Vraagje aangaande Heroïne

Discussie in 'Opiaten' gestart door Mananas, 20 dec 2016.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Mananas

  Mananas Belezen gebruiker Tripreporter

  Hey,

  Ik heb al eens wat gepost over mijn experimentele fase die ik gehad heb met Heroïne. Nu is er nog altijd iets dat ik niet begrijp in verband met de werking van Heroïne, en ik lijk nergens een afdoende antwoord te kunnen vinden - wat mij enorm stoort en waar ik, louter uit interesse, graag meer over zou weten. (ook al gebruik ik al lang niet meer)

  Als je informatie vergaart over de werking van Heroïne, dan vind je natuurlijk heel wat terug over de effecten van Heroïne, eveneens geven zowat alle bronnen aan dat Heroïne wel eens slecht kan vallen en dat je je dan angstig voelt.

  Toen ik nog gebruikte had ik dat af en toe, niet overweldigend, maar toch een beetje een vervelend, nerveus, angstig gevoel - in ongeveer zo'n 15 % van de gevallen.

  Waarom het mij bij Heroïne zo frappeert, is omdat Heroine hét ultieme opiaat is met de sterkste werking.

  Het is natuurlijk geweten dat middelen een contradictorische reactie kunnen veroorzaken, maar het leek mij altijd zo te zijn dat men dan niet tegen het middel in kwestie kan, o.a. door overgevoeligheid voor de stof, allergische reactie,... - hieruit zou ik eerder deduceren dat men in het geval van een contradictorische reactie, men deze reactie dan iedere keer zou hebben.

  Zelf schat ik in toen ik Heroïne snoof, ik ongeveer in 15 % van de gevallen (zoals reeds gezegd) dit milde, angstige gevoel had. - is dit dan toe te schrijven aan een contradictorische reactie? En zoja, aan welke factoren zou deze contradictorische reactie dan toe te schrijven zijn (aangezien ik dit product enkel en alleen gebruikte in mijn lievelingssetting, kan het niet aan de setting liggen: anders zou dit de meest plausibele factor zijn) en hoe komt, specifiek, zo'n contradictorische reactie tot stand in de hersenen?

  En indien niet toe te schrijven aan een contradictorische reactie (wat het per definitie wel is), wat zouden eventuele andere mogelijke verklaringen kunnen zijn?

  Iemand?

  Grtz.
   
 2. losbanditas

  losbanditas Experimenterende gebruiker

  Wat frappant dat je legio exorbitante woorden utiliseert in jouw referaat.

  Als je onrustig of misselijk wordt van heroine is dat natuurlijk een tegenstrijdige/contradictorische reactie. Hoe dat komt? Zwakke maag, niks gegeten, net iets teveel genomen, niet lekker in je vel zitten, of het valt gewoon een keer verkeerd door wat dan ook.

  Denk dat een angstig/vervelend gevoel bijna bij alle drugs wel mogelijk is als effect, of dat nou een pilletje is op een feest of een lijntje coke in 't café.
   
 3. Mindless

  Mindless DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  :P Praat maar gewoon normaal ja. :wink:

  En inderdaad, angstige gedachten en gevoelens kunnen denk ik altijd wel komen opzetten. Er mogen dan sterk verdovende middelen bestaan, maar gedachten en vooral: geloof in gedachten is ook een enorm krachtig iets en dat is denk ik in staat om een staat van euforie, elke euforie met gemak te onderdrukken (al heb ik geen ervaring met heroïne, dus is het slechts wat ik denk).
   
 4. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Het blijft natuurlijk speculeren, maar net zoals de andere twee lijkt de meest logische verklaring mij ook gewoon mindset of lichamelijke omstandigheden. Je setting kan dan wel elke keer hetzelfde geweest zijn, maar je set is nooit precies hetzelfde.
   
 5. Mananas

  Mananas Belezen gebruiker Tripreporter

  Naar mijn inzien, zolang ik hiermee niemand kwaad berokken, druk ik mij nog altijd uit in het taalgebruik dat ik wens te hanteren, en daar hoeft niemand commentaar op te hebben.

  Zelf krijg ik het schijt van bv. dt-fouten, of gewoon syntactische incorrectie, etc...

  Daar zit ik jullie toch ook niet op af te zeiken? Laat ieder eens zijn zoals die persoon is: wist je dat de gemiddelde persoon slechts een woordenschat van zo'n 200 verschillende termen kent - en dat in het geval van de gemiddelde persoon aan de bovenkant van het gemiddelde spectrum.

  Tevens verdien ik, onder andere, met wetenschappelijke publicaties mijn geld - dus is dit mijn eigen getypte versie van mijn stemgeluid dat weerkaatst doorheen de afbakeningen van de forum-afmetingen.

  Let me be... En anders: fuck off... What the fuck heeft eender wie van jullie mij te zeggen hoe ik mij moet uitdrukken? - ik vind dit uiterst beledigend aan de ene kant, lollig aan de andere kant, maar meer dan al: tragisch. Dat mensen nu al commentaar hebben op iemand die instaat voor taalkundige preservatie, semantische en syntactische eenheid en een uitgebreide woordenschat, is een jammer gevolg van onze SMS-maatschappij waarin taal volledig verloren gaat.

  Ik ben opgegroeid in een literair milieu, als twaalfjarige had ik zowat alle grote klassiekers reeds gelezen, en meer nog, tussen de regels door eveneens...

  Wat is daar mis mee? Is het dat jullie dit als zijnde pretentieus opvatten omdat jullie zelf niet kunnen voldoen aan een dergelijk besef der taalkunde, of zeiken jullie gewoon iemand graag af omdat die persoon weigert zichzelf anders voor te doen dan hij is - ook al beseft die persoon dat dit bij de middenmoot - vaak op onbegrip en vijandigheid stuikt.

  Desalniettemin, ben ik nog altijd meer tevreden met mijzelf te zijn zoals ik zelf wil zijn, en niet te zijn zoals jullie willen dat ik ben.

  Om terug te komen op de kwestie die ik aanbracht: ik heb daarin duidelijk vermeld dat het per definitie om een contradictorische reactie gaat - en als deze simpelweg terug te brengen was op: ik ben moe, ik heb nog niet gegeten,... - dan zou ik mij hiervan bewust zijn.

  Het mag dan wel per definitie een contradictorische reactie zijn, het staaft niet met wat men van een contradictorische reactie mag verwachten (gezien deze zich meestal voordoen met inderdaad de factoren die jullie aanhalen of anders op steevaste basis, en niet slechts in een klein percentage van de gevallen). Daarom zie ik dit als een paradox.

  Mijn vraag gaat specifiek uit naar een antwoord dat meer zegt dan a) al dan niet b), neen, ik wil graag exact te weten komen welke stofwisseling in de hersenen en welke factoren die bijdragen tot deze stofwisseling tot deze paradox leiden, en graag dan ook welke stoffen hiertoe de meest significante rol spelen en dewelke de minste; tevens waarom ik, aangezien ik op enkele fora specifiek voor Heroïne actief ben ook, daarin een unicum lijk te zijn - dat kan ik opmaken uit de reacties op de voornoemde fora.

  De kennis daar is aanzienlijk meer gespecialiseerd, maar hier zitten toch ook gebruikers en ex-gebruikers, en daar het op de nogmaals voornoemde fora ook in nevelen gehuld blijft en mede-participanten daar zich eveneens aan het bevragen zijn hierover, hoopte ik deze zoektocht te kunnen uitbreiden naar dit forum.

  Maar als jullie al meteen gaan beginnen zeiken over wie ik ben en hoe ik overkom, zonder dat ik neerkijk op ook maar iemand - want wat jullie bevooroordeelde apen bv. allemaal niet weten is dat ik elke week op donderdag-avond samen met een groep mensen kook voor daklozen en zelf als muzikant zijnde, en met mensen met een achtergrond in theater etc wij avonden voor daklozen, kansarmen en zelfs rijken voorzien: iedereen door de mangel en waarom niet, we zijn immers allen gelijk.

  Tevens doe ik vrijwilligerswerk met wat men benoemt als zijnde de hatelijke term 'probleemkinderen', en zo nog een aantal dingen.

  Dus fuck off als je mij pretentieus wil noemen. Jullie vooroordelen over mijn taalgebruik zijn compleet niet op zijn plaats.

  Echt, ik krijg er stilaan het schijt van, idioten! - als je dom wil doen om dom te doen, ben je een idioot, als je gewoon dom bent, heb ik daar geen probleem mee. Capiche?
   
 6. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Wat een verademing om dergelijk taalgebruik hier te mogen vinden!!
  Serieus, ook ik stoor me regelmatig aan het lage niveau van de taal op deze en vele andere sites.
  Voel je dus alsjeblieft niet aangesproken wanneer men dat ter sprake brengt.

  Over je vraag, ben zelf een ex- heroine verslaafde en moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit
  een vervelend, nerveus, angstig gevoel heb ervaren. Enkel wanneer ik ziek was, dus geen dope had. Daarbij, als dat in ongeveer zo'n 15 % van de tijd het geval was bij jou dan denk ik toch dat er een oorzaak is die weinig tot niets met de stof heroine te maken heeft. Moet ook zeggen dat ik dit echt nooit ben tegen gekomen in het milieu. Heroine maakt juist duf, sloom en zeer ontspannen zoals je weet. Dus dat staat erg haaks op wat jij soms ervoer.
  Maar, ieder mens is verschillend en daarbij reageert men soms ook erg verschillend op stoffen.
  Eigenlijk is dit de eerste keer dat ik hoor dat iemand dergelijke reacties heeft op deze stof.

  Helaas kan ik je dus eigenlijk helemaal niet verder helpen, mijn excuses hiervoor.
  Maar wilde toch graag even reageren.

  (Goed Nederlands horen we tegenwoordig toch al zo weinig, laten we daarom vooral toejuichen wanneer iemand het wel eens hier gebruikt.)
   
 7. Mindless

  Mindless DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Goed Nederlands: hartstikke prima en gewenst. Ik zag enkel een paar zinnen die wel heel vol stonden met woorden waarvan ik dacht: is dit nou serieus of probeert hij de moeilijkste uit te zoeken? Naar mijn mening wat onnodig, maar goed: excuses dat ik je daarop wees.

  Overigens laat je je nu wel heel erg kennen door meteen te gaan lopen schelden. Die literaire kennis en dat nette taalgebruik van je is blijkbaar maar een dun laagje. Je had het ook wat lichter op kunnen vatten. Je reageert echt compleet overdreven. Dit is internet, je hoeft je niet diep gekwetst te voelen door een opmerking op een forum.
   
 8. losbanditas

  losbanditas Experimenterende gebruiker

  Viel me alleen maar op dat je taalgebruik afweek van wat ik hier vaak lees, ik ging daarna ook gewoon serieus in op je berichtje. Beetje overdreven reactie.

  En nu ik je bericht nog een keer lees (met inmiddels een paar biertjes op), vind ik je reactie eigenlijk heel triest en een beetje minderwaardig. Niemand zeikt je hier af, ik maakte een grapje omdat je iets 'deftiger' praat dan de gemiddelde hier. Pak er een pilsje bij en neem het allemaal niet zo serieus man. Denk dat het internet anders niet voor je is weggelegd.

  En overigens vind ik het helemaal niet belangrijk als je een paar taalfoutjes maakt in een stukje tekst, zolang het maar leesbaar is. Het gaat om de boodschap van diegene en om het antwoord wat hij/zij krijgt op dit forum.
   
 9. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Beetje jammer dat je totaal voorbij gaat aan de inhoudelijke reactie van mensen hierboven. En zeiken over het feit dat wij eventueel de set aanhalen is al helemaal jammer. Hoe moeten wij nou weten wat de reden is als we je niet kennen en er niet bij waren.

  Overigens vind ik het wat makkelijk om te zeggen dat het de set niet geweest kan zijn aangezien je wel weet dat je moe was of niet gegeten had. Er kunnen onderbewust heel goed dingen in je hoofd of lichaam spelen die je niet direct door hebt.

  Dat allemaal gezegd hebbende is het inderdaad wel gek, juist omdat opiaten normaal amper tot niet set en setting afhankelijk zijn.
   
 10. Mananas

  Mananas Belezen gebruiker Tripreporter

  Wat ik toe kan geven over mezelf is dat ik een agressieprobleem heb. Dit komt voort uit het feit dat ik een asperger ben.

  Omdat ik weinig aan mezelf apprecieer, apprecieer ik mijn intelligentie des te meer, en overal op dergelijke fora, ook hier in verschillende topics, krijg ik steeds weer commentaar op mijn manier van schrijven (typen in dit geval) - ik ben dat kotsbeu.

  Dat mijn reacties overdreven zijn, besef ik en erken ik ook. Daar ben ik niet trots op.

  Verder, het blijft dus inderdaad in nevelen gehuld, ik vind geen antwoord op mijn vraagstelling; althans geen specifiek antwoord of een antwoord met ook maar enig apodictisch karakter, integendeel.

  Wat ik nog vreemder vind, is dat ADHD ook uit te sluiten is - dit merk ik op omdat ik wegens omstandigheden de laatste tijd er nogal onderdoor zit en terug Skag aan het snitsen ben; dit met het vreemde effect dat ik, soms (niet altijd), vrij hyper word van Skag.

  Ik heb drie verschillende soorten, van drie verschillende dealers, en de contradictorische effecten blijken zich bij elke soort in dezelfde mate al dan niet voor te doen.

  Twee soorten zijn wel degelijk nr. 3 Smack, en ik heb - uiteraard vooral de eerste keren dat ik weer een lijntje deed - wel het gewenste en te verwachten effect bereikt, dus dat komt bij mij ook voor. De beste kwaliteit die ik had daar was ik de eerste keer helemaal euforisch van zo'n twee uur lang, lichtjes knikkebollend en daarna rustig en bewust gaan slapen omdat het knikkebollen toenam.

  De derde soort is jammer genoeg van mindere kwaliteit, waarover ik nog een vraag heb (slechts 1 soort, toevallig de beste, heb ik laten testen door een vriend van mij die in Nederland woont, de tweede soort geeft gewoon een bijna even lekker effect). Mijn vraag: de derde soort geeft mij een draaierig gevoel in mijn hoofd en een sensatie die ik kan beschrijven alsof er lijm in mijn geest plakt, zeer onaangenaam - te vergelijken met het wederkeren uit een k-hole... Welk versnijdingsmiddel zou hiervan de oorzaak kunnen zijn? Dat deze derde soort versneden is met iets lelijks is wel duidelijk...

  Grtz.
   
 11. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Hele goede heroine maakt dat je opeens zin krijgt om dingen te gaan doen en helaas doet de dope dat van de laatste 10 a 15 jaar nog maar zelden. Ik heb eens gehoord dat endorfine voor veel dingen zorgt, oa dat het als verbindings middel dient. Weet dit niet goed uit te leggen maar het zou oa dus maken dat je zin krijgt om plannen te maken en uit te voeren.

  Dat je zulke vreemde effecten ervaart van die slechtere dope verbaasd me niet echt. Misschien hebben ze het versneden met slaappillen ofzo, dat zou die 'lijm' in je hersenen gevoel kunnen verklaren. Weet niet of het witte of bruine heroine is die je hebt. Is het bruine dan zou je die slechtere kunnen testen door een klein beetje te verhitten op folie. Het zou dan in vloeibare olie moeten veranderen, zit er spul in wat niet vloeibaar wil worden maar verbrandt als as, dan zou dat de slaappil kunnen ziin. Maar dit is maar een gok.
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Vraagje aangaande Heroïne
 1. Chronic303
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  165
 2. Chronic303
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  410
 3. Chronic303
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  193
 4. Rubber123
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  598
 5. Reserved
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  385

Deel Deze Pagina