• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Het begin, anders als verwacht maar kon niet beter

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Fapper

Newbie
Heyhoi, het volgende stukje is om gewoon mijn ervaring met het "verder gaan" in drugs eens op papier te hebben gezet, en ook zelf eens na te denken hoe het evt. Anders had kunnen gaan. Het is tijdens het typen een klein beetje uit de hand gelopen en meer tekst geworden als verwacht. Bereid je voor en succes met de lap text. Mocht je opmerkingen of vragen hebben, hoor ik ze graag!

Op mijn 14de had ik mijn eerste aanraking met drugs (ook al voelt het niet echt (meer) als drugs), de joint. Sinds mijn eind 15de vaster gaan blowen, en begin 16de dagelijks. Ik ben sinds mijn 16de ook altijd nieuwschierig geweest naar allerlei drugs (xtc, 2cb, truffels, lsd, speed). Ik durfde echter nooit iets anders te proberen omdat ik weet hoe snel ik dagelijks blowde, en een beetje bang was makkelijk verslaafd en "zon junkie" te worden. Ik werk altijd al in de horeca, en hed hieruit het geluk dat ik in het weekend (als de rest van mijn vrienden allerlei drugs gingen proberen) meestal aan het werk was. Ja ik was wel eens op een DnB feestje te vinden, maar moest dan de volgende dag gewoon weer werken dus kon niks geks proberen omdat ik nog niet wist hoe ik erop zou reageren. Als ik er meer mee in aanraking was gekomen, had ik hoogst waarschijnlijk al wel eerder wat dingen geprobeerd. Als het moment zich voor doet, kan de nieuwschierigheid het best makkelijk winnen🙄

Mijn eerste aanraking met andere drugs was toen ik op mijn 18de een klein puntje pep voorgeschoteld kreeg, omdat ik veel maar dan ook veels te veel gezopen had en nog wel een half uur moest fietsen om thuis te komen. Dit was echter wel zo'n kleine dosis dat het niet meer deed als net ff wat nuchterder worden om thuis te komen. Was zo weinig dat ik zelfs nog gewoon kon slapen toen ik thuis was, wat mij nu na een klein puntje ook niet meer lukt. Ik denk dat omdat ik er niet zo veel van voelde en vooral nog zat was, ik op dat moment niet getriggerd werd om meer te proberen.

Ik had het netjes bij het blowen gehouden tot mijn 21ste. Tot het moment dat in de vriendengroep het idee ontstond om naar korsakov weekender te gaan (mijn eerste feestje dat niet in "mijn eigen stadje" was). Ik was in de tussentijd nog nieuwschieriger geworden en zag hoe mijn vrienden er prima mee om konden gaan, en ook minder heftig reageerder dan ik had verwacht. Ik was er klaar voor eens iets te proberen en het weekender was het perfecte moment om eens xtc te proberen, zonder me zorgen te maken hoe ik me de volgende dag voel.

Uiteindelijk op korsakov zelf naar mijn gevoel "te" voorzichtig gedaan (jaja ik weet het je kan nooit te voorzichtig zijn met drugs), maar eigenlijk was het perfect. Was begonnen met een kwartje (volle was 160mg), maar voelde na 2 uur nog (bijna) niks. Ik betwijfel of ik echt niks voelde of dat mijn verwachtingen misschien te hoog waren, en daardoor de kleine veranderingen niet door had. Hierna nog een kwartje bijgenomen. Ongeveer een uur later voelde ik een lichte spanning in mijn kaken, wat energieker en ik had een lichte "waas" in mijn zicht. Maar strak staan kan ik het zeker niet noemen. Na dit een half uurtje te hebben gevoeld wilde ik nog een laatste kwartje erbij nemen, om eens echt strak testaan. Maar helaas was ik tussen al het dansen door het 2de halfje van mijn snoepje kwijtgeraakt. Ik vond het op het moment zelf natuurlijk wel jammer, maar wilde het feestje niet laten verpesten dus ging lekker door met dansen. Na het feestje moesten we nog een kleine 20min (25min inclusief de pauze voor een mc ontbijt, want ik had oprecht honger) lopen naar het hotel. Tijdens deze wandeling merkte ik al wel dat de pil begon uit te werken, en ik wat vermoeider werd. Aangekomen bij mijn bed was ik uitgenuchterd, en kon ik gelijk heerlijk slapen.

Tijdens de terugweg van korsakov vond ik het eigenlijk wel jammer dat ik niet echt strak stond, juist nu ik de perfecte kans had gekregen. Achteraf gezien ben ik best blij dat ik het laatste halfje was kwijtgeraakt. Ik heb het volledige feest mee gekregen en kan me alles herinneren, maar had nu wel een goed beeld voor mezelf wat dat strak staan nou in kon houden en wat ik een volgende keer kan verwachten. Het grote angstige stigma was er voor mij nu wel vanaf.

Een tijdje later met dezelfde vrienden naar WTF XL geweest. Doordat ik nu een beetje wist wat ik kon verwachten (en misschien ook wel omdat het een feestje dichter bij huis was) was ik er een stuk vertrouwder in, en zat na het innemen minder te wachten/zoeken naar de effecten. Ik liet het maar lekker over me heen komen. Op die avond is mijn liefde voor deze snoepjes ontstaan 😅

Fast forward nou een jaartje en de "angst" voor drugs en de dinsdagdips is er vanaf, en heb ik al flink wat meer dingen van het lijstje "te proberen" af kunnen strepen. (En sommige ook wel met wat regelmaat) Doordat ik deze drempel overwonnen had ben ik redelijk wat meer gaan gebruiken, maar wel altijd (voor zover dat kan) verstandig en gepast. Achteraf gezien ben ik heel blij dat ik tot mijn 21ste niks had gebruikt. Ik had de directe nadelige effecten (morning after/dinsdag dip) van drugs veel erger verwacht dan ze zijn, maar ben me (mede dankzij deze site dus thanks daarvoor!) Wel bewuster van de gevaren die er alsnog zijn op de lange termijn. Op jongere leeftijd was ik me hier een stuk minder bewust van geweest, en was ik waarschijnlijk een stuk meer een stuk sneller gaan gebruiken omdat de dip toch wel mee valt. Zeker als ik nu om mij heen kijk naar de jongeren die nu rond de 16-19 jaar zijn en hoe gemakkelijk zij er mee omgaan (hebben ouders niks door als hun 16jarige kind de eerste trein naar huis pakt, en de volgende dag een mega dip hebben?) Bij de lokale jongeren ontmoetingsplaats zitten ze wel eens, en hebben ze het naar mijn mening te vaak over te veel verschillende soorten drugs die ze gebruiken. Ik moest er op mijn 16de echt niet aan denken 30 snoepjes te gaan halen, voor een vriendengroepen van 10 jongeren. Ik denk dat ik hiermee een flinke kogel ontweken heb. Het zou me niks verbazen als ik anders er anders ook zo makkelijk over dacht als deze jongeren, en ook tijdens werk wel eens een nakje pep zou nemen om de drukke en stressvolle dagen door te komen. Gelukkig weet ik nu wel beter en kan ik zelf de stress door knallen!


Dank voor het lezen allemaal!

Edit: nadat tijdens het typen het verhaal toch anders vorm gekregen heeft dan ik dacht, twijfel ik nu of dit bericht wel in de juiste topic staat. Zo niet, excuses
 
Laatst bewerkt:

geflipt

Bewuste gebruiker
Het lijkt wel een voorbeeld van hoe het kan gaan. Een tegenpool van verslaving. Je bent blijkbaar een zeer voorzichtig iemand, dat herken ik wel. In dat opzicht is het misschien niet slecht dat het hier staat, als een voorbeeld voor andere jongeren die willen experimenteren... Doe zo voort zou ik zeggen!

Gebruik je nu nog?
 
 • Like
Waarderingen: Juun

Fapper

Newbie
Gebruik je nu nog?
Jahaa zeker. Groot fan van een snoepje op zijn tijd, en ben de laatste tijd langzaam aan het experimenteren met 2-cb. Tijdje terug voor de eerste keer gedaan, en ook weer te voorzichtig/te grote verwachtingen😒. Ik had een klein "xtc waasje" in mijn zicht en voor de rest niet zo veel. Vorige week voor een 2de keer geprobeerd en was een stuk groter succes. Heerlijk in een park gezeten en genoten van de natuur om me heen zoals ik het nog nooit gezien had. Is er ook eentje die erin blijft 🙄🤫
 

Blauweaap

Belezen gebruiker
Het is zwz niet normaal om drugs tegen de stress te gebruiken onacht de leventijd. Dit heeft meer met je eigen mentaliteit te maken. als je het normaal vind om op je 16ste op een doordeweekse werkdag een schep pep pakt om de stressvolle dag door tekomen ben je al verslaafd.

Ik snap je link met verslaving niet echt. Ik gebruikte vanaf mijn 14de ookal pillen. Maar vond het nooit normaal om dit op een normale doordeweekse dag te doen aangezien je ook nog een normale leven hebt school etc. Maar het is nooit in mij opgekomen op een drukke werk dag ey laat ik ff mijn stress wegsnuiven met een berg pep.
 

CuriousExplorer

Bewuste gebruiker
Het is zwz niet normaal om drugs tegen de stress te gebruiken onacht de leventijd. Dit heeft meer met je eigen mentaliteit te maken. als je het normaal vind om op je 16ste op een doordeweekse werkdag een schep pep pakt om de stressvolle dag door tekomen ben je al verslaafd.

Ik snap je link met verslaving niet echt. Ik gebruikte vanaf mijn 14de ookal pillen. Maar vond het nooit normaal om dit op een normale doordeweekse dag te doen aangezien je ook nog een normale leven hebt school etc. Maar het is nooit in mij opgekomen op een drukke werk dag ey laat ik ff mijn stress wegsnuiven met een berg pep.
Aanschouw je vrijdag ook als een doordeweekse dag? De enige dag dat ik wel durf te zondigen...
Zeker als je de late hebt, er enkel 3 collega's zijn en de bazen naar huis om 16u...Dan durf ik eens te zwichten 😄
 

Blauweaap

Belezen gebruiker
Aanschouw je vrijdag ook als een doordeweekse dag? De enige dag dat ik wel durf te zondigen...
Zeker als je de late hebt, er enkel 3 collega's zijn en de bazen naar huis om 16u...Dan durf ik eens te zwichten 😄
Vrijdag na het werk is het gewoon weekend. Maar op het werk vind ik eigk zelf tever gaan. Maar ik Ken er zat die op het werk na borrelen en gaan ketten of gaan sossen. Alleen voor mij is dat echt een drempel. Uiteindelijk moet je het zelf weten daarniet van ik Kijk mensen daar verder ook niet op aan. Alleen eenmaal opt werk 1x kan het al gouw meerdere dagen worden en mensen die gevoelig voor verslaving zijn zitten dan al gouw elke dag daar te snuiven.
 

ATGC

Bewuste gebruiker
Het is zwz niet normaal om drugs tegen de stress te gebruiken onacht de leventijd. Dit heeft meer met je eigen mentaliteit te maken.
Heel wat mensen gebruiken legaal benzo's tegen angst. Ook tegen AD(H)D klachten gebruikt met feitelijk drugs.

Ook zijn er veel mensen die hun verveling of onrust dempen of ombuigen. Dat zou ik liever ook niet hebben maar naar ze wijzen als hoofverantwoordelijke gaat ook wat ver.

Het is ook verkapte medshaming, ik heb zelf ook eens van de arts een week of 2 oxa gekregen. Daar was ik erg dankbaar voor. Wat je daar van vind op een forum boeit me weinig BlauweBonono 😆

Ik ben een hele lieve jongen doorgaans maar mensen die zo oordelen over medicijnen raad ik het ernstig af om dit IRL tegen me te zeggen 😈😄
 

Fapper

Newbie
Het is zwz niet normaal om drugs tegen de stress te gebruiken onacht de leventijd. Dit heeft meer met je eigen mentaliteit te maken. als je het normaal vind om op je 16ste op een doordeweekse werkdag een schep pep pakt om de stressvolle dag door tekomen ben je al verslaafd.
Normaal zou ik zelf inderdaad ook niet zeggen, maar in de puberende jaren hechten we vaak toch wat minder waarde aan wat anderen zeggen/wat we zelf nog niet gevoeld hebben. En ik denk dat ik ook redelijk veilig kan gokken dat je nooit een (bij)baantje hebt gehad in de horeca. Doordeweeks gewoon school en 2 avondjes werken, en op die mooie zaterdag/zondagmiddag nog even werken van 14u tot 01u. Rusten doe je maar als je oud bent was het motto. En op de gewone dagen was dit vaak prima te doen, maar met een kerst/carnaval/kermis/vierdaagsefeesten word dat toch een ander verhaal. Als je dan 75/85uur werkt (ofja leeft op werk) in je vakantieweek, kan een nakkie tussen de diensten door best wel eens verleidelijk zijn als je er al mee bekend bent. Je moest eens weten hoeveel coke en pep er in de Nederlandse horeca doorheengesnoven word. Jong geleerd is oud gedaan.

Ik snap je link met verslaving niet echt. Ik gebruikte vanaf mijn 14de ookal pillen. Maar vond het nooit normaal om dit op een normale doordeweekse dag te doen aangezien je ook nog een normale leven hebt school etc. Maar het is nooit in mij opgekomen op een drukke werk dag ey laat ik ff mijn stress wegsnuiven met een berg pep.
Dan moet ik zeggen dat een pil ook wel iets heel anders is als pep. Naast het feit dat je pillen niet dag in dag uit kan gebruiken zoals met pep wel zou kunnen, veranderen ze ook een beetje je waarneming waardoor het werken waarschijnlijk moeilijker word. Met pep lijkt alles juist soepeler en sneller te gaan. En als je iets nog nooit hebt gedaan, zal je het zeker niet tijdens werk doen. Als je ermee bekend bent kan toch wat verlijdelijker zijn, om met je vermoeide kop ff een klein nakje te pakken van de pep die toevallig nog in je tas zit. En zodra je tijdens werk gebruikt hebt, word de drempel om dat nog een keer te doen steeds lager. Voor je het weet sta je met het volgende evenement al op dag 2 te snuiven, of op die gewone werkdag die toch pleuresdruk werd. Maar de volgende dag moet je gewoon weer naar school/werken, maar ben je wat uitgeput. En ik denk dat dat is wat sommige verslaafden bedoelen met "het glipt erin"
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
"het glipt erin".... ha, das een goeie
Zou goed kunnen.
Ik houd het meer op het in de eerste fase domweg ontkennen dat je een verkeerde gewoonte aan het praktiseren bent, want ja, een echte junk, of alcoholist, dat gaat j o u toch niet overkomen! Maar stiekem breidt het aantal dagen zich uit, dat je gebruikt, het erin glippen, dus, totdat je er elke dag aan zit..Drank, drugs, de gokkast, gamen, porno, het maakt weinig uit.
En dan is de confrontatie met jezelf een bikkelharde! En dan je maatjes om je heen, die je regelmatig zeggen hoe ontstellend je weer van het padje was de vorige keer...
Totdat het geld op gaat raken.
Dan wordt het echt moeilijk om nog te ontkennen dat je steevast te ver gaat.
Maar je blijft stug volhouden.
Al die anderen, wat weten die nou...fuck them!
En zo zak je steeds verder weg.
Totdat het echt niet meer verder, dieper, slechter kan. Ja.
En dan heb je moed nodig om te zeggen:
Shit. Ik ben nu dus echt verslaafd, laat ik hier maar ergens in een hoekje lekker kapot liggen gaan.. maar, op dit moment, ga je niet kapot, maar ben je bereikbaar voor hulp!
Als je eenmaal zegt ik kan het niet alleen, hier ben ik, zeg maar wat ik moet doen, ik heb geen voorwaarden, dan is redding mogelijk en nabij.
Maar het is hard werken. Jazeker.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan