1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Heb jij ook een vraag over drugs?

  Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

  Heb je een vraag? Stel deze hier!

  Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week Antwoord week 22 Speed en anti-psychotica medicatie

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 21 okt 2010.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Vraag:
  Antwoord:
  Er is geen directe wisselwerking bekend tussen antipsychotica en speed, behalve met het middel Haldol. Haldol kan in combinatie met speed leiden tot ernstige dystonie. Dat is een zeldzame hersenaandoening waarbij je last krijgt van bewegingsstoornissen en samentrekkingen van spieren. Van Pipamperon is dat niet bekend.

  Pipamperon (en antipsychotica in het algemeen) is eigenlijk niet geschikt als slaapmiddel. Zeker als je speed hebt gebruikt, zal de pipamperon je niet slaperig genoeg maken om ook daadwerkelijk goed te kunnen slapen. Bovendien kun je je afvragen of het niet beter voor je is om het effect van speed op een natuurlijke manier uit te laten werken in plaats van dat weer met een ander middel te bestrijden. Tenslotte kun je ook bij eenmalig gebruik van pipamperon last krijgen van de bijwerkingen (die je in het verleden als onprettig hebt ervaren).

  In het algemeen willen we toch nog even zeggen dat hoge doseringen speed een psychose of psychotische verschijnselen kunnen uitlokken. Als je al vatbaar bent voor dit soort klachten is het gebruik van speed (en andere drugs) daarom af te raden. Ook kan speed ervoor zorgen dat antipsychotica minder goed werken.
   
 2. kaasbaas

  kaasbaas Badass junkie

  Hartstikke bedankt voor 't antwoord :).
   
 3. pinnes

  pinnes Belezen gebruiker

  Antipsychotica worden alleen maar gebruikt om mensen te sederen en als slaapmiddel dus dat klopt niet. En waarom maken jullie mensen bang dat ze psychotisch worden? psychoses horen bij het leven en kunnen heel leerzaam zijn.
   
 4. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Je opmerking over sederen en slaapmiddel begrijp ik niet helemaal.

  Wij maken mensen niet bang dat ze psychotisch worden. Maar de TS zegt dat hij psychotische aandoening heeft. Drugsgebruik kan nu eenmaal een trigger zijn voor het krijgen van een nieuwe psychoses. De meeste mensen zien een psychose niet als iets dat bij het leven hoort en als een leerzame ervaring, maar juist als een hele nare ervaring.
   
 5. pinnes

  pinnes Belezen gebruiker

  Wat de meeste mensen vinden daar heb ik niks mee te maken. Toen ik zelf slaapproblemen had kreeg ik ook een antipsychoticum en ik was toen niet psychotisch. Trouwens antipsychoticum is een verkeerde benaming want het werkt helemaal niet tegen een psychose.
  Antipsychotica werken zo sederend dat de patient ongevoelig wordt voor hallucinaties en wanen.
  Ik ben zelf schizofreen verklaard dus ik weet waar ik het over heb.
   
 6. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Sommige mensen krijgen inderdaad een antipsychoticum voorgeschreven om te kunnen slapen. Voor die mensen geldt natuurlijk het verhaal over het krijgen van psychoses niet. Maar wanneer je al een psychotische aandoening hebt gaat het verhaal wel op. Wij zeggen hier iets over wat voor de meeste mensen geldt. dat jij het anders ervaart kan natuurlijk. We gaan niet in discussie over of antipsychotica nu wel of niet een goede benaming is. Wij hebben de term niet bedacht en het wordt nu eenmaal zo genoemd.
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Antwoord week Speed
 1. Drugs Infolijn
  Reacties:
  11
  Weergaven:
  37.680
 2. Drugs Infolijn
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  15.972
 3. Drugs Infolijn
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  30.263
 4. Drugs Infolijn
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  21.513
 5. Drugs Infolijn
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  14.955