• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

lengte bong

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

drugsgebruiker

Experimenterende gebruiker
abby zei:
Hoeveel maakt de lengte van een bong uit? Want ik wil heel graag een bong kopen alleen ik heb niet veel plek. Dit is hem: http://azarius.nl/headshop/bongs/glass_ ... glass_ice/ Het liefst zou ik deze in medium nemen, maar misschien kom ik dan in plaatsnood (om te verstoppen). Zou je veel verschil merken tussen de small en medium?
Hoe langer de bong, hoe meer ijs er in kan, hoe beter de rook gekoeld wordt, hoe lekkerder het rookt. Ik heb zelf de medium en die is niet echt groot. Als je de kleine neemt moet je de rook in de bong vasthouden door je op het zuiggat te houden en even wachten met inhaleren, zodat de rook door het ijs wordt gekoeld.
 

Escoban

Bewuste gebruiker
Er kan minder rook in en de rook zal minder uitzetten en dus minder afkoelen.

EDIT: De rook zal echter nog steeds flink afkoelen, dat is dus niet echt een probleem.
 

PepTalk

Badass junkie
Emeritus Mod
Het enige verschil als je zonder ijs rookt is dat de kleine ietjes warmere rook blijft houden.
Ook kun je natuurlijk kleinere hits nemen, waar de bongroker over het algemeen juist wel van houd:)

Die nadelen vind ik absoluut geen reden om een grotere te nemen als je met plek te kort zit.
 

IZ420

Belezen gebruiker
Als je een kleine hebt is de rook gewoon warmer (maar als je het wat meer tijd geeft om af te koelen merk je dit bijna niet, imo).
Dus ik zou de kleine kopen in jou geval.

Het enige voordeel van een grote is dat de rook meer afkoelt. Hangt van jou af hoe belangrijk je dit vindt. Een vriendin van mij gebruikt mijn kleine bong niet graag omdat de rook te warm is, maar mij maakt het echt niets uit.
En ook natuurlijk dat het een mooi stuk decoratie is voor de kamer.
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan