Alleen en cocaine

Discussie in 'Cocaine' gestart door losbanditas, 16 apr 2017.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. losbanditas

  losbanditas Experimenterende gebruiker

  Hi iedereen,

  Ik gebruik al een tijdje één keer per twee we(e)k(en), in het weekend, wat cocaïne. Gaat vaak gecombineerd met veel alcohol en veel vrienden in de stad, meestal niet meer dan een halve gram per twee we(e)k(en)/keer. De afgelopen maanden merk ik dat ik minder behoefte heb aan uitgaan en dat ik merk dat ik een avondje thuis als relaxter/chiller ervaar. Met m'n vriendin een filmpje kijken thuis/in de bios of uiteten met wat vrienden ligt me wat meer vandaag de dag tegenover helemaal naar de klote gaan en niks meer van de avond kunnen herinneren, waar het helaas (maar ook leuk/gelukkig) op uit liep.

  ** Ik merk nu ik het teruglees dat ik erg lang van stof ben, als je geen zin hebt in het hele verhaal en je verder niks essentieels wilt missen, lees verder vanaf de volgende sterretjes **. Een stukje verder naar beneden :wink:

  Leuk dat ik nog je aandacht heb weten vast te houden :tongueout:. Niks mis mee zou je zeggen, even wat rustiger aan. Echter merk ik de afgelopen weken dat ik na een paar biertjes (thuis) toch redelijk wat zin begin te krijgen in een extra'tje, in de zin van wat coke. Drinken met vrienden ik leuk maar als ik goed aangeschoten ben mis ik toch die kers op de taart zeg maar. Ik kan het goed onder controle houden wanneer ik de volgende dag vroeg op moet voor werk of school, op een dinsdagavond bijvoorbeeld na een voetbalwedstrijd. Dat is mede een rede dat ik mijn gebruik nog goed kan verantwoorden voor mezelf. M'n verplichtingen/passie/familie etc lijdt (met een lange ij) er nog niet onder.

  Nou was ik afgelopen week naar Ajax tegen AZ met wat vrienden in de ArenA/Johan Cruijff stadion. Niemand van mijn vrienden snuift maar houdt wel van een drankje. Ik heb een seizoenkaart en ga vaak naar Ajax wedstrijden met m'n vader of m'n neef. De wedstrijd is dan vaak 's middags of (in het geval van Europa League) in de avond en wordt er geen alcohol geschonken. Ik heb dan totaal geen behoefte aan coke. Ten eerste omdat het middag is, ik redelijk nuchter ben en omdat ik met gezelschap ben waarbij ik echt niet strak kan overkomen. De wedstrijd begon om 21:00 die avond en ik had al aardig wat drank er in zitten, we waren al (moed) aan het (in) drinken vanaf een uur of vijf.

  We waren net op tijd weggegaan vanaf station Haarlem (waar ik woon) en waren totaal zo een 30 minuten onderweg. Tien minuten voor het fluitsignaal zou klinken stonden we in de rij en waren ervan overtuigd dat we op tijd zouden arriveren. Ik stop m'n envelopje net op tijd in m'n onderbroek zodat de fouilleur het niet in de gaten had. Het fouilleren was, naar mijn idee, vooral gericht op wapens/vuurwerk want de gemiddelde controle bij een illegaal feestje in de bossen was strenger.

  In het stadion aangekomen zat de sfeer er goed in en er was toen nog niks aan de hand qua zin/trek in drugs. Na een paar biertjes begon m'n blaas wederom te protesteren en zocht ik de wc op. Inmiddels begon ik al een beetje aan de coke te denken maar het was nog niet storend/dwingend/problematisch. Pas toen ik in de wc was en naast me, in het wc hokje dat hard werd dichtgeslagen, klonk een hard gesnuif en begon het te kriebelen bij me. Ik kon me nog weerhouden en ging vlug terug naar m'n stoeltje.

  Na de wedstrijd snoof ik in een cafe in de buurt het enige en laatste beetje coke op wat ik bij me had, zo een 0.2 gram à 55% versneden met lidocaïne (haha helaas geen prure benziene flakes van 268% zoals ik soms tegenkom op het forum :wink:) Pas na de wedstrijd, in de tram richting het Leidseplein zocht ik contact met m'n dealer en haalde wat lekkers voor diezelfde avond. Op dat moment, en zelfs de volgende dag, heb ik nooit zoveel moeite met m'n gebruik. Ik baal af en toe van het geld dat ik heb uitgegeven, zo kostte het me 150 euro om hem naar Amsterdam te laten komen voor 2,5 gram (wat uiteindelijk 1,7 gram was) maar dat relativeer ik dan met de mogelijkheid dat ik anders een fles vodka o.i.d. had besteld voor ongeveer hetzelfde bedrag.

  Als je tot zover bent gekomen en nog steeds geen vraag bent tegengekomen dank ik je hartelijk voor het lezen en zal ik je niet langer laten wachten. Nu komt mijn initiële vraag, ik heb steeds minder zin om uit te gaan maar vanavond na een drankje of zeven of acht thuis heb ik besloten om een klein lijntje te nuttigen.

  Saillant detail verder is dat ik hiervoor inderdaad met vrienden tijdens uitgaan snoof maar dat ik wel de enige was. De rest accepteerde het, had er geen last van, keurde het niet af maar deed zeker niet mee,

  Nu ik het voor het eerst 'alleen' en thuis heb gedaan vraag ik me af of dit nog onder recreatief gebruik valt. Aan de ene kant snap ik dat alleen gebruiken bij veel mensen (inclusief mezelf tot voor kort) verslaafd gedrag insinueert.

  Aan de andere kant wil ik het volgende zeggen. Ik heb de afgelopen weken vaak het gevoel dat ik een gezelschap in de stad brijvoorbeeld vaak opzocht juist om te kunnen gebruiken in meer of mindere maten. Dit voelt rationeel gezien niet veel erger aan maar uiteindelijk voelt het toch minder erg/schuldig.

  **Nu is mijn vraag aan uw allen, vinden jullie cocaïne gebruik alleen (thuis of in de kroeg) zielig/een voorbode is van een mogelijke verslaving of kan het best zolang je het met mate doen volgens jou. En wat/hoeveel is dan met mate volgens je.

  En vinden jullie cocaïne typisch een (sociale) drug voor in een gezelschap of geniet je er juist van in je eentje. Ik snap persoonlijk wel beide kanten. Ik kan me soms behoorlijk irriteren (of anderen aan mij :wink:) waardoor ik snap dat alleen gebruiken leuk is maar ik heb vaak ook behoefte om wat te doen met andere mensen (misschien dat ik daardoor op het moment alles van me af wil typen).

  Wat ik verder kwijt wil is dat het eigenlijk bizar, maar ook logisch vanuit het perspectief van de dealer gezien, is dat als je één gram besteld je vaak zo een 0,7/0,8 gram krijgt en vaak rond de52% (is volgensmij ong. het gemiddelde) wat neerkomt op, nou laten we is gek doen: 0,5 gram pure coke. Stel dat je 50 euro betaalt (ik noem maar wat), dan betaal je dus al gauw 100 euro per gram in principe. Blijft het ongelooflijk vinden dat in het coke wereldje het zo normaal is (geworden) dat je geen bang voor the buck krijgt. Met speed en xtc/mdma ligt het heel anders, natuurlijk mede doordat het hier wordt geprouceerd. Maar toch, binnen Europa, zijn wij toch het begin station.

  Merk overigens na dit getyp dat wat doen tijdens coke alleen wel lekker/nodig is. Of dat een videogame is, wat ik net deed, wat van je afschrijven, wat ik nu doe... of ff iemand bellen, heb toch wel behoefte aan wat (inter)actie.
   
 2. Liefhebbertje

  Liefhebbertje Bewuste gebruiker

  Zolang het je niet belemmerd
  Of in de weg gaat staan
  Zie ik geen verschil tussen alleen of in gezelschap gebruik
  En hoeft geen voorbode voor verslaving te zijn
  Je hebt lange tijd gedronken en gesnoven tegelijk je hersens hebben een link genaakt tussen alcohol en coke
  Zodra je gaat drinken schreeuwt je lichaam naar coke dit gebeurde nou eenmaal altijd en dat wil je lichaam en geest nu ook

  Over de hoeveelheid etc is geen standaard voor en kan je geen sticker op plakken
  Voor 0.7/0.8 geldt een andere prijs gen opzichte van 1.0g

  Vroeger kostte een gram 120 gulden heb ij gehoord
  Dus zoveel verschil is er niet
  Verder is 52% echt laag
  En coke is helemaal niet duur
  Maar voor het bij de kleine jongens is gaat het door 3 paar handen in nl
  Hogerop is het percentage zeer hoog en prijs monenteel zeer laag
  Helaas word er veel versneden
  Terwijl zonder te versnijden er ook zat verdiend word
   
 3. Joopiejo

  Joopiejo Bewuste gebruiker

  De trek in coke die je beschrijft is wel gevaarlijk. Zeker in combinatie met een nummer van een dealer in je telefoon, wie gaat je tegenhouden als je zin hebt? Beter neem je voorzorgsmaatregelen als je zelf bang wordt dat verslaving op de loer licht, weet je zelf het beste denk.
  Nummers wissen, werkt altijd om de rem er op te houden
   
  mikoz en De Dunne vinden dit leuk.
 4. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie

  Het feit dat je je er zorgen om maakt zegt denk ik wel genoeg, je staat op een punt dat je begint te twijfelen over je gebruik. Nu moet je sterk zijn en regels voor jezelf stellen. Houdt die regels daarna ook vast. Het vervallen in een verslaving is meestal omdat de regels langzaam versoepelen. Nu ga je je afvragen of je wel in je eentje moet gebruiken maar straks is het een gewoonte. Daarna komt de volgende regel die ook weer versoepelt als je niet oppast.

  Verder mag je je dealer best aanspreken dat ie te weinig levert..
   
 5. Mindless

  Mindless DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Nooit cocaïne gebruikt, maar ik denk dat dit een kwestie van verslaving in het algemeen is. Het beste is imo om dergelijke plezier drugs niet te gebruiken, maar dat is een ideaal. In de praktijk doen we het vaak toch omdat de drang te sterk is (lijkt te zijn). Wat dan het allerbelangrijkste is, is je bewust te zijn van de kant die je opgaat. Zeker als je alleen gaat gebruiken, dat er dan wel een alarm bij je afgaat. Maar dat gebeurd bij jou dus ook wel.

  Of het zielig is, is denk ik niet relevant. Dat is een sociale conventie en heeft dus alleen betrekking op hoe jij je voelt tegenover anderen. Dan komen dingen als schuldgevoel en minderwaardigheid bij het eigenlijke probleem van de verslaving op. In de praktijk zie je dan zelfs dat dit weer redenen kunnen zijn om de verslaving in stand te houden, want je wilt die gevoelens (tijdelijk) ontsnappen. Ik zou zeggen: vergeet of het zielig is of niet. Richt je alleen op jezelf bewust worden van je schadelijke gedrag. Word je daar meer gewaar van, dan zul je automatisch gaan minderen door de simpele observatie van destructief gedrag. Uit bewustheid komt vanzelf intelligent gedrag.
   
 6. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Volgens mij verschilt het per persoon hoe je grenzen liggen, maar alleen gebruiken is iets wat ik enkel met wiet of hasj doe (en misschien ooit een tripmiddel). Drugs gebruiken vind ik een sociale aangelegenheid, zeker als het gaat om stimulerende middelen, en doe ik echt samen met mijn vrienden. Ik neem ook nooit alleen drugs terwijl mijn vrienden niets nemen, dat vind ik raar.
  Verder sluit ik me aan bij bovenstaande reacties.
   
 7. losbanditas

  losbanditas Experimenterende gebruiker

  Hmm, het zielig zijn is inderdaad niet relevant voor me, nu ik het (nuchter) terug lees. Ik denk inderdaad dat er waarschijnlijk een probleem aankomt/aangekomen is doordat ik er zo over nadenk. Ik hoop dat ik er op tijd bij ben en me nog elke week kan beheersen. Dank voor de tijd voor het lezen van mijn bericht en het antwoorden :wink:

  En bedankt mindless, ik denk inderdaad dat de beste manier om er naar te kijken. Ik ga proberen zo er in te staan/er over te denken.
   
 8. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie

  Ik vind drugs niet perse een sociale aangelegenheid. De sociale aangelegenheid maakt de controle echter wel een stuk makkelijker want als je alleen gebruikt als je samen bent moet je eerst mensen om je heen hebben die op dat moment ook willen gebruiken. Je kunt op zich prima drugs alleen gebruiken, alleen de grens tussen recreatief en dwangmatig gebruik vervaagt heel snel. Wanneer gebruik je het omdat je er ook echt zin in hebt en wanneer gebruik je het uit gewoonte of drang. Je hebt dat zelf niet zo door, je vertelt tegen jezelf dat je het gaat gebruiken omdat je er zin in hebt maar heb je dat ook wel echt?

  Dat is het probleem met verslaving. De grenzen worden vaag. Een sociale aangelegenheid maakt een hele duidelijke grens, zolang je vrienden er ook goed mee omgaan.
   
  Albedo vindt dit leuk.
 9. PakTaxi

  PakTaxi Experimenterende gebruiker

  Je moet er eigenlijk nooit en nooit aan beginnen, niet eens om het een keertje te proberen. Want dan is de drempel weg en in het begin denk je nog ooh ik ken toch geen dealer en ik had maar keertje van hem een puntje ofzo, voor je het weet ken je er in een keer drie.

  en dan denk je ooh ik had dit nooit moeten doen eigenlijk..... en dan ga je raad vragen op drugsforum om er weer vanaf te komen. maar je komt er eigenlijk nooit van af omdat je die drempel al lang gepasseerd bent (je kan wel stoppen maar net zo goed weer bellen, fijnstampen, geld rollen en snuiven) Het is net fietsen je verleerd het niet.

  Dus voor alle nog nooit gebruikte readers. doe het gewoon niet man en neem anders keer een bommetje van iets (speed in een vloeitje als je toch wil uppen op een feestje) want dat snuiven is net als roken soms is het lekkerder om het te doen dan het effect.
   
 10. TheIronMaiden.

  TheIronMaiden. Experimenterende gebruiker

  Gevaarlijk om alleen thuis te gebruiken maar ik doe het niet meer wanneer ik op sta ga. Mensen gaan toch wat zien aan me en dat wil ik niet. Thuis is relaxed en je kunt de muziek draaien die je wilt etc. Maar dus wel gevaarlijk omdat coke overal lekker bij is ook bij het uitlaten van de hond. Stelregel voor mij blijft; nooit meer dan een halve gram.
   
 11. Insane clown

  Insane clown Newbie

  Hallo Losbanditas,

  Ten eerste, jij moet schrijver worden, je hebt een goede schrijfstijl.
  Ten tweede, ik heb ongeveer het zelfde, vroeger gebruikte ik coke in de kroeg, maar tegenwoordig gebruik alleen.
  Ik woon alleen en vermaak me prima alleen, ik heb een enorm stressvole baan en tegeer nwoordig kijk ik er naar uit om in het weekend in mijn eentje te gebruiken, lekker mijn eigen ding doen.
  Ik denk dat het gewoon met je karakter te maken heeft en misschien met ouder worden.
  Ik doe dit al jaren en voel me er goed bij.
  Gewoon opletten dat je niet doordeweeks gebruikt.
   
  Syco vindt dit leuk.
 12. Bobsos

  Bobsos Newbie

  Wat jij hier zegt klopt. Maar aan de andere kant ken ik wel mensen met goed spul. Ze pakken weinig winst erop, maar het feit dat ik blijf terugkeren is winst genoeg denk ik
   
 13. Liefhebbertje

  Liefhebbertje Bewuste gebruiker

  Ze zeggen dat het weinig winst is
  Maar zonder versnijden is het gewoon 80-100% hoor
   
 14. snelgemsurfd

  snelgemsurfd Bewuste gebruiker

  Sinds dat ik ook alleen snuif, is er toch wel een grens bij me verdwenen die me tegenhoud om te gebruiken .

  Maar ik persoonlijk gebruik wel niet veel meer dan wanneer het een sociaal gebruik was.
   
 15. Syco

  Syco Newbie

  Leuk verhaal! Wat mij echt aansprak is het feit dat je 52% gebruikt!
  Heb zelf nog wat thuis liggen en ik vraag me echt af hoeveel dat is. Denk dat ik de helft ga laten testen (0,5 ofso?) en de helft ga weggeven. Ik kan je op de hoogte houden van mijn resultaat?
   
 16. Syco

  Syco Newbie

  Heb je dan een vaste dealer of kan je er zelf aankomen?
   
Laden...

Deel Deze Pagina