Podcast De Dag: deze onderzoeker sprak jarenlang met drugsmaffia in Nederland

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

*.exe2.0

Bewuste gebruiker
"Als ze merken dat ik niks met de politie te maken heb en ook geen journalist ben, dan worden ze open en gaan ze met me praten."

Universitair hoofddocent Damian Zaitch heeft zich jarenlang beziggehouden met de Nederlandse drugsscene. "Ik had geen probleem om met deze mensen te praten", vertelt hij in podcast De Dag. In de jaren dat hij onderzoek deed heeft hij met veel verschillende betrokkenen gesproken en die bleken lang niet zo verborgen in een soort onderwereld als je misschien zou denken. "Dit zijn mensen die in dezelfde restaurants eten als wij."

In deze podcast duiken we in de cocaïnehandel nadat justitie meer slagkracht heeft geëist om dit te bestrijden.

Hoe komt coke Nederland binnen? Wat gebeurt er als een lading aankomt? Waar gaat het naartoe? En wat is nou een effectieve manier om van de drugscriminaliteit af te komen?

===

Nederland begint steeds meer op een narcostaat te lijken. Politie en justitie willen meer slagkracht. Hoe zit dit wereldje in elkaar? Universitair hoofddocent Damian Zaitch deed jarenlang veldonderzoek in de Colombiaanse gemeenschap en drugsmaffia in Nederland.

Luister (27:09min.) naar de podcast: https://www.nporadio1.nl/podcasts/d...-sprak-jarenlang-met-drugsmaffia-in-nederland
 
Laatst bewerkt:
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan