nieuwe heroine

Discussie in 'Opiaten' gestart door neboe, 22 nov 2016.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. neboe

  neboe Experimenterende gebruiker

  hallo, weet iemand of er een toeneming van overdosis in Nederland of europa zijn.
  bv Waarom zie ik haar of hem niet meer.
  vast bedankt, Neboe
   
 2. losbanditas

  losbanditas Experimenterende gebruiker

  In Nederland neemt al jaren het aantal overdoissen door heroine (en andere opiaten) af. Dat neemt echter wel minder snel af dan het heroine (en andere opiaten) gebruik. Er stoppen dus meer mensen met opiaten dan dat er een overdosis krijgen. Veel drugsvoorlichtsite's geven aan dat dit misschien komt doordat oudere gebruikers (die blijven gebruiken) vatbaarder zijn/worden voor een overdosis, zo ook Jellinek. https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/hoeveel-mensen-overlijden-per-jaar-aan-een-overdosis-heroine/

  Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de oudere/langere gebruikers blijven gebruiken en dat er minder "nieuwe" jongeren aan een opiaat beginnen :wink:

  Wat betreft Europa, dat verschilt heel erg per land/gebied. Wij, als Nederland, zitten iets onder het gemiddelde met gebruikers en overdosissen.
   
 3. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Het is inderdaad zoals Losbandidas zegt hierboven. Het neemt juist allemaal af, het aantal gebruikers en het aantal OD's. Begrijp enkel niet zo goed de titel van je topic; "Nieuwe Heroine".
  Bedoel je dus eigenlijk of er nu meer OD's zijn, omdat er nieuwe heroine op de markt zou zijn?
  Zelf heb ik niets over nieuwe gehoord. We hebben verschillende soorten en kleuren heroine, maar deze zijn allemaal al vele jaren in omloop.
  Over welke heroine wil je het dus graag hebben?
   
Laden...

Deel Deze Pagina