• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Cokelab gevonden door toeval

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Eve's drop

Bewuste gebruiker
Een van de grootste cokelabs in Nederland ontdekt dankzij omgevallen boom

De zware storm in Nederland heeft donderdag geleid tot de toevallige ontdekking van een gigantisch cocaïnelaboratorium in Oud-Vossemeer (provincie Zeeland). Bij het opruimen van een omgevallen boom in de buurt van een boerenschuur aan de Molenweg werd een verdachte lucht geroken en werden enkele verdachte mannen gezien. Volgens de politie gaat het om één van de grootste ooit in Nederland.

Gewaarschuwde agenten troffen vervolgens het lab voor synthetische drugs in de schuur aan. Het gaat om een grote, professionele cocaïnewasserij, waar de hele productie plaatsvond voor het maken van cocaïne. Op een door de politie verspreide foto zijn het cokelab en vaten met chemicalieën te zien.

De schuur staat bij een boerderij. Volgens de politie wordt uitgezocht of de boerderij wordt bewoond en of de eigenaar wist wat zich er afspeelde. Rechercheurs en het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) doen nader onderzoek in het lab. Er is nog niemand opgepakt.

De eigenaar, die het erf sinds een paar weken verhuurde, is zich rot geschrokken, schrijven onze collega’s van de Provenciale Zeeuwse Courant (PZC). Hij gebruikte het boerenerf tot eind 2017 zelf, vertelt hij. “Het heeft daarna een poos leeg gestaan. Vijf weken geleden heb ik het verhuurd aan een man uit het dorp Sint-Philipsland (provincie Zeeland). Die zei dat hij in scheiding lag en tijdelijk woonruimte nodig had. Ik ben toen nog in de schuur geweest. Die was leeg. Ik ben me rot geschrokken. Ik heb hier absoluut niks mee te maken.”

Zeer professioneel

In die vijf weken is de loods omgetoverd tot een ‘zeer professioneel cokelab’, zegt politiewoordvoerder Alwin Don. “Het bestaat uit twee compartimenten: een wasserij en een inpakgedeelte.” In de schuur, die 15 bij 45 meter groot is, staan tientallen jerrycans en vaten, en verder machines en veel gereedschap. Er staan ook twee - onopgemaakte - stapelbedden, waarop persoonlijke bezittingen en kleding liggen. Er is nog niemand opgepakt.

De politie werd getipt door mensen die in de buurt van de schuur een omgevallen boom gingen opruimen. Zij vonden dat in de omgeving een vreemde lucht hing en zagen ‘verdachte mannen’ rondlopen. Agenten vonden vervolgens het drugslab.

Volgens de politie gaat zowel het onderzoek als het opruimen van de loods dagen duren. De speurders spreken van een van de grootste cokelabs die ooit in Nederland is blootgelegd.

Bron : https://m.hln.be/nieuws/buitenland/...oom~a2c21d6e/?referer=https://www.google.com/
 

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
Een cokelab? Word coke nu ook al vervaardigd in labos? Bron is de belgische krant. Zou me niet verwonderen als het een amfetamine labo is.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Het gaat om een grote, professionele cocaïnewasserij, waar de hele productie plaatsvond voor het maken van cocaïne
Dat is onmogelijk.

want dan heb je de grondstof nodig, cocabladeren. En die groeien hier niet dus die zouden dan geimporteerd moeten worden. En aangezien dat plantmateriaal is zou zo'n cocabladerentransport wel heel erg veel ruimte innemen, wat gewoonweg veel te veel risico is. En ik heb nog nooit gehoord dat er een grote partij cocabladeren gevonden is in Nederland.

Geloof me, de coke wordt geproduceerd dicht bij de bron, dus waar de bladeren groeien.
 

Neo-Shulginist

Wijs gebruiker
Een cokelab? Word coke nu ook al vervaardigd in labos? Bron is de belgische krant. Zou me niet verwonderen als het een amfetamine labo is.
Cocaïne wordt wel eens vloeibaar gesmokkeld (bijvoorbeeld in kleren), maar dan moet het weer gekristalliseerd worden met HCl. Het lijkt erop dat dat is wat er gebeurde, maar de politie heeft geen precieze details vrijgegeven over welk chemisch proces er precies plaatsvond in de fabriek.

Het nieuws is afkomstig van dit politie-bericht:
https://www.politie.nl/mijn-buurt/n...dekt.html?geoquery=Oud-Vossemeer&distance=5.0

VICE heeft er ook nog een lollig verhaal van gemaakt:
https://www.vice.com/nl/article/paj...-kreeg-vannacht-onverwachte-hulp-van-een-boom
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Neo-Shulginist
Inderdaad, zo was was het ook in Limburg:

Explosie drugspand Sittard: wat is een cocaïnewasserij?


In Sittard brandde in de nacht van maandag op dinsdag een drugspand uit. Later ontdekte de brandweer in de woonboerderij een cocaïnewasserij.

De schade na de brand is enorm. De hulpdiensten besloten dat het gebouw meteen gesloopt moest worden in verband met de veiligheid.

Hoe werkt zo'n 'cokefabriek'?
Omdat cocaïne in poedervorm lastig te verstoppen is, versturen de cokeproducentenvaak bewerkte cocaïne naar Europa. De harddrugs wordt in een soort kneedbare pasta verwerkt en deze wordt verstopt in producten zoals shampooflessen of voedingsmiddelen. Deze cocaïnepasta wordt daarna naar een illegale cocaïnewasserijgebracht en daar wordt deze bewerkt met brandbare chemicaliën zoals benzine, alcohol en aceton. Na de bewerking blijft cocaïne in poedervorm over en die kan dan verkocht worden.

Gevaar
Het bewerken van deze drugs in een cocaïnewasserij is een zeer gevaarlijk proces. Bij het bewerken van de drugs komen gevaarlijke stoffen vrij en ontstaat er explosiegevaar. De gevel van het pand in Sittard werd ontzet door de klap en daardoor was er instortingsgevaar.

https://www.1limburg.nl/explosie-drugspand-sittard-wat-een-cocainewasserij
 

Zeelanddude

Wijs gebruiker
Tripreporter
Haha had al verwacht dat deze ontdekking hier gemeld zou worden. Nooit verwacht dat zo dicht bij mij een lab zou zitten.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan