• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Wetgeving betreft drugs in Oostenrijk?

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Ik zou graag willen weten of er een grote kans bestaat gepakt te worden als ik drugs zou meenemen naar Oostenrijk. En wat hier de gevolgen van zouden zijn.

Ik ga in de zomervakantie samen met mijn beste vriend en mijn ouders naar Oostenrijk. We reizen met de auto en moeten dus langs tolwegen etc. Mijn ouders weten niet van mijn drugsgebruik af, en het zou verschrikkelijk zijn als zij daar achterkwamen op die manier.

Ik zou graag 3 - 6 pillen willen mee nemen (die stop ik bij mn borsten haha), 2 voorgedraaide joints (in een sigarettendoosje, verpakt met alluminium folie en misschien in een doosje)en misschien zelfs een sealtje met roze pep meenemen. Dit wil ik dan samen met mijn beste vriend gaan gebruiken.

Ik kan in Oostenrijk gewoon gebruiken aangezien mijn ouders hun eigen weg zullen gaan en mijn beste vriend en ik ook. :)
 

Prison

Bewuste gebruiker
Bij mijn weten wordt er niet gecontroleerd bij tolwegen, niet standaard in ieder geval. Sowieso kan je binnen de Schengenlanden vrij naar binnen rijden. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Verdragen_van_Schengen
Ik heb zelf een keer bij de grens van Kroatië de hele auto leeg moeten halen.
Echter zijn er natuurlijke wel willekeurige controles, zoals ook in Nederland gebeurt. Als er dan een drugshond bij is ben je zwaar de sjaak. Ik zou het risico niet nemen of een hele goede verstopplek bedenken.
 
@ Prison, dankjewel voor je reactie want ik wist niet meer zeker of ze bij tolwegen controleren, maar nu weet ik dus van niet. En dat risico neem ik me wel :grin:
@ Jack, jaa zeker haha :wink: x
 

kingdalton

Belezen gebruiker
ZERO- zei:
Ik zou het risico niet nemen.
Als je door Bayern reist zou ik sowieso de wiet achterwege laten. Nu zie je er waarschijnlijk best netjes uit samen met je ouders maar ik werd aardig bang toen ik op de terugweg werd aangehouden. Ik moest de hele auto overhoop halen en gelukkig was er geen drugs meer in de auto. Toen de auto was goedgekeurd werd de drugstest erbij gepakt en moest ik in een potje pissen of mee naar het bureau. Gelukkig blow ik vrij onregelmatig en was alle thc al weg. Verder met Noord Duitsland nooit problemen gehad, altijd voor niks in strijkzakken gedaan.

Pilletjes meenemen heb ik nooit moeite mee gehad, gewoon lekker in een sok duwen, maar ik ben met pillen ook nog nooit in Oostenrijk geweest. Zonder drugs ook nooit controle gehad, dat dan weer wel :wave:
 

benniesmitters

Bewuste gebruiker
Heb zelf het een en ander meegenomen naar Oostenrijk met wintersport. Nog nooit problemen meegehad. Maar ik was wel met m'n ouders en een groep op vakantie, dat helpt wel voor controles. Kans dat je gepakt word is zeer klein maar is er natuurlijk wel. Je moet zelf overwegen of het risico het waard is.
 
Als ik op vakantie ga, gebruik ik geen drugs heb ik met mezelf afgesproken om de volgende reden:
als ik moeite heb met een paar weken niks gebruiken of er is niks aan zonder drugs
dan weet ik dat ik een probleem heb, een verslaving kan ik dus echt niet gebruiken haha
 

dookman

Newbie
Oostenrijk heeft net wetgeving aangenomen die de strafbaarheid van drugs verminderen. (evenals portugal).
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan