1. Hey Bezoeker! Wil jij kans maken op €100 shoptegoed in de webwinkel van Azarius? Lees in dit topic hoe je met een foto mee kunt met de actie! Deze actie loopt tot en met 30 april, doe vandaag nog mee!
  Ontzet Notitie

Antwoord week 29 Spacecake en herinneringen

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 9 dec 2010.

 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Trimbos Instituut Professional

  Vraag:
  Antwoord:
  Het is bekend dat drugs ervoor kunnen zorgen dat oude herinneringen of gevoelens weer boven komen. Dit geldt vooral voor drugs met een bewustzijnsveranderende werking. Cannabis heeft deze eigenschap ook enigszins. Dat je het in een cake verwerkt doet hier niets aan af.

  Als nare herinneringen onder invloed plotseling boven komen kan dit zorgen voor angstige of paranoïde gevoelens. Er wordt niet voor niets aangeraden alleen drugs te gebruiken als je je goed voelt. Sommige deskundigen beweren wel dat je onder deskundige begeleiding met drugs bepaalde gebeurtenissen kunt verwerken. Dit is in Nederland in het verleden bijvoorbeeld gedaan bij oorlogsslachtoffers met behulp van LSD. Ook nu wordt er in Israël onderzoek gedaan met XTC als onderdeel van therapie bij slachtoffers van een Posttraumatische Stress Stoornis. Maar dit onderzoek is nog in volle gang en gaat uit van gebruik onder begeleiding van een ervaren therapeut. Het is dan ook niet aan te raden om in je eentje drugs te gebruiken in de hoop dingen uit je verleden te kunnen verwerken. De kans is aanwezig dat er dingen boven komen waar je zelf geen raad mee weet of dat er angsten ontstaan die je juist verder van huis brengen. Het verwerken van bepaalde gebeurtenissen kan het beste onder begeleiding van professionele hulp plaatsvinden.
   
 2. Cosmic Controler

  Cosmic Controler Bewuste gebruiker

  ik heb soms ook wel dat door THC je angst level omhoog gaat , vooral in het donker
   

Deel Deze Pagina