• Hey, waar zijn de Tripreports van de Maand gebleven?

    Ben je de Tripreports van de Maand en andere toptripreports kwijt? Deze hebben we onlangs verzameld in een eigen subforum, getiteld Tripreport Toppers. In dit subforum staan alle toppers in chronologische volgorde verzameld. Lekker makkelijk terugzoeken!

XTC - Epileptische aanval door XTC?

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Fenomenaal

Experimenterende gebruiker
Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik een nogal traumatische ervaring meegemaakt, en omdat ik er eigenlijk nog steeds mee zit, besloten om een tripreport te schrijven. Ik hoop dat jullie mij er misschien mee kunnen helpen.

Wanneer: op een donderdag in september 2019
Waar: In een containerwoning van een vriendin in Amsterdam
Wie: Ik , een vriendin (Stracciatella) en een vriend (Vertigo)

(Ik: een man, 21, 1,92 cm lang, ongeveer 75 kg, hetero)
(Stracciatella: een vrouw, 20, ongeveer 1,75 lang, ongeveer 70 kg, bi)
(Vertigo: een man, 20, ongeveer 1,80 cm lang, ongeveer 80 kg, hetero)


Begin

Na het er lang over gehad te hebben, besloten we om weer eens xtc te doen met z'n drieën. Toen we achttien waren heb ik met Stracciatella en Vertigo voor het eerst echt goed xtc gedaan. Dat was een top avond en daarom zeker vatbaar voor herhaling. Het idee kwam uit het niets, en de avond was zo gepland. Een andere vriend bracht mij en Vertigo naar Stracciatella in Amsterdam en bleef er nog even bij om een paar ballonnetjes te doen. Tegen twaalf was mijn vriend nog steeds niet weg en Stracciatella gaf aan dat ze moe was en het liefst zo snel mogelijk wilde beginnen. Een half uur later vertrok mijn vriend en konden we eindelijk starten.

De nacht

Ik had in eerste instantie besloten om er wel bij te zijn, maar geen xtc te nemen. Ik had namelijk al een dag Thuishaven gepland staan op zondag (dit was op een donderdag) en ik wilde liever dan xtc nemen. Het was achteraf misschien beter geweest om deze nacht te verplaatsen, maar daar dacht ik toen niet over na. Om de sfeer niet te verpesten besloot ik om het niet te vertellen en er gewoon een leuke avond van te maken.

Nog voor de xtc bij mijn vrienden begon te werken had ik al toegegeven dat ik niks had genomen haha. Ze waren terecht boos en voor straf moest ik driekwart pil nemen. Fuck it, ik neem die pil en het kickt alsnog bijna tegelijk met mijn vrienden in. Uit het niets ging ik echt heel hard. Ik trok m'n trui en shirt uit en begon spontaan op te drukken. Ik had zo veel energie dat ik moest bewegen. Na wat gekalmeerd te zijn vertelde ik m'n vrienden hoeveel ik van ze hou en we knuffelen in bed. Spontaan begin ik alles er uit te gooien. Ik vertel al mijn problemen, dat ik die verschrikkelijke scriptie maar niet af krijg, hoe erg mijn nieuwe baan me tegenvalt en hoe slecht het eigenlijk gaat met mijn relatie van vier jaar. Wat was het heerlijk om dat er uit te gooien. Ze luisteren naar me en steunen me. Iedereen gooit het er uit, we troosten elkaar en gaan verder met de avond. Om af te sluiten doen we een triple kiss.

Na ongeveer anderhalf uur besluiten we om een kwartje bij te nemen en ik stel voor om te gaan douchen. Altijd al eens willen proberen en mijn vrienden stemmen in. We kleden ons uit en gaan onder de douche staan. Ik moet eerlijk zeggen, ik had nooit verwacht dat ik zoiets zou doen. Ik weet vrij zeker dat ik hetero ben, maar op dat moment boeide het me echt geen reet. Ik masseer Stracciatella met douchegel en dat doet zij ook bij mij. De douche was ietjes klein, maar oprecht een aanrader jongens. Moeten jullie een keer doen. Na een kwartiertje gaan we weer onder de douche vandaan, drogen ons af en gaan weer op bed liggen, naakt.

We praten een tijdje en Stracciatella valt half in slaap. Op dit moment was het ongeveer drie uur. Ik werd boos, want de nacht was nog veel te jong om al te gaan slapen. We nemen allemaal nog een kwartje en ik praat met Vertigo over het leven. Stracciatella blijft ondertussen slapen, maar wel van dat space slapen. Ze praat steeds in haar slaap en beweegt veel. Dit gaat de hele nachtdoor. Ik was oprecht chagrijnig en teleurgesteld dat dit het alweer was. We proberen haar er steeds bij te betrekken, maar dat lukt niet echt. Vanaf hier wordt het vaag.

Ondanks dat Stracciatella niet meer aanwezig is blijven we bijnemen. Ik heb geen idee hoeveel we uiteindelijk genomen hadden, maar het hele zakje van zes of acht pillen was leeg... Ongelofelijk dom en ik weet ook echt niet waarom we dat deden, want Stracciatella werd er niet meer wakkerder van. Ik neem zelf steeds het kleinste kwartje en zorg dat ik er wat extra water bij drink. Het was nogal warm in de kamer, want Stracciatella dacht dat het raam niet meer open kon. Dit was achteraf helemaal niet zo.

Rond vijf/zes uur besluiten Vertigo en ik om ook maar te gaan slapen. Dit lukt niet al te best, maar ik lag wel lekker tegen Stracciatella aan. Ze geeft aan dat ze het warm heeft en ik laat haar met rust.

Het moment

Om half acht begon het weer licht te worden en ik besluit om zelf even te gaan douchen. Ik douche lekker koud al het zweet van me af, droog me af en trek een schone onderbroek aan. Ik ga zitten aan de eettafel, drink wat water en doe een poging om fruit te eten. Na een tijdje staat Stracciatella ook op om te gaan douchen. Ze gaat op haar tenen staan om ondergoed uit de bovenste plank van haar kast te pakken. Plots zet ze twee stappen naar achter en leunt ze achterover op de eettafel. Vertigo moet lachen en zegt: "Wtf doe jij nou?". Ik sta op, pak haar vast en probeer in haar ogen te kijken. Precies op dat moment zie ik haar ogen wegdraaien en wit worden. Ze spant al haar spieren aan en haar handen krullen zich samen. Ze maakt een ongelofelijk eng geluid en wordt ineens heel erg zwaar. Ik kan haar niet houden en probeer haar zo zacht mogelijk op de grond te leggen. Vertigo zit verstijft in bed en we kijken elkaar een paar seconden bevroren van angst aan. Er flits een erg domme en onrealistische gedachte door mijn hoofd. Als zij hier nu dood ga wil ik hier niks mee te maken hebben. Dit is niet mijn probleem. Ik zie het al helemaal voor me met de politie.

Vertigo springt uit bed en we proberen haar in stabiele zijligging te leggen. Ze heeft haar hoofd helemaal naar achter in haar nek en ze maakt nog steeds dat ongelofelijk enge doodskreet geluid. Ik zie haar gezicht helemaal blauw worden. Een van de engste dingen die ik in mijn hele leven gezien heb. In een poging ook maar iets te doen probeer ik haar hoofd terug te duwen. Dit lijkt te werken, want ineens komt ze eruit. Ze gaat zitten met haar handen op haar knieën, maar reageert helemaal nergens op. Ze kijkt ons aan met de meest lege blik die ik ooit heb gezien. Vervolgens zakt ze na een paar seconden weer in elkaar. Vertigo en ik hebben de grootste moeite om haar weer op bed te leggen. Wanneer dit gelukt is gaan we zwijgend aan de eettafel zitten. Na ongeveer acht of tien minuten wordt Stracciatella ineens wakker. Ze gaat recht op zitten en zegt doodleuk: "Nou jongens, wat gaan we doen vandaag?" Vertigo vraag of ze helemaal niks meer weet. We vertellen haar dat ze net een epileptische aanval heeft gehad. Ze schrikt heel erg en we proberen haar te kalmeren. Ze besluit wat te eten en te drinken en gaat douchen. Wanneer ze klaar is besluiten Vertigo en ik om te vertrekken. We nemen de trein terug naar huis en ik zie nog tot mijn vermaak dat Vertigo in slaap valt terwijl hij op zijn telefoon zit. Z'n telefoon glipt uit zijn handen, valt op de grond, en we moeten lachen. Eindelijk wat luchtigheid. We hebben het er niet meer over en gaan snel naar huis.

Erna

Het blijft door mijn hoofd spoken, tot maanden erna. In dromen komen de beelden en geluiden steeds terug. Ik ben geobsedeerd met het vinden van een oorzaak voor de epileptische aanval. Na lang zoeken leek mij de meest logische verklaring een combinatie van oververhitting en uitdroging, waardoor er kortsluiting in haar hersenen ontstond met een tonische epilepsie aanval tot gevolg. Stracciatella geeft aan dat ze de dagen erna vergeetachtig is, moeite heeft met concentreren en hoofdpijn heeft. Ik wil dat ze naar de huisarts gaat, maar dat doet ze niet. Nu, anderhalf jaar later, zijn we nog steeds goeie vrienden. Stracciatella gebruikt, tegen mijn zin in, nog steeds regelmatig drugs en voelt zich verder prima. We hebben het er niet meer over.

Vragen

Ik kan het niet goed loslaten en denk er vaak aan. Wat denken jullie dat de oorzaak was? Hebben jullie vergelijkbare dingen meegemaakt? Tips om hier mee om te gaan?

Heel erg bedankt voor het lezen.

Fenomenaal.
 

De Dunne

DF-koning
De Leukste Thuis!
Heel erg zeg maar het enige wat er als eerste door mijn hoofd gaat is: waarom hebben jullie niet 112 gebeld?? Dat ik had als eerste onmiddellijk gedaan!
Is ze er na wel naar een dokter geweest?
 

Fenomenaal

Experimenterende gebruiker
Heel erg zeg maar het enige wat er als eerste door mijn hoofd gaat is: waarom hebben jullie niet 112 gebeld?? Dat ik had als eerste onmiddellijk gedaan!
Is ze er na wel naar een dokter geweest?
Ja, nu je het zegt. Ik heb echt geen idee. Toen geen seconde over nagedacht. Het ging allemaal zo snel en het was ook zo weer over.

Ze is niet meer naar de dokter geweest.
 

De Dunne

DF-koning
De Leukste Thuis!
Ja, nu je het zegt. Ik heb echt geen idee. Toen geen seconde over nagedacht. Het ging allemaal zo snel en het was ook zo weer over.

Ze is niet meer naar de dokter geweest.
Beiden zijn voor mij lastig te begrijpen. Paniek snap ik hoor maar dat er daarna niks gebeurd snap ik niet. Wat het geweest is weet je dus eigenlijk niet. Straks gebeurd het nog eens. Dood eng...
Bel aub volgende keer als je zoiets meemaakt gelijk 112! Als ze was overleden had je t jezelf nooit vergeven..
 

HierEnDaarEenFuifje

Bewuste gebruiker
Heftige ervaring man... had ze een geschiedenis met epilepsie?

Toevallig laatst zoiets meegemaakt met mensen die op 2CB tripten. Geen bijzondere dosering, maar 1 persoon kreeg ook zo'n soort "aanval".. eigenlijk ook zoals je beschreef en vervolgens heel suf en een hele lege blik... Niet bekend met epilepsie verder.

Snap dat het lastig is om te verwerken, heb je er al eens goed met haar over gehad en je ervaring verteld? Wellicht een "herbeleving" samen met haar in een gesprek kan er een voor zorgen dat je het erna kan verwerken.
 

Hiyou

Bewuste gebruiker
Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik een nogal traumatische ervaring meegemaakt, en omdat ik er eigenlijk nog steeds mee zit, besloten om een tripreport te schrijven. Ik hoop dat jullie mij er misschien mee kunnen helpen.

Wanneer: op een donderdag in september 2019
Waar: In een containerwoning van een vriendin in Amsterdam
Wie: Ik , een vriendin (Stracciatella) en een vriend (Vertigo)

(Ik: een man, 21, 1,92 cm lang, ongeveer 75 kg, hetero)
(Stracciatella: een vrouw, 20, ongeveer 1,75 lang, ongeveer 70 kg, bi)
(Vertigo: een man, 20, ongeveer 1,80 cm lang, ongeveer 80 kg, hetero)


Begin

Na het er lang over gehad te hebben, besloten we om weer eens xtc te doen met z'n drieën. Toen we achttien waren heb ik met Stracciatella en Vertigo voor het eerst echt goed xtc gedaan. Dat was een top avond en daarom zeker vatbaar voor herhaling. Het idee kwam uit het niets, en de avond was zo gepland. Een andere vriend bracht mij en Vertigo naar Stracciatella in Amsterdam en bleef er nog even bij om een paar ballonnetjes te doen. Tegen twaalf was mijn vriend nog steeds niet weg en Stracciatella gaf aan dat ze moe was en het liefst zo snel mogelijk wilde beginnen. Een half uur later vertrok mijn vriend en konden we eindelijk starten.

De nacht

Ik had in eerste instantie besloten om er wel bij te zijn, maar geen xtc te nemen. Ik had namelijk al een dag Thuishaven gepland staan op zondag (dit was op een donderdag) en ik wilde liever dan xtc nemen. Het was achteraf misschien beter geweest om deze nacht te verplaatsen, maar daar dacht ik toen niet over na. Om de sfeer niet te verpesten besloot ik om het niet te vertellen en er gewoon een leuke avond van te maken.

Nog voor de xtc bij mijn vrienden begon te werken had ik al toegegeven dat ik niks had genomen haha. Ze waren terecht boos en voor straf moest ik driekwart pil nemen. Fuck it, ik neem die pil en het kickt alsnog bijna tegelijk met mijn vrienden in. Uit het niets ging ik echt heel hard. Ik trok m'n trui en shirt uit en begon spontaan op te drukken. Ik had zo veel energie dat ik moest bewegen. Na wat gekalmeerd te zijn vertelde ik m'n vrienden hoeveel ik van ze hou en we knuffelen in bed. Spontaan begin ik alles er uit te gooien. Ik vertel al mijn problemen, dat ik die verschrikkelijke scriptie maar niet af krijg, hoe erg mijn nieuwe baan me tegenvalt en hoe slecht het eigenlijk gaat met mijn relatie van vier jaar. Wat was het heerlijk om dat er uit te gooien. Ze luisteren naar me en steunen me. Iedereen gooit het er uit, we troosten elkaar en gaan verder met de avond. Om af te sluiten doen we een triple kiss.

Na ongeveer anderhalf uur besluiten we om een kwartje bij te nemen en ik stel voor om te gaan douchen. Altijd al eens willen proberen en mijn vrienden stemmen in. We kleden ons uit en gaan onder de douche staan. Ik moet eerlijk zeggen, ik had nooit verwacht dat ik zoiets zou doen. Ik weet vrij zeker dat ik hetero ben, maar op dat moment boeide het me echt geen reet. Ik masseer Stracciatella met douchegel en dat doet zij ook bij mij. De douche was ietjes klein, maar oprecht een aanrader jongens. Moeten jullie een keer doen. Na een kwartiertje gaan we weer onder de douche vandaan, drogen ons af en gaan weer op bed liggen, naakt.

We praten een tijdje en Stracciatella valt half in slaap. Op dit moment was het ongeveer drie uur. Ik werd boos, want de nacht was nog veel te jong om al te gaan slapen. We nemen allemaal nog een kwartje en ik praat met Vertigo over het leven. Stracciatella blijft ondertussen slapen, maar wel van dat space slapen. Ze praat steeds in haar slaap en beweegt veel. Dit gaat de hele nachtdoor. Ik was oprecht chagrijnig en teleurgesteld dat dit het alweer was. We proberen haar er steeds bij te betrekken, maar dat lukt niet echt. Vanaf hier wordt het vaag.

Ondanks dat Stracciatella niet meer aanwezig is blijven we bijnemen. Ik heb geen idee hoeveel we uiteindelijk genomen hadden, maar het hele zakje van zes of acht pillen was leeg... Ongelofelijk dom en ik weet ook echt niet waarom we dat deden, want Stracciatella werd er niet meer wakkerder van. Ik neem zelf steeds het kleinste kwartje en zorg dat ik er wat extra water bij drink. Het was nogal warm in de kamer, want Stracciatella dacht dat het raam niet meer open kon. Dit was achteraf helemaal niet zo.

Rond vijf/zes uur besluiten Vertigo en ik om ook maar te gaan slapen. Dit lukt niet al te best, maar ik lag wel lekker tegen Stracciatella aan. Ze geeft aan dat ze het warm heeft en ik laat haar met rust.

Het moment

Om half acht begon het weer licht te worden en ik besluit om zelf even te gaan douchen. Ik douche lekker koud al het zweet van me af, droog me af en trek een schone onderbroek aan. Ik ga zitten aan de eettafel, drink wat water en doe een poging om fruit te eten. Na een tijdje staat Stracciatella ook op om te gaan douchen. Ze gaat op haar tenen staan om ondergoed uit de bovenste plank van haar kast te pakken. Plots zet ze twee stappen naar achter en leunt ze achterover op de eettafel. Vertigo moet lachen en zegt: "Wtf doe jij nou?". Ik sta op, pak haar vast en probeer in haar ogen te kijken. Precies op dat moment zie ik haar ogen wegdraaien en wit worden. Ze spant al haar spieren aan en haar handen krullen zich samen. Ze maakt een ongelofelijk eng geluid en wordt ineens heel erg zwaar. Ik kan haar niet houden en probeer haar zo zacht mogelijk op de grond te leggen. Vertigo zit verstijft in bed en we kijken elkaar een paar seconden bevroren van angst aan. Er flits een erg domme en onrealistische gedachte door mijn hoofd. Als zij hier nu dood ga wil ik hier niks mee te maken hebben. Dit is niet mijn probleem. Ik zie het al helemaal voor me met de politie.

Vertigo springt uit bed en we proberen haar in stabiele zijligging te leggen. Ze heeft haar hoofd helemaal naar achter in haar nek en ze maakt nog steeds dat ongelofelijk enge doodskreet geluid. Ik zie haar gezicht helemaal blauw worden. Een van de engste dingen die ik in mijn hele leven gezien heb. In een poging ook maar iets te doen probeer ik haar hoofd terug te duwen. Dit lijkt te werken, want ineens komt ze eruit. Ze gaat zitten met haar handen op haar knieën, maar reageert helemaal nergens op. Ze kijkt ons aan met de meest lege blik die ik ooit heb gezien. Vervolgens zakt ze na een paar seconden weer in elkaar. Vertigo en ik hebben de grootste moeite om haar weer op bed te leggen. Wanneer dit gelukt is gaan we zwijgend aan de eettafel zitten. Na ongeveer acht of tien minuten wordt Stracciatella ineens wakker. Ze gaat recht op zitten en zegt doodleuk: "Nou jongens, wat gaan we doen vandaag?" Vertigo vraag of ze helemaal niks meer weet. We vertellen haar dat ze net een epileptische aanval heeft gehad. Ze schrikt heel erg en we proberen haar te kalmeren. Ze besluit wat te eten en te drinken en gaat douchen. Wanneer ze klaar is besluiten Vertigo en ik om te vertrekken. We nemen de trein terug naar huis en ik zie nog tot mijn vermaak dat Vertigo in slaap valt terwijl hij op zijn telefoon zit. Z'n telefoon glipt uit zijn handen, valt op de grond, en we moeten lachen. Eindelijk wat luchtigheid. We hebben het er niet meer over en gaan snel naar huis.

Erna

Het blijft door mijn hoofd spoken, tot maanden erna. In dromen komen de beelden en geluiden steeds terug. Ik ben geobsedeerd met het vinden van een oorzaak voor de epileptische aanval. Na lang zoeken leek mij de meest logische verklaring een combinatie van oververhitting en uitdroging, waardoor er kortsluiting in haar hersenen ontstond met een tonische epilepsie aanval tot gevolg. Stracciatella geeft aan dat ze de dagen erna vergeetachtig is, moeite heeft met concentreren en hoofdpijn heeft. Ik wil dat ze naar de huisarts gaat, maar dat doet ze niet. Nu, anderhalf jaar later, zijn we nog steeds goeie vrienden. Stracciatella gebruikt, tegen mijn zin in, nog steeds regelmatig drugs en voelt zich verder prima. We hebben het er niet meer over.

Vragen

Ik kan het niet goed loslaten en denk er vaak aan. Wat denken jullie dat de oorzaak was? Hebben jullie vergelijkbare dingen meegemaakt? Tips om hier mee om te gaan?

Heel erg bedankt voor het lezen.

Fenomenaal.

Ik kan het geloven dat het door je hoofd blijft spoken. Dit was zo onverantwoord. Hoezo denk je er zelf niet aan om de ambulance op te bellen? Je hebt haar erna terug op bed kunnen leggen, en zelf in die 10min dat ze nog niet wakker werd, heb je niks gedaan. Gelukkig is ze uiteindelijk wakker geworden. Ik kan dit echt niet vatten. Ook dat je naar huis gaat zonder het zelf te bespreken.
 

Fenomenaal

Experimenterende gebruiker
Heftige ervaring man... had ze een geschiedenis met epilepsie?

Toevallig laatst zoiets meegemaakt met mensen die op 2CB tripten. Geen bijzondere dosering, maar 1 persoon kreeg ook zo'n soort "aanval".. eigenlijk ook zoals je beschreef en vervolgens heel suf en een hele lege blik... Niet bekend met epilepsie verder.

Snap dat het lastig is om te verwerken, heb je er al eens goed met haar over gehad en je ervaring verteld? Wellicht een "herbeleving" samen met haar in een gesprek kan er een voor zorgen dat je het erna kan verwerken.
Nee, zoiets had ze nog nooit gehad. Bedankt voor de tip. Ik ga het aan haar voorstellen.
 

Fenomenaal

Experimenterende gebruiker
Ik kan het geloven dat het door je hoofd blijft spoken. Dit was zo onverantwoord. Hoezo denk je er zelf niet aan om de ambulance op te bellen? Je hebt haar erna terug op bed kunnen leggen, en zelf in die 10min dat ze nog niet wakker werd, heb je niks gedaan. Gelukkig is ze uiteindelijk wakker geworden. Ik kan dit echt niet vatten. Ook dat je naar huis gaat zonder het zelf te bespreken.
Helemaal gelijk...
 

De Dunne

DF-koning
De Leukste Thuis!
Ook is het zo dat als ze was overleden en de politie komt en blijkt dat jullie niets hebben gedaan je strafbaar bent. Kun je voor veroordeeld worden. Plus dat de familie het jullie ook nooit had kunnen vergeven.
Nu houd ik op want ik merk dat ik er best boos om wordt.
 

Fenomenaal

Experimenterende gebruiker
Ook is het zo dat als ze was overleden en de politie komt en blijkt dat jullie niets hebben gedaan je strafbaar bent. Kun je voor veroordeeld worden. Plus dat de familie het jullie ook nooit had kunnen vergeven.
Nu houd ik op want ik merk dat ik er best boos om wordt.
Goed punt. Nu moet ik er wel aan toevoegen dat ik een schoonbroertje heb die regelmatig epileptische aanvallen krijgt. Ik herkende het dus wel gelijk en ik wist ook wel hoe ik moest handelen, misschien dat ik er daarom niet gelijk aan dacht. Misschien dacht ik er ook wel aan, maar weet ik het niet meer.
 

HierEnDaarEenFuifje

Bewuste gebruiker
Denk dat het er wel genoeg in is gewreven toch?

Ben helemaal met jullie eens, maar onder een post waar advies gevraagd wordt alleen maar kritiek leveren is ook niet heel fijn.
Het spookt niet voor niets al zo lang door TS zijn hoofd. Dat er niet goed gehandeld is, dat klopt.. maar gelukkig is het allemaal goed afgelopen. En hopelijk is dit een hele wijze les.
 
Laatst bewerkt:

Hiyou

Bewuste gebruiker
Goed punt. Nu moet ik er wel aan toevoegen dat ik een schoonbroertje heb die regelmatig epileptische aanvallen krijgt. Ik herkende het dus wel gelijk en ik wist ook wel hoe ik moest handelen, misschien dat ik er daarom niet gelijk aan dacht. Misschien dacht ik er ook wel aan, maar weet ik het niet meer.

Je had natuurlijk wel veel drugs op. Dan kan je soms niet normaal handelen ook. Zie het idd als een wijze les zoals de reactie hierboven. Ik zou er inderdaad nog eens over praten met haar, ze kan haar toch even laten controleren dan.
 

Spyro

DF-koning
Maar goed, er boos om worden heeft geen zin. Al met al hoop ik dat het een harde les is geweest waarvan je/jullie hebben geleerd.
 

Fenomenaal

Experimenterende gebruiker
Maar goed, er boos om worden heeft geen zin. Al met al hoop ik dat het een harde les is geweest waarvan je/jullie hebben geleerd.
Zeker. Hopelijk voorkomt het dat andere mensen dezelfde fouten maken en het echt fout afloopt. Ik wilde het bijna weer verwijderen door jouw opmerking, maar ik laat hem nu toch maar staan in de hoop dat het levens redt.
 

Spyro

DF-koning
Zeker. Hopelijk voorkomt het dat andere mensen dezelfde fouten maken en het echt fout afloopt. Ik wilde het bijna weer verwijderen door jouw opmerking, maar ik laat hem nu toch maar staan in de hoop dat het levens redt.
Het heeft gelukkig een goede afloop. Toch goed om het eens van je af te schrijven, misschien heeft het iets opgelucht? Want je hebt er wel lang mee rondgelopen.

En inderdaad, laat het een les zijn voor andere. We maken allemaal fouten.

Maar ik schrok er wel van. Moet er niet aan denken dat ik fout zou gaan op drugs en mensen zich ineens bedenken dat ze niks te maken willen hebben met mijn dood terwijl je samen de keus hebt gemaakt om aan de drugs te gaan...
 

Fenomenaal

Experimenterende gebruiker
Het heeft gelukkig een goede afloop. Toch goed om het eens van je af te schrijven, misschien heeft het iets opgelucht? Want je hebt er wel lang mee rondgelopen.

En inderdaad, laat het een les zijn voor andere. We maken allemaal fouten.

Maar ik schrok er wel van. Moet er niet aan denken dat ik fout zou gaan op drugs en mensen zich ineens bedenken dat ze niks te maken willen hebben met mijn dood terwijl je samen de keus hebt gemaakt om aan de drugs te gaan...
Ja dat wel. Precies wat je zegt.

Misschien ben ik ook wel te eerlijk geweest. Zoiets zou ik NOOIT doen, maar dat het door je hoofd flitst is al kwalijk genoeg.

Ik ben daardoor wel heel anders met drugs omgaan doen.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan