1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Uppers en downers in de mix

Discussie in 'Drugs' gestart door F.E.A.R., 15 aug 2019.

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
 1. F.E.A.R.

  F.E.A.R. Belezen gebruiker

  Ik lees wisselende verhalen. Is het nu goed of slecht?

  Mijn gevoel zegt dat het geen kwaad kan. Sterker nog, dat het zelfs gevaarlijke bijwerkingen bestrijdt. Zo had ik laatst 2-FA gebruikt, waarna mijn hartslag en waarschijnlijk ook mijn bloeddruk flink stegen. Na 20mg propranolol zakte deze. Dit maakte tevens de ‘trip’ een stuk prettiger omdat zo’n snelle hartslag op mijn zenuwen werkt.

  Wat weten jullie over dit onderwerp? En combineren jullie uppers met downers?
   
 2. Revolutionair

  Revolutionair Bewuste gebruiker

  Tuurlijk up and down is juist de combi..
  Goed dosseren is de trick.
  Ghb met coke b.v. heerlijk maar oppassen.
  Coke en ketamine maar ook oppassen.
  Als je dat combineerd dan heb je de lekkerste gevoel.
  Maar je moet weten wat je doet en dat is vaak moeilijk voor mensen.
   
  Sammeke47 vindt dit leuk.
 3. Natozlato

  Natozlato Belezen gebruiker

  Het is een slecht idee. Er wordt ook gewaarschuwd voor dit soort combi's. Doe altijd onderzoek voordat je gaat combineren. Google is je vriend.
  Een upper met een benzo combineren: alsof je tegelijk op het gas en de rem van je auto trapt. Je lichaam weet niet meer waar het naar moet luisteren. Het zal vast niet goed zijn voor je hart.
   
 4. Jmths

  Jmths Wijs gebruiker Tripreporter

  Oké.
  Jong, dacht dat we het over downers hadden, wat is dit nou voor laffe bekentenis. :tongueout:
  Het duurt meestal niet zo lang, heuheuheu.
   
 5. Roze Olifant

  Roze Olifant DF Staff Medewerker Moderator Top Tripreporter

  ‘Mijn gevoel zegt dat het geen kwaad kan.’

  Oké is goed.

  :tearsofjoy:

  Mijn gevoel zegt dat je er altijd goed mee moet oppassen.
   
  De Dunne vindt dit leuk.
 6. שמש

  שמש Wijs gebruiker

  Wat wil je precies horen? Dan antwoorden we gewoon dat...
   
  Mezelf vindt dit leuk.
 7. Revolutionair

  Revolutionair Bewuste gebruiker

  There is nothing i can fix..
  I just do it in the mix..
   
 8. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  @F.E.A.R.

  Goed of slecht? Het is gewoon belachelijk punt.

  Wil je energie dan gebruik je een upper.

  Wil je jezelf even lekker lamleggen gebruik dan een downer.

  Maar waarom zou je in godsnaam 2 totaal verschillende soorten drugs TEGELIJK in je systeem gooien die elkaar ook nog eens fel tegenwerken? Daar zit geen enkele logica in, ik vind zoiets te zot voor woorden.


  What de fuk?

  Je neemt een overdosis upper dus je krijgt bepaalde onprettige lichamelijke effecten die een pure waarschuwing zouden moeten zijn, je neemt dan een downer om die overdosis te dempen en jij denkt ook nog dat je goed bezig bent?

  Wat een domme persoon ben je!

  (nu hopen dat een en ander een beetje bij je aankomt en je eens gaat nadenken over hoe zot je bezig bent)

  Nogmaals, uppers en downers combineren is belachelijk, slecht, stom, idioot, zot, enzovoort.

  Pak de volgende keer gewoon een stuk minder 2-FA zodat je die vervelende overdosis bijwerkingen niet krijgt, DAN ben je goed bezig. en dat zegt zowel mijn gevoel als mijn verstand.
   
  Laatst bewerkt: 21 aug 2019
  Used&abused vindt dit leuk.
 9. Revolutionair

  Revolutionair Bewuste gebruiker

  Waar heb jij het nou over? Lees eens rond op dit forum. Er word juist zoveel gecombineerd wat up en down is. Het is gewoon normaal je moet gewoon weten wat je doet.
  Drank en coke is wel de meest gecombineerde drugs dat er is.
  Pep is razend populair en word gecombineerd met van alles.

  Mensen worden elke keer geband voor zulke opmerkingen. Maar jij zal wel weer een vrijpas krijgen zoals ik vaker heb gezien.

  Je reageerd op elk topic op dit forum die er maar is vaak nog met de zin 'ik heb er geen verstand van maar....' dus diep van binnen weet je ook dat 80% van wat je lult onzin is.
  Fucking respectloze reactie!
  Hij vraagt juist wat mensen er van vinden en dan wil je zo tekeer gaan tegen die jongen?
  Toetsenbord hero!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 aug 2019
 10. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

  #doeeenslief!
   
  acht.zes en Roze Olifant vinden dit leuk.
 11. Roze Olifant

  Roze Olifant DF Staff Medewerker Moderator Top Tripreporter

  Rustahhhhg.
   
  De Dunne en acht.zes vinden dit leuk.
 12. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  Heb mn laatste reactie al weer verwijderd, is het niet waard.
   
  שמש en Roze Olifant vinden dit leuk.
 13. Revolutionair

  Revolutionair Bewuste gebruiker

  Nou dat was weer een heel avontuur!
  De vrijpas heb je weer gekregen zoals ik had voorspeld.
  @acht.zes stuur mij geen berichten meer.
  Maar als je andere leden weer zo neer haalt wat helemaal niet is toegestaan zal ik daar gewoon wat van zeggen, want jij bent ban vrij.

  Voor de rest wil ik gewoon met iedereen de peace bewaren en leuke topics lezen.

  Greetingzz
   
 14. BigY

  BigY Experimenterende gebruiker

  Het is slecht, klaar. Je hart gaat op en neer en legt op den duur een keer het loodje. En niet alleen voor je hart is het slecht.

  En ja, is soms zeker lekker, maar niet aan te raden. Al helemaal niet voor mensen die al een slecht hart hebben.
   
 15. F.E.A.R.

  F.E.A.R. Belezen gebruiker

  Ik neem de boze reacties niemand kwalijk, je maakt zo een stevig punt om andere te beschermen. Ik wilde nagaan of negatieve bijwerkingen van stimulanten bestreden konden worden - op veilige manier - met zogeheten ‘downers’.
   
  MacLeod, Jmths en Natozlato vinden dit leuk.
 16. Jmths

  Jmths Wijs gebruiker Tripreporter

  Wat een puinhoop uit het niets hé, haha. :tongueout:
  Je begint een topic met als statement dat het combineren van uppers en downers niet zoveel kwaad kan. Ik weet niet hoe intentioneel dit was maar ik moest wel even hardop lachen en blijkbaar maakt het ook wat los in andere mensen.. :tearsofjoy:

  Gisteravond werd er nog een topic geopend met de vraag hoe je een heroïne shot voorbereid. Soms heb ik ook wel een bedenking maar op een drugsforum moet dat in principe kunnen natuurlijk. Ik heb hier ook wat meer het idee dat het in dit geval meer aan de formulatie ligt. :')

  Propranolol specifiek ken ik niet zo. Maar beta blokkers / noradrenaline antagonisten zijn van wat ik begreep relatief onschuldig. Ik heb sporadisch wel eens voorbij zien komen dat deze soms gecombineerd worden om de fysieke bijwerkingen van stimulanten tegen te gaan. Ik kwam net toevallig dit artikel tegen en deze geeft een hele goede uiteenzetting betreffende de combinatie: https://litfl.com/beta-blockers-for-cocaine-and-other-stimulant-toxicity/

  Uit wat ik opmaak kunnen beta blokkers succesvol worden ingezet tegen cardiotoxiteit veroorzaakt door stimulanten maar zijn mensen hier vrij terughouden mee omdat in sommige vrij uitzonderlijke gevallen dit heeft geleid tot paradoxale effecten. Als je in een ziekenhuis werkt denk ik dat je een 1 op 100(?) risico simpelweg niet wilt lopen, plat uitgelegd.

  Onder het woord downers denk ik wat meer in de richting van benzodiazepines, gabapentanoiden en opioiden. Hiervoor wordt de term meestal toegepast in ieder geval al zou je antipsychotica, anti-epileptica en beta blokkers en dergelijke hieronder ook kunnen aanduiden.

  Net als drugsgebruik in het algemeen komt het soms voor. Mensen horen het een keer vallen en worden nog wel eens nieuwsgierig, dat is simpelweg hoe het werkt. Zelf heb ik ook wel eens wat geëxperimenteerd met minder orthodoxe middelen.

  Sommige mensen zijn nog wel eens enthousiast over het combineren van benzodiazepines met stimulanten. Benzos kunnen prettig aanvoelen vooral als je stress of ontwenning ervaart, ik heb ook wel voorbij zien komen dat stimulanten enkel verteerd konden worden als deze gecombineerd werden met een benzodiazepine. Benzodiazepines gecombineerd met stimulanten (en psychedelica) staan er om bekend dat ze het gebruik van beide middelen flink kunnen doen escaleren. Persoonlijk vond ik het combineren van benzos met stimulanten simpelweg niet zo interessant maar ik kan wel begrijpen waar sommige mensen de aantrekkingskracht hierin zien.

  Ik heb ook wel eens met gematigde doseringen sommige opioden met een stimulant gecombineerd. Een vriend vond dit interessant en eigenwijs als dat ik ben wou ik het wel eens uitgeprobeerd hebben. Ik vond de combinatie eerder onprettig, ik ben nog altijd wel van mening dat opioiden op zichzelf vrijwel altijd prettiger zijn en natuurlijk komen deze daarnaast ook op zichzelf al met genoeg risico's. Doe mij dan maar een bed en de typerende opioide droomtoestand in dat geval zogezegd.

  Ik merkte duidelijk op relatief lage doseringen al dat opioiden en stimulanten gecombineerd de hartslag aanzienlijk kunnen doen versnellen, hetgeen dat vaak wordt omschreven als potentieel dodelijk in deze combinatie. De vriend waarmee ik sporadisch experimenteel opioiden en stimulanten combineerde was meer te spreken hierover, deze was van stimulanten op zichzelf geen fan.

  Een downer die relatief populair is in combinatie met stimulanten vanwege het euforisch gehalte is Phenibut. Phenibut is een gabapentanoide die valt onder de GABA B agonisten waaronder ook GHB, Baclofen, Pregabaline, Gabapentine en enkele andere substanties vallen. Substanties die de werking van het lichaamseigen GABA imiteren zogezegd.

  Phenibut heeft een zeer trage opkomst (zo'n 4 uur voordat het piekt) en werkt vervolgens zo'n 12 a 48 uur (afhankelijk van de dosering) voordat het weer volledig is uitgewerkt. Persoonlijke heb ik Phenibut nog wel eens gecombineerd met een psychedelica wat vrij belachelijk recreatief/euforisch is toch wel 12 uur lang.

  Persoonlijk heb ik ook wel voorbij zien komen dat mensen die veel benzodiazepines gebruiken ook geneigd zijn om psychedelica in combinatie met te misbruiken. Waar psychedelica op zichzelf dus eigenlijk niet misbruikgevoelig is. In combinatie met downers willen psychedelica eenzelfde tendens vertonen. Combinatiegebruik van downers en psychedelica wil ik mensen nog wel eens afraden wat ze vaak niet goed (willen) begrijpen.

  Los van het bijkomend misbruik risico vind ik het combineren van uppers met downers niet zo interessant (met sporadisch uitzondering van Phenibut plus langwerkend psychedelica waar ik echter ook geen gewoonte van wil maken). Ik weet echter dat sommige benzodiazepines gecombineerd met stimulanten wel erg prettig vinden, ik weet ook niet zo goed waar dit verschil ligt al heb ik wel het gevoel dat sommige mensen simpelweg afhankelijk zijn van downers om zich überhaupt 'normaal' te kunnen voelen.
   
  Revolutionair vindt dit leuk.
 17. F.E.A.R.

  F.E.A.R. Belezen gebruiker

  Dank voor je bericht! Heldere uitleg. En soms pleur ik zonder goed na te denken een brain fart op het web en dat maakt inderdaad weleens wat los in mensen hahha.

  De definitie van downers is imo nogal breed en ik schaarde beta blockers hier ook onder. De vraag of downers en upper veilig gecombineerd kunnen worden werd daarmee wel een beetje uit de context getrokken, maar mijn vraag was wel breder dan dat. Toegegeven.

  Een beta blocker om de hoge hartslag te bestrijden kan blijkbaar prima. Een combinatie alcohol en coke creëert bijvoorbeeld een nieuw stofje in het lichaam wat negatieve bijwerkingen heeft. En uppers icm heroine is ook gevaarlijk. Je ademhaling vertraagt (door de heroine) en je hartslag stijgt. Dan neemt het zuurstof level snel af. Dit zijn uiterste die ik beschrijf waardoor het een beetje een grijs gebied lijkt.

  In de praktijk combineer ik uppers en downers. En misschien is de conclusie wel; als iets tering lekker voelt dan zal het wel slecht voor je zijn. De kleinste hoeveelheid stims maken me zenuwachtig en geven me een hoge hartslag. Combineren met GHB maakt het hemels en verdraagbaar. Als dat niet voorhanden is neem ik een beetje phenibut of baclofen. En dus ook weleens een beta blocker. Doseringen van de stims zijn altijd laag, maar dat heeft vooral met mijn tolerantie ervoor te maken.

  Ik vind het verhaal van ‘mixed signals’ wel nog een beetje vreemd. Stel je krijgt een paniekaanval. Dan geeft je lichaam allerlei signalen die je overprikkelen, lichamelijk en geestelijk. Dit bestrijd je met bv een benzo. Of stel je moet afkicken van alcohol. Dan gaat je hart als een gek tekeer en daar krijg je benzo’s of baclofen voor. Maar dit kun je denk ik niet vergelijken met een drugs combo van stims en benzo? Ik wil precies weten waarom het gevaarlijk is.

  Ik lees veelal dat het gevaar van de combinatie zit in dat downers de effecten teveel maskeren waardoor je snel stims bij gaat nemen. En andersom natuurlijk. Of dat er overmoedigheid ontstaat. Voor mij niet herkenbaar overigens.

  Coke en alcohol: slecht. Amfetamines en heroine: slecht. Maar waarom is een lijntje coke icm GHB zo slecht voor het lichaam dan? Puur gekeken naar de fysieke reactie van je lichaam op beide middelen tegelijk.

  Ik ga gewoon door met domme vragen stellen tot ik het helemaal snap :tongueout:
   
  Laatst bewerkt: 30 aug 2019
  Jmths en verwondering vinden dit leuk.
 18. leipebaviaan

  leipebaviaan Wijs gebruiker

  Weer zo een noobie die er niks van snapt
   
  Jmths vindt dit leuk.
 19. F.E.A.R.

  F.E.A.R. Belezen gebruiker

  Ik geef toe dat ik een domme noob ben. Maar kun jij me dan uitleggen waarom GHB en coke combineren slecht is voor het lichaam? Wat gebeurt er in het lichaam wat deze combinatie gevaarlijk maakt?
   
  De Dunne en Revolutionair vinden dit leuk.
 20. Chillax

  Chillax Belezen gebruiker

  Weed is volgens mij zo'n beetje de meest gecombineerde drug die er is en daarna wss alcohol. Beiden downers die toch echt wel vaak met uppers gecombineerd worden zoals bijvoorbeeld MDMA. Het is ook niet alleen maar een up of down effect wat je krijgt. Weed geeft naast een relaxt gevoel vaak ook meer "space" als je een drug als MDMA of LSD gebruikt. Ik kan me ook voorstellen dat mensen op zoek zijn naar een "high" van weed maar dan met wat meer energie en er dan iets als speed bij gebruiken (zelf nooit gedaan overigens). Of dat gezond is is een ander verhaal (heb ik geen kennis over).
   
 21. שמש

  שמש Wijs gebruiker

  Interessant. Wat is de reden waarom je phenibut en psychedelica combineert? Puur vanwege de euforie? Of ook vanwege andere redenen?
   
 22. Stonologie

  Stonologie Bewuste gebruiker

  Helemaal mee eens, maar jij doet toch ook wel een coke en alcohol? (een extra slechte upper/downer mix)? Zag ik je laatst ergens sturen.
   
  Revolutionair vindt dit leuk.
 23. Revolutionair

  Revolutionair Bewuste gebruiker

  Je reageerd heel erg cool op al deze uitlokkende berichten! Respect voor dat.
  Ik ga meteen proberen korte metten te maken daarmee.
  Maar je hebt gelijk de meeste die hier zo reageren zitten met hunzelf in dd knoop :handok2::peace2:
   
  F.E.A.R. vindt dit leuk.
 24. Tevil19

  Tevil19 Belezen gebruiker

  Je kunt je afvragen waarom je een upper en een downer zou combineren. Het gaat ten koste van beide effecten. Ook kan je hart overstuur raken. Bijvoorbeeld: speed en benzo. Door speed gaat je hart harder en krachtiger pompen, je vaten worden nauwer. Door benzo's worden de vaten weer wijder, waardoor je hart nog sneller gaat kloppen. Of je ademhaling werkt niet goed meer zoals kan gebeuren als je GHB en speed mixt. Speed zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat stromen, je ademhaling zal ook iets sneller en krachtiger gaan om het bloed van zuurtstof te voorzien. Echter demt GHB de ademhaling.

  De meeste effecten cancelen elkaar niet. Natuurlijk wel het eindresultaat. Gestimuleerd of ontspannen. Maar de subtielere effecten hoeven niet te worden gecanceld. Net als in het vorige voorbeeld werken speed en benzo's op andere stoffen en receptoren, dus de effecten van de stoffen heffen elkaar niet op. Als je speed icm een dopamine antagonist, bijvoorbeeld antipsychotica neemt zou je wel een opheffing hebben. Hoewel speed ook weer op noradrenaline en serotonine werkt…
   
  Laatst bewerkt: 17 sep 2019
  Mezelf vindt dit leuk.
 25. F.E.A.R.

  F.E.A.R. Belezen gebruiker

  Thanks. Ik heb voor ieder respect en zal nooit boos worden op een ander. Maar ik ga een felle discussie ook niet uit de weg :) Ik kom hier om te leren, niet om te rellen.

  Alright, daar zit best logica in wat je zegt. Over de vertraagde ademhaling als gevolg van GHB en de versnelde hartslag door de upper. En dat de drugs elkaars effect niet opheffen. Niet zoals je alcohol withdrawal aanpakt met diazepam.

  Op je vraag waarom ik het uberhaupt zou willen combineren; een upper zonder downer is onprettig is mijn ervaring. Een zenuwachtig gevoel, onrust en paranoia. In het ergste geval kreeg ik ooit een paniekaanval door 4FA. De combinatie met een downer is echter puur genot. En gek genoeg voelt dit gezonder. Het gevoel alsof mijn hart en bloeddruk normaliseren.

  Zo’n 2-3x per jaar geniet ik van deze combo op een feestje.
   
 26. Sammeke47

  Sammeke47 Experimenterende gebruiker

  Klopt had enkele jaren gelede ee. Dagelijkse coke en benzo verslaving en nam ze dus dagelijks beiden voor zeker een jaar, heeft men hart geen deugd aan gehad..
   
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Laden...