1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

welk spiritueel symbool spreekt jou het meeste aan en wat betekend het?

Discussie in 'Spiritualiteit' gestart door souldeep, 15 jun 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. souldeep

  souldeep Experimenterende gebruiker

  Welk spiritueel symbool spreekt jou het meeste aan? Of je ze kent of niet, kies op gevoel. Uitleg over het symbool vind je hieronder. Laat je hieronder weten welk symbool jij koos?


  symbolen.jpg
  1. HAND VAN HAMSA
  Het symbool (oog of hand van) Hamsa staat voor bescherming tegen negatieve energieën en entiteiten. Hamsa stimuleert creativiteit en helpt bij het bedenken van nieuwe ideeën. Het symbool geeft geluk en steun in moeilijke tijden. Het stimuleert liefdadigheid en vrede, en staat voor openheid (open hand). Ook is het een afweer tegen het boze oog. De hand van Fatima verwijst naar de dochter van Mohammed, Fatima Zahra.

  2. EIKENBLAD
  Eiken symboliseren waardigheid, wijsheid en de verbinding tussen hemel en aarde. De eik wordt gezien als de koning van het bos. De vrijstaande eik is symbool van (mannelijke) kracht, seksualiteit, macht en een lang leven. Hij is verbonden met vuur en vruchtbaarheid. Hij is tevens zinnebeeld van gastvrijheid. Eikenbladen symboliseren dit. Een eikenblad wordt vaak gedragen voor meer geluk.

  3. CHALICE WELL
  De Chalice Well (ook wel Red Spring genoemd) is een bron aan de voet van Glastonbury Tor in Engeland. Het symbool op de putdeksel bestaat uit twee overlappende cirkels (de innerlijke en uiterlijke wereld) doorkliefd door een speer of zwaard (een mogelijke referentie naar Excalibur). Het ijzerrijke water van de bron heeft healing kwaliteiten. Dit symbool staat dan ook symbool voor heling/genezing.

  4. VALKNUT
  Valknut staat op oude Scandinavische stenen gegraveerd, meestal in samenhang met de god Odin. De symboliek van de Valknut is niet helemaal duidelijk, maar er zijn veel stellingen over. Het nummer drie is een gemeenschappelijk symbool in vele culturen en religies, evenals het getal negen, dat wordt gemaakt door drie te vermenigvuldigen met drie. Toen het gebruik van het symbool begon in de Noorse kunst, kan het een aantal dingen hebben gesymboliseerd, en het was waarschijnlijk bedoeld als een krachtige talisman.

  5.OOG VAN RA
  Het Oog Van Ra staat ook wel voor derde oog in Egypte. Het symbool staat voor zon, vrouwelijke energie, gezag, macht, concentratie, meedogenloosheid en snelle reactie. Het symbool beschermd tegen alle vormen van negativiteit maar stimuleert positieve spiritualiteit. Hij houdt toezicht en leert je dingen in acht te nemen. Het staat dus eigenlijk ook voor respectvol nagaan wat je moet volbrengen.

  6. AEGISHJALMR
  Ægishjálmr betekent letterlijk "helm van ontzag" of "helm der verschrikking". Het gebruik van de Aegishjalmr valt onder het zinsbegoochelen of 'misleiding van het zicht'. Dit gebruikt de beoefenaar om de geest van een ander te beïnvloeden, zodat zij dingen niet kunnen zien zoals ze werkelijk zijn (bijvoorbeeld strijders sterker doen lijken, of ze juist niet laten opvallen voor sluip-aanvallen). Het symbool werd, naar men zegt, door Vikingen gebruikt in gevechten en wordt nu gedragen als bescherming.

  7. FLOWER OF LIFE
  Flower Of Life is het symbool voor zelfacceptatie. Jij bent die bloem in al die bloemen en jij bent belangrijk. Flower Of Life staat zowel verbonden met het bovennatuurlijke als met de aarde. Het staat voor vruchtbaarheid, bescherming en creativiteit. Flower Of Life helpt bij het aangaan van nieuwe projecten. Het symbool heeft een sterk helende invloed. Alleen het ernaar kijken of er in meditatie op afstemmen kan naar men zegt al grote veranderingen teweeg brengen. Ook zegt men dat het de negatieve effecten van straling kan neutraliseren.

  8. HAMER VAN THOR
  Het is een van de belangrijkste tekens van het Noordse heidendom. Met zo’n amulet verkreeg men de bescherming van Thor. Het dragen van het teken van Thor neemt de laatste jaren behoorlijk toe. Thor staat bekend om zijn zegeningen. Hij gebruikte zijn hamer om allerlei belangrijke gebeurtenissen in het leven te zegenen: geboorte, huwelijk, overlijden, feesten, het veroveren van land en het markeren van grenzen.

  9. KOLOVRAT
  De Kolovrat is een Slavisch heidens oersymbool, dat de zon met gebogen stralen voorstelt. Het staat symbool voor de continue beweging van de zon, oneindigheid van het leven op aarde, de afwisseling van dag en nacht, de overwinning van het licht op het duister. Het is een zonnig symbool en staat voor een een lang leven, gezondheid, welzijn. Ook is het een symbool van de zonnegod.

  10. OHM
  Het spirituele symbool Ohm staat voor eeuwigheid en verbinding met het Universum. Het staat voor alle gebeden en mantra's. Ohm herinnert je eraan je met je ziel te verbinden. Ohm leert je te vertrouwen en je helderheid te geven over onduidelijke zaken. De Ohm klank wordt veel gebruikt bij meditaties, constante herhaling leidt tot een diepe meditatie.

  11. TRISKELE
  De triskele (drievoudige werveling) is een drievoudig symbool met drie wervelingen. Dit is het dansende wiel van de schepping met zijn wervelende energie, die in al het levende stroomt. De oude Kelten gebruikten dit teken als bescherming tegen ongeluk en om al het kwaad af te wenden. Het helpt als talisman ook om hartewensen te vervullen, om innerlijke wijsheid en overgave aan het leven te bevorderen en om volledig te veranderen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het symbool wordt dagelijks nog veel gebruikt.

  12. TRIQUETRA
  Triquetra is de Latijnse naam voor driehoekig. Veel religies beschouwen 3 als een heilig getal. Bij de Kelten staat het triquetra voor Leven, Dood, en de Wedergeboorte. Alsook de drie natuurkrachten: Land, Lucht en Zee. Het is ook een symbool voor de veranderende seizoenen, de maagd, de moeder en de wijze vrouw en het is vergelijkbaar met het Valknut symbool. Het symmetrisch vlechtwerk verwijst naar de ondeelbaarheid en gelijkheid van de Heilige Drievuldigheid: De Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

  13. GANESHA
  Ganesha is het symbool voor goddelijkheid, voorspoed, kennis en wijsheid. Hij geeft vrede, bescherming en rust. Ganesha neemt obstakels weg en helpt je als je aan iets nieuws wilt beginnen. Ook betekend Ganesha voor eenheid van alles. Ganesha staat voor de kracht hebben om alle problemen uit ons leven te overwinnen. Ganesh is de zoon van de god Shiva en de godin Parvati, die eigenlijk tezamen in de kosmogonie van het Hindoeïsme symbool staan voor de eenheid van alles.

  14. LOTUS
  De Lotus staat voor zuiverheid, spiritualiteit, en een pure persoonlijkheid. Door haar lange bloeitijd staat de lotusbloem ook symbool voor leven. De bloem die zich ontpopt laat zich zien dat hij groeit ondanks de duisternis. Zij leeft in het licht met haar wortels in het duister. Mensen kunnen zich vaak vinden in dit symbool, vooral in of na een moeilijke periode: Het ontpoppen en het verleden achter je laten.

  15. HUGINN & MUNINN
  Huginn (gedachte) en Muninn (geheugen) vertrekken dagelijks vanuit Asgard en vliegen over alle negen werelden van de Noordse mythologie. Aan het eind van de dag keren ze weer terug naar Asgard, gaan op de schouders van Odin zitten en fluisteren al het nieuws uit de verschillende werelden in zijn oren. Als totemdier staat de raaf symbool voor dromen, bestemming en mysterie. Als medicijnwieltotem leert de wijze Raaf ons spiritualiteit, intelligentie, eenheid, dualiteit en balans.

  16. PENTAGRAM (PENTAKEL)
  Het pentagram vertegenwoordigt aarde, lucht, vuur, water en de geest. Het symbool heeft dus veel met de aarde, maar wordt ook gebruikt in hekserij. De postieve pentagram staat ook voor de mens en zijn zintuigen. De betekenis van het pentagram kan ook de zoektocht naar Goddelijke Kennis vertegenwoordigen. Het kan als beschermend symbool gedragen worden of om aan te geven betrokken te zijn in de wereld van magie en goddelijke wijsheid.

  17. TREE OF LIFE
  De Tree Of Life staat symbool voor wijsheid, bescherming, kracht, overvloed, schoonheid, verlossing en het leven. Met zijn wortels in de aarde heeft hij contact met de onderwereld. Met zijn takken reikt hij naar de hemel. Hij is een bemiddelaar tussen goden en mensen. De drie belangrijkste systemen van de bomen: de wortels, de stam en de takken staan parallel aan de menselijke ontwikkeling van lichaam, psyche en geest. Het is een krachtig symbool van de groei. Verder symboliseert de levensboom het eeuwige leven en onsterfelijkheid.

  18. MERKABA
  Merkaba is een heilig geometrisch symbool. Het bestaat uit twee piramide die in elkaar vallen, de ene met de punt omhoog en de ander met de punt naar beneden. Het woord 'Mer' betekent tegen roterende lichtvelden, 'ka' staat voor geest en 'ba' betekent lichaam of werkelijkheid. Merkaba staat voor kracht en bescherming en ondersteunt spirituele groei.

  19. THAISE BOEDDHA
  De ogen zijn gesloten om volledig in gedachten te kunnen zijn. Ook heeft hij een stip te midden op het voorhoofd, urna genoemd, welke staat voor goddelijkheid. Vaak hebbe Thaise Boeddha's handen in de Dhyana mudra, het meditatie gebaar. Hierbij liggen beide handen in elkaar gevouwen in de schoot, de rechterhand bovenop. De Thaise Boeddha symboliseert hiermee het gebaar van innerlijke meditatie en rust. Een mediterende Boeddha staat voor meer bewustwording waarbij de gehele materiële wereld om ons heen niet meer telt.

  20. SEED OF LIFE
  Seed Of Life is het symbool voor zelfacceptatie. Jij bent die bloem in al die bloemen en jij bent belangrijk. Seed Of Life staat zowel verbonden met het bovennatuurlijke als met de aarde. Ook staat het symbool voor vruchtbaarheid, bescherming en creativiteit. Ook ondersteund Seed Of Life je bij het aangaan van nieuwe projecten. Dit symbool wordt daardoor veel gedragen door mensen die toe zijn aan iets nieuws of een nieuw project aangaan.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  deze :tongueout:

  [​IMG]
   
  ZERO- vindt dit leuk.
 3. Jmths

  Jmths Wijs gebruiker Tripreporter

  17, opgegroeid in het bos dus dan blijf je een beetje bosjesman. :blushing:
   
 4. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  You can take Jmths out of the jungle, but you cannot take the jungle out of Jmths. :sweatsmile:
   
  Jmths en SneeuwSnuiver vinden dit leuk.
 5. verwondering

  verwondering Bewuste gebruiker Top Tripreporter

  Idem nummer 17. Eens getript in het bos, altijd bomengek. In de nasleep van een LSD-trip mijn tuin volgeplant met boompjes. Natuurmens.
   
 6. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  Yeah bomen zijn cool. Bomen zijn relaxed.
   
  verwondering vindt dit leuk.
 7. Auraz

  Auraz Belezen gebruiker

  Nummer 17 omdat ik veel respect heb voor de natuur.
   
 8. Amfitamientje Power

  Amfitamientje Power Bewuste gebruiker

  4, 9, 10 en 18.

  Gewoon omdat ze me visueel aanspreken.
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...
Vergelijkbare Topics - welk spiritueel symbool
 1. kingdalton
  Reacties:
  38
  Weergaven:
  4.390
 2. Karentje
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  316
 3. MDMAZING
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  470
 4. ketakoekjes
  Reacties:
  30
  Weergaven:
  1.087
 5. Krullen
  Reacties:
  10
  Weergaven:
  682