Waar is SirErick?

Discussie in 'Cocaine' gestart door Jixx, 21 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Jixx

  Jixx Bewuste gebruiker

  Het valt mij op dat SirErick al enige tijd niet meer actief is op het forum. En met name in dit topic was hij erg actief. Hij zal toch niet bezweken zijn aan...? Al was hij zich zelf aardig die kant op aan het werken had ik het idee. Maar toch had ik ergens respect voor zijn wensen. Dat hij zo wilde leven en het hem allemaal weinig interesseerde van hoe en wat eigenlijk.

  Maar mocht je er nog wel zijn, laat dan even iets van je weten kerel ?
   
 2. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Die werd geband... Zijn gedrag was niet bepaald vriendelijk naar andere leden en mods toe...

  Draait fool hier eigenlijk nog mee? Ook al even niet gezien ^^
   
 3. Jixx

  Jixx Bewuste gebruiker

  Pfff, en hij beweerde nog wel dat hij zo vriendelijk was, en ook niet makkelijk kwaad te krijgen was. Maar die heeft het dus blijkbaar goed verpest hier?

  Goeie vraag? Ik ben zelf enige tijd behoorlijk inactief geweest op het DF. Maar niet alleen Fool mis ik in het rijtje? Psychedelibee lijkt ook minder actief, of helemaal niet meer actief? Meejheem ontbreekt ook momenteel, en was toen destijds ook redelijk actief op het forum hier? Leipe baviaan , en Zero?
   
 4. Peppi en Coki

  Peppi en Coki Bewuste gebruiker

  Fool heb ik ook al een tijdje niet gezien inderdaad, ik mis de onderbouwing van statements d.m.v. interessante artikelen eigenlijk wel een beetje..

  MeejheM was verbannen wegens het aanbieden/vragen van/naar drugs (ook al bedoelde hij het 'ironisch') maar kan inmiddels weer inloggen.

  Zero is geen moderator meer en doet het wat rustiger aan op het forum (maar is hier wel nog met enige regelmaat te vinden).

  Psychedelibee zou ik niet weten, hij is nog steeds een moderator en ik heb nog geen 'pers-'bericht erover naar buiten zien komen, dus misschien heeft hij het gewoon wat drukker.

  Baviaan is inderdaad al een tijdje inactief, zou ik niet weten
   
 5. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Ik ben er nog!!!!!! :wave:

  Smartie deed vandaag volgens mij nog een zoektocht naar SirErick en kwam erachter dat hij nog filmpjes maakt en een whatsappgroep heeft of zo iets dergelijks, maar ik voelde me niet geroepen erop door te vragen dus ik weet er het fijne niet van.
   
 6. Jixx

  Jixx Bewuste gebruiker

  Is alweer een tijdje geleden Zero. De laatste keer dat we in gesprek waren was over het in gesprek gaan met een orthopedagoge weet je nog?

  Ik kan je vertellen dat dit tot nu toe helaas niet echt tot succes heeft geleid.
  Deze orthopedagoge deed het werk min of meer ook ´vrijwillig´ voor mij, en kon dus in feite niet zo heel veel voor mij betekenen. Heeft wel een casus ingediend bij het reguliere GGZ , maar daarvan kreeg ik wederom te horen dat cannabis als contra wordt gezien bij het GGZ.

  Ik ben dit hypocriete gedoe over cannabis als contra inmiddels wel een beetje beu geworden aangezien ik daar andere ervaringen mee heb. Daarmee heb ik nu zelf de deurtjes op slot gedaan richting de psychiatrie, en blijven ze maar lekker pillen voorschrijven tot ze een ons wegen.

  Van Bee heb ik inmiddels vernomen dat hij nog steeds moderator is, en actief.

  Fool was toen destijds ik vaak op het forum zat actief , maar momenteel niet meer naar mijne inzien.

  Ik moet even terugzoeken in een van mijn oude topics , want ik mis nog iemand waar ik wel eens mee in discussie was, kom nu alleen even niet op zijn/haar naam.
   
 7. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Ik ben even een paar weken niet ingelogd inderdaad, had het qua werk en privé nogal druk. Hoop vanaf nu weer wat meer tijd voor df te hebben.

  Fool spreek ik nog regelmatig, maar hij zit al langere tijd in het buitenland en is hier daarom voorlopig niet te vinden.
   
 8. Jixx

  Jixx Bewuste gebruiker

  Goed om te horen dat Fool er nog wel is.

  Ook fijn om te horen dat er nog traces zijn van SirErick. Ik dacht even dat hij was bezweken.

  Volgens mij was het kokosmakroon die ik bedoelde. Maar heb inmiddels vernomen dat hij/zij nog steeds actief is op het forum.
   
 9. Jixx

  Jixx Bewuste gebruiker

  Een lijpe baviaan met drugs, kan niet goed gaan? Die is gewoon ontsnapt en met een raket vertrokken denk. Daarna komen er een hoop lijpe bavianen terug om deze aarde te domineren. :P
   
 10. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Oh ja dat klopt! Ah wat zonde zeg. Ja als je het vrijwillig moet doen is onderzoek of behandeling lastig van de grond te krijgen lijkt me..
  Ik werk vanaf januari ook in de GGZ en heb tot nu toe begrepen dat mijn instelling mensen doorstuurt wanneer de verslaving te veel op de voorgrond staat (t.a.v. andere psychische problemen). Dit omdat ze niet gespecialiseerd zijn in verslaving en de verslaving soms ook het herstel in de andere psychische problemen in de weg staat.. Wellicht is dat bij de instelling waar jij bent geweest ook het geval, maar dat weet ik natuurlijk niet.

  Wel echt kut vind ik het voor je dat je op deze manier zo niet geholpen wordt! :/
   
 11. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  In belgie is het probleem even erg. Hier krijg je geen psychiatrische begeleiding zoals het hoort tot je van alle midden lichamelijk en psychisch afgekickt bent. Probleem is met een psychische achtergrond dat je net weer opnieuw naar de middelen grijpt en zo in een vicieuze cirkel beland.
   
 12. Jixx

  Jixx Bewuste gebruiker

  Ik denk dat het ergens wel normaal is dat ze het liefst hebben dat je op dat moment even geen medicatie gebruikt. Waarom? Deze middelen onderdrukken de klachten, en daarmee kunnen ze geen duidelijke diagnose stellen bij mensen. Daarna is het inderdaad de bedoeling dat je vaak ingesteld wordt op bepaalde medicatie ter ondersteuning om van je drugs af te komen. Tegen de tijd dat je van je drugs bent afgekickt ben je verslaafd aan de middelen die hun hebben voorgeschreven. Afhankelijk van hoe goed hun behandelmethode is natuurlijk.

  Bij een RM afkick , waarbij je door de rechter gedwongen wordt te stoppen met je drugsgebruik en daarna is een klinische detox komt, snap ik wel dat ze je overzetten op een benzo. Ik denk dat zonder te heftig is om zo abrupt met drugs te stoppen die je al die tijd hebt gebruikt?

  Maar de manier hoe het in de praktijk gaat is vaak nog incorrect. Aftercare is ook belangrijk na het afkicken en daar is behoorlijk gebrek aan hier.
   
 13. Jixx

  Jixx Bewuste gebruiker

  Heb trouwens wel eens gehoord dat je in Belgie gewoon 1 middel krijgt voorgeschreven, en daar moet je het maar mee doen? Switchen van medicatie doen ze daar niet graag, klopt dat?
   
 14. Fool

  Fool Badass junkie

  Weer aanwezig, ik had vakantie. :)
   
 15. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Nog even een reactie hierop, ik ben ook actief op een forum m.b.t. zelfbeschadiging en iemand postte het volgende (als reactie op iemand die problemen heeft met drugs maar daardoor geen dialectische gedragstherapie (DGT) mag volgen):

  Het gebruik van drugs (minus nicotine en cafeïne dan) werkt per definitie averechts voor therapie simpelweg omdat je jezelf niet actief hoeft te confronteren met de kern van je problematiek doordat je jezelf actief een uitvlucht gunt en daarmee kunt ontsnappen aan de uiteindelijk noodzakelijke confrontatie.
  Je moet het als volgt zien:
  [kern probleem] -> [stress, depressie, negatieve emoties] -> [gedrag om dit te dempen, bv. alcohol, zelfbeschadiging]
  Om tot de kern van het probleem te komen met je terugwerken van stap 3 naar 1. Je stopt met de negatieve uitvluchten van je probleem, daarmee zal stress, depressie et al. toenemen maar wordt je gedwongen de oorzaak ervan te erkennen en daarmee kom je uit bij stap 1. Zolang je zelf drugs blijft gebruiken zal je nooit uit stap 3 komen en daarmee de therapie ook geen effect hebben.
  De eerste stap zal het accepteren en aankaarten van je drugsprobleem zijn (want dat is vier keer per week harddrugs uiteindelijk wel) en vervolgens samen bespreken hoe dit vervolgens op te lossen is.
  Overigens zijn er klinieken welke verslavingszorg en psychiatrische hulp met elkaar combineren waardoor dat mogelijk ook een oplossing kan zijn. De GGZ heeft vaak wel snel de neiging om bij actief substantiegebruik jou eerst naar verslavingszorg door te wijzen.


  Ik dacht wellicht voor jou ook nog wel interessant.
   
 16. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie

  Erick leeft inderdaad nog voor zover ik weet. Een poosje geleden zag ik nog dingen van hem voorbij komen. Houdt het eens in de zoveel maanden een beetje in de gaten omdat hij nogal probeerde me het leven zuur te maken omdat ik commentaar op hem had. Zal er verder niet te veel op in gaan want dat is niet netjes aangezien hij hier niet meer zo maar kan reageren.

  Verder is iedereen hier nog die je noemde, behalve Leipe, die komt hier zelden meer. Hij is inmiddels afgekickt en leeft z'n leven sober en gezond :grin:
   
 17. Sally Tessio

  Sally Tessio Bewuste gebruiker Tripreporter

  Ik kan me nog wel herinneren wat een narcistische kwal die SirErick is, toen ik anderhalf jaar geleden geregeld op dit forum tikte. De man denkt dat hij een soort 1%'er is en zette toentertijd iedereen weg als naïef, dom, simpel of klootjesvolk, terwijl hij zelf zo clueless en hypocriet bleek te zijn als maar kan. Hij liet o.a. geen gelegenheid onbenut om te zeggen dat zijn cokegebruik niemand tot last is, terwijl hij geregeld een ziekenhuisbed bezet wat naar een andere hartpatiënt - of andere organen for that matter - kan gaan als hij niet elke dag zijn neus zit te poederen. Not to mention een hartoperatie zelf, waar zat patiënten vol stress en twijfel op zitten te wachten. De man was daar in al die jaren nog nooit zelf op gekomen, maar maakte alleen maar van de gelegenheid gebruik om lachende selfies en video's van zichzelf te maken in het ziekenhuis. Dat was min of meer de scherpe, uitverkoren geest waar we mee te maken hadden.
  Daarnaast kan ik me nog zat amateuristische, lachwekkende filmpjes herinneren, zoals een Journalistiek student o.i.d. die SirErick interviewde. Zaten ze met zijn tweeën de maatschappij van boven naar onder stuk te analyseren in een leeg gesprek vol typisch adolescenten geouwehoer over hoe alles anders moet.
  Hij blijkt nog te leven, maar het is mij eerlijk gezegd om het even. Typisch een geval dat uitgespuugd is door de wereld, niet met zijn eigen lijden om kan gaan en nooit de kracht in zijn karakter weet te vinden om dat op een andere manier te verwerken dan een nihilistisch, meaningless, gedrogeerd bestaan te leiden. Een 1%'er op de meest undesirable manier.
  Misschien niet helemaal oké dit, maar ik kan echt totaal niet tegen dat soort volk. Alleen maar wijzen omdat het te moeilijk is om kritisch op jezelf te zijn.
   
 18. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie

  Duidelijke mening, maar laten we die hier niet openbaar gaan verkondigen. Niet zo netjes tegenover hem.

  Een verslaving is niet een keuze, dat is een ziekte (ondanks dat hij het hier vaak als een keuze bracht). Zeggen dat hij dus ziekenhuisbedden bezet houdt is ook niet zo netjes. Ook hij verdient de zorg, ondanks z'n cokegebruik. Net als dat iemand zelf besluit om in de auto te stappen, maar als je voor je flikker gereden wordt ben je blij dat je geholpen wordt.
   
 19. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Niet zo netjes om nu hier over hem te praten zonder dat hij kan reageren inderdaad.

  Ik sluit het topic, want de initiële vraag is beantwoord en verder niet eerlijk om over hem door te blijven gaan.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina