1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Leeftijd 1e keer Heroïne

Discussie in 'Opiaten' gestart door STRANQER, 21 apr 2010.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. sejku

  sejku Experimenterende gebruiker

  hoe zit het ondertussen ? ben best benieuwd naar je verhaal
   
 2. transformers

  transformers Newbie

  Ik heb eigenlijk alleen ervaring met sub. Heb weliswaar 1 maal van een maat een flesje methadon gekregen, bevatte zo'n 50 mg dat flesje. Ik heb er dus niet genoeg ervaring mee om de 2 te vergelijken.
  Weet wel dat ze allebei ongeveer evenlang werken....en bij mij duurt het toch ook een uurtje voor de sub begint te werken hoor...maar ik ben niet ziek ofzo...de vorige dosis werkt nog gewoon door bij mij.
  Slik jij dan 28 tabletten van 5 mg? Dat is wel erg veel ja, qua dosis dan bedoel ik: 140 mg
  Schrijft je arts je dan geen magistraal bereide capsules ( door apo gemaakt) voor van pakweg 10 of 20 mg?
  En ik dacht toch dat metha zeker 36 uur werkte?? Vreemd dat t bij jou slechts 16 uur werkt
  Maar sub wordt onder de tong opgenomen, omdat het oraal niet werkt. Niet omdat het dan sneller zou werken
   
 3. willemv

  willemv Wijs gebruiker Tripreporter

  Methadon werkt bij mij 16 uur vanwege mijn snelle stofwisseling, heroine werkt zelf maar 3 uur maar dat even ter vergelijking. Had eerst gewoon alleen in de ochtend een dosis methadon maar ik was opgenomen en toen ook gestopt met blowen en iedere keer midden in de nacht werd ik ziek. Ik sliep niet, ging stiekem weer blowen in de kliniek dus ik heb het daar gezegd en toen hebben ze een bloedonderzoek gedaan want er zijn meerdere gevallen bekend waar methadon korter werkt dan het hoort te werken.. Dit is allemaal met bloedonderzoeken goed uitgezocht en na voldoende observatie dat ik toch uit mijn leiden ben verlost. Sinds ik op 140mg sta ben ik clean van alle hard drugs. Heb ook denk in totaal 6 verschillende soorten methadon gehad in mijn leven en hier in deze regio bij de apotheek kun je als je langere verstrekking hebt vloeibaar krijgen 1ml/2mg of 1ml/5mg maar heb dat vertrouwen nog niet gewonnen ben pas 6maanden vrij van hard drugs bijgebruik dus ik moet het met tabletten doen. In Deventer heb ik op de DubbelDiagnose gezeten en daar hadden groene tabletten methadon van 20mg, maar bij mijn apotheek zeggen ze dat ze die niet kunnen bestellen en ze hebben alleen het alternatief van 5mg normaal symoron maar sinds twee dagen ineens merkloze methadon maar dat maakt mij niet veel uit. Het is eigenlijk grote onzin dat de apotheek die tabletten van 20mg niet kan bestellen of capsules maakt met een hogere dosering maar dit is denk ik goedkoper ze maken gewoon een medicijnrol voor een week geven me iedere dag mijn stuk wat ik nodig heb en vrijdag krijg ik ook voor het weekend gelijk alles mee. Hoef gelukkig niet naar de methadon post om daar me methadon halen heb het geluk dat ik gewoon via de apotheek alles krijg. Ik dacht zelf omdat sub onder de tong wordt opgenomen dat het sneller in het lichaam komt aangezien in de mond ook dingen worden opgenomen. En in de maag duurt het altijd langer maar ik dacht dat ze het zo deden zodat het beter wordt opgenomen omdat de meeste opiaten worden afgebroken door het maagzuur althans heb het ooit gelezen. Weet dat methadon wel goed via de maag wordt opgenomen maar ik weet dat morfine bv minder goed wordt opgenomen en dan wordt methadon bv voor pijn gegeven. Maar denk dat ik het gewoon aan me arts vraag binnenkort of het verschil kan maken. Evengoed bedankt voor je reactie latrss
   
 4. Herbalisme

  Herbalisme Bewuste gebruiker

  Geef ik je 100% gelijk in (;

  Greets,
  Herbalisme
   
 5. pvh337

  pvh337 Experimenterende gebruiker

  ik ben op men 15de begonnen tot mijn 20ste, elke dag (wel hoge dosissen en later samen met cocaine). ik geef je één raad maat => NEVER try it! en zeg ook ni "maar één keertje" want eenmaal je het gevoel hebt meegemaakt grijp je er heel snel naar terug.
  in het begin is het allemaal leuk enz, je voelt je in de hemel, je ervaart geen pijn bij verwondingen ofzo, je lichaamstemperatuur wordt zo aangepast dat je vb in je bloot bovenlijf in de winter buiten kan lopen (als je sigaretten rookt onder invloed, en daar heb je zin in, dan gebeurt het meestal dat je moet overgeven). MAAR éénmaal je lichaam zich aangepast heeft aan je dosis begin je steeds meer en meer te gebruiken omdat als je na een tijd opstaat je je zo slecht voelt van de ontwenning dat wanneer je na het opstaan je eerste dosis tot je neemt je je gewoon voelt en niet meer dat gelukzalige gevoel van in het begin, om dat te verkrijgen moet je telkens meerdere dosissen gebruiken. (tenzij je rijk bent) maar bij de middeklasse kan je het in het begin nog betalen tot wanneer je veel meer dosissen nodig hebt en ik geef je mijn ervaring mee: ik begon regelmatig mensen te overvallen (als je verslaafd bent aan hero en je hebt geen denk je maar aan één ding: geld, je zou zelfs je moeder verkopen voor een half grammetje!).
  dan als slot ALS je zou beslissen (want onder invloed besef je ni da je slecht bezig bent, da is pas als het uitgewerkt is) om te stoppen staat er je nog een hele lange (=> als je er voor altijd wil afblijven) afkick-periode te wachten die, ik zweer het u, gepaard gaat met extreme lichamelijke en geestelijke pijn! ik weet nog dat ik verschillende keren na elkaar cold-turkeys had (onuitstaanbare pijn die druk zet op het lichaam en vooral het hart waardoor dit kan leiden tot hartstilstand).
  je kan methadone gebruiken (verlicht enkel de lichamelijk pijn maar NIET de geestelijke pijn!) maar in de meeste gevallen wordt daar misbruik door gemaakt en vaak beginnen de gebruikers dan hero + methadone te gebruiken en dan sta je nog een stapje verder..
  om af te sluiten (voor de mensen die toch van plan zijn om verder te gebruiken of te beginnen gebruiken): net voor ik ging afkicken hebben ze mij op bezoek laten gaan bij mensen die aan het allereinde waren van hun leven (de meesten gebruikten meer dan 10 jaar elke dag en zwaar gebruik, ze waren in de 30 jaar) hun ogen puilden uit hun oogkassen, overal dode zwarte plekken op hun lichaam, kreunend van de pijn ondanks megaverdoving van morfine enz, lichaamgestel volledig vervormd (krom enz). ik hoop dat wie eens wil experimenteren met hero dat die eerst eens dit leest..
   
 6. pvh337

  pvh337 Experimenterende gebruiker

  btw: ben al 6 jaar afgekickt en NOOIT van men leven kom ik er nog aan!!! de inspanning en de tijd om er af te geraken is veeeeeeel invloedrijker dan de jaren plezier dat je er aan hebt!
   
 7. pvh337

  pvh337 Experimenterende gebruiker

  ik voelde niets maar dan ook n iets van subitex, methadone is veel gevaarlijker maar als je de juiste dosis en het juiste afbouwschema gebruikt dat voor iedereen anders is, dan is dit de perfecte oplossing (indien je er geen misbruik van maakt)
   
 8. willemv

  willemv Wijs gebruiker Tripreporter

  Laat ik nou niet van het afbouwen zijn. Heb te vaak mijn verslaving proberen te staken. Had het beter vanaf het begin kunnen accepteren en gelijk methadon moeten nemen. Dan had ik misschien nog af kunnen bouwen nu is mijn lichaam te afhankelijk van de dope. Heb alleen af en toe de behoefte aan wat anders aan een andere opiaat opioide omdat methadon altijd hetzelfde is. Niet dat het effect mij tegenvalt aangezien het bij mij niet mij als persoon echt beinvloedt. Zou gewoon kunnen werken alles op deze dosering, ga zeker ook niet omlaag blijf dit nog wel meer als 10 jaar slikken. Dat is de prijs die ik moet betalen om de garantie te hebben dat ik geen andere drugs neem. Het is dit of wat anders niet gebruiken bestaat niet voor mij stop nooit meer. Al zeggen zeg nooit nooit maar ik weet wat ik wil en waar ik mee kan leven zonder is geen leven voor mij. Niet met de kennis die ik nu heb aangezien ik niets van anderen aantrek, hoe een ander erbij zit is dus zijn eigen probleem en zijn eigen schuld. En zo wordt ik niet dat heet gecontroleerd gebruiken maar moet me wel aan bepaalde regels houden die ik voor mezelf gemaakt heb.
   
 9. leveldesigner

  leveldesigner Bewuste gebruiker Medewerker Subforum Specialist

  ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit mensen methadon zie misbruiken, is ook een beetje raar want methadon doet geestelijk niet zoveel. een lekker roes krijg je er niet van. neem je teveel dan val je in slaap, dat is alles. Dus meth misbruik is eigenlijk iets dat ik niet zie voorkomen.
   
 10. willemv

  willemv Wijs gebruiker Tripreporter

  Was al een heel verhaal aan het typen om te zeggen dat methadon geestelijk wel wat doet bij mij, maar dat stond er al methadon doet geestelijk niet veel. Niet veel is wel iets maar ik moet eerlijk zeggen heroine doet bij mij geestelijk ook niet veel meer als methadon. Methadon heeft wel een werking maar niet waar je wazig van wordt, misschien als je het maar een paar keer neemt dan kun je nog wel wazig ervan worden.
   
 11. pvh337

  pvh337 Experimenterende gebruiker

  pure gewenning.. je voelt je nu normaal na een dosis hero
   
 12. willemv

  willemv Wijs gebruiker Tripreporter

  Dat had ik zelf ook al door..
   
 13. bruggeman

  bruggeman Newbie

  Ik ben 32 en gebruik sinds ruim een jaar heroïne op regelmatige basis. Niet dagelijks maar toch wel wekelijks vrees ik. Wel enkel chinezen.

  Daarvoor heb ik wel al geëxperimenteerd met opiaten, in mijn jongere jaren, meestal met codeïne en acedicone, en opium. We hebben zelf eens papavers gekweekt om er opium uit te trekken, en ik heb een maat die verslaafd was, die kon aan Afghaanse opium geraken. Met hem heb ik dan ook mijn eerste keer bruinen gerookt. Ik was 26 of 27 jaar denk ik.

  Maar ik heb daar nooit meer aan gedacht, tot vorig jaar, na een gebroken relatie. Ik wou iets ontspannend, om mijn miserie wat te vergeten. Wiet daar kan ik niet meer tegen, dronken ben ik ook niet zo graag, en aan de coke wou ik helemaal niet meer beginnen (heb vroeger nog anderhalf jaar gebased, een paar keer per week ; ik werkte drie ploegen, woonde ver van de beschaving, alleen, ...) want coke werkt nu niet wat je noemt ontspannend.

  Maar ik heb hier al meer gezegd dat van me gevraagd werd... het is mijn eerste bericht op dit forum dus bij deze heb ik mezelf wat voorgesteld. :beer:
   
 14. Pieter210

  Pieter210 Bewuste gebruiker

  Welkom, bruggeman :)
   
 15. willemv

  willemv Wijs gebruiker Tripreporter

  Je zegt dat je nu een jaar heroine met regelmaat gebruikt, in mijn geval toen ik een half jaar met regelmaat gebruikte begon ik ook last van de ontwenning te krijgen. Nu vraag ik me af heb je dan nog geen last van ontwenningsverschijnselen als je niet gebruikt. Verder welkom hier..
   
 16. leveldesigner

  leveldesigner Bewuste gebruiker Medewerker Subforum Specialist

  moet eerlijkzeggen dat dit de eerste keer is in mijn erg lange "loopbaan" als gebruiker dat ik hoor van iemand die 1 jaar gebruikt, wekelijks, en toch niet lichamelijk verslaafd is. mijn petje af hiervoor, want tot nu toe kende ik enkel een andere jongen die het 7 maanden volhield om enkel op zaterdag avond heroine te gebruiken. vond dat altijd erg knap. tot ook hij voor de bijl ging, zijn relatie verslechterde, zijn werk verloor hij (niet door dope gebruik maar gewoon door bezuinigingen) en toen was t gedaan en begon hij ook vaker te gebruiken waardoor hij al sne het lichamelijk nodig had, en na een maand ofzo gebruikte hij ook dagelijks.

  dus knap dat je dit kunt, maar toch meen ik te moeten waarschuwen voor het feit dat je, naar mijn inzien toch heel erg dicht tegen die rode lijn van wel/niet lichamelijk verslaafd zijn zit.
  maar, dat wist je zelf waarschijnlijk allang...

  succes,
   
 17. bruggeman

  bruggeman Newbie

  O ja, vb ik gebruik 3 dagen door, dan reken ik +24 uur voor de eerste ontwenningsverschijnselen, en nog eens 3 dagen om er helemaal door te komen. De ontwenningsverschijnselen voelen aan als een lichte griep. Ik neem dan dafalgans tegen koortsigheid en vermoeide benen-gevoel.

  Het is een domme en onzinnige bezigheid, dat weet ik wel, de "craving" is echter soms heel sterk, daarom herval ik telkens weer.
   
 18. willemv

  willemv Wijs gebruiker Tripreporter

  Nu had ik net een bericht getypt gepost en is die vervolgens verdwenen. Ik vind het wel apart dat iemand stopt met de weet ziek te worden, de eerste ergste drie dagen uitzit en dan weer begint. Dat is wilskracht zonder doorzettingsvermorgen niet negatief maar vind het gewoon echt apart. Heb dit niet vaak gehoord, helaas is een ontwenning bij mij meer dan alleen een beetje grieperig. Ik ga nu hypocriet klinken maar als je ermee kunt stoppen echt waar probeer het want over een jaar of 2 dan wordt het ziek zijn erger en op een gegeven moment is het gewoon ondragelijk en ben je genoodzaakt iedere dag te gebruiken, heroine, methadon of een andere vervangende opiaat opioide. Maar wie ben ik om dit te zeggen een hypocriete verslaafde die het goed voor heeft met iedereen..
   
 19. bruggeman

  bruggeman Newbie

  De craving, de zin om opnieuw te gebruiken, is bij mij vooral aanwezig als ik er weer volledig door ben gekomen. Ik weet dat het dom is omdan opnieuw te beginnen, maar soms is de drang zo sterk dat ik het eerste het beste flauwe excuus neem om opnieuw een grammetje aan te kopen. Als ik ziek ben, heb ik eerder een afkeer van mezelf en mijn gedrag, en is de neiging om opnieuw te gebruiken niet zozeer aanwezig. Dan wil ik liever ziek zijn en dafalgans nemen.

  Eigenlijk is het effect niet vrij speciaal en de prijs die je ervoor betaald veel te hoog, dat besef ik allemaal. Ik merk ook dat de afkick veel sterker aanwezig is dan vroeger, en zoals ik hoor zal de afkick enkel nog sterker worden in de toekomst als ik op deze manier doorga met gebruiken.

  Ik doe vanalles om mezelf het zo moeilijk mogelijk te maken aan spul te geraken. Ik sla geen nummers van dealers op in mijn gsm. Ik woon 20km van de dichtstbijzijnde stad waar ik aan spul kan geraken, heb geen auto en een busrit is lang en omslachtig. Methadon wil ik niet omdat het mijn probleem enkel zou verergerenb.

  Ik dacht dat coke duivels was maar heroïne is nog veel erger, dat is zeker. Als een giftige spin in wiens net je verstrikt geraakt, maar telkens je eruit vrij komt keer je er terug naartoe omdat haar gif zoet is en je doet dromen. Om zot van te worden.
   
 20. willemv

  willemv Wijs gebruiker Tripreporter

  Ik verdeel verslavingen in twee groepen je hebt de mensen die psychisch en geestelijk aan iets verslaafd zijn. Zoals xtc speed cocaine als je ermee stopt zul je geen extreme lichamelijke klachten deze groep verslaafden heeft over het algemeen minder respect voor het hele gebeuren omdat ze niet beter weten (puur mijn ervaring in de verslavingszorg). Dan heb je nog een groep die lichamelijk verslaafd zijn en ziek worden als ze stoppen. Deze groep begrijpen het eerder van elkaar omdat ze weten hoe het is om ziek te zijn. Dit zie je vooral met alcohol benzo's heroine ghb en vast wel meer. Maar zo is hoe ik het elke opname ervaar het hoeft niet bij iedereen zo te zijn. Evengoed dan wens ik je nog succes met het onder controle houden van je verslaving want het is moeilijk een leven hanteren op een zwaar verslavende substantie..
   
 21. pvh337

  pvh337 Experimenterende gebruiker

  ..ne hebt inderdaad twee effecten. het BEGINT bij geestelijke verslaving maar drugs, medicatie en alcohol zijn nu eenmaal opgebouwd uit stoffen. Het EINDIGD bij lichamelijke afhankelijkheid omdat je geest er gewoon aan wordt, maar je lichaam heeft zich aangepast aan de stoffen die erbij gepaard gaan.
   
 22. Herbalisme

  Herbalisme Bewuste gebruiker

  Alles is uitgebouwd uit stoffen. Het is inderdaad zo dat je bij drugs er eerst geestelijk verslaafd aan word, het verlangen naar het effect, naar de kick, naar het genot, ... Maar na een tijdje treed er gewenning en dergelijke op, je lichaam zal zich inderdaad aanpassen naar de stof, bij Heroïne verandert de werking van de hersenen er zelf door, en bij een experiment met Cocaïne/Heroïne is aangetoond dat wanneer (ex-)verslaafden het woord Heroïne; Cocaïne; Chinezen; ... dat er op dat moment centra in de hersenen worden geprikkeld waardoor er ook stoffen vrijkomen waardoor een verlangen kan ontstaan naar de drugs.

  Nu hebben ze ook al een tijdje ontdekt dat het hallucugeen Ibogaïne het verlangen + de lichamelijke symptonen naar Heroïne en aanverwanten, alcohol & cocaïne goed kan laten verdwijnen.

  Greets,
  Herbalisme
   
 23. pvh337

  pvh337 Experimenterende gebruiker

  tnx voor de informatie!
   
 24. willemv

  willemv Wijs gebruiker Tripreporter

  Ben allang bij dat iemand het hiermee eens is, als ik opgenomen zit zijn er heel veel mensen die mijn theorie aangehoord hebben en het er ook nog mee eens waren. Het is dat er twee fronten zijn in een kliniek, de lichamelijke ontwennende groep en die dat niet ervaren. Dit maakt een groot verschil over de instelling waarmee iemand opgenomen zit. Mensen die lichamelijke ontwennen weten vaak waaraan ze beginnen. Natuurlijk wil het niet zeggen dat het altijd zo is maar het is iets wat mij gewoon opvalt in al mijn opnames. Maar als je er niet op let valt het ook niet op en dan is het gewoon 1 groep maar begint iemand het allemaal te benoemen dan krijg twee fronten. In mijn ogen zou je deze twee groepen ook beter gescheiden kunnen houden vanwege onbegrip van de ene naar de andere kant. Maar ga het hierbij laten voordat ik echt dingen zeg die mensen niet meer snappen.
   
 25. Brackovich

  Brackovich Newbie

  Nooit aan beginnen behalve als je in de 90 ofzo bent en toch niks meer te verliezen hebt :stoned:
   
 26. Junk4life

  Junk4life Experimenterende gebruiker

  mijn eerste x was op mijn 24e, had er al vanaf m'n 12e intresse en ntrek/zin in. maar gewacht op de juiste tijd en personen
   
 27. hansje1963

  hansje1963 Experimenterende gebruiker

  Toen was ik 27jaar, laat maar dat had een reden.
   
 28. Psychotica Soberlie

  Psychotica Soberlie Experimenterende gebruiker

  weetje wat het is met heroine,...
  je wordt er ziek van als je het niet gebruikt , nadat je t een keer gebruikt hebt....

  ik was 24 toen ik het voor het eerst gebruikte..
  ik gebruik het nogsteeds ... omdat ik het lekker vindt na de cocaine...
  en ik vindt het kalmerende effect ook heerlijk aangezien ik een nogal psychotisch bestaan heb, en dit spul mij hier nogal mee helpt...
   
  verwondering vindt dit leuk.
 29. PsychedelicMagic

  PsychedelicMagic Bewuste gebruiker

  rond mijn 20e... Had toen pulp fiction gezien en toen ging ik het ook in mijn aders spuiten. Al snel dacht ik bij mezelf: "Waar de hell ben ik mee bezig?". Toen begon ik horse te snuiven zo nu en dan...
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...
Vergelijkbare Topics - Leeftijd keer Heroïne
 1. Dirk
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  1.411
 2. Stonologie
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  711
 3. De Dunne
  Reacties:
  16
  Weergaven:
  2.721
 4. Ballitch86
  Reacties:
  10
  Weergaven:
  1.082
 5. Gabbertje
  Reacties:
  23
  Weergaven:
  2.550