1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Heb jij ook een vraag over drugs?

  Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

  Heb je een vraag? Stel deze hier!

  Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week - Trimbos Instituut op DrugsForum.nl!

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door MacLeod, 14 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  De 'Vraag van de Week' is terug!
  Het Trimbos Instituut is terug op DrugsForum.nl met een eigen profiel: Drugs Infolijn. Vanaf 1 maart 2018 zal Drugs Infolijn wekelijks weer een vraag van forumleden beantwoorden. De vraag wordt steeds beantwoord door wetenschappelijk medewerkers van de Drugsinfolijn van het Trimbos Instituut.

  De medewerkers van de drugsinfolijn kiezen zelf welke vraag beantwoord wordt. Je kunt een voorstel voor een Vraag van de Week indienen in het daarvoor bestemde subforum. Eveneens zullen de forummedewerkers vragen die elders op het forum gesteld worden en die mogelijk interessant zijn als Vraag van de Week, als voorstel toevoegen.

  Waarom?
  Drugs zijn en blijven een veelbesproken onderwerp binnen de uitgaanswereld en binnen de privésfeer. Kijk maar naar de populariteit van DrugsForum. Wij vinden het belangrijk dat er naast informatie van forumbezoekers ook informatie van professionele deskundigen op het forum te vinden is. Daarom hebben we de samenwerking met het Trimbos Instituut hernieuwd.

  Wat doet het Trimbos Instituut?
  Het Trimbos Instituut is een kennisinstituut op het gebied van geestelijke gezondheid en verslaving en heeft veel kennis en expertise over gebruik, misbruik en risico's van alcohol en drugs. Trimbos wil deze kennis ook graag delen. Ze doet dit via haar eigen kanalen: de drugsinfolijn (0900-1995 en online via drugsinfo.nl) waar iedereen terecht kan met vragen over drugs. Gebruikers van (uitgaans)drugs kunnen terecht op drugsenuitgaan.nl. Daarnaast wil het Trimbos Instituut ook dáár zijn waar veel over (alcohol en) drugs gesproken wordt: op diverse fora en specifiek het DrugsForum.

  Wat voor soort vragen gaat het Trimbos Instituut beantwoorden?
  • Vragen over de effecten en over (het verminderen van) de risico's van drugs en alcohol,
  • Vragen gerelateerd aan drugs die populair zijn in het uitgaansleven: GHB, alcohol, XTC, cocaïne, speed, hasj & wiet, lachgas en ketamine.
  Wat voor soort vragen gaat het Trimbos Instituut niet beantwoorden?
  • Geen hele algemene vragen die je bijvoorbeeld op drugsenuitgaan.nl zelf zou kunnen vinden,
  • Geen hele persoonlijk en specifieke vragen die maar voor één persoon interessant zijn (tenzij anderen er van kunnen leren),
  • Geen vragen die drugsgebruik propageren en tot slot,
  • Trimbos geeft geen medisch advies.
   
  Laatst bewerkt: 13 feb 2018
Laden...
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.