zelf ketamine gebruik bij depressie,

Discussie in 'Ketamine' gestart door lp1992, 2 feb 2016.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. lp1992

  lp1992 Newbie

  Goede avond,

  Ik heb al eerder een topic hier op de site geplaatst.

  Ik zit sinds een half jaar in een depressie die maar niet overgaat. Deze depressie is voort gekomen uit meerde factoren. Ik liep al een geruime tijd tegen veel dingen aan waardoor ik mij steets slechter voelde.

  Toen was het weer kermis bij ons, toen op de kermis 2 dagen aan de coke gezeten. Had het daarvoor een half jaar niet gebruikt. overigens niet veel van de coke gebruikt. Wel zeer veel erbij gedronken. Daarna is het helemaal mis gegaan. Ik ben toen in een depressie beland waar ik inmiddels niet meer uit kom. Ik denk dat dat toen de trigger is geweest die er even niet bij kon hebben, of dat ik geestelijk wat stuk gemaakt heb.

  Als ik dit kon terug draaien deed ik het zeker, maar daar heb ik nu niets meer aan. Behalve dat ik het spulletje nooit meer aanraak!

  inmiddels van alles geprobeert. Contact gehad met de ggz. En uiteindelijk weer uitgeschreven bij de ggz zelf omdat ze het probleem niet groot genoeg vonden.

  Ook alternative therapie baten niet.

  Gedurende het afgelope half jaar ben ik vaak depressief, moe , en angstig. En is me hoofd een war boel van negatieve gedachten. Wat over de meest debiele dingen gaat. En wat de hele dag door gaat. This alsof ik zelf me gedachte niet meer kan controleren.

  Inmiddels begin ik wat wanhopig te worden omdat ik gewoon graag weer me leven wil kunnen oppakken.

  Ik heb een hoop verhalen gelezen over de antidepressieve werking van ketamine.

  waar onder dit stukje:

  ( Gewone/reguliere antidepressiva probeert meestal de activiteit van neurotransmitters(doorgeefstofjes) op verschillende manieren te verhogen en gaan er dus bij de behandeling vanuit dat iemand depressief is doordat de werken van deze neurotransmitters(meestal serotonine) te laag is. Óf dat er iets aan de hand is dat door een verhoogde activiteit kan worden opgevangen.

  Ketamine stimuleert echter een eiwit die op zijn beurt verantwoordelijk is voor het 'repareren' van zenuwcellen en het genereren van nieuwe zenuwcellen en communicatiekanalen tussen deze cellen. Je zou dus kunnen stellen dat bij een behandeling met ketamine je er vanuit gaat dat iemand depressief is doordat er te weinig hersencellen, te weinig verbindingen tussen hersencellen of 'kapotte' hersencellen zijn. Óf dat er iets aan de hand is dat opgevangen kan worden door deze verbeteringen.

  *Dit is uiteraard wel enigszins versimpeld, maar dit is wel de kern waar het op neer komt. Het precieze, exacte mechanisme durf moet je me echter niet navragen, daar ben ik niet helemaal zeker van. )  Bij een arts hoef ik met het keta verhaal niet aan te komen. En met antidepressiva heb ik slechte ervaringen.

  Nu ken ik iemand die al best lang regelmatig keta gebruikt, En we hebben het hier over gehad.
  Dit is wel iemand die er goed mee om goed en de keta ook laat testen.

  Begrijp me niet verkeerd het is absoluut niet mijn bedoeling om het in regelmaat te gaan doen of een nieuwe verslaving te creeeren. Ik wil het gewoon even een keer proberen om te kijken of het iets uithaalt naar aanleiding van het eerdere stuk hier boven.

  Graag zou ik willen weten voor ik dit ga doen. Wat andere hier van vinden, En wat de hoeveelheid zou zijn die ik zou moeten gebruiken voor AD werking. En of hier nog verdere risicos aan vast zitten bij eenmalig gebruik. Graag hoor ik jullie meningen.

  En nogmaals is het zeker niet mijn bedoeling een nieuwe verslaving te creeeren, maar op dit moment sta ik voor alle opties open!
   
 2. MeejheM

  MeejheM Badass junkie

  Onder begeleiding van een arts met kennis hierover ben ik er van overtuigd dat ketamine depressie problemen op kan lossen.

  als je zelf aan de slag gaat heb ik er minder vertrouwen in, mede omdat drugs bijgedragen hebben bij je probleem.

  een arts in nederland die mee gaat werken ga je waarschijnlijk niet vinden. daarom lijkt het me niet je oplossing. zelf proberen brengt meer risico mee dan het je in het beste geval op gaat leveren.

  mijn advies, zoek een arts die je probleem serieus neemt, en er met je aan de slag wil gaan. zelf ketamine gaan gebruiken ljikt me niet de oplossing, sorry.
   
 3. Narayani

  Narayani Bewuste gebruiker

  Eens met Meejhem, ga niet zelf dokteren...

  Ik heb geen idee wat een 'juiste' dosering is, maar zelfs daarmee én begeleiding van een professional is er nog de kans dat het jou niks of alleen meer problemen oplevert.

  Ik ken de verhalen over Keta vs depressie, er zijn ook andere drugs waar onderzoek naar is of zij een blijvende verbetering van de geestelijke gezondheid kunnen bieden. Heel interessant natuurlijk. Helaas door het taboe en de wetgeving zijn deze onderzoeken nog niet zo ver als had gekund en kan er dus geen eenduidig beeld worden geschetst over de AD werking van Ketamine.

  Uiteindelijk maak je zelf de keuze of je het risico wil lopen natuurlijk. Ik ben ook jaren depressief geweest (en heb ook slechte ervaringen met AD), ik weet dat het ervoor kan zorgen dat je een punt bereikt, waarop je weinig meer te verliezen hebt voor je gevoel. Ik ben zelf van mening dat genezing bij een depressie hoofdzakelijk vanuit jezelf moet komen, met wat hulp van buitenaf soms, maar niet andersom. Wie weet kan Keta een genezingsproces bij je triggeren, maar vestig er niet te veel hoop op want uiteindelijk ben jij degene die er voor zorgt dat je geneest, niet de Keta. Vestig hoop op jezelf :rock:
   
 4. ElvenSpice

  ElvenSpice Donateur Tripreporter Donateur

  Helemaal mee eens wat Meejhem en Narayani zeggen.
  Keta zal wel een medische werking hebben, maar voor je het weet slaat die zelf medicatie om in een verslaving en wegen de voordelen de nadelen niet meer op.

  Verslavingen worden meestal (bijna altijd) gecreerd door een tekort koming. Depressie hebben is geen pretje, dus een extra positief zetje in de rug kan nooit kwaad, maar dat moet uiteindelijk niet het medicijn worden voor herstel.
  Ik zie depressie als iets (voornamelijk uit eigen perspectief) dat je graag in een ander ritme wilt komen/verandering wil zien ik je omgeving maar dat gebeurt niet. Een drastische verandering in de manier hoe je leeft kan soms de oplossing zijn, reizen en je vrij maken van gedachten. Als je merkt dat je omgeving niet wil veranderen of kan veranderen door omstandigheden dan moet jij zelf die verandering uitstralen die je in anderen wil zien. Inspireren en bezig zijn met een sterke visie kan zowel voor jou heel positief werken als anderen.

  Meditatie klinkt misschien dom, weet niet of je het al geprobeerd hebt, maar kan soms ook wonderen doen. Het kan de subtiele details die we vaak over het oog zien weer zichbaar maken, iets waar ik zelf erg veel waardering uit krijg. Zijn hier trouwens ook een paar topics over op dit forum. Hoop dat dit bericht je een beetje helpt, succes!
   
 5. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Even een dingetje: je bent ingeschreven bij de ggz en daarna er weer uitgeschreven omdat zij jouw problemen niet 'groot genoeg' vonden. Hebben zij jou niet doorverwezen naar iets anders waar je wel terecht kon? Vind ik echt heel vreemd namelijk, indien ze dat niet gedaan hebben..

  Bij specialistische ggz kan je inderdaad alleen/vooral terecht als je meerdere/grote problemen hebt, maar een huisarts kan je gewoon doorverwijzen naar een psycholoog, dat is dan basis ggz. Heb ik ook zo gehad en dat was een zeer positieve ervaring! Dus ik zou zeggen maak een afspraak met je huisarts. Dat zou ik eerder doen dan zelf dokteren, zoals de rest zegt.
   
 6. MeejheM

  MeejheM Badass junkie

  ik ga ervanuit dat er in nederland erg weinig artsen je ketamine zullen voorschrijven. er gebeurt voor zover ik weet geen onderzoek naar ketamine hier, en met de informatie over ketamine en depressie die publiek verkrijgbaar is denk ik dat het erg knap is als je er eentje kan overtuigen.

  zelf gaan kloten zou ik niet doen, als je therapeutisch ketamine gebruikt zal je waarschijnlijk enige lichamelijke gewenning opbouwen, en zonder betrouwbare bron om aan ketamine te komen zou ik dat zelf een te groot risico vinden.
   
 7. omfg

  omfg Belezen gebruiker

  Het werkt wel, dat kan ik je vertellen uit ervarng. En goed ook.

  Maar je creeert sowieso een nieuwe verslaving als je dit gaat doen. Bij mij is het ook zo, dat als ik het in huis heb, dat het op gaat. Het maakt niet uit hoeveel het is wat ik heb liggen, 1g, 5g, 10g... het gaat binnen een paar dagen er doorheen omdat ik het niet kan laten liggen. Kijk dus heel goed uit mocht je het toch van plan zijn. Maar zoals gezegd kan je het beter niet doen, gebruik dit als last resort... als niks meer werkt.

  Ik bestel dan ook per 2g omdat het gevaar te groot is dat ik steeds doorsla.. zodra het niet in huis is, heb ik er geen behoefte aan, maar als het er is, gaat het op.

  Sluit eerst ALLE andere mogelijkheden uit alvorens je dit gaat proberen, praat met je arts.

  Succes.
   
 8. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Van de artikelen die ik gelezen heb over ketaminebehandeling bij depressie heb ik wel begrepen dat de dosis echt stukken lager ligt dan wat je normaal voor recreatief gebruik zou nemen.
   
 9. Fool

  Fool Badass junkie

  Inderdaad, de bedoeling is juist dat je er niet high van wordt: hoge doseringen kunnen zelfs een tegenwerkend effect hebben.

  Zie ook The Neurodegenerative and Neuroprotective Effects of Ketamine
   
 10. MarleenBNN

  MarleenBNN Newbie

  Hoi Lp1992,

  Ik weet niet of jouw berichtje nog echt van toepassing is maar ik ben erg benieuwd naar jouw keuze om wel of niet ketamine te gebruiken tegen jouw depressie. Ik ben namelijk werkzaam als redacteur bij BNN bij het programma Spuiten en Slikken en ik ben op zoek naar mensen die bepaalde drugs, zoals ketamine, gebruiken tegen depressie bijvoorbeeld. Mocht dit het geval zijn kom ik graag met jou in contact...
   
 11. Bobsacamano

  Bobsacamano Badass junkie

  Hey Marleen je kan hem dan het beste een PB sturen je hebt nu 3 berichten gepost dus dat moet kunnen.

   
 12. hendrikholla

  hendrikholla Newbie

  Hoi,

  Ik heb zelf geexperimenteerd met ketaminegebruik tegen een depressie. Ik wou graag mijn ervaring hiermee delen omdat hier nog weinig informatie over te vinden is en hopelijk help ik hier iemand mee. :smile:

  Ik ben zelf 1,5 jaar geleden in een depressie geraakt door bepaalde factoren, nare gebeurtenissen en maandelijks xtc gebruik. Op een gegeven moment eiste dit zijn tol en zat ik diep in de put. Na ongeveer 3 maanden ging ik naar een pschygoloog toe en na 6 maanden zag ik nog weinig vooruit gang. Ik wou me weer beter voelen en kwam op internet ergens tegen dat ketamine helpt tegen depressie.

  Dosering / mijn ervaring

  ik wist niet wat de beste dosering was voor een depressie. In het begin had ik te vaak te veel genomen. Wat voor mij de juiste dosering was nassaal genomen ongeveer 1 a 1,5 sleutelpunt. Als ik ging trippen was eigenlijk de dosering al te hoog voor mij. Hoeveel de dosering oraal moet zijn weet ik niet want daar heb ik geen ervaring mee.

  Maar.. Vaak voelde ik me klote en grijpte ik al snel naar de Keta. Hierdoor gebruikte ik het te vaak en door de weeks. Niet voor tegen de depressie maar ook voortaan voor de high. Ik had tegen mezelf gezegt als ik zie dat het de verkeerde kant opgaat kap ik er meteen mee. En dat deed ik ook . Paar maanden later had ik nog wel een poging gedaan met keta gebruik maar het helpte maar een beetje en ik had weer de neiging om te vaak keta te pakken. ongeveer 8 van de 40 keer dat ik ketamine heb gebruikt, voelde ik me erna beter.

  Mijn advies :
  Gebruik het niet! Als je het in je eentje gebruikt gaat het eigenlijk gegarandeerd fout. Ik snap het , je voelt je zwaar klote en je wilt van dat Gevoel af. In een depressie raken is een van de kutste dingen die je kan overkomen. Maar om de korste en de makkelijkste weg te pakken is in mijn mening niet de beste. Je kan het beste het probleem aanpakken bij de oorzaak. Er zijn meerdere maniere te vinden op internet om van je depressie af te komen.
  Inmidels is Grotendeels van mijn depressie weg door maandelang naar de psycholoog toe te gaan .

  Voor de mensen die toch wel van plan zijn om ketamine te gebruiken hier Nog even mij verhaal kort samengevat / tips :
  - schakel profesionele hulp in of een persoon die je vertrouwt.
  - gebruik niet een te hoge dosering ( zoals hier al eerder in dit forum staat weergegeven), bij mij was de optimale dosering 1 a 1,5 sleutel punt.
  - probeer bij het gebruik van ketamine aan iets positiefs te denken. Bijv. Muziek is mijn passie dus daar dacht ik veel aan. Ik merkte zelf dat als ik me op iets positiefs focuste, ik me ook een stuk beter voelde.
  - gebruik het niet vaker dan 1 x in de 2 weken (lijkt mij het beste) . Als je het te vaak gaat doen dan heb je kans op verslaving . Het positieve effect kan van 1 dag tot een aantal weken aanhouden. Het moet geen regelmaat worden dat je wekelijks ketamine gaat gebruiken. Door veel nassaal gebruik kun je ook vaak ook een bloedneus krijgen.
  - als beginnende gebruiker zou ik in het begin weinig doseren.

  Nogmaals raad ik het af om zelf aan de slag te gaan met ketamine zonder profesionele hulp. Uit mijn ervaring weet ik dat het gewoon fout gaat als je het in je eentje gaat doen. Hopelijk heb ik iemand hiermee geholpen.
   
 13. Fool

  Fool Badass junkie

  Hier wat recente onderzoeken, ze gebruiken bijna allemaal 0,5 mg per kg lichaamsgewicht intraveneuze of subcultane injecties, meer nemen of bijdoseren zou dus mogelijk een negatief effect kunnen hebben! Wellicht moet je wel corrigeren voor de biologische nasale beschikbaarheid t.o.v. subcutaan.

  Rapid and longer-term antidepressant effects of repeated ketamine infusions in treatment-resistant major depression.
  Hierin gaven ze 6 injecties, driemaal per week. Volgens de resultaten schijnt dit gemiddeld 18 dagen effect te houden.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16894061?dopt=Abstract
  Deze laat zien dat één injectie al voor een week significant effect behoud.

  The role of ketamine in treatment-resistant depression: a systematic review.
  Hier, nog een vrij recente (2014) zogeheten sytematic overvieew, waarbij zoveel mogelijk relevant onderzoek in dit gebied tegen elkaar is uitgezet. Wellicht handig voor iemand die hier serieus in geïnteresseerd is.
   
 14. MeejheM

  MeejheM Badass junkie

  In welke staat het causale verband aangetoond dat ketamine nog lang(1 week na 1 injectie?) doorwerkt?

  Het mechanisme verbaasd me wel, ik gebruik het zelf vaak. minstens elke maand en zeker meer dan 0,5mg/kg.

  Ik geloof de onderzoeken zeker(ik lees hier al jaren stukjes over), maar bij mijzelf werkt ketamine echt niet langer dan enkele uren door. Na een dag ben ik er vrijwel zeker van dat de ketamine die ik minstens 24 uur daarvoor gebruikt hebt nog invloed op me heeft.
   
 15. Fool

  Fool Badass junkie

  Het is dan ook niet de bedoeling om 'zeker meer dan ...' te gebruiken. Hogere doseringen ketamine hebben juist een averechts effect.
   
 16. Pante

  Pante Belezen gebruiker

  In het tweede artikel staat dat dit bij 35% van de deelnemers geldt bij een enkele injectie (71% heeft er na een dag nog baat bij, en een wat kleiner percentage, waar jij dus waarschijnlijk bij hoort, slechts de enkele uren na inname).

  De korte werkingsduur suggereerde waarschijnlijk er voor dat er meerdere behandelingen nodig waren. In het eerste artikel (die later is gepubliceerd dan de tweede) bleek dit ook het geval. Na 6 sessies hadden mensen gemiddeld pas na 18 dagen een terugval in hun depressie.
   
 17. Bommetje45

  Bommetje45 Newbie

  Ik zit nu in een medisch onderzoek waar ze Ketamine toedienen gewoon als test om te kijken of het werkt bij depressie. Ze geven daarbij 20 milligram, 100 milligram (beiden oraal), 20 milligram in een drankje en 20 milligram via een infuus. Allemaal verspreid ongeveer over een week. (dus 4 weken, telkens met een week ertussen)

  Nu die 20 milligram via een infuus was echt leuk. Komt heel snel op en ik was ff lekker aan het spacen. Superlekker. Daarna ook wat meer positief volgens mij, aangezien je wel een beetje opgesloten zit hier. Dus wat ik zou doen 20 milligram oraal, voel je bijna niks van.Wat vrolijker waren de mensen. Alleen functioneren moet nog wel lukken. En anders minder je het nog een beetje.

  Dus ze echt wel bezig met ketamine als antidepressie middel. Ik kan zeggen, de eerste resultaten zijn veelbelovend. Komt ook wel een beetje doordat ik hier legaal drugs zit te nemen en er nog voor betaald krijg ook. Hatsikidee!
   
 18. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Hee, aan dat onderzoek had ik ook wel mee willen doen. Wat is het effect in relatie tot je depressieve klachten?
   
 19. when-the-trip-go-bad

  when-the-trip-go-bad Experimenterende gebruiker

  Je moet.eens stevig gaan joggen of in een fitnesscentrum inschrijven veel sporten helpt veel .
  ik heb nog niemand depressief gezien die sport .
  Je hebt een uitlaatklep nodig en dat help uitstekend maar dan niet snel want je sta zo achter met je problemen dat kost wel 2 maal meer moeite maar uiteindelijk komt wel goed daar geloof ik in
   
 20. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Dan moet je mij eens zien, ik sta doodleuk te janken in de sportschool hoor :wink: En ja true story dit.
   
Laden...

Deel Deze Pagina