Watervergiftiging

Discussie in 'Nieuws en actualiteiten!' gestart door ZERO-, 14 sep 2015.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

 2. kokosmakroon900

  kokosmakroon900 Bewuste gebruiker

  '' de harddrugs leidde tot watervergiftiging'' Dit kan toch niet serieus worden genomen??
   
 3. Fool

  Fool Badass junkie

  De kern klopt natuurlijk wel, met drugs op is je lichaam gevoeliger voor een extra hoeveelheid water.

  Desalniettemin is dit altijd weer sneu. :(
   
 4. kokosmakroon900

  kokosmakroon900 Bewuste gebruiker

  Volgens mij leidde onwetendheid tot watervergiftiging, niet de drugs.
   
 5. Fool

  Fool Badass junkie

  Volgens mij leidde de acties gebaseerd op ontwetendheid tot een watervergiftiging, dwz. teveel water en drugs gebruiken. Een oplossing zou inderdaad wel een betere voorlichting zijn.
   
 6. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Tripreporter

  Ze had niet zoveel water moeten drinken. Blijkbaar heeft ze zich dus niet ingelezen over hoe en wat. En het viel mij ook op dat ze alleen naar huis ging toen ze zich niet goed voelde. Ik zou mijn vriendinnen nooit alleen naar huis laten gaan. Zeker niet als ze niet goed geworden is.
  Neemt niet weg dat het natuurlijk vreselijk erg is dat er zo een mooi jong persoon is overleden.
   
 7. Skirre

  Skirre Bewuste gebruiker

  Schrijver van het artikel weet blijkbaar niet veel van drugs, ouders niet en helaas Lisa ook niet. Ik hoop dat er eens grote campagnes op worden gezet om dit soort tragische gebeurtenissen te voorkomen.
   
 8. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Tripreporter

  Dat hoop ik ook en zal zeker goede invloed hebben. Ik ben alleen bang dat dat nooit, of althans voorlopig, niet gaat gebeuren.
   
 9. Narayani

  Narayani Bewuste gebruiker

  Laat maar weer zien hoe belangrijk goede voorlichting is. Het valt op te maken uit de tekst dat dit meisje werkelijk geen idee had dat er zoiets als watervergiftiging bestaat, en dat ze nooit eerder mdma had gebruikt. Duidelijk verrast door de droge mond/dorst die je er aan over houdt, en dan veeeeel te veel gaan drinken. Zonde, had niet hoeven gebeuren. Maar ook jammer dat het artikel start met een hele hoop bangmakerij over drugs en vervolgens maar zeer karig informatie verschaft hoe dit in het vervolg te voorkomen. Wel de drugs de schuld geven, niets doen aan de onkunde van de gebruikers...

  Er was toch ook dat meisje in de VS waarvan de ouders hebben meegewerkt aan een docu tbv harm reduction?
   
 10. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Tripreporter

  In het artikel staat dat zij vaker MDMA nam op festivals. Dan zou ze het nog beter moeten weten...
   
 11. Skirre

  Skirre Bewuste gebruiker

  Je zou verwachten van wel ja maar in de praktijk blijkt dat veel mensen echt totaal geen idee hebben dat te veel water drinken (en het verhoudingsgewijs lagere zoutgehalte) erg gvaarlijk kan zijn
   
 12. Narayani

  Narayani Bewuste gebruiker

  Daar las ik per ongeluk overheen. Maakt het nog een kwalijkere zaak inderdaad. Blijkt maar weer zoals skirre zegt, dat mensen geen idee hebben van de risico's.
   
 13. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Tripreporter

  Tja, ik probeer altijd iets zouts te eten tijdens MDMA, is moeilijk maar gewoon een paar frietjes of zakje chips. Desnoods spoel ik het weg met een cola, zit de suiker er ook weer in. Maar meestal eet ik ook nog fruit of een ijsje. Is moeilijk maar asl ik echt een dag of nacht op een festival ben dwing ik mezelf gewoon, ook al is het maar een paar happen. En wij (vrienden/dinnen en ik) letten op elkaar.
   
 14. kokosmakroon900

  kokosmakroon900 Bewuste gebruiker

  Ik vind inderdaad ook dat je gewoon op elkaar moet letten als je drugs gebruikt. Ook een kwalijke zaak van die vrienden dat ze haar alleen naar huis lieten gaan terwijl zij zich niet goed voelde.

  Ik moet wel eerlijk zeggen dat de vriendengroep waar ik nu mee omga, ik ook niet snel zou zeggen of iemand mij naar kan brengen als ik mij niet goed voel. Als je je niet zo op je gemak voelt bij die mensen kan dat best lastig zijn.
   
 15. MeejheM

  MeejheM Badass junkie

  dat noem ik geen vrienden. een goede vriendschap betekend in mijn woordenboek dat je elkaar alles kan vragen, en dat iemand bereid is alles redelijkerwijs in zn macht is doen als je dat vraagt. dit geld natuurlijk in twee richtingen.

  @Exeptional insight: ik snap even niet wie je probeert te trollen, trol.
   
 16. Ik niet. Zij.

  Dat nieuwsbericht is zo slecht, het lijkt wel satire. Regelrecht van De Speld.
   
 17. Jixx

  Jixx Bewuste gebruiker

  Ik heb ook weer eens flink lopen zeiken toen ik de foto met tekst op facebook gedeeld zag worden. Niet om de ouders of familie af te zeiken. Maar het hele poppenkast gedoe eromheen op facebook. Het gaat over mdma, het gaat over een jonge meid, en ineens is het een hot discussie onderwerp.
  Wanneer wordt er weer een foto gedeeld van een sporter die omgekomen is door een hartafwijking?
  Ik vraag me eigen af of het dan ook zo interessant is om er over te discussieren?
  En mdma? Staat nu gelijk weer in negatief daglicht? Drugsgebruik is nooit geheel risicoloos. Verders sluit ik me aan bij de topic starter: Zolang drugs illegaal blijven, zal er altijd een gebrek aan voorlichtingen zijn.
   
 18. Bobsacamano

  Bobsacamano Badass junkie

  Vind het heel sneu en heel zielig. Helaas brengt dit weer naar boven hoe weinig mensen hun voorwerk doen. Dit had absoluut niet hoeven te gebeuren. Ook vraag ik me af of het "Vingertopje" ook echt een Vingertopje MDMA was. Of dat dat door de vriendinnen is gezegd tegen de ouders om het meisje (post mortem) in bescherming te nemen. Maar goed als je dit soort dingen zegt ben je een monster natuurlijk :(

  Wel vond ik de laatste zin van het bericht een beetje een dooddoener.

   
 19. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Ik word toch elke keer weer treurig als ik dit soort dingen lees, drugs gebruik is zeker niet zonder risisico's maar vaak hadden doden voorkomen kunnen worden door goede voorlichting.

  Het vervelendste aan deze discussies is dat veel mensen die anti drugs zijn dit soort gevallen graag aangrijpen om drugs illegaal te houden, terwijl het legaal maken het juist uit de taboe sfeer zal halen waardoor er ook goede voorlichting gegeven kan worden. Uiteindelijk zal het legaliseren van drugs de enige manier zijn om de risico's zoveel mogelijk te beperken. Mensen gebruiken het toch wel, of het nou legaal is of niet...

  Wow, wat een slecht artikel zeg! Ik had hem al niet afgelezen omdat het niveau om te huilen was, maar als je dan ook nog eens zo eindigt...
   
 20. Peroxide

  Peroxide Donateur Donateur

  Een campagne rondom veilig drugsgebruik zou wel op zijn plaatst zijn in Nederland en België.
  Ik denk dat als iemand een degelijke video boodschap maakt dat BNN er geen problemen mee heeft om deze uit te zenden tijdens Spuiten en Slikken. Je kan ze altijd doorverwijzen naar een website waar meer informatie opstaat. :smoke:
   
 21. Peroxide

  Peroxide Donateur Donateur

  Ik zou zo graag met ze in discussie gaan op Facebook maar ik zou niet willen dat iedereen in mijn vriendenlijst afweet van mijn drug gebruik.
   
 22. omfg

  omfg Belezen gebruiker

  Mensen die er niks van af weten hebben vaak de grootste muil;
  ZIE HET IS DODELIJK OMG!111 HOE KAN JE DAT NOU NEMEN!111.. enz..

  Beetje jammer altijd. Maargoed... ze hebben natuurlijk al zó veel mensen er aan kapot zien gaan altijd dat het niet GOED KAN ZIJN VOOR JE... om maar even een paar cliché's uit de kast te halen.
   
 23. MeejheM

  MeejheM Badass junkie

  Wat wil je hier nou mee bijdragen? ik snap het niet.
   
 24. ElvenSpice

  ElvenSpice Donateur Tripreporter Donateur

  Nieuw filmpje van Kurzgesagt, waarom de war on drugs compleet gefaald heeft. Dacht dat het wel iets toe te voegen had aan de discussie.

  [youtube]/wJUXLqNHCaI[/youtube]
  https://youtu.be/wJUXLqNHCaI
   
 25. mikoz

  mikoz Bewuste gebruiker

  "Slikken, spuiten, snuiven, en dan los gaan. ,,Je schrikt je wezenloos van alle verhalen. Alcohol is voor studenten vaak te duur op massa-evenementen, maar die rotzooi is spotgoedkoop."

  Begint meteen al erg onwetend. Alcohol tegenstellen tot rotzooi kan wel? En andere drugs dan maar gelijk stellen aan rotzooi. Ik vind het zo kwalijk dat alcohol nog steeds wordt onderscheiden van andere drugs.. Er gaan wel steeds meer ogen open, maar bij dit artikel wordt mijn quote bovenaan bijna direct genoemd. Erg jammer weer.
   
 26. Kleine J

  Kleine J Experimenterende gebruiker

  Ik had zojuist een sterke dosis pep op gehad, alleen ik had een vreselijk droge mond gekregen, alleen ik had dus 4 glazen water gedronken, alleen dat was vreselijk dom, maar gelukkig zat ik te babbelen met m'n dealer via facebook, en die heeft me snel gewaarschuwd zodat ik wat zoute dingen kon gaan eten, maar ik heb me tussendoor wel erg benauwd gevoeld, dus ik heb zo'n idee dat ik er net op tijd bij was want anders denk ik dat het verkeerd met me afgelopen zou zijn :( :flushed: :xtc: :openmouth:
   
 27. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Tripreporter

  Ik gok dat het wel meevalt hoor met 4 glazen water na pep... :wink:
   
 28. kokosmakroon900

  kokosmakroon900 Bewuste gebruiker

  Behalve als het maatbekers zijn, en hij ze binnen 5 minuten naar binnen heeft gewerkt.
   
 29. Kleine J

  Kleine J Experimenterende gebruiker

  Het waren 4x 0,4 liter glazen in ongeveer een kwartier, en die gene die me heeft gewaarschuwd heeft het al eens bijna slecht af laten lopen met 2 glazen van een halve liter, want hij had al vreselijke koppijn gekregen en braken (maar gelukkig was dat braken positief omdat het overtollige water dan niet verder je lichaam in komt)
   
 30. kokosmakroon900

  kokosmakroon900 Bewuste gebruiker

  Het blijkt dat als je meer dan 3 liter per uur drinkt, het gevaarlijk wordt. Dus ik denk dat je wel wat klachten kan hebben gehad, maar dat het niet echt ''op het randje'' was.
   
 31. Peroxide

  Peroxide Donateur Donateur


  Ik heb soms na 2 a 3 liter op 5 a 6 uurtjes tijd wel dat ik moet kotsen. Dan weet ik ook dat ik moet stoppen met drinken (sommige mensen doen gewoon door). Vind het raar dat mensen eigenlijk nog altijd door kunnen drinken dan, bij de kleinste slok die ik drink komt het er meteen weer uit.
   
 32. Fool

  Fool Badass junkie

  ja, als je geen drugs neemt, die veranderen de zaak best wel. :P

  Adviezen zijn 1-2 standaardglazen water of fris per uur.
   
 33. Kleine J

  Kleine J Experimenterende gebruiker

  Je snapt in ieder geval wat het risico kan zijn tussen een glas teveel of te weinig, want veel mensen onderschatten dat, en heel vaak krijgt dan de drug de schuld, terwijl het eigenlijk aan iets anders ligt door slechte voorlichting, bijvoorbeeld: als je opzoekt -> watervergiftiging na speedgebruik. Dan moet je al best lang doorzoeken, voordat je eindelijk wat nuttigs hebt gevonden, maar dat kost dan wel weer 2-3 pagina's op Google met ongeveer 50 sites die dus eigenlijk geen voorlichting geven
   
 34. Fool

  Fool Badass junkie

  Ik ben het met je eens dat dit aan voorlichting ligt, maar ik moet even kwijt dat je iets aan je zoekkunsten moet gaan doen. :P

  Als ik zoek op "watervergiftiging speedgebruik" is letterlijk de tweede-hit de voorlichtingspagina over watervergiftiging van het drugsinfoteam. :P
   
 35. MeejheM

  MeejheM Badass junkie

  Hoezo zat hij ook maar in de buurt met 4x0.4l das 1,6 liter water in een uur, als het gevaarlijk word bij 3 liter per uur of meer? Maar gelukkig kon je je dealer nog bereiken, want een droge mond, of een maag vol met water zijn echt niet comfortabel.

  Ik ga er van uit dat de mate waarin je gedehydrateerd bent, je postuur en gewicht, geslacht en omgevings factoren zoals zon en hitte allen een grote rol spelen.

  Zelf vind ik het best wel een behoorlijk zinloos onderwerp, omdat ik zat mensen door ondeskundig gebruik voortijdig een feest heb zien verlaten, maar er is er gelukkig nog nooit eentje aan bezweken.

  Water vergiftiging in mijn omgeving heb ik alleen zelf ervaren bij een student die al 5 dagen belachelijk veel bier gedronken had, om daarna een wedstrijdje te doen wie het snelste een hoeveelheid water weg kon drinken. Die persoon raakte in shock, maar is volledig hersteld.

  Het is een technische universiteit hier, geen medische.
   

Deel Deze Pagina