• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

veranderende wietervaringen

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

Mattibbb

Newbie
Mijn allereerste joint heb ik gerookt op mijn 15 jaar. Hierna ben ik af en toe beginnen blowen gewoon op hele uitzonderlijke momenten. Rond mijn 16-17 jaar rookte ik een keer om de 2 weken en op mijn 18-19 jaar rookte ik dagelijks. Dit heb ik hierna wel terug afgebouwd en ondertussen op mijn 20 jaar ,( bijna 21 ) , rook ik zo een 2 keer per week alleen vallen die jointjes nu soms anders dan vroeger.

Vroeger kon ik enorm genieten van het roken van wiet. Naast het simpelweg high worden en plezier maken gaf het mijn leven ook kleur en kreeg ik er andere inzichten van , inzichten die op nuchtere momenten ook zeker en vast hun nut hebben gehad.

Tegenwoordig is wiet roken soms anders. Ik krijg er soms een onrustig , gestrest of emotieloos gevoel van. Hierdoor ben ik ook veel minder aanwezig in de gesprekken wanneer ik samen met vrienden rook. wanneer ik dan iets vertel heb ik het gevoel dat ik vreemde dingen zeg of mij vreemd gedraag , een heel wazig gevoel eigenlijk terwijl dit in de realiteit volgens mij slechts een gedachte is. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen " wat zeg jij nu" of " wat doe jij nu"...

Het grote verschil met vroeger is dat ik toen meer in het "nu" rookte. Ik was aan het genieten van het moment en dat straalde ik ook uit. Tegenwoordig zit ik , na het roken , met mijn gedachten overal behalve in het moment zelf. Dan kan ik soms enkel maar zitten , staren en denken en kan ik eigenlijk bijna niets meer vertellen ( al zeker geen grappen ) Hierdoor heb ik , zoals eerder gezegd , het gevoel dat ik vreemd overkom.

Hierdoor ontwikkel ik soms vlak voor of tijdens het roken een soort van "angst" , angst is niet volledig het juiste woord , maar eerder een gevoel van "hmmm ik hoop dat ik lekker ga op de joint en me niet de hele tijd zorgen ga maken over bepaalde dingen " wat dus meestal automatisch zorgt voor een slechtere high. Het is een soort van vicieuze cirkel.

Uiteraard heb ik dit niet iedere keer als ik rook want dan was het voor mij heel simpel... gewoon stoppen ... verder besef ik ook dat wiet nog altijd heel nuttig kan zijn voor mijn leven zoals bv het beter slapen , hier heb ik sinds mijn kinderjaren al problemen mee , maar na een avondje wiet roken kan ik slapen als de beste.

Ik zou terug willen roken zoals vroeger : lachen , plezier , praten , diepe conversaties en vol avontuur.
Ik denk dat het probleem ergens psychologisch in mezelf zit gecombineerd met een slaaptekort maar het kan ook zijn dat dit iets typisch is voor mensen die al langer roken of dat ik bepaalde dingen over het hoofd heb gezien.

Alleszins ben ik niet de enigste waarbij de wietervaringen na verloop van tijd is veranderd.

Heeft iemand hier eerdere ervaring mee gehad?
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
@Mattibbb, Welkom op Drugforum :)!
Ik rook nu bijna 20 jaar wiet en ik ervaar dit ook wel zo.
Natuurlijk heeft dit met het wiet gebruik zelf te maken, maar ook met hoe je nu in het leven staat denk ik. Bijvoorbeeld ikzelf heb nu veel meer zaken waar ik mij zorgen over kan maken dan vroeger. Die zaken schieten dan door mijn hoofd en blijven dan wat langer hangen omdat ik stoned ben. Maar het is misschien ook zo dat ik mij nu meer zorgen maak over bepaalde zaken ómdat ik al 20 jaar blow. Ik acht deze kans ook zeer groot en ik ben zelf daarom ook stukke minder gaan blowen. Ik red nu 3 dagen met 1gr redelijk makkelijk, vroeger deed ik zo 3gr op 1 dag. Toch merk ik nog steeds regelmatig de effecten die jij beschrijft. Er zal voor mij dan ook een tijd gaan komen dat ik het "dagelijks" blowen ga staken. Vorig jaar, voor het eerst sinds mijn 15de, 1 a 2 maanden niet dagelijks geblowd. Jammer dat ik dat niet heb volgehouden. De volgende poging doemt zich al op aan de horizon :)

In jou geval ben je geen dagelijkse blower en zal daarom je levensomstandigheden hoogstwaarschijnlijk een groter invloed hebben, in verhouding, als bij mij. Dus zijn er misschien zaken in je leven aan de hand, waardoor je minder zeker bent? Of herken je dat niet?
 
Laatst bewerkt:

Mattibbb

Newbie
@Mezelf
minder zeker zou ik niet zeggen, ik ben over het algemeen redelijk zelfverzekerd. Alleen ben ik zoals eerder gezegd minder zeker over het roken omdat ik er tegenwoordig stiller van word en er , buiten persoonlijke dingen, soms niets anders meer door mijn hoofd gaat.

De afgelopen jaren zijn er idd wel wat dingen gebeurd in mijn leven zoals mijn papa die kanker heeft gekregen , een meisje dat ik enorm graag zag is vertrokken (maar hier ben ik ondertussen wel al overheen) , de situatie thuis is ook niet altijd gemakkelijk zeker nu niet tijdens corona... Het is niet dat mijn ouders echt tegen wietgebruik zijn maar ik wil het toch zo veel mogelijk verbergen en ook dat kan misschien wel meespelen.

Vroeger had het roken van wiet ook meer een wow-effect omdat we het belangen na niet zo vaak deden als nu. Misschien is het een goed idee om even te stoppen met roken tot mijn leven psychologisch terug wat meer op de rails ligt of enkel maar te roken op speciale gelegenheden (maximum 1x per week).

Opzich heb ik geen moeite om van de wiet af te blijven , dat heb ik onlangs nog bewezen door van januari tot maart te stoppen , maar als ik afspreek met vrienden wordt er bijna standaard gerookt waardoor ik het vervelend vind om zelf niet te roken...

Tegenwoordig heb ik ook ooit wel eens last van evenwichtsstoornissen of een soort van slap gevoel ( niet hetzelfde als het luie gevoel ) tijdens het roken dus misschien is er dan iets tekort in mijn voeding of is het slaapprobleem toch ook echt van belang hierin.
Ik denk persoonlijk dat het zoiets niet is want ik heb mijn hele leven gevarieerd gezond gegeten , veel water gedronken en altijd veel gaan sporten maar ik kan het eveneens binnenkort eens laten testen
 

Mattibbb

Newbie
Wat ik ook ooit al eens heb gehoord is dat bij het roken van hasj je minder last hebt van dit soort dingen... Of het waar is geen idee heb de laatste 2 jaar bijna geen hasj meer gerookt.
 

Zeelanddude

Wijs gebruiker
Tripreporter
Alleen ben ik zoals eerder gezegd minder zeker over het roken omdat ik er tegenwoordig stiller van word en er , buiten persoonlijke dingen, soms niets anders meer door mijn hoofd gaat.
Dat komt me bekend voor 🙄 Weet je wat voor soort weed je rookt? Je zou een Indica soort eens kunnen proberen. Niet dat dat nou de oplossing is, maar mij bevalt het stukken beter. En puur weed roken 😋
 

Mattibbb

Newbie
goh ik rook een beetje elke soort door mekaar... Ben zelf van België dus dan ben je sowieso al meer verplicht om op straat te kopen en wie weet welke soort wiet dat is...:thinking: af en toe gaan we naar de coffeeshop en dan koop ik wel vaker een meer dominante sativa soort. Ik kan het eens proberen met een indica maar normaal gezien word je toch nog rustiger van een indica in vergelijking met een sativa? Net hetgeen waar ik last van heb dat het leven een beetje uit mij is na het roken
 

Zeelanddude

Wijs gebruiker
Tripreporter
goh ik rook een beetje elke soort door mekaar... Ben zelf van België dus dan ben je sowieso al meer verplicht om op straat te kopen en wie weet welke soort wiet dat is...:thinking: af en toe gaan we naar de coffeeshop en dan koop ik wel vaker een meer dominante sativa soort. Ik kan het eens proberen met een indica maar normaal gezien word je toch nog rustiger van een indica in vergelijking met een sativa? Net hetgeen waar ik last van heb dat het leven een beetje uit mij is na het roken
Als ik Indica rook, in gezelschap, merk ik dat ik natuurlijk war rustiger wordt, maar ook juist drukker, met de gesprekken mee doen enz enz, gewoon chill gezellig. ben dus in principe juist veel levendiger, omdat ik geen 'last' heb van mindfucks of dergelijke.

Rook ik Sativia krijg ik 'last' van paranoïde gedachtes, blijf ik juist veel meer in mn eigen gedachtes rond dwalen en trek ik me steeds verder terug in mn eigen wereldje. Wat dus inhoud dat ik op de bank hang met vrienden om me heen, die ik totaal niet meer kan volge, en op vragen, alleen nog maar huh? he?wat? kan beantwoorden.
In gezelschap kies ik dus liever voor Indica, soms als ik alleen ben rook ik nog wel eens satavia ofzo, ligt er maar aan, wat ik wil.
Via straatdealers heb je minder zekerheid indd, maar als je beetje goede connectie met diegene hebt, kun je toch gewoon naar vragen?
 

henkie2

Belezen gebruiker
Het kan ook te maken hebben met de sterkte en kwaliteit van de wiet die je rookt. Omdat cannabis NOG STEEDS niet volledig is gelegaliseerd, is het moeilijk om de kwaliteit ervan te waarborgen. Ik geloof dat veel "problemen" die mensen tegenwoordig ondervinden met blowen, niet per sé te verwijten is aan cannabis, maar de manier waarop het geproduceerd, verhandeld en geconsumeerd wordt.

Probeer eens weer een lange THC break te nemen, tenminste een maand. Misschien inderdaad verstandig om te stoppen als de nare effecten volledig weg gaan tijdens de break. Als je weer met je vrienden wilt blowen, kies dan als het kan voor een milde indica-dominante variant. Altijd puur, zonder tabak dus, en liefst met een bong. Ik zou zeker ook aanraden om eens edibles te proberen!

Wat ik ook ooit al eens heb gehoord is dat bij het roken van hasj je minder last hebt van dit soort dingen... Of het waar is geen idee heb de laatste 2 jaar bijna geen hasj meer gerookt.
Geen idee of dit klopt. Mijn ervaring is dat de psychotrope effecten van wiet en hasj erg vergelijkbaar zijn, identiek eigenlijk.
 

Walter White

Belezen gebruiker
Wie weet raad ? Mijn vriendin krijgt van cannabis een soort van hyperactief en vervelend gevoel als we woorden krijgen dan is het echt erg. Weet iemand waar dit aan kan liggen ?
 

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
Wiet kan psychoses triggeren. Stoppen met dagelijks speed gebruiken zorgt voor een zware mentale ontwenning. Zou dus even oppassen met cannabis roken is wat ik bedoelde.
Volledig mee eens. Wiet gaat bepaalde gevoelens versterken en daar horen ook de negatieve gevoelens bij.

@Walter White je bent al 3 dagen super goed bezig. Mij lijkt het beter dat je het verder doet volledig nuchter. Kan je focussen op de ontwenning zonder het versterken van negativiteit door andere middelen. Succes verder.
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan