Wat is je (seksuele) geaardheid en ben je daar blij mee?

Mijn seksuele geaardheid is:

 • Hetero

  Stemmen: 160 65,6%
 • Lesbisch

  Stemmen: 5 2,0%
 • Homo

  Stemmen: 15 6,1%
 • A-seksueel

  Stemmen: 3 1,2%
 • Bi-seksueel

  Stemmen: 38 15,6%
 • Panseksueel

  Stemmen: 8 3,3%
 • Transgender (alles wat daar onder valt)

  Stemmen: 3 1,2%
 • pedofiel

  Stemmen: 4 1,6%
 • Ander, namlijk: (reageer hier onder)

  Stemmen: 8 3,3%

 • Totaal aantal stemmers
  244
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

De Dunne

DF-koning
De Leukste Thuis!
Deze pol en dit topic is gewoon puur uit interesse. Ik ben wel benieuwd naar de seksuele voorkeuren en geaardheden van het gemiddelde Drugs Forum lid.
Het was best lastig de pol te maken omdat ik eigenlijk nergens een volledige of kloppende lijst kon vinden waar alle seksuele geaardheden op stonden.
Zoveel dingen die eigenlijk niet onder een seksuele geaardheid vallen maar eerder onder een indentiteit of misschien een levenswijze of zelfs een keuze.
Bijvoorbeeld transgender. Dat is een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten van seksuele of indentieteits geaardheden. Over transgender etc weet ik nog erg weinig. Pas sinds kort ken ik een aantal mensen die transgender zijn. Ik leer dus nog bij mensen!
Ik hoop dat ik niemand heb uitgesloten of verkeerd heb bejegend of misschien zelfs heb beledigd. Dat is echt zeker niet de bedoeling. Ik sta eventueel open voor aanpassingen/aanvullingen. Stemmen is anoniem.
In een reactie hieronder mag je graag uitleg geven.

Hoe oud was jij trouwens toen je achter je geaardheid kwam? Is je geaardheid door jezelf en je omgeving geaccepteerd?
Discussies zijn leuk en ook zeker de bedoeling. Laten we het wel allemaal leuk en aardig houden. Geen beledigingen en graag begripvol en meelevend reageren. Het kan namelijk een precair onderwerp zijn.
 
Laatst bewerkt:

De Dunne

DF-koning
De Leukste Thuis!
Ik begin dan maar. Ik ben lesbisch. Volgens mij ook echt 100%.
Ik kwam wat laat er achter en dus laat uit de kast. Het “overkwam” me eerder dan dat er eindelijk een kwartje viel zoals bij velen.
Ben ik er blij mee? Het maakt me niet uit. Het is zo, ik ben zo en blijf zo. Wel had ik misschien liever hetero geweest gewoon omdat het in veel opzichten makkelijker is. Maar die keuze heb je niet en dat is misschien maar goed ook. Ik zelf heb het allang helemaal geaccepteerd, eigenlijk meteen al. Mijn omgeving ook wel. Op een enkel akkefietje of persoon na natuurlijk. Vrienden door verloren en weer gewonnen. Thats life!
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Zijn er mensen die niet blij zijn om hetero te zijn? Is wel zo makkelijk om te zijn wat maatschappelijk geaccepteerd is. :tonguewink:
 

Fenrir

Wijs gebruiker
Emeritus Mod
Tripreporter
Geaardheid: Ik ben al zo lang als ik me bewust kan herinneren aangetrokken tot vrouwen. Overigens vind ik androgyne vrouwen het mooist, dus de kans is zeker aanwezig dat er op deze aarde ook een paar feminiene mannen rondlopen waar ik wel een beschuitje mee zou willen eten.
Qua genderidentiteit (en dan specifiek persoonlijkheid en gedrag) vind ik eigenlijk alles wel prima, behalve overdreven, stereoptiep mannelijk machogedrag. Of je nou een vrouw of een man of intersekse of trans bent, als je je gedraagt alsof je in de film American Pie speelt dan vind ik je onaantrekkelijk.

Is je geaardheid door jezelf en je omgeving geaccepteerd?

Niet echt; door een combinatie van factoren (ik praat geanimeerd en gebaar terwijl ik spreek, ik kleed me met veel zorg, ik probeer actief niet mysogyn of chauvinistisch te zijn, ik heb geen vriendin en doe niet aan flings, ...) denken veel mensen dat ik homo ben. Het wordt na een poosje aardig vervelend als mensen, vaak niet voor de eerste keer, aankomen met: "Ben je homo? Mij kun je het best vertellen hoor, ik geef er niets om." #irony
Serieus, dat gesprek heb ik al één of meerdere keren gehad met onder meer allebei mijn ouders, allebei mijn zussen, verschillende tantes en een oom, twee verschillende werkgevers, vele collega's en een aantal (oud)klasgenoten. Ik geef kennelijk serieuze campy vibes af :nerd:

Seriously though. Ik zou liever gewoon homo zijn. Iedereen om wiens mening ik geef denkt toch al dat ik op mannen val en geeft er niets om; ik word op straat en in de kroeg toch al vaak zat nageroepen door stoere gastjes; en mannen zijn volgens mij een stuk makkelijker het hof te maken dan vrouwen. Enfin.

Mijn genderidentiteit is iets messier dan mijn geaardheid: ik ben man maar ik heb geen idee wat mij nu mannelijk maakt en vrouwen vrouwelijk. Afgezien van wat minieme fysieke verschillen zijn de verschillen vooral psychologisch, en in bijna alle gevallen cultureel en aangeleerd.
Volgens het klassieke Westerse gendermodel is de distinctie heel makkelijk... en dan bedenk ik me dat ik lang haar heb, maar ook een baard, maar ook (voor een deel) dameskleding draag, maar ook van colberts en dassen hou, maar ook goed met kinderen ben, maar ook van horrorfilms en wapentuig hou, maar ook goed kan koken en poetsen, maar ook graag dagen doorbreng met houthakken of huizen verbouwen...
Dan wordt het lastig om te zeggen wat mij nou mannelijk maakt. Ik denk vooral het feit dat ik me heel mijn leven geïdentificeerd heb met deze sekse en er geen beter hokje is waar ik me naar kan verplaatsen.

Dat dus :)
 
Laatst bewerkt:

stomme eend

Bewuste gebruiker
Serieus, dat gesprek heb ik al één of meerdere keren gehad met onder meer allebei mijn ouders, allebei mijn zussen, verschillende tantes en een oom, twee verschillende werkgevers, vele collega's en een aantal (oud)klasgenoten. Ik geef kennelijk serieuze campy vibes af :nerd:
Ha al die gesprekken heb ik ook meermaals gehad, ik denk dat er genoeg mensen zijn die denken dat het écht nog eens gaat gebeuren dat ik toch nog eens uit de kast kom kruipen.
 

Albedo

Wijs gebruiker
Wat een hoop verschillende namen. Homo ipv homofiel of homoseksueel. Waarom dan ook geen pedo en lesbo? Hoewel minder gebruikt tegenwoordig er is een verschil tussen een '...fiel' en een '...seksueel'. De eerste heeft de gevoelens, maar brengt ze niet in de praktijk. De laatste doet dat wel. Oorspronkelijk geldt homoseksualiteit overigens voor zowel mannen als vrouwen.

Panseksueel kende ik nog niet.

BTW over biseksualiteit; dat is je seksueel en/of emotioneel aangetrokken voelen tot zowel mannen als vrouwen. Over het algemeen kan ik het beter vinden met mannen maar lichamelijk val ik op vrouwen.

De mods kunnen toch zien wie wat heeft gestemd?
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
Ik ben heteroseksueel

Leuk om te vermelden is dat ik opgegroeid ben in een gezin waar al heel vroeg gehamerd werd op dat alles geaccepteerd zou worden, dus ik zou ook een fijne jeugd/pubertijd gehad hebben mocht ik iets anders geweest zijn dan hetero.
 

Bas

Wijs gebruiker
waar al heel vroeg gehamerd werd op dat alles geaccepteerd zou worden
Volgens mij werd dit alleen gedaan om ervoor te zorgen dat jij wat eerder jezelf ging ontdekken. Zodat je jezelf leerde kennen en wist wat je leuk vond en wat niet, waar je interesse's lagen, wat je wilde worden in de toekomst, etc. Ook om je gerust te stellen, haha. Uiteraard accepteren je ouders hoe je bent, dat zeggen ze alleen om ervoor te zorgen dat je alle kanten gaat ontdekken. Wie of wat je bent maakt hun niet uit, want je hebt je namelijk uit jezelf ontwikkelt.

dus ik zou ook een fijne jeugd/pubertijd gehad hebben mocht ik iets anders geweest zijn dan hetero.
Deels waar, lol. Haat over je geaardheid bestaat al echt eeuwen, net zoals racisme, het zal ook nooit ophouden. Dus een fijne jeugd/pubertijd kan dan niet gegarandeerd worden lol. ;p
 

StimsalaBanne

DF Stuff
Forumleiding
Moderator
Tripreport Analist
Tripreporter
Ik ben biseksueel als ik het "best passende hokje" zou kiezen. Ik zou mezelf eerder 85% lesbisch noemen (lol). Ik val eerder/sneller/vaker op een vrouw, vind ze ook seksueel errrrrrug aantrekkelijk. Ik kan verliefd/horny worden van/of wat dan ook worden op een man, want dat heb ik ook een paar keer gehad maar het komt niet vaak voor en is van korte duur.

En om het nog wat ingewikkelder te maken, heb/ben ik ook nog eens Genderdysforie. (Leuk! Nog een hokkie!)
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ik kan niet zien wie wat gestemd heeft (en dat hoeft ook niet :wink: ).

Hetero trouwens. In deze maatschappij is dat een stuk makkelijker dus ja, daar ben ik zeker blij om. Vind het wel een overrated onderwerp vaak tegenwoordig.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
@Bas
Wellicht verkeerde woordkeuze van me, wat ik wil zeggen is dat ik van mijn ouders uit geen tegengas zou hebben gekregen. En dat was niet vanzelfsprekend eind jaren 80 begin jaren 90 toen ik in de pubertijd zat.

Hoewel ik erg liberaal ben snap ik het tegenwoordig allemaal niet zo goed meer. Als we nou eens gewoon stoppen met het geforceerd specifiek willen benoemen van al die verschillende genders met bijbehorende aparte toiletten en aanduidingen op identiteitsbewijzen zou dat een hoop gedoe schelen.
Dat er op ons paspoort gewoon 'mens' staat en dat al die genders gewoon gezellig naast elkaar een lekker potje kunnen schijten. Ik ben alvast voor. :tongueout:
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ja dat is het ideaal hè. Naast elkaar kunnen schijten in dezelfde ruimte. Zucht, een mens kan alleen maar dromen...

Misschien zijn we te individualistisch geworden. Iedereen is zo uniek en heeft zoveel erkenning nodig want we zijn ook zo onzeker.
 

Bas

Wijs gebruiker
snap ik het tegenwoordig allemaal niet zo goed meer
2018 is op zich wel makkelijk te snappen: (bijna) iedereen wilt aandacht & (bijna) iedereen zeikt op elkaar in plaats van op zich zelf. (bijna) Iedereen kijkt ook vrijwel altijd naar anderen en vergelijkt zichzelf hiermee, (bijna) niemand is zich zelf meer omdat ze te druk zijn met vergelijken, dat alles door social media. Als een bekend iemand levenszinnen en andere dergelijke dingen gaat posten op social media, gaan mensen diegene volgen. ('Instagram Influencers') Zodra dit alles een negatieve twist heeft worden al die 'volgers' onzeker. Omdat zeg maar hun 'grote voorbeeld' achteraf bijvoorbeeld verkeerd bezig blijkt te zijn. En die Instagram influencer heeft op zijn beurt weer gekeken naar andere influencers die nog succesvoller blijken te zijn.

1 en al bullshit, heel dat social media. Ben blij dat ik me nog niet heb laten meeslepen. ;p

OT: hetero.
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Leuk dat er op het forum zo open en respectvol over dit soort dingen gesproken kan worden! Ook hier een saaie hetero. Opgegroeid in een gezin waar homoseksualiteit zeker bespreekbaar was. Omdat ik veel vriendinnen en een zachtaardig karakter had, hebben ook mijn ouders wel eens vermoedens gehad over mijn geaardheid. De afgelopen 20 jaar hoor ik daar echter niets meer over, ook niet bij vrienden/collega's.

Als student ben ik een tijdje heel regelmatig naar een homocafe gegaan omdat de sfeer daar zo relaxed en tolerant was (en omdat een aantal goede vrienden homo is). Ben daar ooit zelfs uitgeroepen tot "populairste hetero van de homokroeg" :sweatsmile:

Ik zie seksualiteit als iets dat primair mooi, leuk en goed is. Volgens mij noemen ze dat in Engelstalige landen "sex-positive". Persoonlijk vind ik alle seksuele voorkeuren, fetisjes en fantasieen helemaal prima. Zolang iedereen instemt en meerderjarig is mag van mij alles :tonguewink:

Ik las laatst een artikeltje waarbij gemotiveerd werd dat niet-monogaam zijn ook als seksuele geaardheid gezien zou moeten worden. Dus misschien is dat nog iets om aan je lijstje toe te voegen? Maar misschien is dat meer iets voor een ander draadje...
 

Lytje pole

Bewuste gebruiker
Ik sluit mij deels aan bij @Fenrir
Alleen ligt de verhouding bij mij op 30/70% Ik val niet op hele vrouwelijke vrouwen of hele mannelijke mannen, maar ook weer niet op te vrouwelijke mannen. Ligt echt aan de persoon.

Zelf ben ik niet macho of vrouwelijk. Volgens mij is het voor mensen ook vrij lastig een inschatting te maken van mijn sexuele geaardheid. Bisexueel dus.
 
Laatst bewerkt:

8️⃣6️⃣

Badass junkie
@De Dunne
Ik heb een paar toevoegingen :tongueout:

Sekse/geslacht
vrouw · intersekse · man
transseksualiteit

Genderidentiteit
androgynie
cisgender
genderqueer
queer
transgender
travestie

Voorkeur op basis van geslacht
biseksualiteit
heteroseksualiteit
homoseksualiteit
lesbianisme
panseksualiteit
polyseksualiteit

Voorkeur op basis van leeftijd
efebofilie
gerontofilie
pederastie
pedofilie

Voorkeur op basis van gedrag of objecten
bdsm
fetisjisme
infantilisme

Voorkeur voor dieren
bestialiteit

Overige voorkeuren
aseksualiteit
polyamorie
 
Laatst bewerkt:

Lytje pole

Bewuste gebruiker
@De Dunne
Ik heb een paar toevoegingen :tongueout:

Sekse/geslacht
vrouw · intersekse · man
transseksualiteit

Genderidentiteit
androgynie
cisgender
genderqueer
queer
transgender
travestie

Voorkeur op basis van geslacht
biseksualiteit
heteroseksualiteit
homoseksualiteit
lesbianisme
panseksualiteit
polyseksualiteit

Voorkeur op basis van leeftijd
efebofilie
gerontofilie
pederastie
pedofilie

Voorkeur op basis van gedrag of objecten
bdsm
fetisjisme
infantilisme

Voorkeur voor dieren
bestialiteit

Overige voorkeuren
aseksualiteit
polyamorie

Ha! De helft van de woorden moet ik ff googlen hoor.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De videogame Southpark The Fracturet But Whole heeft een grappige scene waar je moet kiezen wat je bent:


En later moet je kiezen wat je sexuele voorkeur is:


Grappig is ook hoe je de moeilijkheidsgraad aanpast. Hoe blanker, hoe makkelijker het spel, hoe donkerder van huidskleur, hoe moeilijker lol :tongueout:
 
Laatst bewerkt:

Mesh

Belezen gebruiker
Leuk dat er op het forum zo open en respectvol over dit soort dingen gesproken kan worden! Ook hier een saaie hetero. Opgegroeid in een gezin waar homoseksualiteit zeker bespreekbaar was. Omdat ik veel vriendinnen en een zachtaardig karakter had, hebben ook mijn ouders wel eens vermoedens gehad over mijn geaardheid. De afgelopen 20 jaar hoor ik daar echter niets meer over, ook niet bij vrienden/collega's.

Gayscene en drugs gaan hand in hand. (Meth parties in london, ooit gelezen? Zoek maar op.) Zou overigens wel heel raar zijn als je wel open staat voor drugs en niet voor iemand zijn seksualiteit.

Ontopic: Geraakt bij de regenboog op mijn 15e, tot vreugde (sarcasm) van mijn vaderlief. Maar nog altijd blij met wie ik ben. Wel een mega zwak voor transeksuele mannen.

Transgender is overigens geen seksuele geaardheid, maar sekse. Een man die op een transseksuele vrouw (shemale) valt us dus hetero.
 

Mesh

Belezen gebruiker
Zijn we niet teveel bezig met (betekenis van) woorden op dit vlak denk ik weleens.

Daar ben ik t helemaal mee eens. Lesbisch, homo, hetero en misschien nog a-seksueel heb je eigenlijk alle mensen. Iedereen die daar buiten valt is bi. Want dan val je op beide geslachten.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
@Mesh
met 'mensen' heb je ook alle mensen.

Oftewel, als het echt geen reet uitmaakt wat of wie je bent met welke sexuele voorkeur dan ook hoeft dat niet continue zo geforceerd benoemd te worden lijkt me.
 

Bas

Wijs gebruiker
Daar ben ik t helemaal mee eens. Lesbisch, homo, hetero en misschien nog a-seksueel heb je eigenlijk alle mensen. Iedereen die daar buiten valt is bi. Want dan val je op beide geslachten.
En dan nog zijn er mensen die het nog steeds niet weten. En inderdaad, doordat men steeds bezig is met die betekenis, blijven die gene die zoeken naar hun geaardheid ook steeds maar zoeken en zoeken. Ik vind persoonlijk het in het hokje stoppen van lesbisch, hetero, homo etc ook al te ver gaan. Maak het niet moeilijker dan het is, zeg gewoon wie je bent; man of vrouw en blijf niet te lang stil staan bij die vraag.

Maar bon, ik haak alvast af in dit topic. Ik zie het al helemaal voor me dat dit net zo topic wordt als dat van Veganisme. (waar het onderwerp van het topic keer op keer wordt uitgerekt) We zijn nu al offtopic bezig. ;p
 

Mesh

Belezen gebruiker
@Mesh
met 'mensen' heb je ook alle mensen.

Oftewel, als het echt geen reet uitmaakt wat of wie je bent met welke sexuele voorkeur dan ook hoeft dat niet continue zo geforceerd benoemd te worden lijkt me.

De mensen die het iets uitmaakt zijn ook 9/10 keer hetero. (Bepaalde groeperingen ..) Het benoemen van geaardheid is nou eenmaal big shit voor sommige mensen.

Je bent verliefd/valt op een persoon, niet op een geslacht.
 

Avīci

Bewuste gebruiker
Mijn ervaring is dat men er in dorpen nog wel eens een big issue van willem maken ja. In steden is dit weer een ander verhaal. Een homosexuele vriend van me wil nog wel eens wat uitstapjes maken met verscheidene hetero's. Die betreffende hetero's zijn hier vaak ook gewoon open en eerlijk over tegenover vrienden/kennissen. Niemand die het ook maar in zijn hoofd haalt hier een mening of stickertje op te willen plakken. Leven en laten leven gaarne...

Hokjes denken; mij niet gezien. Een wijs man zei ooit: ''Als je op een paard zit ben je toch ook niet meteen een ruiter?'' Waarheid als een koe.
 
Laatst bewerkt:

Sally Tessio

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Ik hoop dat ik niemand heb uitgesloten of verkeerd heb bejegend of misschien zelfs heb beledigd. Dat is echt zeker niet de bedoeling. Ik sta eventueel open voor aanpassingen/aanvullingen.
Ik vind dit heel bedachtzaam en lief, maar laat je alsjeblieft niet teveel sturen door de notie dat je tegenwoordig zo politiek correct mogelijk moet zijn. Als er iemand is die zich daadwerkelijk zo erg beledigd voelt bij het ontbreken van zijn/haar geslacht of seksuele voorkeur dat jij je daar op voorhand al voor moet excuseren dan is er met die persoon oneindig veel meer aan de hand dan dat hij/zij gewoon een onconventioneel geslacht of seksuele voorkeur heeft. Volgens de huidige norm zou ik na zo'n opmerking meteen moeten toevoegen dat ik een blanke, heteroseksuele, cisgender man ben en dat mijn mening daarom niet relevant is, maar dat ga ik dus ook niet doen. Het maakt onze samenleving zoveel zwakker nu we altijd maar alles moeten doen om niemand te beledigen, wat überhaupt al onmogelijk is. Hoe kun je je wapenen tegen de vreselijke verliezen die je over de jaren heen zult leiden in je leven als het al een dramatische emotionele reactie teweegbrengt als iemand per ongeluk niet naar je refereert met het juiste voornaamwoord of vergeet dat jouw voorkeur op een steeds vreemder en onduidelijker wordend spectrum ook een ding is?

Anyway, net als Psychedelibee in het 'pornogebruik topic' even een kleine rant. Ik erger me eraan dat mensen met de beste bedoelingen zo buitensporig voorzichtig moeten doen tegenwoordig.

1. Ik ben wel benieuwd naar de seksuele voorkeuren en geaardheden van het gemiddelde Drugs Forum lid.
2. Hoe oud was jij trouwens toen je achter je geaardheid kwam?
3.Is je geaardheid door jezelf en je omgeving geaccepteerd?
1. Ik ben dus een blanke, heteroseksuele, cisgender man. Ik kan me soms verwonderen over de schoonheid van sommige mannen, maar ik heb er nog nooit iets bij gevoeld. Sterker nog, het idee van seks met een man genereert vrijwel onmiddellijk een soort schok door mijn lijf die aangeeft dat ik dat niet wil.
2. Ik denk dat ik rond mijn zevende al opgewonden raakte van meisjes, ook al besefte ik niet wat je daar dan precies mee moest doen. Als je heteroseksueel bent dan is dat de norm, dus dan voelt het ook niet echt als er achter komen, hoewel dat het natuurlijk wel is.
3. Ja, maar dat zal niemand verrassen. Mijn tweelingbroer is homofoob, dus als ik homoseksueel zou zijn dan had wel voor sociale problematiek gezorgd, in hoeverre die er überhaupt al niet is met hem. Het is een punt dat vaak ter discussie komt tussen ons, maar hij vindt het walgelijk en 'niet horen' en daar kan ik hem niet vanaf brengen.

Ben ik er blij mee? Het maakt me niet uit. Het is zo, ik ben zo en blijf zo. Wel had ik misschien liever hetero geweest gewoon omdat het in veel opzichten makkelijker is. Maar die keuze heb je niet en dat is misschien maar goed ook. Ik zelf heb het allang helemaal geaccepteerd, eigenlijk meteen al. Mijn omgeving ook wel. Op een enkel akkefietje of persoon na natuurlijk. Vrienden door verloren en weer gewonnen. Thats life!
Je hebt je ogen in ieder geval niet in je zak zitten, prachtige wezens zijn jullie! :innocent:
 
Laatst bewerkt:

Memento

Bewuste gebruiker
Ik ben wel benieuwd naar de seksuele voorkeuren en geaardheden van het gemiddelde Drugs Forum lid.
ik noem mezelf hetero, maar ik denk eerder dat het 80% hetero en 20% lesbisch zou zijn. Vindt vrouwen super interessant maar is nog niet op mijn pad gekomen. Ben nog jong dus wie weet.

Hoe oud was jij trouwens toen je achter je geaardheid kwam?
zoals ik hierboven zeg ben ik er nog steeds niet zeker van. Ik heb wel op vroege leeftijd (11 jaar) gedacht dat ik op vrouwen viel omdat ik er mee in aanraking kwam in mijn omgeving. Ik schrijf het nu toe aan dat ik niet wist dat het een mogelijkheid was om op vrouwen verliefd te worden dus dat ik opeens dacht dat ik zelf ook vrouwen leuker vondt haha

Is je geaardheid door jezelf en je omgeving geaccepteerd?
ik heb niet het idee dat mijn omgeving het niet zou accepteren als ik niet hetero zou zijn. ik maak wel eens grapjes dat ik best nieuwsgierig zou zijn naar een ervaring met een vrouw, en heb er eigenlijk nog nooit ongewenste reacties op gehad.

ik vindt het vooral mooi als iedereen gewoon doet wat hij/zij/het wilt. Bij mijzelf heb ik het idee dat ik verliefd wordt op een persoon, niet op een geslacht.
 

StimsalaBanne

DF Stuff
Forumleiding
Moderator
Tripreport Analist
Tripreporter
Transgender is overigens geen seksuele geaardheid, maar sekse. Een man die op een transseksuele vrouw (shemale) valt us dus hetero.

Hm. Dat klinkt ergens logisch maar ook weer niet. Hoeveel heeft hetero/homoseksueel zijn te maken met het geslachtsdeel op zich dan vraag ik me ineens af. Een shemale is niet perse hetzelfde als een transseksuele vrouw, right? Of in ieder geval een transseksueel die (nog) geen geslachtsverandering heeft ondergaan. Die man in je voorbeeld valt op een vrouwelijke verschijning (ga ik dan maar even vanuit) en neemt de piemel dan voor lief? Is zoiets overkomelijk voor een hetero als de rest vrouwelijk is?
 

Mesh

Belezen gebruiker
Hm. Dat klinkt ergens logisch maar ook weer niet. Hoeveel heeft hetero/homoseksueel zijn te maken met het geslachtsdeel op zich dan vraag ik me ineens af. Een shemale is niet perse hetzelfde als een transseksuele vrouw, right? Of in ieder geval een transseksueel die (nog) geen geslachtsverandering heeft ondergaan. Die man in je voorbeeld valt op een vrouwelijke verschijning (ga ik dan maar even vanuit) en neemt de piemel dan voor lief? Is zoiets overkomelijk voor een hetero als de rest vrouwelijk is?

Shemale is a pornografische stellin van transgender. Sommige mensen kennen niet anders, maar transgenders noemen zich nooit shemale.

Een transgender heeft vaak vrijheid hoe die zich eigen ‘om laat bouwen.’ Sommige veranderen alleen kleding en haar.

Vaak krijgen transgenders hormonen of chirugie, dit kan ook een penis zijn, maar hoeft niet. Dat ze een penis hebben komt uit hollywood.

Een man met een penis is trouwens vaak travestiet, man die zich als vrouw verkleed. Travestieten vinden het vaak leuk om te verkleden, terwijl transgenders juist in het verkeerde lichaam zitten.
 

ZERO-

Badass junkie
Emeritus Mod
Interessant topic. Ik heb als enige op panseksueel gestemd omdat ik mijn seksualiteit niet echt ergens kan plaatsen, maar panseksualiteit is wel waar het voor mijn gevoel het meest bij past, na biseksualiteit.
Even denken hoe dat is gegaan.. Toen ik een jaar of 22 was merkte ik wel dat ik vrouwen ook interessant vond. Als ik moest kiezen tussen hetero of bi wist ik het eigenlijk nooit. Het maakt eigenlijk niet uit op wie ik verliefd word, dat staat voor mij helemaal los van gender. Daarom vind ik pan beter bij me passen dan bi.
Mijn vrienden weten inmiddels wel dat het bij mij een beetje alle kanten op kan, dat zijn allemaal openminded mensen. Maar ik ben denk ik wel 'straight-passing' zoals ze dat zeggen, want ik heb nooit aan anderen hoeven duidelijk maken dat mijn seksualiteit anders is dan hetero, omdat ik alleen relaties heb gehad met mannen. Misschien ga ik het gesprek met mijn familie er nog eens over aan, maar ja, ik voel de noodzaak vaak niet zo. Zeker nu ik 'gewoon' een vriend heb komt dat nooit ter sprake. Al heeft mijn broer volgens mij wel eens gedacht dat ik op vrouwen viel haha.

Er worden hier wel wat nare dingen gezegd over transgenderisme. Dat is inderdaad geen seksuele geaardheid maar gaat over genderidentiteit. Transgender zijn betekent niet altijd dat iemand ook daadwerkelijk een geslachtsverandering wil. Je kunt transgender zijn en hetero, homo, bi, pan, etc. Voor sommigen maakt het fysieke geslacht niet zo veel uit. Als ik bijv. op een transgender vrouw val die niet per sé in transitie gaat, ben ik nog steeds pan en zij nog steeds lesbisch. Shemale en ombouwen zijn echt vervelende termen. Lees jezelf even in misschien?
 
Laatst bewerkt:

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Nooit eerder van gehoord, panseksualiteit.

Maar als ik een vrouw was, viel ik waarschijnlijk ook op vrouwen. :tonguewink:
 

ZERO-

Badass junkie
Emeritus Mod
Ik vind dit heel bedachtzaam en lief, maar laat je alsjeblieft niet teveel sturen door de notie dat je tegenwoordig zo politiek correct mogelijk moet zijn. Als er iemand is die zich daadwerkelijk zo erg beledigd voelt bij het ontbreken van zijn/haar geslacht of seksuele voorkeur dat jij je daar op voorhand al voor moet excuseren dan is er met die persoon oneindig veel meer aan de hand dan dat hij/zij gewoon een onconventioneel geslacht of seksuele voorkeur heeft.
Je hebt gelijk dat het geen eis moet zijn, belediging is een groot woord, maar het is wel netjes. Vind ik.
 

pelgrim

Bewuste gebruiker
Ik ben 100% hetero maar heb homo en lesbische vrienden/vriendinnen alsook in mijn familie er daar een paar van zijn. Ben tegen homofoob gedrag en dergelijke maar gvd ik wordt ziek van die hypocriete pc culture dat je constant tegenkomt als je over het net surft.
 

Sally Tessio

Bewuste gebruiker
Tripreporter
@ZERO- I know, met beleefdheid is natuurlijk ook niks mis. Het gaat mij meer om de externe druk om jezelf steeds meer te censureren en dergelijke. Maar De Dunne komt over als een erg emphatisch persoon, dus het zou goed kunnen dat ze er gewoon vanuit zichzelf voor wilde waken dat iets verkeerd zou vallen.
 

Konijntje

Newbie
Ik zeg altijd dat ik homo ben, want ik kijk alleen naar mannen, alhoewel ik ook sex met vrouwen heb gehad. Ik zie mezelf als 95% gay en 5% straight. Een one night stand met een man draai ik mijn hand niet voor om, maar met een vrouw zou ik het alleen kunnen als ik ook van haar hou.
 

Casaan

Badass junkie
Tripreporter
1 en al bullshit, heel dat social media.
Eens. Ook al is het dikke off topic

Als er iemand is die zich daadwerkelijk zo erg beledigd voelt bij het ontbreken van zijn/haar geslacht of seksuele voorkeur dat jij je daar op voorhand al voor moet excuseren dan is er met die persoon oneindig veel meer aan de hand dan dat hij/zij gewoon een onconventioneel geslacht of seksuele voorkeur heef
Nog meer eens. Wat mooi zou het zijn wanneer iedereen zich gewoon als mens beschouwd met zijn eigen voorkeuren. Ik begrijp de drang om te onderscheiden niet goed. Hangt dat samen met het hokjes denken?

Hoezo moet het een issue zijn wanneer ik als hetero man interesse heb in het pijpen van een andere meneer? Moet ik dan in een ander hokje? Ik ben toch nog steeds mens?
 
P

Pompen

Gast
Mijn seksuele geaardheid is hetero geen twijfel over mogelijk.

Ben nu al 3 maanden A-seksueel en dit zal ook nog wel minstens een half jaar zo blijven.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan