Waarom herval ik steeds terwijl ik dat niet wil

Discussie in 'Verslaving' gestart door BrokenWings, 13 feb 2018 om 08:14.

Sanelco zelftesten
Sanelco zelftesten
Sanelco zelftesten
 1. BrokenWings

  BrokenWings Newbie

  Ik word gek van mezelf , ik neem paar weken speed en dan afkicken , tegen dat ik erdoor ben en me weer goed voel heb ik weer zin ... wat gewoon idioot is want ik wil der absoluut vanaf. Doe niks dan huilen. Ik weet zelf hoe ik ben als ik het neem of als ik ontwen . En geen van beiden is aangenaam . Zou de oorzaak van gebruik onderliggend kunnen zijn? Dat ik zo mijn gevoelens wil onderdrukken over iets??
  Want ik ben ook ni bepaald gelukkig in men leven . Ben ooit nog jaren clean geweest , toen ik een relatie had. Maar nu... ik heb geen grens en word hier enkel ellendiger en dikker van . Jojo effect laat sporen na. Ik vraag mij echt af waarom ik het steeds weer doe terwijl ik zelf weet dat ik er niet tegen kan . Eerst euforisch daarna kwaad op mezelf en iedereen , Jezus , wanneer gaat dat eens ophouden . Tips om de cravings tegen te gaan? Als ik weer eens zin heb ... hoe stop ik mezelf dan?? Ik kan niet mezelf laten opnemen ... ik heb een zoontje waar ik alleen voor sta . Bijna niemand weet dat ik dat doe... Ik ben radeloos .....
   
 2. Roze olifant

  Roze olifant DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Ga eens naar je huisarts. Die heeft beroepsgeheim en je kan met hem de mogelijke opties bespreken. Dan heb ik het niet eens perse over een opname, maar gewoon eens met iemand erover praten kan voor jezelf al veel uitmaken. Volledig alleen ervoor staan maakt het allemaal moeilijker, en maakt het afkicken bijna onmogelijk, lijkt mij. Deel het met iemand, liefst ook met iemand die dichtbij je staat. Op dit forum vind je misschien ook wel wat gelijkgestemden/ervaringsdeskundigen die mee kunnen denken, want speed is een drug waar veel mensen niet op een gecontroleerde manier mee om kunnen gaan. Dat je hier je verhaal komt doen is dus al een goede eerste stap.

  Oorzaken van speedgebruik zijn uiteenlopend maar je gevoelens onderdrukken kan zeker een rol spelen, ik denk dat dit heel vaak de drijvende kracht is achter een verslaving. Tenslotte zorgt het ervoor dat je even alles kan vergeten of anders kan zien (om daarna de realiteit extra hard voor ogen te krijgen als het uitgewerkt is). Het is menselijk om geneigd te zijn voor 'acute verlichting' te kiezen als je je slecht voelt, en op dat moment de langetermijngevolgen uit het oog te verliezen.

  Als je zelf wil stoppen zonder hulp van buitenaf, moet je zorgen dat je geen drugs in huis hebt, en het ook nooit meer kopen. Maar ik denk, als ik het zo lees, dat het wel iets complexer is dan 'gewoon niet van speed af kunnen blijven'. Vanuit de persoon die jij bent, met de ervaringen die jij hebt en de problemen die je ervaart, moet je een kracht zien te vinden om te veranderen, om die problemen op een andere manier op te lossen. Professionele hulp kan daarbij helpen.

  Sterkte!
   
 3. BrokenWings

  BrokenWings Newbie

  Ik durf niks tegen mijn huisarts zeggen. Zou wel graag een goede psycholoog willen. Maar in Belgiƫ kunnen jullie mij aan geen adres helpen waarschijnlijk ?
  Grts en bedankt voor het antwoord . Het is Idd niet zomaar een verslaving , gaat veel dieper dan dat...
   
 4. Mindless

  Mindless DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Wat jullie zeggen: speed is het probleem niet, maar slechts een uiting van het probleem.

  Maar moet het beslist zo ingewikkeld gemaakt worden? Laat anders eens "over iets" in die laatste zin weg. We willen zo graag een verhaal, een uitleg dat verklaart waarom iets zo is als het is, maar is ook dat niet het feitelijke probleem uit de weg proberen te gaan?

  Het feitelijke, simpele probleem is dat jij je gevoelens niet wilt voelen. Niet je gevoelens over "iets", maar je feitelijke exacte gevoelens zelf. Wat maakt het uit waar deze gevoelens over gaan? Want alles wat gevoelens "willen" is gevoeld worden en dat gebeurd nu niet. En daarom komen ze terug.

  Geen van beide opties is aangenaam zeg je. Nee, inderdaad. Wil dat zeggen dat ze geen opties zijn?

  Tips om de cravings tegen te gaan? Nee, dat zou ik je niet aan willen raden. Zijn er cravings? Voel ze, loop er niet voor weg. Geef er geen gehoor aan, maar onderdruk ze ook niet.

  Soms is de oplossing gewoon simpel. Niet makkelijk, maar simpel. Ik ben geen dokter, dus van de reguliere medische wetenschap weet ik weinig. Stap naar een dokter als je een fysieke oorzaak vermoed, of om dingen uit te sluiten. Daar weet ik dus weinig van. Maar ik weet wel dat niet weglopen van je gevoelens werkt. Het werkt boven je verwachting wonderbaarlijk goed. Mits je het echt doet met moed, discipline, doorzettingsvermogen. En ik ben bijna 100% overtuigd dat daar de oplossing ligt en niet bij een dokter. Want bijna alle kwalen hebben een geestelijke oorsprong.

  En eigenlijk weet je toch ook wel dat weglopen van je gevoelens nooit een duurzame oplossing kan zijn? Het is logisch, toch?
   
 5. BrokenWings

  BrokenWings Newbie

  Ik weet best voor welke gevoelens ik ga lopen ... en toch lukt et me niet. Dit gaat al terug van mijn jeugd en ik denk niet dat ik hier zomaar zonder hulp voorgoed kan afblijven . Ik ga een psycholoog opzoeken . Als je moeder je 38 jaar zegt dat je voor niks goed bent niks goed doet en nooit iets bereikt , dat je dik lelijk bent en niks kan! Dat ik niet weet hoe ik mijn kind moet opvoeden , 38 jaar lang ! Ga ik zomaar ni van mezelf gaan denken ja ik ben een Topwijf .... want das duidelijk ni het geval! Mijne ex heeft mij op straat gezet met kind van 5 maand . Mijn zoon heeft geen vader , elke dag leef ik met schuldgevoel.... zeker nu hij vragen begint te stellen die zo diep gaan voor een kind van 6 , dat ik gisteren in duizend stukken brak . Dus niet iedereen is even sterk zeker niet als ik het al jaren doe met periodes van clean zijn , en daarna terug herval. Ik ga afspraak maken . Denk da weinigen zo psychologisch gekraakt zijn heel hun leven en nog!
   
 6. BrokenWings

  BrokenWings Newbie

  Denk niet dat alles zo simpel is hoor, niet voor iedereen:(
   
 7. BrokenWings

  BrokenWings Newbie

  Trouwens , dan zou ik hier al lang geen Posts meer plaatsen , ast zo simpel is. Ik weet best dat het fout is hoor.... Kheb et ni in de hand ....
   
 8. Mindless

  Mindless DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Dan kun je inderdaad naar een psycholoog stappen. Dat kan je misschien op het punt brengen dat je je gevoelens onder ogen wilt komen.
   
 9. Mindless

  Mindless DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Nee, het is echt zo simpel.

  Niet makkelijk, maar simpel.
   
 10. Fenrir

  Fenrir Belezen gebruiker

  @BrokenWings Sterkte! Hopelijk gaat het vanaf nu allemaal wat beter. Je verdient het on gelukkig te zijn!

  Mindless, ik vind je een toffe gast, maar soms is het denk ik beter om niet je eigen visie op te (blijven) leggen aan iemand die behoefte heeft aan begrip en een luisterend oor. Wie schiet hier nou iets mee op?
   
  BrokenWings vindt dit leuk.
 11. BrokenWings

  BrokenWings Newbie

  Danku.... dit is dus het soort reacties dat ik steeds hoor van mensen die niet gebruiken .... als het simpel was waren er geen verslavingen ....
   
 12. BrokenWings

  BrokenWings Newbie

  Je kunt niet iedereen vergelijken , en sorry das mss u visie, wss ben je veel jonger, je moet het willen en Blabla dat is iets wat ik wel weet , juist daarom begrijp ik niet waarom ik steeds herval . Ook al wil ik het echt ! Simpel of moeilijk. Ik stort mijn hart hier niet zomaar uit , sorry word er een beetje boos om
   
 13. BrokenWings

  BrokenWings Newbie

  Bedankt voor je steun , das al wat ik nodig heb ...
   
  Fenrir vindt dit leuk.
 14. Mindless

  Mindless DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Excuses, dit was niet de bedoeling.

  Als iets je complete overtuiging is, dan is dat weleens moeilijk in de communicatie met anderen. Ik wil ook niet tegen je gaan liegen namelijk.

  Alsnog ben ik er 100% van overtuigd dat het echt zo simpel is en mijn intentie is slechts dat mensen niet onnodig lang blijven lijden alvorens hun gevoelens te voelen.

  En simpel en makkelijk zijn heel verschillende dingen he. Je diepste gevoelens onder ogen komen is zwaar, pijnlijk. Dat ontken ik allemaal niet. Maar de methode van gevoelens voelen is (imo!) simpel, direct.
   
 15. 22:22

  22:22 Newbie

  Hoi Brokenwings..

  Ook ik heb een kortstondige maar heftige affaire met speed gehad :wink: je hebt Mn topic gezien en erop gereageerd.. Natuurlijk is mijn verhaal niet hetzelfde als het jouwe. Ik heb een flinke klapper gemaakt die me heeft doen stoppen..

  Ik begrijp je, en ik begrijp dat je denkt dat het niet zo simpel is. Maar ik ben het met Mindless eens hier.

  Ik heb ook Cravings. Niet zo erg als jij en zeker niet elke dag maar ik heb ze wel.. Nu ik me weer goed voel en even bij Mn vrienden ben geweest die veel gebruiken zat ik weer in die situatie, en dan gaan je hersens met je op de hobbel.. want ja het is zo gezellig en als ik nou alleen 1 sleutelpuntje neem. Dat is toch geen drama?

  Ik kan ervoor kiezen om dit ver weg te stoppen. Dan weet ik zeker dat het uitstel van executie is! Over een paar weken geef ik dan toe. Dus kies ik ervoor om het te voelen. Ik laat het gewoon toe. En ik gebruik niet. Dat wil ik namelijk niet. En zo gaat het gevoel vanzelf weg, en kom ik weer met mezelf op 1 lijn!
  Ik ben ervan overtuigd dat ik eruit kom met mezelf. Ja ik heb cravings maar i.p.v. me hier hevig tegen te verzetten ben ik lief voor mezelf. Ik was geestelijk een beetje verslaafd. Logisch dat ik nu weer dezelfde smoesjes verzin toch?

  Dus ik kan mindless zijn reactie heel goed volgen en jouw weerstand daarop ook. Probeer toch lief voor jezelf te zijn in plaats van constant gek van jezelf te worden.

  Veel succes
   
  Laatst bewerkt: 19 feb 2018 om 09:25
Laden...

Deel Deze Pagina