http://www.kambothuis.nl/

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Anthony68

Newbie
Ayahuasca helpt mogelijk tegen depressie:
http://www.ggznieuws.nl/home/psychedelische-drug-ayahuasca-helpt-mogelijk-depressie/
Ja dat klopt, er wordt veel onderzoek naar gedaan. Ook naar paddo's.
Mijn zus gaat met haar ' yogalerares' vandaag naar http://www.kambothuis.nl/ 'trippen' op een 'Kambokikker' en thee met Ayahuasca drinken?!:confused:
Ze heeft heeft jarenlang zware angsten & depressie en heeft slechte ervaring met GGZ/medicatie. werkt, twee kinderen van 10 en 12 jaar, eigen huis, ex-man en haar huidige vriend met een stiefkind erbij. Daarnaast doet ze de zorg voor mijn demente moeder en staat voor iedereen klaar. Vele maken 'misbruik' van haar goede vertrouwen & naïviteit. Ik kan haar niet 24/7 beschermen, dus weet niet wat er nu speelt en hoe ze op dit pad is gekomen?!:confused: Ze is ex-fotomodel, ' streetwise', gevoelig (eet geen brood, suiker, snack etc etc.), jehova getuige, doet Bijbelstudie, yoga, veganist, vegetarisch, te goed van vertrouwen, allemansvriend, peoplepleaser, anti-(drugs)alcohol/xtc/coke/heroïne/weed/etc.), deugdzaam, engel, zet nooit haar vuile was buiten, roddelt nooit, koppig, een doener, heel vriendelijk & aardig, te tolerant, begripvol, empathisch , heeft kompassie, etc etc. Kortom ' Mevrouwtje " ik weet alles beter', 'met mij gaat altijd goed', ' ik heb alles wat mijn hart begeerd', " Ik heb geen ' problemen' " & super eigenwijs / koppig! Net als mij heel stellig in haar handelen en communicatie. Ja het zit in de familie LOL :rofl
In tegenstelling met mij is ze nooit in contact geweest met politie, rechters, etc.B)


Zelf merk ik een zogenaamde 'afterglow', waarin ik merk dat ik nog steeds meer in contact sta met dat deel van mezelf. Ik heb ook nog sterkere jeugdherinneringen, ik kom daar makkelijk terecht. Ik ben ook nog gevoelig, wat wel fijn is. Wel merk ik dat als ik alcohol drink dat meteen veel slechter valt dan normaal. Ik kom snel in een negatieve vibe terecht (de dag erna). Maar, ook kom ik daar weer makkelijker uit dan normaal omdat ik dus meer in contact sta.
Dat respecteer ik, maar ben ik ben bang dat me zus dat niet trekt, omdat je nooit drugs heeft gebruikt en supergevoelig is. Plus psychosegevoeligheid in onze familie zit: Ik, me vader, oom, broertje, neef etc zijn allemaal psychotisch geweest!:(

Een paar mensen hebben aan me gevraagd of ik wel echt psychotisch ben geweest. Dat raakte me erg merkte ik, en meteen begon ik me te verdedigen. Daardoor raakte ik ook een beetje in een dip en ging ik me afzonderen. Tot mijn vriend aan me vroeg, waarom ik niet vroeg aan die mensen waarom ze dat dachten? In plaats van mezelf te verdedigen? Ineens zag ik dat ze daarmee een pijn aanraakte bij mij van binnen, en dat ik me daarom meteen ging verdedigen. Dat was echt een eye opener voor me.
Jouw ervaring respecteer ik en doe een beroep op jouw kennis & kunde om mij hierin te adviseren, haar te begeleiden in dit 'ritueel' ?!:confused:
Ik merk dat Ayahuasca zelf niks voor me oplost. Het is een ondersteuning in een proces waar ik al in zat. Zelf moet ik wel het werk doen, en dat is hard werken! Gaat niet vanzelf.
Ik heb zelf ervaring met LSD etc., maar via dit ritueel gaat ze haar 45 jaren lange angsten & depressie, niet in een paar weken/maanden wegnemen, als alternatief voor medicijnen.

Wat mijn punt is: " Wat zou jij doen, in mijn plaats, als jouw zusje dit zou doen & welk advies zou je geven, op welke tactische, begripvolle , empathische, voorzichtige manier?!" :confused:

Ze is mijn lieve kleine zusje, waar ik heel veel van hou, maar ik weet niet meer wat ik moet doen?! HELP!:confused: Ik wil haar niet kwijt, ik heb mijn vader, broer & moeder al verloren: Ik kan dit er echt niet bij hebben!Real sad
 

Anthony68

Newbie
Mijn vraag is: Wat zou jij doen als je zusje (waar je veel van houdt) naar een 'sjamanen' gaat waar ze 75eur moet betalen en geheimhoudingsplicht moet tekenen, plus niemand mee mag nemen naar het ritueel, omdat het 'verstorend' zou zijn?!
 
Mijn vraag is: Wat zou jij doen als je zusje (waar je veel van houdt) naar een 'sjamanen' gaat waar ze 75eur moet betalen en geheimhoudingsplicht moet tekenen, plus niemand mee mag nemen naar het ritueel, omdat het 'verstorend' zou zijn?!
Als het mijn zus zou zijn is dat volledig haar eigen keuze. Ik zou haar niet proberen over te halen het niet te doen. Dat ze moet tekenen voor geheimhoudingsplicht vind ik wel vreemd, natuurlijk dien je de privacy van anderen te respecteren, maar dat is een beetje een ongeschreven regel. Dat je geen mensen mee mag nemen die niet deelnemen aan de ceremonie vind ik overigens wel logisch. Het kan vrij heftig zijn, en een buitenstaander kan dit denk ik niet helemaal plaatsen. Dit is ook niet wenselijk voor andere mensen die ook deelnemen aan deze ceremonie.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
eens met @Langspeelplaat

je zus is 46 jaar en is dit avontuur aangegaan met haar volle verstand.

die geheimhoudingsplicht komt ook mij een beetje vreemd over, heb de site van die 'organisatie' eens doorgenomen en die staat vol info en ervaringen van mensen die hebben 'kikkergeprikt', ayahuasca en dat 'pijpblazen' hebben gedaan. dus waarom moet je geheimzinnig doen als alles toch al bekend is?
 
eens met @Langspeelplaat

je zus is 46 jaar en is dit avontuur aangegaan met haar volle verstand.

die geheimhoudingsplicht komt ook mij een beetje vreemd over, heb de site van die 'organisatie' eens doorgenomen en die staat vol info en ervaringen van mensen die hebben 'kikkergeprikt', ayahuasca en dat 'pijpblazen' hebben gedaan. dus waarom moet je geheimzinnig doen als alles toch al bekend is?
Wellicht heeft het te maken met wat je onderling beleeft. Het kan zijn dat er trauma's of persoonlijke verhalen van anderen naar boven komen, en dan dien je die natuurlijk voor jezelf te houden en niet te bespreken met derden. Maar dat je daarvoor dient te tekenen vind ik ook wel een beetje sektarisch overkomen.

Edit: Bij mijn Ayahuasca-ceremonie werd er bijvoorbeeld uitdrukkelijk verzocht geen foto's of opnames te maken van mensen die daar waren.
 

Anthony68

Newbie
Dankje voor jullie openhartige reacties!:hearteyes: Ik zal mijn zus alle liefde geven en haar steunen in dit ' proces' en haar meegeven dat het de ' transformatie' niet makkelijk zal zijn. Ik zal haar waarschuwen als ze alleen gaat alrt te blijven op haar signalen vanuit geest/lichaam/en omgeving: Als het niet goed voelt, of ze iets met tegen zin moet doen zodat ze dan een verstandige ' gezonde' volwassen beslissing kan maken!:nerd:

Zelf heb ik 15 jaar lang veel drugs gebruikt (xtc, coke, LSD. paddenstoelen, etc) dus ik ken de klappen van de zweep als ervaringsdeskundige. Maar dat eindigde met een ' drugspsychose'. En omdat mijn oom/neef/broer die ervaringen met psychose ook hebben gehad is dat iets van gevoeligheid in ons familie DNA. Daarvoor wilde ik behoeden, maar ik respecteer haar keuze en zal er voor haar zijn!:hearteyes:

Ik hoop en bid dat ze het 'licht' ziet!:sunglasses:

Ik vind dit topic discussie wel interessant en ben nieuwsgierig hoe ervaringsdeskundigen er tegen kijken?
Zelf heb ik veel respect voor echte sjamanen, die weten dat ze drugs gebruiken maar gaan daar op een professionele manier mee om, maar ik maak me zorgen om die commerciële 'sjamanen', die met van de hype willen profiteren met korte termijn oplossingen!:triumph:

Als ervaringsdeskundige weet ik dat het proces om van al je angsten/depressie/psychoses niet uit de middelen komen, maar de middelen (drugs/medicijnen/etc) je allen bewust maken) Vandaar uit moet je de kracht in jezelf vinden en het de juiste copingstrategie vinden.:innocent:
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
van wat ik gezien heb van deze organisatie zijn de kosten aan de lage kant, dus dit lijkt me niet zo commercieel.

ik ben mezelf een beetje aan het orienteren want ik wil best ook eens zo'n ceremonie meemaken, maar bij sommigen rijzen de prijzen helemaal de pan uit en wordt er bakken met geld verdiend. ik denk niet dat de oorspronkelijke Zuid-Amerikaanse sjamanen het zo bedoeld hebben.

je hebt trouwens geen enkele garantie dat jouw zus hier beter van wordt. ja, inzichten in jezelf zijn zeker mogelijk en komen naar verluidt vaker wel voor dan niet, maar het integreren van die inzichten in het dagelijks leven is echt retemoeilijk.
 

duval75

Newbie
ik kan kambo thuis alleen maar aanraden. zij gaan jou niet eens laten komen, als zij denken dat het niet goed voor jou is!

Ik zal mijn ervaring van gister delen

Heb mijn eerste kambo-ervaring gehad en ik vond het best eng door alle heftige verhalen die je op internet leest over de werking ervan. Daarbij heb ik wat slechte ervaringen gehad met chemische drugs, dat heeft mijn vertrouwen in mijzelf beschadigd.

Zelf ben ik spiritueel begaafd en mijn gidsen raadden mij aan het te doen en zeiden dat Kambo een vriend is. Het was bijzonder om ook exact deze woorden even later uit Stridjes mond te horen.

Stridje probeerde mij heel erg op mijn gemak te stellen, maar dat lukte eerst niet, omdat ik erg bang was voor de heftigheid. Ik ben namelijk chronisch vermoeid en dan kan je al niet veel hebben.

Toch heb ik mij erover heen gezet en ben ik naar de kambo-ceremonie gegaan.

Het was fijn dat ik zelf mocht kiezen wanneer ik aan de beurt wilde zijn. Ze vinden het erg belangrijk dat je bij je gevoel blijft. Ik wilde eerst zien hoe het bij anderen ging. Ik zag hoe rustig zij de kambo ingingen. Hoe zij in zichzelf keerden en inderdaad moesten spugen, maar ja dat heb je ook als je griep hebt. Ze waren allemaal kalm. Toen durfde ik mijn dotjes te gaan halen en moest ik toch huilen. Alle spanning kwam eruit. Stridje zei dat ik vooral moest huilen. Dat was fijn dat het mocht en ik bleef dus ook even door huilen. Het branden deed geen pijn en de dotjes opbrengen gaf een prettig prikkelend gevoel. Het huilen door de spanning die loskwam, maakte al snel plaats voor tranen van emotie. Ik hoorde Kambo namelijk gelijk zeggen, toen de dotjes erop zaten “Wees niet bang, ik ben je vriend, ik zal voorzichtig zijn”. Dat stelde mij gerust. Stridje gaf ook nog mee, dat je vooral moet blijven herhalen dat je dankbaar bent voor de kambo, wanneer het even zwaar wordt. Daardoor gaat het makkelijker en dat heb ik ook ter harte genomen.


Zoals mij van tevoren gezegd was door mijn gids, werd ik inderdaad gezegend door Kambo. Ondanks dat ik maar drie dotjes had, zwol mijn gezicht toch op. Ik voelde heel sterk de aanwezigheid van de spirit van de kikker en die gaf mij nog meer mooie dingen door. Hij zei blij te zijn om mij te mogen helpen en ik zei hem dankbaar te zijn dat hij mij hielp. Nog meer tranen vloeiden door deze mooie woorden van de kikker en het mocht ook, het was goed. Na een paar minuten flink spugen vond de kikker het genoeg. Hij zei mij dat het genoeg was voor nu en dat hij mij los ging laten. Precies op dat moment, zakte de misselijkheid ook en ben ik op mijn bedje gaan liggen uitrusten. Toen zei de kikker mij nog dat ik genoeg geleden heb en dat dit de eerste stap was op weg naar genezing en dat hij dit met beleid zal doen, omdat dit voor mij de juiste weg is. Ik voelde me zo gehoord en gezien door de kikker en ik was zo ontroerd door de liefde waarmee dit gebeurde, dat ik ook daarom weer moest huilen van emotie. Daarna voelde ik een licht brandend gevoel, niet onprettig, in mijn hersenen. De kambo die doordrong in mijn brein, de peptides die aangemaakt worden? Ik voelde me heerlijk, in extase.


Het was een mooie ervaring en ik ben niet bang meer voor Kambo. Dat is eigenlijk de grootste overwinning van deze behandeling en Stridje en Dennis zijn erg goede begeleiders hierbij. Of ik echt beter ga worden is nog te vroeg om iets van te zeggen. Voel me wel beter dan voor de behandeling, maar er zijn nog meer behandelingen nodig.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan