• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Tripreport v/d Maand LSD trip report: laat los

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Fenrir

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Overigens, in dit voorbeeld...

Er zitten twee oude wijven bij de kapper te praten over een meisje die zichzelf snijdt.
"Ze is zo mooi ik begrijp echt niet waarom ze dat haarzelf aandoet." zegt de één tegen de ander.


... begreep ik je interpretatie wel. Want hiermee wordt gesuggereerd dat het als je lelijk zou zijn het niet zoveel uit zou maken dat je in jezelf snijdt. Beetje hetzelfde wanneer iemand zegt: 'Joh, waarom ben je onzeker, je bent toch mooi slank' (dus als je dik bent is het wel geoorloofd om onzeker te zijn, etc. #bodyshaming).
(Even vantevoren sorry dat ik je wil verbeteren op iets wat deel uitmaakt van jouw vakgebied. Ik vond dit echter vrij kort door de bocht. Niet onjuist, wel incompleet.)

Dat óók, maar mijns inziens vooral:
"Ze is zo mooi" suggereert inderdaad dat uiterlijk de belangrijkste factor is in gelukkig zijn. Deze mensen begrijpen echter niet dat mentale gezondheid niets te maken heeft met het oordeel dat anderen vellen over je uiterlijk of over jou als persoon, en vaak zelfs niets te maken heeft met je zelfbeeld.
"... ik snap niet waarom ze haarzelf dat aandoet." spreekt boekdelen over het onbegrip dat mensen hebben, hun onwil om zichzelf te onderwijzen, en hun overtuiging in hun eigen wijsheid en kennis op dit gebied.

Maar goed, dat was verder ook het laatste wat ik erover wilde zeggen hoor
Sorry dat ik je weer @ :upsidedown:
 

Iskra

Bewuste gebruiker
Zit ik met allemaal nieuwe voorbeelden te typen en uit te leggen hoe ik het wel bedoelde, verwoord fenrir exact de goede manier van hoe ik het bedoelde.
 

Anunnaki

Bewuste gebruiker
Wil me nergens mee bemoeien maar vind het niet echt heel netjes dat jullie gaan zitten discussiëren onder een trip report :lolol: en al helemaal niet 1 als deze, heel mooi gedaan.
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Ik ben het met je eens, wil ik als eerste zeggen.
Als tweede wil ik zeggen dat de opmerking je moet niet onzeker zijn want ik vind je leuk ook kan betekenen dat diegene gaat twijfelen aan het waarom van het onzeker zijn waardoor die onzekerheid aangewakkerd wordt.
Damn wat een heftig onderwerp dit, zoveel nuance.
Oké, ja dat kan, ik kan niet voor een ander denken. Zelf heb ik een dergelijke opmerking nooit op die manier ervaren. Ik kan me wel voorstellen dat het een beetje 'makkelijk' kan overkomen. (Extreme) onzekerheid is zeer complex - I know - en het is niet dat je ineens de aha-erlebnis gaat krijgen 'oh ik ben leuk!' en dat de onzekerheid *poef* weg is. Een minderwaardigheidscomplex is serieus levensbeperkend en moeilijk invoelbaar voor mensen die alleen bekend zijn met 'gezonde' onzekerheid.

Even losstaand van hoe de opmerking van Eik nu wel of niet geïnterpreteerd kan worden, zelf probeer ik altijd na te gaan wat iemands bedoeling achter een bepaalde opmerking is geweest. En als die duidelijk goed is dan maakt het eigenlijk ook niet zo heel veel uit wat iemand precies zegt, ook al missen de letterlijke woorden een beetje het doel. Een vriendin van mij ontwikkelde na haar zoveelste miskraam een ontzettende woede voor mensen die reageerden met opmerkingen als 'maar ben je er niet gewoon veel teveel mee bezig, en dat het daardoor niet goed gaat?' Tja, dat waren niet de meest sociaal invoelende reacties inderdaad, maar die mensen zeiden dat ook alleen maar omdat ze iets wilden zeggen tegen iemand die zich rot voelde.

En fijn om te horen dat je me leuk vindt ^^ maar als je dat niet vond was dat ook helemaal prima hoor, ik kan er best mee leven dat niet iedereen hier mij leuk vindt. :)
 

Fenrir

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Wil me nergens mee bemoeien maar vind het niet echt heel netjes dat jullie gaan zitten discussiëren onder een trip report :lolol: en al helemaal niet 1 als deze, heel mooi gedaan.
Ik ben de grootste offtopicschurk die deze aarde ooit gekend heeft... sorry @NiandraLades :(
 

Iskra

Bewuste gebruiker
Je lijkt wel ergens steeds een punt of iets te missen roze olifant.
Die oude wijven hadden ook echt geen slechte bedoelingen.

Er is denk ik gewoon een verschil qua openheid of bewust zijn.
Als ik daar iemand zijn ego mee krenk, het spijt me maar het is maar je ego.
 

Anunnaki

Bewuste gebruiker
Je lijkt wel ergens steeds een punt of iets te missen roze olifant.
Die oude wijven hadden ook echt geen slechte bedoelingen.

Er is denk ik gewoon een verschil qua openheid of bewust zijn.
Als ik daar iemand zijn ego mee krenk, het spijt me maar het is maar je ego.
:coldsweat::coldsweat:
 

NiandraLades

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Ik vind de discussie niet erg hoor. Het is juist wel typisch dat deze discussie hier ontstaat omdat ik hier aan het einde van mijn trip ook last van had (het stukje over multi interpreteerbare zinnen). Dan zei ik iets, met alle goede intenties van de wereld, maar zodra ik het had uitgesproken 'voelde' ik zelf ineens alle mogelijke andere betekenissen. En die waren vaak zo totaal verschillend van wat ik er mee bedoelde te zeggen. Waardoor ik soms het gevoel had dat ik kwetste terwijl ik juist iets liefs wilde zeggen. Dan probeerde ik dat te corrigeren maar besefte dat ook datgene zo dubbel te interpreteren was... En toen zei ik maar niets meer en keerde ik meer in mezelf, iets wat ik altijd doe als ik het niet meer weet of bang of onzeker ben. Maar dat kan dan weer overkomen als desinteresse... Aah, vermoeiend!

In dit geval zag ik Eiks bericht als warm en heel positief, het deed me echt goed, ook al gelooft mijn eigenwaarde het niet en zegt: "lief van hem, maar er zijn een heleboel andere dingen die me wel stom maken, hij kent me niet in het echt dus heeft geen volledig plaatje van mij dus je kunt zijn complimenten niet in je zak steken." Maar ik weet dat dat iets is van mijzelf en spreek zoiets dan ook niet uit omdat ik Eiks woorden juist heel erg waardeer.

Pff, is het leven niet één grote paradox?

De link tussen hevige onzekerheid en depressie vind ik wel een logische, al geldt dat niet voor iedereen denk ik, maar het kan leiden tot depressie. En ja, ik ben lang depressief geweest en mijn onzekerheid speelde daar een grote rol in. Nu zou ik mezelf niet meer depressief noemen, gelukkig, maar mijn gevoel van eigenwaarde is nog wel wankel.
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Als tweede wil ik zeggen dat de opmerking je moet niet onzeker zijn want ik vind je leuk ook kan betekenen dat diegene gaat twijfelen aan het waarom van het onzeker zijn waardoor die onzekerheid aangewakkerd wordt.
Lees je de reacties wel, eik heeft nergens gezegd dat ze niet onzeker mag zijn, enkel dat hij zich afvraagt waarom ze onzeker is. Als jullie er steeds andere dingen in gaan lezen dan er werkelijk staat, dan blijven we bezig hè...

Ik begrijp nu ook jouw reactie @Psychedelibee, ik vind wel dat deze onnodig is wanneer het subject al reeds excuses heeft aangeboden. Daarbij quote je 2 posts van Iskra zonder daarbij zijn excuses mee te nemen.
Lief dat je het voor hem opneemt. Maar het punt was dus dat de reactie van eik nergens over depressie ging. En dat hij zijn excuses aanbood heb ik ook gezien, maar daarna komt hij daar nog op terug en noemt hij het zelfs een domme reactie... ok, dus die excuses waren blijkbaar niet meer relevant.

Laten we er maar mee ophouden met zijn allen. Ik wilde iskra er vooral op wijzen dat zijn reacties zelfreflectie zijn en dat het dan nogal bot is om de reactie van een ander dom te noemen. Dat is gewoon niet netjes en nergens voor nodig.
 
Laatst bewerkt:

Casaan

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Lees je de reacties wel, eik heeft nergens gezegd dat ze niet onzeker mag zijn, enkel dat hij zich afvraagt waarom ze onzeker is. Als jullie er steeds andere dingen in gaan lezen dan er werkelijk staat, dan blijven we bezig hè...


Lief dat je het voor hem opneemt. Maar het punt was dus dat de reactie van eik nergens over depressie ging. En dat hij zijn excuses aanbood heb ik ook gezien, maar daarna komt hij daar nog op terug en noemt hij het zelfs een domme reactie... ok, dus die excuses waren blijkbaar niet meer relevant.

Laten we er maar mee ophouden met zijn allen. Ik wilde iskra er vooral op wijzen dat zijn reacties zelfreflectie zijn en dat het dan nogal bot is om de reactie van een ander dom te noemen. Dat is gewoon niet netjes en nergens voor nodig.
Weet je? Ik merk dat ik boos wordt terwijl ik jouw reactie lees. Hoezo lees ik de reacties niet? Hoezo moet iedereen met deze discussie ophouden? Omdat jij dat zegt? Ik denk dat de reacties gelijke tred houden met de draad van het report van Niandra. Wanneer ik dat mis heb zal ik gelijk mijn keutel intrekken, tot die tijd vind ik het report een fantastische gelegenheid om te spreken over depressie en onzekerheid. Alsook wat het met iemand doet of kan doen.
Ik kom binnenkort met een inhoudelijke reactie. Tot die tijd blijf ik even offline denk ik. Kan ik tot rust komen.
 

Anunnaki

Bewuste gebruiker
Hoezo moet iedereen met deze discussie ophouden? Omdat jij dat zegt? Ik denk dat de reacties gelijke tred houden met de draad van het report van Niandra. Wanneer ik dat mis heb zal ik gelijk mijn keutel intrekken, tot die tijd vind ik het report een fantastische gelegenheid om te spreken over depressie en onzekerheid.
Mee eens maar dit gaat niet meer over depressie en onzekerheid.. Jullie zitten een beetje ruzie te maken over wat nou wel gepast is om te zeggen en wat niet. :confused:
 

verwondering

Bewuste gebruiker
Top Tripreporter
Ik ben nog altijd bang voor afkeuring, ben bang niet leuk gevonden te worden, raar te doen, en trips confronteren me daar altijd weer mee.
Dat is zo herkenbaar. Zowel de angst voor afkeuring, alsook het feit dat een trip alles enorm kan uitvergroten en genadeloos blootlegt. Alles ligt onder een vergrootglas en dat kan enerzijds onprettig en angstig zijn, maar anderzijds ook een mogelijkheid bieden te ontleden waar het probleem precies vandaan komt en wat je er aan zou kunnen doen. Tijdens het dansen heb je jezelf een klein beetje bevrijd uit die angst. Ogen dicht en loslaten. Juist! Dans zoals jou dat goeddunkt. Dans omdat jij je daar goed bij voelt. Dans omdat jij de enige bent die dat op jouw manier doet, en je de wereld tekort zou doen als je het niet deed.

De beklemmende sfeer tussen jou en je man is voelbaar bij het lezen van je report. Erg sterk geschreven.

Waren deze gevoelens niet ook (deels) een uiting van een angst dát er ooit iets mis zou kunnen gaan tussen jullie? De angst om te verliezen wat er nu nog wel is? En het dus eigenlijk juist duidelijk maakt hoeveel hij van jou houdt?
 

inExtase

Belezen gebruiker
Vind het heel mooi beschreven! Ook prachtig dat je zo los kan laten!
Dat je niet per se je gevoel probeert te verbeteren maar het kunt zien en loslaten op dat moment.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan