• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Volgens politie gebruiken we 14 gram speed en 10 xtc-pillen per week

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Fenrir

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Het is bekend dat de antidrugslobby zich soms bedient van stemmingmakerij, onwaarheden en creatieve interpretatie van data en statistieken. Dit nrc-artikel belicht hoe absurd sommige claims in het recent verschenen rapport van de Nederlandse Politiacademie zijn:
Op basis van in beslag genomen grondstoffen (de chemicaliën BMK en PMK) wordt de totale productie van amfetamine en xtc geschat in Nederland. Ze zeggen zelf steeds de voorzichtigste schatting te nemen.

Daaruit blijkt dat Nederlandse criminelen in het afgelopen jaar 614 miljoen gram (614 ton) amfetamine produceerden en 972 miljoen xtc- pillen. De onderzoekers schatten dat hiervan 20 procent in Nederland werd geconsumeerd. Dat komt neer op zo’n 123 duizend kilo amfetamine en 194 miljoen xtc-pillen in één jaar. Zulke enorme hoeveelheden zetten ons aan het denken. Want hoe realistisch zijn deze cijfers?

Volgens de officiële schattingen zijn er in Nederland 180.000 personen van 18 jaar en ouder die in het afgelopen jaar amfetamine hebben gebruikt. Met de cijfers uit het rapport zouden zij op jaarbasis gemiddeld elke dag bijna twee gram speed hebben gebruikt. Daarnaast zijn er ongeveer 390.000 volwassen Nederlanders die in het afgelopen jaar xtc hebben genomen. Met de cijfers van het rapport zouden zij op jaarbasis gemiddeld ongeveer 500 pillen hebben geslikt, zeg: elke week tien stuks.
 

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
Die cijfers kunnen toch sws niet kloppen. Als er effectief 20% nederland in gaat dan gaat er nog een heel deel van richting lokale en buitenlandse verkoop.
 

Bas

Wijs gebruiker
Ah joh, alleen maar statistieken gooien en complottheorieën maken hiervan is wat ze doen. Ze hebben geen bal verstand van hoe de drugswereld in elkaar steekt & werkt. De afgelopen paar maanden stond XTC & drugsafval vaak in het nieuws. En uiteraard gaat men zich hier zorgen om maken, helemaal de mensen in de meerdere malen getroffen steden. Dit gaf zelfs aanzet om met een voorstel te komen om XTC te legaliseren en kwam het aanboort in meerdere documentaires en talkshows.

Zelfs bepaalde subculturen kwamen meerdere malen in het nieuws in de vorm van interviews. Het onderwerp hierover was gewoon een dekmantel (naar mijn mening) om de verborgen boodschap te verbergen. -> dat ze nog meer angst willen zaaien over het drugsgebruik. En door de betrekking van gabbers, gaat men nog verder kijken dan de steden met drugslozingen. Ze gaan ook kijken naar buren die toevallig gabber kunnen zijn. Zo breng je met een paar simpele 'nieuws' artikelen drugs in een ander daglicht bij mensen en zet dit aan tot bepaalde dingen. Dan komt de drugswereld voor het gevoel van die mensen opeens heel dichtbij.

Gewoon lekker weinig van aan trekken. Als wij (drugsgebruikers/testers/verslaafde, etc) ons nu druk gaan maken hierover, erover gaan praten in het openbaar waardoor heel Nederland dit ook meekrijgt, dan leggen we zelf die hele 'markt' nog extra op z'n gat. Ennnn ik weet even niet meer wat m'n conclusie ook alweer ging zijn. ;p

In ieder geval: 't zijn voornamelijk misleidende teksten. Ze weten van geen toeter noch blazen en moeten toch nog heel veel onderzoek doen. De handel is echt niet 1,2,3 plat, al is dit wel wat ze willen: die drugswereld plat leggen.

Edit: ik zie dat het artikel al meer dan een maand oud is. Sommige nieuwsartikelen die ik heb genoemd waren toen nog niet gemaakt. Dus dan klopt m'n reactie niet echt, tenzij diezelfde inhoud van dat artikel nu nog steeds voorbijkomt en klopt.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Ze weten de marktprijs ook al niet van speed en xtc. Als ik de genoemde aantallen geproduceerde drugs vermenigvuldig met de duurste prijs voor die drugs per gram/stuk kom ik nog maar aan 10 miljard ipv 20 miljard.
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Ze weten de marktprijs ook al niet van speed en xtc. Als ik de genoemde aantallen geproduceerde drugs vermenigvuldig met de duurste prijs voor die drugs per gram/stuk kom ik nog maar aan 10 miljard ipv 20 miljard.
Volgens mij gingen ze uit van variabele straatprijzen die hard oplopen in veel andere landen. Veel gaat bijv naar australie waar een pilletje 5-10x meer kost dan in NL. Als het om dat voorpagina artikel van laatst ging dan

Wellicht lopen er een paar gelijksoortige gevallen rond in Nederland? Dan halen we het wel lol.

https://www.theguardian.com/society/2006/apr/04/drugsandalcohol.drugs1
Valt mee.

Met 100mg per pil net aan 4 kilo weggekaand. Een echte bikkel eet toch wel zijn lichaamsgewicht aan MDMA in zijn leven. :wink:
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Similar threads

Bovenaan