1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

verslaafd aan onder invloed zijn

Discussie in 'Verslaving' gestart door ilovehasjandweed, 23 mrt 2019.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. ilovehasjandweed

  ilovehasjandweed Experimenterende gebruiker

  beste allemaal ik ben (..) en was
  verslaafd aan wiet... voor 3 jaar geweest nu 6 maande clean van wiet.
  en een paar wekdn lang speed verslaafd geweest (psychisch). ( gwn 3 of 4x per week ik weet dat het niks is vergeleken met sommigen maar alsnog.)
  ook een paar maanden Oxycodone verslaafd geweest. ook psychisch. ( deed wel elke dag bijna zelfde dosis)

  nu gebruik ik vanalles maar niet heel erg veel zoals ik vroeger deed of heel vaak hetzelfde zoals toen.
  ik wil gewoon onder invloed zijn omdat me hele ongeving dat ook is.
  het enige wat ik wil is beleven wat ik vroeger beleefte maar die gevoelens komen niet terug :/.

  ik weet dat het nutteloos is maar kan niet stoppen. soms gebruik ik een tijdje bijna niks bijv 1 kleine oxy in 3 weken en soms gaat er 7 dagen achter mekaar een klein beetje zooi in (met name Oxys, en amfetamine, coke)

  ik ben nog jong en zie het steeds meer de foute kant op gaan omdat ik gwn verslaafd ben aan onder invloed zijn en niet de drugs zelf. wat valt hier aan te doen?
   
 2. Mezelf

  Mezelf Wijs gebruiker

  Snap je vraag niet zo erg want het enige wat je kan doen is stoppen en/of hulp zoeken. Stel bij je zelf de vraag waarom je onder invloed wil zijn en probeer die oorzaak weg te halen. Daar is vaak hulp bij nodig van mensen die daar gespecialiseerd in zijn. Ga naar de dokter en heb het hierover zou ik zeggen...
   
  De Dunne en Undercover Buster vinden dit leuk.
 3. ilovehasjandweed

  ilovehasjandweed Experimenterende gebruiker

  alles is me al een tijd lang gewoon te veel en ik kan niet op een normale manier relaxen, ik heb misschien 3 of 4x per jaar dat ik me oprecht relaxt voel zonder dat er iets bij kwam kijken.
   
 4. Undercover Buster

  Undercover Buster Bewuste gebruiker

  Als je het enkel doet om onder invloed te zijn lijkt mij een teken dat je ergens voor vlucht.
  De vraag is waarvoor. Er zal een onderliggende reden zijn. Daar moet je achter zien te komen.
  Een specialist kan je daar bij helpen zoals @Mezelf al zei.
  Beter nu dan wanneer je al helemaal in de vernieling bent. Want dan sla je jezelf voor je kop en is het onomkeerbaar.

  Je bent 17 jaar je hebt nog zoveel te ontdekken van het leven.
   
  Sammeke47, Legio Patria Nostra, Jen en 2 anderen vinden dit leuk.
 5. Casaan

  Casaan Bewuste gebruiker Tripreporter

  Dit dus.

  En tegelijkertijd, je hebt ook nog zoveel om te verknallen aan je leven.
  Het is pas over een paar jaar dat bijwerkingen door (overmatig) gebruik gemerkt worden. Hoe veel risico wil je jezelf laten lopen?

  Hoeveel opdonders wil je je lichaam geven? Hoe oud verwacht je te worden en hoeveel waarde hecht je aan gezond oud worden? Met welke leeftijd vind jij een rollator respectabel om meer als 10 meter te kunnen lopen? Hoe fout wil je het laten gaan?

  Zoek hulp, ga praten met je huisarts en laat je doorverwijzen naar een verslavingsinstantie. Je kan werken aan gecontroleerd gebruik en als dat niet mogelijk is ga je voor gezond gebruik of geen gebruik. Dit pad gaat de verkeerde kant op.
  Misschien hoef je je niet eens druk te maken over een rollator, wellicht haal je het niet om zo lang te leven.
   
 6. GoldenGrow

  GoldenGrow Bewuste gebruiker

  Dit herken ik heel erg, je weet nog hoe het was vroeger en je kant het bijna letterlijk terughalen. maar het komt maar niet, alles is anders.
   
 7. oogop

  oogop Newbie

  het is belangrijk om veel te bewegen, omdat veel stofffen die niet geloost kunnen worden via transpiratie en urine, opgeslagen worden in je vetcellen--dat geldt voor koolhydraten om dik te worden (bewust), maar ook drugsstoffen of katalysatoren die nodig waren om je drugs af te breken. het lichaam zorgt er voor dat je in balans blijft--door de opgeslagen katalysatoren vraagt je lichaam naar de welbekende drug voor het geval je uit balans dreigt te komen. Het is daarom belangrijk na een drugssessie veel vet cellen kwijt te raken, door veel te bewegen op natuurlijkde wijze--wandelen, dansen, skaten, sport--waar je een beetje van kan zweten--Beweging is je eigen cleansing van je lichaam. Goed eten is wel een basis om de benodigde beweging te kunnen garanderen, en los te komen van die katalysatoren in je ichaam,, ze worden dan afgebroken, omdat je lichaam dan meer in balans komt--je natuur mens zoals je bent -voor de inname van drugs.Simpeler kan het niet als je ermaar voor zorgt dat je lichaam niet meer katalysatoren aanmaakt die je lichaam voor de zekerheid stopt in je vetcellen. Daarom is de rustperiode voor drugsinname voor fun ook echt nodig om deze reden. Buddhisten hebben verschillende wijzen van cleansing, als braken of laxeren, die je zelf opwekt. want als je lichaam leeg is, zullen je vetcellen gaan afbreken, en kom je tot je natuur mens terug. doe er je voordeel mee!
   
  Sammeke47 en Legio Patria Nostra vinden dit leuk.
 8. Taaierakker

  Taaierakker Newbie

  Kan me erg vinden in jou probleem, ik heb precies hetzelfde als ik maar iets gebruik is het goed net wat er voorhanden is! Ben zelf verslaafd aan alcohol en coke en wiet, ook een maand of 2 aan de tramadol oxycodon diazepam en palexia, het is gewoon dat nuchter zijn ook niet leuk is terwijl ik overal merk dat als ik nuchter ben ik veel gezelliger ben en vrolijker vaak

  Het lastige is wel dat een huisarts je slecht gaat kunnen helpen , ben zelf een keer gegaan en ze wisten geen raad omdat medicijnen niet voor mij gaan helpen omdat ik daar dan weer verslaafd aan ga, je bent 17 zoek ergens je rust in een hobby een vriendin miss ?

  Ben zelf 22 en ik hoop dat je een uitweg vind want anders word het een doodlopende weg
   
 9. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  Wat is er mis dan met nuchter zijn? Bedoel je dat je dan een kater/dip hebt als je geen drugs gebruikt? Of wellicht dat je dan gevoelens hebt? Of vind je het leven gewoonweg saai?

  ALs je deze vraag voor jezelf kan beantwoorden denk ik dat je dan handvaten hebt om hiermee aan de slag te gaan en het probleem proberen op te lossen. Inzicht krijgen in het waarom is al een hele stap in de juiste richting.

  Dat is niet lastig, dat is logisch. Stoppen met drugs (of gewoon even een langere pauze houden) bestaat niet uit het ene middel inruilen voor het andere middel.

  Als je geen zelfdiscipline hebt is het inderdaad een doodlopende weg want als je eenmaal verslaafd bent is het alles of niets en kan je niet meer op een recreatieve manier gebruiken. Nou ja, ik ken maar een enkeling die dat nog gelukt is.
   
  Laatst bewerkt: 1 jun 2019
 10. Taaierakker

  Taaierakker Newbie

  Ik bedoel vooral dat als je gewent bent aan veel onder invloed zijn je nuchter zijn minder waardeert, in mijn geval lijkt het alsof ik me sociaal minder voel als ik nuchter ben terwijl de waarheid andersom is, alleen dit beseffen als je "zin" hebt of gewoon excuses zoekt voor jezelf want je hebt het toch bij of in je zak, is heel lastig desondanks dat je weet dat het niet zo is
   
 11. ilovehasjandweed

  ilovehasjandweed Experimenterende gebruiker

  ik heb al wat hobby's maar door mn add ben ik 1. zeer verslavingsgevoelig en 2. verveel ik mezelf extreem snel.

  en een vriendin zoekenis ook geen optie omdat de meeste meisjes hier echt onbetrouwbaar zijn en als ze dronken zijn met jan en alleman het bed in duiken. te veel vrienden gehad die dit is overkomen en ik denk niet dat ik mn handen bij mezelf kan houden als n meisje mij zoiets flikt. ben tegen vrouwen slaan maar ik zou denk ik gewoon flippen. en "zoek dan een betrohwbare" he b ik te vaak gehoord maar hier zijn ze dat helaas gewoon niet.
   
 12. ilovehasjandweed

  ilovehasjandweed Experimenterende gebruiker

  ik heb al een jaar geen gevoelens meer ? daarom is het leven saai.
  het is kut. drugs laten mij nog wat voelen.
  ik word soms boos en dat is dan door iets maar ik ben dan niet boos
  ik word soms verdrietig over mn afwezigheid van gevoel maar ik ben dan niet verdrietig
  ik heb ook geen gevoel van binding
  en ik vertrouw eigenlijk niemand behalve mn ouders.
  ik heb wel goeie vrienden maar ook die naaien me wel eens.
  ik ben het gwn zat en gebruik daarom drugs om al de bovenstaande dingen weg te stoppen.
  ik heb er vaak over gepraat met vrienden en mn ouders(behalve mn drugsgebruik dan met mn ouders) maar dat hielp dan voor een uur en dan was ik terug bij af...
  ik heb het een soort van geaccepteerd vor nu maar denk niet dat ik nog heel lang zo verder kan leven... ik leef niet eigenlijk.
  in mijn ervaring bestaat leven uit gevoelens, en die heb ik simpelweg niet meer.
  vroeger wilde ik geld en populariteit maar nu wil ik niets liever dan normaal zijn en gevoelens hebben. ik heb ook geprobeerd om te sporten, clean te zijn (ook tijdens het sporten) en na een maand zag ik een extreem minimale verbetering (misschien 7.5% van de 100)
  op een gegeven moment ben ik daar mee gestopt en ging ik weer gebruiken om de schoolstress weg te stoppen. en nu zijn we hier.
  het voelt als depressie wat ik al eerder gehad heb maar ik voel helemaal niks. diep vanbinnen doet het me elke dag pijn maar zelfs dat voel ik eigenlijk niet....
   
 13. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  @ilovehasjandweed
  Dat klinkt alsof je emotioneel totaal geblokkeerd zit. Kan een gevolg zijn van traumatische ervaring maar ook drugs kunnen daarin een rol gespeeld hebben.

  Je kan heel vervelende gevoelens hebben, maar die hebben een doel, en dat is dus om alles wat je meemaakt te werwerken. Je zal vroeg of laat toch je gevoel moeten gaan open proberen te peuteren en dealen met wat daar onder ligt om weer een normaal mens te kunnen worden die kan huilen, maar uiteindelijk ook weer om te kunnen lachen.

  Zoals je weet helpen drugs je om die gevoelens weg te laten blijven, even een tijd stoppen met drugs lijkt me dan een logische eerste stap.
   
  Ikbeneenfiets, Ralou en Mindless vinden dit leuk.
 14. Legio Patria Nostra

  Legio Patria Nostra Wijs gebruiker Donateur

  En dan komt het.
  Allemaal.
  De hele teringbende.
  Als je stopt met wegstoppen, gebruiken, dan komt het allemaal naar boven. Gegarandeerd!
  Dat moet je onder ogen zien, en niemand doet het voor je.
  Maar, er is hulp! Zoek deze!
  De confrontatie met jezelf, als het wegstoppen stopt, dat moet je niet alleen doen. Daarvoor zijn er goed opgeleide begeleiders. Gebruik déze in plaats van de rotzooi.
  Geef jezelf tenminste deze kans, en het zou zomaar kunnen, dat je geen troep meer nodig hebt, en dat je gewone leven weer terugkomt!
   
 15. Revolutionair

  Revolutionair Bewuste gebruiker

  Ik kan me hier wel in vinden.
  Dan heb ik een tijdje Ghb gebruik en dan ga ik aan de wiet.. ben ik weer nuchter zit in een keta fase en zo maar door.
  Gelukkig heb ik ook maanden dat ik even helemaal nuchter ben maar ik begrijp de post..
  Bij mij kan dat soms ook maanden duren je wilt gewoon lekker wat gebruiken.

  Als je afwisseld dan komt het allemaal wel goed.
  Blijf nooit bij een soort drugs hangen.
  Daar beginnen de problemen.
   
 16. Legio Patria Nostra

  Legio Patria Nostra Wijs gebruiker Donateur

  De problemen verergeren , als je van de éne naar de andere drug of...afhankelijkheid gaat jumpen.
  Dat heet ook wel zogezegd van de ene verslaving haasje over naar de andere.
  En juist dat overspringen gaat erg makkelijk bij mensen zoals ik bijvoorbeeld, als je net zoals ik zogezegd verslavinggevoelig bent.
  Van alcohol naar gokken, van gokken naar de benzo,s en dan daarvandaan terug naar de drank. Of, beide.
  E n als je drank gaat nemen icm benzo's, dan wordt het dus echt een drama.
  Omdat je nooit weet, wat de samenwerking tussen die middelen de ene keer, dan de navolgende keer, je gaat opleveren, en/kosten. Meestal dat laatste. Kan totaal verschillend zijn, ook al neem je precies evenveel van beide stoffen, als eerdere keren.
  Qua ervaringen, lekker bizar! Maar betreffende andere zaken, een gigantische ramp....valpartijen, volkomen out gaan, black outs, gegarandeerd komt dit allemaal op je pad, en geloof me, dit wil je echt niet!

  Ik ben nu de afgelopen weken volledig drugsfree. Behalve mijn artzlich voorgeschreven medicijnen, deze tel ik even niet mee.
  Geen rc's, geen andere middelen, dus.
  Op zich geeft dit óók weleens wat rust, totdat...ja. dat kennen we.
   
  Laatst bewerkt: 18 aug 2019
 17. henkie2

  henkie2 Experimenterende gebruiker

  Klein detail naar aanleiding van de opening post, maar toch het vermelden waard in mijn mening als stoner: wiet is niet verslavend!

  Tenminste niet op dezelfde manier als alcohol, nicotine, of heroïne verslavend zijn. Wiet (en hasj) zijn verslavend op dezelfde manier als chocola, seks, of het luisteren naar je favoriete album: het voelt/smaakt/klinkt gewoon goed maar er zijn geen ontwenningsverschijnselen als je er mee stopt.
   
  Sammeke47 en שמש vinden dit leuk.
 18. Ralou

  Ralou Belezen gebruiker

  Ik weet uit ervaring dat dit absoluut niet voor iedereen geldt, ik denk dat het enorm belangrijk is te begrijpen dat elk middel verslavend kan zijn als je dit mentaal toestaat en elk middel dus ook afkickverschijnselen geeft als je dit mentaal zo ervaart.

  Ik zie het zo,
  Ik heb na enkele trips op Psylocobine en LSA leren zien dat het de onbewuste en eventueel bewuste verbindingen zijn die je maakt met een stof die zorgen voor de effecten, en dit gebeurd dus voornamelijk op een mentaal niveau.

  Het is zo subjectief als iemand die misselijk wordt van het nemen van LSA zaden of iemand die daar niets van ervaart. Het is zo subjectief als iemand die de smaak van bier goed vindt of net niet.

  Door wat wij vernemen in onze jeugd, opgroeien, hetgene we lezen op internet via artikels of ervaringen van anderen , maken wij een soort van verwachtingsidee , op basis daarvan start je ervaring.

  Als jij een bepaald idee hebt van wiet , een mind set dat dit voor jezelf geen enkel probleem is om van af te kicken zal dit zo zijn, als dit echt een geloof is, echter iets uitspreken en iets echt leven is een groot verschil.
  Ik pleit hier niet dat het nemen van heroine niet extreem verslavend is en ineens niet meer zou zijn als je gelooft dat het niet zo is.
  Echter geloof ik wel dat de redenen en de onbewuste connecties tussen jezelf en de drugs zullen bepalen hoe verslaafd je zult zijn, hoe hard de afkick is...
  Het nemen van een drugs , welke drugs dan ook heeft altijd een reden , vaak een diepliggende reden, kun je daar naar jezelf eerlijk over zijn, durf je erover te praten met jezelf , dan is de kans groot dat je eruit groeit en controle kan nemen over wat volgt .
  Het ervaren van een zware afkick kan gelijk zijn aan ''purgen" bij drugs als Ayahuasca, Psylocobine of LSA bv .

  Ik zou graag willen toevoegen dat ik een zeer goede kamaraad heb die meer dan twee jaar een heroïne verslaving heeft gehad en zijn afkicken hiervan bleek fysiek zwaarder maar over het geheel makkelijker dan zijn huidige afkicken van zijn wietverslaving. Dit omdat hij niet alleen de wiet ter vervanging heeft geplaatst maar ook omdat je tijdens jaren lang (in zijn geval meer dan drie jaar) wiet roken gedragingen aanleert en het afleren daarvan kan enorm zwaar zijn.
  Om een voorbeeld te geven...

  It's all in the mind...

  Tot slot. Ik ben er helemaal voor dat wiet niet meer gecriminaliseerd word zoals dit op veel plaatsen tot nu toe nog is , maar ik denk wel dat wiet onderschat word oa in de mogelijke afkick , mate van verslaving en de lange termijnseffecten, het laatste is naar mijn idee bij veel drugs nog een probleem.
   
  Laatst bewerkt: 12 sep 2019
 19. Ikbeneenfiets

  Ikbeneenfiets Belezen gebruiker

  Hey,

  Ik heb ook een hele zware periode achter de rug. Ik kon ook uiteindelijk ook niets meer voelen en gebruikte alcohol en wiet en af en toe pillen om dit vol te kunnen houden. Maar uiteindelijk ging ik daar echt aan onder door, niet eens aan de drugs, maar al die gevoelens die zich opbouwen onder de oppervlakte. Ik heb uiteindelijk diep in de psychiatrie een groepstherapie moeten volgen waarin ik eindelijk dapper genoeg ben geweest om alles naar boven te halen. Dit was wel heel zwaar en ik werd daar eerst heel ziek van, voor het beter werd. Nou zeg ik niet dat je per se de psychiatrie in moet natuurlijk, dat moet je zelf weten. Maar het is in ieder geval geen schande om om hulp te vragen. Ik zie dat zelfs als best wel dapper. Ik ben ook niet in ene beter nu of zo maar heb mijzelf wel weer leren kennen en dat is heel veel waard. Ik gebruik al een paar jaar helemaal niks meer inclusief alcohol en dat is wel belangrijk geweest bij mij. Want als je zo diep in de put zit is het onmogelijk om drugsgebruik in de hand te houden. Dus heb ik mijzelf gezegd dan maar helemaal niet. Misschien is dit voor jou ook een idee. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Mag altijd vragen stellen.

  Fiets
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...