update na periode er tussenuit geweest te zijn.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

hansje1963

Belezen gebruiker
Hallo iedereen.
Zoals vermeld na een tijd er tussenuit geweest te zijn ben ik weer actief op dit goede forum.
Na vele pogingen, kliniek in , kliniek uit, van alles geprobeerd, afbouwen, detox, snelle detox met Naltrexon, Suboxone zit ik (nog) steeds op 60 mg methadon die ik héél rustig aan het afbouwen ben, ( stond lang op 110mg).
Op het moment is mijn doel af te gaan bouwen tot 15/20 mg en daarna verder te kijken. Gezien ik 53 ben en lang methadon gebruik leg ik deze keer de lat niet té hoog, dat is immers in het verleden altijd misgelopen......Ik ga niet meer naar een kliniek, voor mij is het een kwestie geworden van "zelf doen" ik ben er inmiddels van overtuigd dat ik het zelf moet doen, in de opnames genoeg handvatten meegekregen maar het clean blijven ligt toch bij jezelf.
Ik gebruik zo'n anderhalf niets meer bij, voor mij geen wachten meer met de steen in mijn maag.
Nou, dat is het voor het moment zo'n beetje, ik hoop dat ik wat kan betekenen voor een ieder op dit forum, groet,, Hans. :)
 

MeejheM

Badass junkie
ben ik helemaal met je eens, de kunst is volhouden als je weer thuiskomt.

succes ermee, en welkom terug.
 

leveldesigner

Bewuste gebruiker
Forumleiding
Subforum Specialist
Knap dat je van die 110 mg naar 60 mg bent afgebouwd, en dat je 1,5 jaar niets meer hebt bij gebruikt. En ik snap je verlangen om ook de methadon helemaal af te bouwen. Maar je schrijft ook dat je al heel lang methadon gebruikt, en dat wordt het erg moeilijk daar methadon zo lang duurt eer het helemaal uit je systheem is. Je ziet dan ook vaak dat mensen die al vele jaren methadon gebruiken er uiteindelijk wel in slagen niets meer bij te gebruiken, zeker wanneer ze al wat 'op leeftijd' zijn, (en ik mag dit zeggen want ben zelf 52 hahaha). Naar mate we ouder worden des te zwaarder een afkick is. Maar wat we dus veel zien is dat dan nog methadon geheel af te bouwen te veel gevraagt is. Afbouwen van veel naar minder is zwaar maar nog te doen, maar zoals je zelf al wel vaker hebt ondervonden begint t pas echt zwaar beroerd te worden wanneer je van 20 naar 15 gaat, en dan 10. Om nog maar niet te spreken van 10 naar 5 en dan 0. Zelfs al bouw je heeeeel langzaam af, dan nog zijn die laatste loodjes ontzettend zwaar. Vrees dat men dat enkel kan volbrengen wanneer men aanvaard om dan minstens een week of 3 a 4 heel beroerd te zijn, en dat is vaak gewoon niet meer op te brengen. Dit was ook 1 van de redenen waarom ik methadon heb laten staan tijdens mijn kleine 30 jaar heroine verslaving, en is het me uiteindelijk ook gelukt om clean te worden, met een klein beetje hulp van Suboxone.

Maar, het is een goed voornemen. Ookal zou het je niet lukken dan nog is een zo laag mogelijk aantal mg.'s aan te raden. Maar mocht je merken dat je weer trek krijgt wanneer je heel laag staat en t eigenlijk ondoenlijk lijkt, dan is er niets mis mee om te accepteren dat je methadon waarschijnlijk voor de rest van je leven als een onderhouds dosis tot je moet nemen.

Hoe dan ook, bedankt voor je verhaal en ik wens je alle sterkte.
En neem er inderdaad zowiezo de tijd voor, wat je in jaren hebt
opgebouwd ziek je er niet zomaar even uit in een paar weken of
maaden.
veel succes,
 

hansje1963

Belezen gebruiker
Dank jullie voor de reacties, idd , het is een zware opgave als men wat ouder wordt ( 53), ik sta nu op 55 mg en laat dat voor een paar weken zo, ik heb geen haast en voor mij is 20 mg al een hele opgave, als ik verder moet op een lage dosering ( onderhoud) dan vind ik het ook wel best.
Zoals levensdesigner al schreef, op latere leeftijd is het ( haast) onmogelijk om naar 0 te gaan, mijn lichaam ( en geest) is al zolang gewent aan deze stof (methadon) dat zonder haast onmogelijk lijkt.
Verder heb ik nu wel een veel rustiger leven nu ik mezelf heb losgemaakt van de "scene" maar zo nu en dan kom ik nog mensen tegen, die ga ik ook niet uit de weg, ( you can run but you can't hide), groeten en doorgaan met waar ik mee bezig was.
Ik ben weer blij op dit forum te zijn want tenslotte zijn we allemaal lotgenoten, of hoe je het wil noemen. Byebye,,,,,,hans.
 

Stophero4j

Newbie
Hallo allemaal ik sta nu op 5 mil methadon en kom van 108 mil dat heeft lang geduurd om te komen waar ik nu sta ben nu 4 jaar clean na bijna 13 jaar gebruik en 4 jaar clean en na 17 jaar was ik het enorm beu maar is enorm moeilijk voor mij geweest dat zal wel iedere gebruiker weten da het enorm lastig is om af te bouwen van methadon
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan