• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Wiet in Duitsland

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

Gabbertje

Wijs gebruiker
Hoi DF'ers,

Ik ga over 2 maanden een weekje op vakantie in Duitsland, en zou daar graag nog van mijn dagelijkse jointje willen genieten in de prachtige natuur die Duitsland genoeg te bieden heeft.

Nu heb ik zelf al wat op Google lopen zoeken maar heb niet echt een duidelijk antwoord gevonden op mijn vraag. Ik vind voornamelijk alleen dat medicinale wiet is toegestaan, nu is mijn vraag of ik als recreatieve wiet roker ook legaal daar mijn jointje mag roken?

Het is ook deels tegen mijn zware rugklachten en tegen mijn ADHD maar heb hiervoor nooit een recept van wiet gehad. Dit is puur uit eigen initiatief.

En al is recreatieve wiet gebruik in Duitsland toegestaan, hoeveel kan/mag ik legaal mee naar duitsland nemen? Het laatste waar ik zin in heb is op me vakantie een ritje naar het politie bureau.

Ik hoor het graag!

-Gabbetje:stoned:
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Ik heb ooit meegemaakt dat we een controle kregen met de auto in Duitsland. Ze vonden de resten van een joint in de asbak en zeiden dat die nog warm was (wat dus gewoon niet waar was) en de chauffeur moest mee naar het bureau. Paar uur heeft ie vastgezeten. Hij moest later ook nog voorkomen maar hij is niet gegaan.
 

Gabbertje

Wijs gebruiker
Dan houd ik het op een nuchtere vakantie, was ook niet van plan om risico's te nemen hahaha. Legalisering van wiet gaat momenteel zo hard dat ik had gehoopt dat het bij Duitsland ook al zover was.
 

Iskra

Bewuste gebruiker
Misschien kun je een postbus openen daar waar je op vakantie gaat. Stuur je er van tevoren een paar grammen naar toe.

Beetje omslachtig haha.
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan