1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

verslaafd aan onder invloed zijn

Discussie in 'Verslaving' gestart door ilovehasjandweed, 23 mrt 2019.

SGGZ, 110% hulp bij verslaving
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
 1. ilovehasjandweed

  ilovehasjandweed Experimenterende gebruiker

  beste allemaal ik ben (..) en was
  verslaafd aan wiet... voor 3 jaar geweest nu 6 maande clean van wiet.
  en een paar wekdn lang speed verslaafd geweest (psychisch). ( gwn 3 of 4x per week ik weet dat het niks is vergeleken met sommigen maar alsnog.)
  ook een paar maanden Oxycodone verslaafd geweest. ook psychisch. ( deed wel elke dag bijna zelfde dosis)

  nu gebruik ik vanalles maar niet heel erg veel zoals ik vroeger deed of heel vaak hetzelfde zoals toen.
  ik wil gewoon onder invloed zijn omdat me hele ongeving dat ook is.
  het enige wat ik wil is beleven wat ik vroeger beleefte maar die gevoelens komen niet terug :/.

  ik weet dat het nutteloos is maar kan niet stoppen. soms gebruik ik een tijdje bijna niks bijv 1 kleine oxy in 3 weken en soms gaat er 7 dagen achter mekaar een klein beetje zooi in (met name Oxys, en amfetamine, coke)

  ik ben nog jong en zie het steeds meer de foute kant op gaan omdat ik gwn verslaafd ben aan onder invloed zijn en niet de drugs zelf. wat valt hier aan te doen?
   
 2. Mezelf

  Mezelf Bewuste gebruiker

  Snap je vraag niet zo erg want het enige wat je kan doen is stoppen en/of hulp zoeken. Stel bij je zelf de vraag waarom je onder invloed wil zijn en probeer die oorzaak weg te halen. Daar is vaak hulp bij nodig van mensen die daar gespecialiseerd in zijn. Ga naar de dokter en heb het hierover zou ik zeggen...
   
  De Dunne en Undercover Buster vinden dit leuk.
 3. ilovehasjandweed

  ilovehasjandweed Experimenterende gebruiker

  alles is me al een tijd lang gewoon te veel en ik kan niet op een normale manier relaxen, ik heb misschien 3 of 4x per jaar dat ik me oprecht relaxt voel zonder dat er iets bij kwam kijken.
   
 4. Undercover Buster

  Undercover Buster Bewuste gebruiker

  Als je het enkel doet om onder invloed te zijn lijkt mij een teken dat je ergens voor vlucht.
  De vraag is waarvoor. Er zal een onderliggende reden zijn. Daar moet je achter zien te komen.
  Een specialist kan je daar bij helpen zoals @Mezelf al zei.
  Beter nu dan wanneer je al helemaal in de vernieling bent. Want dan sla je jezelf voor je kop en is het onomkeerbaar.

  Je bent 17 jaar je hebt nog zoveel te ontdekken van het leven.
   
  Jen, ilovehasjandweed en De Dunne vinden dit leuk.
 5. Casaan

  Casaan Bewuste gebruiker Tripreporter

  Dit dus.

  En tegelijkertijd, je hebt ook nog zoveel om te verknallen aan je leven.
  Het is pas over een paar jaar dat bijwerkingen door (overmatig) gebruik gemerkt worden. Hoe veel risico wil je jezelf laten lopen?

  Hoeveel opdonders wil je je lichaam geven? Hoe oud verwacht je te worden en hoeveel waarde hecht je aan gezond oud worden? Met welke leeftijd vind jij een rollator respectabel om meer als 10 meter te kunnen lopen? Hoe fout wil je het laten gaan?

  Zoek hulp, ga praten met je huisarts en laat je doorverwijzen naar een verslavingsinstantie. Je kan werken aan gecontroleerd gebruik en als dat niet mogelijk is ga je voor gezond gebruik of geen gebruik. Dit pad gaat de verkeerde kant op.
  Misschien hoef je je niet eens druk te maken over een rollator, wellicht haal je het niet om zo lang te leven.
   
  Jen vindt dit leuk.
 6. GoldenGrow

  GoldenGrow Belezen gebruiker

  Dit herken ik heel erg, je weet nog hoe het was vroeger en je kant het bijna letterlijk terughalen. maar het komt maar niet, alles is anders.
   
 7. oogop

  oogop Newbie

  het is belangrijk om veel te bewegen, omdat veel stofffen die niet geloost kunnen worden via transpiratie en urine, opgeslagen worden in je vetcellen--dat geldt voor koolhydraten om dik te worden (bewust), maar ook drugsstoffen of katalysatoren die nodig waren om je drugs af te breken. het lichaam zorgt er voor dat je in balans blijft--door de opgeslagen katalysatoren vraagt je lichaam naar de welbekende drug voor het geval je uit balans dreigt te komen. Het is daarom belangrijk na een drugssessie veel vet cellen kwijt te raken, door veel te bewegen op natuurlijkde wijze--wandelen, dansen, skaten, sport--waar je een beetje van kan zweten--Beweging is je eigen cleansing van je lichaam. Goed eten is wel een basis om de benodigde beweging te kunnen garanderen, en los te komen van die katalysatoren in je ichaam,, ze worden dan afgebroken, omdat je lichaam dan meer in balans komt--je natuur mens zoals je bent -voor de inname van drugs.Simpeler kan het niet als je ermaar voor zorgt dat je lichaam niet meer katalysatoren aanmaakt die je lichaam voor de zekerheid stopt in je vetcellen. Daarom is de rustperiode voor drugsinname voor fun ook echt nodig om deze reden. Buddhisten hebben verschillende wijzen van cleansing, als braken of laxeren, die je zelf opwekt. want als je lichaam leeg is, zullen je vetcellen gaan afbreken, en kom je tot je natuur mens terug. doe er je voordeel mee!
   
 8. Taaierakker

  Taaierakker Newbie

  Kan me erg vinden in jou probleem, ik heb precies hetzelfde als ik maar iets gebruik is het goed net wat er voorhanden is! Ben zelf verslaafd aan alcohol en coke en wiet, ook een maand of 2 aan de tramadol oxycodon diazepam en palexia, het is gewoon dat nuchter zijn ook niet leuk is terwijl ik overal merk dat als ik nuchter ben ik veel gezelliger ben en vrolijker vaak

  Het lastige is wel dat een huisarts je slecht gaat kunnen helpen , ben zelf een keer gegaan en ze wisten geen raad omdat medicijnen niet voor mij gaan helpen omdat ik daar dan weer verslaafd aan ga, je bent 17 zoek ergens je rust in een hobby een vriendin miss ?

  Ben zelf 22 en ik hoop dat je een uitweg vind want anders word het een doodlopende weg
   
 9. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  Wat is er mis dan met nuchter zijn? Bedoel je dat je dan een kater/dip hebt als je geen drugs gebruikt? Of wellicht dat je dan gevoelens hebt? Of vind je het leven gewoonweg saai?

  ALs je deze vraag voor jezelf kan beantwoorden denk ik dat je dan handvaten hebt om hiermee aan de slag te gaan en het probleem proberen op te lossen. Inzicht krijgen in het waarom is al een hele stap in de juiste richting.

  Dat is niet lastig, dat is logisch. Stoppen met drugs (of gewoon even een langere pauze houden) bestaat niet uit het ene middel inruilen voor het andere middel.

  Als je geen zelfdiscipline hebt is het inderdaad een doodlopende weg want als je eenmaal verslaafd bent is het alles of niets en kan je niet meer op een recreatieve manier gebruiken. Nou ja, ik ken maar een enkeling die dat nog gelukt is.
   
  Laatst bewerkt: 1 jun 2019
 10. Taaierakker

  Taaierakker Newbie

  Ik bedoel vooral dat als je gewent bent aan veel onder invloed zijn je nuchter zijn minder waardeert, in mijn geval lijkt het alsof ik me sociaal minder voel als ik nuchter ben terwijl de waarheid andersom is, alleen dit beseffen als je "zin" hebt of gewoon excuses zoekt voor jezelf want je hebt het toch bij of in je zak, is heel lastig desondanks dat je weet dat het niet zo is
   
 11. ilovehasjandweed

  ilovehasjandweed Experimenterende gebruiker

  ik heb al wat hobby's maar door mn add ben ik 1. zeer verslavingsgevoelig en 2. verveel ik mezelf extreem snel.

  en een vriendin zoekenis ook geen optie omdat de meeste meisjes hier echt onbetrouwbaar zijn en als ze dronken zijn met jan en alleman het bed in duiken. te veel vrienden gehad die dit is overkomen en ik denk niet dat ik mn handen bij mezelf kan houden als n meisje mij zoiets flikt. ben tegen vrouwen slaan maar ik zou denk ik gewoon flippen. en "zoek dan een betrohwbare" he b ik te vaak gehoord maar hier zijn ze dat helaas gewoon niet.
   
 12. ilovehasjandweed

  ilovehasjandweed Experimenterende gebruiker

  ik heb al een jaar geen gevoelens meer ? daarom is het leven saai.
  het is kut. drugs laten mij nog wat voelen.
  ik word soms boos en dat is dan door iets maar ik ben dan niet boos
  ik word soms verdrietig over mn afwezigheid van gevoel maar ik ben dan niet verdrietig
  ik heb ook geen gevoel van binding
  en ik vertrouw eigenlijk niemand behalve mn ouders.
  ik heb wel goeie vrienden maar ook die naaien me wel eens.
  ik ben het gwn zat en gebruik daarom drugs om al de bovenstaande dingen weg te stoppen.
  ik heb er vaak over gepraat met vrienden en mn ouders(behalve mn drugsgebruik dan met mn ouders) maar dat hielp dan voor een uur en dan was ik terug bij af...
  ik heb het een soort van geaccepteerd vor nu maar denk niet dat ik nog heel lang zo verder kan leven... ik leef niet eigenlijk.
  in mijn ervaring bestaat leven uit gevoelens, en die heb ik simpelweg niet meer.
  vroeger wilde ik geld en populariteit maar nu wil ik niets liever dan normaal zijn en gevoelens hebben. ik heb ook geprobeerd om te sporten, clean te zijn (ook tijdens het sporten) en na een maand zag ik een extreem minimale verbetering (misschien 7.5% van de 100)
  op een gegeven moment ben ik daar mee gestopt en ging ik weer gebruiken om de schoolstress weg te stoppen. en nu zijn we hier.
  het voelt als depressie wat ik al eerder gehad heb maar ik voel helemaal niks. diep vanbinnen doet het me elke dag pijn maar zelfs dat voel ik eigenlijk niet....
   
 13. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  @ilovehasjandweed
  Dat klinkt alsof je emotioneel totaal geblokkeerd zit. Kan een gevolg zijn van traumatische ervaring maar ook drugs kunnen daarin een rol gespeeld hebben.

  Je kan heel vervelende gevoelens hebben, maar die hebben een doel, en dat is dus om alles wat je meemaakt te werwerken. Je zal vroeg of laat toch je gevoel moeten gaan open proberen te peuteren en dealen met wat daar onder ligt om weer een normaal mens te kunnen worden die kan huilen, maar uiteindelijk ook weer om te kunnen lachen.

  Zoals je weet helpen drugs je om die gevoelens weg te laten blijven, even een tijd stoppen met drugs lijkt me dan een logische eerste stap.
   
  Mindless vindt dit leuk.
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
Laden...