1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Heb jij ook een vraag over drugs?

  Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

  Heb je een vraag? Stel deze hier!

  Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week Antwoord week 29 Spacecake en herinneringen

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 9 dec 2010.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Vraag:
  Antwoord:
  Het is bekend dat drugs ervoor kunnen zorgen dat oude herinneringen of gevoelens weer boven komen. Dit geldt vooral voor drugs met een bewustzijnsveranderende werking. Cannabis heeft deze eigenschap ook enigszins. Dat je het in een cake verwerkt doet hier niets aan af.

  Als nare herinneringen onder invloed plotseling boven komen kan dit zorgen voor angstige of paranoïde gevoelens. Er wordt niet voor niets aangeraden alleen drugs te gebruiken als je je goed voelt. Sommige deskundigen beweren wel dat je onder deskundige begeleiding met drugs bepaalde gebeurtenissen kunt verwerken. Dit is in Nederland in het verleden bijvoorbeeld gedaan bij oorlogsslachtoffers met behulp van LSD. Ook nu wordt er in Israël onderzoek gedaan met XTC als onderdeel van therapie bij slachtoffers van een Posttraumatische Stress Stoornis. Maar dit onderzoek is nog in volle gang en gaat uit van gebruik onder begeleiding van een ervaren therapeut. Het is dan ook niet aan te raden om in je eentje drugs te gebruiken in de hoop dingen uit je verleden te kunnen verwerken. De kans is aanwezig dat er dingen boven komen waar je zelf geen raad mee weet of dat er angsten ontstaan die je juist verder van huis brengen. Het verwerken van bepaalde gebeurtenissen kan het beste onder begeleiding van professionele hulp plaatsvinden.
   
 2. Cosmic Controler

  Cosmic Controler Bewuste gebruiker

  ik heb soms ook wel dat door THC je angst level omhoog gaat , vooral in het donker
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Antwoord week Spacecake
 1. Drugs Infolijn
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  15.972
 2. Drugs Infolijn
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  30.263
 3. Drugs Infolijn
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  21.513
 4. Drugs Infolijn
  Reacties:
  16
  Weergaven:
  25.114
 5. Drugs Infolijn
  Reacties:
  23
  Weergaven:
  24.514