1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Stealing Fire

Discussie in 'Spiritualiteit' gestart door Groovy Unicorn, 9 jun 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Hoi!

  Weet niet of dit de beste plek is voor deze post, le me know als t ergens anders had gemoeten.

  Ben net begonnen in het boek Stealing Fire door Steven Kotler & Jamie Wheal. Gaat over het onderzoeken van verschillende vormen van bewustzijn. Gevoed door groepen, technologie, meditatie maar ook drugs. Tot nog toe erg boeiend om te lezen. Eerste deel gaat bijvoorbeeld over de ingredienten om tot flow/ecstase te komen. Later schijnt ook meer over microdosing te gaan etc. Iemand dit boek ook gelezen en behoefte om er eens van gedachten over te wisselen? HIt me up!

  Zie hier de beschrijving op bol:

  The author of the bestselling Bold and The Rise of Superman explores altered states of consciousness and how they can ignite passion, fuel creativity, and accelerate problem solving, in this groundbreaking book in the vein of Daniel Pink's Drive and Charles Duhigg's Smarter Faster Better. Why has generating flow and getting into the zone become the goal of the world's most elite organizations? Why are business moguls attending Burning Man? Why has meditation become a billion-dollar industry? Why are technology gurus turning to psychedelic drugs to unlock creativity? All of these people are seeking to shift their state of mind as a way of unlocking their true potential. Altered states, the authors reveal, sharpen our decision making capabilities, unleash creativity, fuel cooperation, and let us tap into levels of inspiration and innovation unavailable at all other times. Stealing Fire combines cutting-edge research and first-hand reporting to explore a revolution in human performance - a movement millions of people strong to harness and utilize some of the most misunderstood and controversial experiences in history. Building a bridge between the extreme and the mainstream, this groundbreaking and provocative book examines how the world's top performers-the Navy SEALS, Googlers, Fortune 100 CEOs-are using altered states to radically accelerate performance and massively improve their lives, and how we can too. Ultimately, Stealing Fire is a book about profound possibility-about what is actually possible for ourselves and our species when we unlock the full potential of the human mind.

  https://www.bol.com/nl/p/stealing-f...bltgh=lkgoTE-6RGwaveNxRKxFKw.1.2.ProductTitle
   
 2. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Klinkt interessant zeg, bedankt voor de tip! Heb het boek direct maar op mijn verlanglijstje bij bol gezet, volgende keer dat ik weer een bestelling plaats zit deze er waarschijnlijk wel bij.
   
  Groovy Unicorn vindt dit leuk.
 3. Pante

  Pante Belezen gebruiker

  Ik heb hem een tijdje geleden gelezen, leuk boek. Veel wat er in staat is echt heel boeiend :)

  Heb hem wel af en toe aan de kant moeten leggen omdat ik me wat stoorde, ik wist niet precies wat het was maar het kwam denk ik op het volgende neer. Ten eerste is er een vrije grote nadruk op hoe je psychedelica en meditatie kan gebruiken om beter in je vakgebied te worden, creatiever te zijn of de wereld anderszins naar je hand te zetten. Terwijl dit voor mij niet het idee is van psychedelica en meditatie, eerder een mooi bij effect. Ik denk dat dit lezers kan aanzetten dit te gebruiken om een bepaald doel te bereiken, en niet omwille van de pyschedelica op zichzelf. Maar goed, het is dan ook een beetje een Amerikaans 'Silicon Valley'-achtig boek. Nu is dit met name in de latere hoofdstukken, in de eerste hoofdstukken is dit minder het geval en dit zijn ook vaak erg leuke hoofdstukken om te lezen.
  Ten tweede ontbrak het vaak aan nuance. Het voelt soms een beetje aan als 'cherrypicking' om een bepaald standpunt te blijven versterken. Echter erkennen ze dit zelf aan het einde van het boek zelf ook, de redenering erachter was dat het voor mensen die algemeen geïnteresseerd zijn in het onderwerp makkelijker is het boek door te komen en voor specialisten makkelijker om op hun onderwerp te komen (er is een vrij uitgebreide bijlage met de achtergronddiscussies). Het boek gaat hierdoor ook wat minder de diepte in dan ik hoopte (had bijvoorbeeld wel wat meer over de neurowetenschappen willen weten), maar goed, dit kan je ook zelf opzoeken en het boek geeft wel handvaten daarvoor.

  Het doel van het boek is ook met name om een beeld te vormen wat er gaande is op het gebied van psychedelica en innovatie. Het boek leest lekker weg en veel dingen heel erg boeiend naar mijn mening(bijvoorbeeld over de Navy-Seals wat hierboven al beschreven staat of over de high-risk sporters die door meditatie minder risico willen nemen door de staat die ze willen bereiken als het ware te 'hacken').

  Ben benieuwd wat je/jullie er van vinden :)
   
 4. Pante

  Pante Belezen gebruiker

  Hier een kort filmpje gerelateerd aan het boek.

  Ik krijg zelf altijd een beetje de kriebels als het gaat over het 'ontwerpen van steden waarin mensen in een flow komen' en dat soort dingen. Aan de andere kant is het wel goed dat er een discussie ontstaat over hoe veel mensen hun leven indelen op een manier waarop er weinig 'engagement' is met wat ze doen, plus er een eventuele oplossing erbij.
  Denk dat sowieso veel mensen wel baat zullen hebben in een staat waarin ze 'in het nu leven'/'in een flow-state zijn' of hoe je het ook wilt noemen. Ik verwacht dat dit wel positieve invloed zal hebben op hun eigen leven en daarbij ook die van anderen.

  Blijft een boeiend onderwerp :)

   
 5. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Bedankt voor de toevoeging, klinkt nu wel aanzienlijk minder interessant helaas. De punten die jij benoemt zou ik me ook emmer aan gaan storen.
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...
Vergelijkbare Topics - Stealing Fire
 1. Sweet_Shadow
  Reacties:
  40
  Weergaven:
  8.667