wink:

  Trump is Trump he tot dusverre doet hij het wel goed statistisch gezien. Misschien omdat het geen politicus is.
  Wel een boef maar dat zijn politicussen ook. Tot nu toe heeft hij volgens mij al veel goeds gedaan voor het land.

  Doodstraf zeker alleen wanneer 100% zeker is dat de dader schuldig is inderdaad vanwege het onomkeerbare.
  Ik vind doodstraf wel een mooie oplossing.
  Goedkoop en het schrikt af. En sommige mensen verdienen het niet om ooit nog los rond te lopen in de maatschappij en levenslang opsluiten is zonde van het belastingsgeld.
  Een grote dealer doodstraf geven lijkt me raar. Wat is een grote dealer dan? Waar trek je de grens?
  Ik zie deze actie van hem niets anders dan enkel een publiciteitsstunt.

  Ze zoeken het maar lekker uit daar in Amerika ik mag er toch niet in lol. Gek land. Verneuken heel de wereld heel dat Amerika.

  Edit. @LoveSexDreams dat is gewoon maximum security gevangenissen. Daar zitten ook andere criminelen dus opsluiting ter dood veroordeelden kost geen cent meer dan andere high risk criminelen
   
 33. LoveSexDreams

  LoveSexDreams Experimenterende gebruiker

  Als je het vergelijkt met iemand die levenslang in een maximum security gevangenis zit zal het indeerdaad misschien niet veel verschillen maar echt niet alle mensen die voor levenslang zijn veroordeeld zitten in zo'n super max, bij lange na niet. Dus in vergelijking met een "gemiddelde" tot levenslang veroordeelde is het nog steeds duurder.
   
 34. Jen

  Jen Belezen gebruiker

  Die mensen die ter dood zijn veroordeeld zijn vaak 30 jaar of meer aan het procederen dus meestal is het levenslang plus doodstraf...
   
  Undercover Buster vindt dit leuk.
 35. Casaan

  Casaan Bewuste gebruiker Tripreporter

  Ik moet ineens denken aan The Green Mile. En daarmee kom ik tot het volgende idee.

  In mijn ogen mogen gevangenen keus hebben. Is het vergrijp zwaar en heftig? Ja (beslissing door rechter/jury)
  Is iedereen het eens dat de verdachte schuldig is? Ja (beslissing door rechter/jury)

  Dan mag de verdachte kiezen, een leven lang in de gevangenis of een genadige dood.
  Wat zou je kiezen als je schuldig bent?
  Iedere gevangen die voor levenslang kiest mag uiteraard zijn beslissing veranderen.
  De gevangene die voor de dood kiest heeft die optie niet.

  Wanneer je onschuldig bent is er vast wel een peter r de vries of andere sukkel die in ruil voor media aandacht keihard aan je onschuld wil werken.
   
 36. Undercover Buster

  Undercover Buster Bewuste gebruiker

  Ja dat is waar het fout gaat he en ook zo enorm veel extra kosten aan zitten.
  Iemand zou alleen de doodstraf moeten krijgen als het onomstotelijk vaststaat zoals we al zeiden en als dat zo is pak een terrorist of iemand die in een school gek gaat lopen doen als voorbeeld dan heeft die persoon wat mij betreft al zijn rechten verspeeld.
  Meteen na de eerste uitspraak een spuitje en klaar. Jij dood zoveel mensen? Oke. Versnelde rechtszaak spuitje en weg ermee.
  Waarom al die rompslomp en kosten maken als vast staat dat iemand iets gruwelijks heeft gedaan? Dat is gewoon dom en onlogisch. Tenzij er twijfel is maar dan hoor je überhaupt al geen doodstraf te eisen laat staan geven.
   
  Jen vindt dit leuk.
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...