mijn slechte ervaring met Suboxone;

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

willemv

Wijs gebruiker
Tripreporter
Denk dat ziek worden van opiaten of dergelijke eigenlijk met vraag en aanbod heeft te maken. Het lichaam vraagt een dosis en reageert als het ware op het aanbod wat we erin gooien.
 

Erick

Belezen gebruiker
Hallo Mensen,

Ik wil dit verhaal toch een vervolg geven, en ik hoop dat er nog mensen zijn die er toen ook waren.

Ik ben een ervaring rijker, als je mijn vorige posts leest weet je dat ik terug wou naar de Meet, toen weer niet enz. Ik heb de switch wel gemaakt zo´n 6 weken terug. En voor mij was het de grootste fout in mijn leven. In no time stond ik weer op 45 mgr. per dag, en mijn lichaam vroeg naar nog meer gewoon griezelig, ook het zweten was weer terug, gewichtstoename, het was net alsof ik achtervolgd werd haast angstaanjagend mijn lichaam hunkerde naar nog meer meet. Maar ik wou niet hoger, dus elke dag was gewoon een straf.

Ik dacht shit wat heb ik gedaan, ik moet hier iets mee doen, ik heb veel op engelse forums gelezen enz, want ik wou terug, maar dat is nog niet zo makkelijk. Je moet 72 uur of het liefst meer stoppen met de meet, en dan maar afwachten of de sub aanslaat, 72 uur is een gemiddelde, ieder persoon is anders.

Ik heb van alles gelezen van hoe en wat moet ik doen voor een veilige en effectieve manier. Die had ik eindelijk gevonden. Ik ben in 1 keer van 40 mgr. meet naar 0 gegaan, en ik heb het uitgezeten, en dat het geen pretje is hoef ik niemand te vertellen hier. Ik had goede info verzameld en daar stond ook bij begin met een zo laag mogelijke dosis suboxone omdat het een erg sterk middel is. Afijn na zo´n 79 uur waagde ik het erop, ik heb een tabletje van 2 mgr. doormidden gebroken en dus 1 mgr. Suboxone genomen. Om elf uur en ben op bed gaan liggen zo ziek als ik was. En geloof het of niet na een uurtje begon ik me beter te voelen, na anderhalf uur kon ik weer normaal lopen werd weer warm, en was beter.

Dus de moraal van mijn verhaal in mijn geval is, dat doktoren je te vroeg en veel te hoog doseren wat dus helemaal niet nodig is. Als je 1 mgr. neemt (voor mij werkte het) kun je altijd nog 1 mgr. erbij nemen als je klachten niet voldoende weg zijn. En neem echt de 72 + in between tijd in acht. Niet eerder hoe beroert je je ook voelt.

Ik hoop dat dit bijdraagt voor mensen die over willen stappen, het is echt de moeite waard, ik was vergeten hoe erg meet is na een jaar sub gebruik. En tot nu toe het is nu 20.15 uur werkt het nog steeds.

Groet Eric. ( De volgende stap is afbouwen van de subs hoe je dat moet doen weet ik nu ook, of het werkt? weet ik niet. Maar wat de methode die ik boven beschrijf is dezelfde bron, dus ik heb er vertrouwen in.) :wave:
 

ricky

Belezen gebruiker
Ik zit nu 3 weken aan de suboxone. Toen ik 3 weken geleden met alles stopte ben ik naar de arts gegaan en kreeg eerst 2 mg. Hielp niet helemaal dus nog 2 mg. En toen stelde de arts voor naar 8 te gaan ook vanwege de craving. In eerste instantie voor 10 weken en dan afbouwen.

Suboxone kun je als je met methadon ben afgebouwd tot 30 als ondersteuning erbij gaan slikken om het laatste stuk van de afbouw dragelijker te maken. En als je dan op het punt ben dat je alleen Suboxone neemt kun je dit makkelijker en sneller afbouwen omdat het lichter en dus minder verslavend is dan methadon. Zo is het mij verteld en kan ik het in de bijsluiter terug vinden.

Maar wat ik nu hier allemaal lees ga ik volgende week een afspraak maken om af te gaan bouwen denk ik... Na 4 weken is misschien nog te doen.
 

Erick

Belezen gebruiker
Beste Ricky,

Dan ben jij dus helemaal verkeerd ingelicht, als je nog op 30mgr. meet staat, moet je daarbij NOOIT Suboxone gaan gebruiken, suboxone (buprenorfine) gooit meteen al de opiaten van je receptoren af, en gooit je meteen in een cold turky. Het zit zo over de 30mgr. Methadon heb je gelijk, maar ik wou niet verder afbouwen en ben dus gewoon gestopt bij 40 mgr. wat in mijn geval dus ook werkt.

Wat ik in jouw verhaal opmaak zat jij dus nog op 30 mgr. meet, naar de dokter gegaan en die heeft je meteen 2 mgr Suboxone gegeven? Dat is zo fout, en dan nog 2 mgr, erop geven. Wat is dat voor een kwakzalver? Lees maar eens enkele post hierboven. Eerst zul je met de 30 mgr. Methadon moeten stoppen 72 uur of meer zonder moeten, dus ja ziek zijn. En dan pas mag je proberen te starten met Suboxone. Methadon heeft een hele lange halfwaarde tijd (24 uur), en het duurt lang voordat het je lichaam verlaat. Je moet zo rekenen. Na je laatste inname van 30 mgr. Methadon zit er naar 24 uur nog 15 mgr. in je lichaam, 24 uur later nog 7,5 enz. In je urine blijft het zo'n 8 dagen zitten.

Als jij nog op 30 stond verwijderd de suboxone na inname al de 30 mgr. die nog in je lichaam zaten. Je moet niet denken na 12 uur zonder methadon van oh ik begin me ziek te voelen dus nu kan ik suboxone nemen. zo werkt het niet. Je zult vanaf je laatste inname 72 uur moeten wachten. En alle afkickverschijnselen moeten doorstaan, en als je dan suboxone neemt dan werkt het.

Wat die dokter gedaan heeft is zelfs levens gevaarlijk, omdat de Sub wel je meet eraf gooit maar de buprenorfine is dan nooit genoeg om het op te vangen ook al neem je de ceiling van 32 mgr. Erbij slikken (laten smelten onder je tong) terwijl je nog op 30 mgr. Methadon zit? Heeft hij uberhaupt wel de bijsluiter gelezen?

Ik schrijf dit zo, omdat ik het zo uit jou verhaal begrijp, is dit anders heb je drie dagen gewacht mag je me corrigeren. Maar de aanpak zoals ik hem beschrijf staat op elk engels forum check maar. Methadon naar Suboxone switch ( the in between time).

Ik weet zeker als jij na de laatste inname 72 uur of het liefs meer wacht, de subs zullen aanslaan, en begin laag. En Ricky het is de moeite, echt je voelt je veel helderder, je zweet niet meer naar elke stap, en je voelt je gewoon beter worden. Vergis je niet buprenorfine (suboxone) is een erg sterk middel. Mocht je het nog een keer willen proberen moet je gewoon door die 3 dagen heen, en begin gewoon eens met 1 mgr. hoe ziek je dan ook bent, helpt het niet kun je andere helft altijd nog nemen.

Maar als je dokter geen acht heeft genomen op de tijd, kan ik begrijpen dat het mis gaat. En de weg terug is dan ook moelijk want de subs zitten wel op je receptoren en blokkeren meteen alle andere opiaten, je zult wel behoorlijk ziek zijn geworden.

Laat me eens weten of je ook daadwerkelijk 3 dagen hebt gewacht of moeten wachten? Zo niet dan geef die arts van je een schop onder zijn kont, ja sorry hoor. Hier in Nederland moet je alles zelf uitzoeken, want ook mijn verslavingsarts is wijzer geworden van mij hoe te werken met subs, hij wist er geen reet van.

En wil je overstappen stuur me een pm, ik wil je wel helpen er door heen te loodsen. Maar je moet echt in de volledige afkick zitten voor subs echt effectief zijn. Ik ben geen dokter, maar weet uit ervaring hoe dit werkt. Ik kan iedereen op de juiste manier op de suboxone zetten.

Lees voor de aardigheid dit maar eens, http://www.drugs.com/forum/featured-dru ... 50887.html

Groetjes Eric :)
 

ricky

Belezen gebruiker
Oke. Nee het middelste gedeelte is hoe het mij verteld is indd. Maar mijn geheugen is echt helemaal niks van over dus twijfel dan ook aan mezelf of ik alles wel precies goed onthouden heb, maartoch denk ik dat ze het zo zeiden. Ben door de jaren heen best goed geholpen door deze artsen vd verslavingszorg, dus.
Maar bij mij is het anders gegaan. Maar heb hier al een paar topic's gemaakt. Hoe verslavend is methadon en wanneer onderhouds-dosis, dus zal je wel even een bericht sturen anders treed ik in herhaling hier.

Maar wat ik hier wel kan laten is dat ik dus ben gestopt met roken en de meet en toen in de afkick naar de arts ben gegaan en eerst 2 toen 4 en afgelopen week naar de 8 mg Suboxone ben gegaan.
Maar ben nog mooi optijd want heb meteen die van 8 doormidden gedaan sinds gister dus en heb er geen last van. Dus meteen deze week maar weer heen om zo snel mogelijk af te bouwen.
 

Erick

Belezen gebruiker
Beste Ricky,

Ze zeggen vaak des te meer des te beter, met suboxone is dat net andersom, begin zo laag mogelijk 1mgr. of zo, wacht een anderhalf uur af, nog veel klachten 1 mgr. kun je er dan altijd nog bij geven, enz. bij de meeste gevallen is 3 tot 4 mgr. voldoende. Het hoeft de pijn ook niet helemaal weg te nemen, als het maar zeer mild en dus draaglijk is.

Dan is het afbouwen wat daarna ook snel moet gebeuren, na 4 dagen al, als je stabiel op 3 a 4 mgr. zit. veel makkelijker.

We spreken elkaar is het niet hier dan via een pm.

Groet Erick :)
 

erikindecloud

Experimenterende gebruiker
Dus na t lezen van t verhaal boven van leveldesigner schrik ik wel. Wie heeft advies. Overstappen van oxycodon 100 mg naar sub. Dan de sub 5 dagen gebruiken en afbouwen. En vrij van alles.

Mocht dit net als leveldesigner niet lukken Wat Dan?
Weet iemand war de bijwerkingen van subuxone zijn? Dus is het slecht voor het lichaam?

Hoe lang na laatste oxy mag ik een sub 8 mg/2 nemen?
 

erikindecloud

Experimenterende gebruiker
Ik heb pillen van 8mg.die moet ik dus breken. Level deed dit ook. Zou dit de oorzaak van het ziek zijn zijn?
 

leveldesigner

Bewuste gebruiker
Forumleiding
Subforum Specialist
Nee, dat je de pillen breekt maakt niet dat je ziek bent. Het komt gewoon omdat je aan het afkicken bent en tegelijk aan het overstappen bent op Suboxone. Maar, zoals ik al eerder schreef. Je moet niet vergeten dat ik toen al 30 jaar zwaar verslaafd was. En dat maakt echt een heel wezenlijk verschil, echt waar!! Mijn receptoren in mijn hersenen zijn echt zwaar overprikkelt en er veel zwaarder aan toe dan die van jou. Dus, laat mijn verhaal jou alsjeblieft niet afschrikken.
Maar, mocht je zo depressief worden dat het niet meer dragelijk is dan is het waarschijnlijk raadzaam om niet alleen thuis in je eentje af te kicken. Want iedere afkick poging, die uiteindelijk toch weer niet lukt is onnodig en maakt je enkel nog depressiever. Dus misschien is het beter voor jou wanneer je intern behandelt wordt. Want depressief zul je worden, dat komt nu eenmaal omdat je hersenen aan die opiaten gewend zijn en kunstmatig vrolijk worden gehouden, en gevoelloos. En als dat dan beeindigt wordt, dan krijg je even een zware domper. Dat is gewoon zwaar kut, om het maar even heel grof te zeggen, maar het is niet anders. geloof me, ik heb jaren en jaren gezocht naar een pijnloze afkick methode, en nooit gevonden. Dacht dat onder narcose afkicken dat uiteindelijk wel deed. Maar specialisten zeggen dat zelfs dan je daarna een terug slag hebt, lichamelijk en geestelijk. En het is ergens ook logisch he. Zie het als liggen in een heerlijk warm bad, en dat bad staat buiten in de sneeuw. Wanneer je dan uit dat bad stapt en opeens met je blote voeten in de sneeuw staat en de koude wind om je lichaam dwarrelt, dan krijg je het koud, hoe dan ook. Dus, met dope op voel je je lekker, gevoelens lekker afgezwakt, en als je dan opeens op je blote voetjes in de sneeuw (echte rauwe leven) komt te staan. Dan moet je daar gewoon aan wennen, en is het begin heel zwaar. En wij verslaafden zijn van nature types die voor de kou op de vlucht gaan, en er dus extra slecht tegen kunnen. Toch ben ook ik wel eens een langere tijd clean geweest, en kan je dus uit ervaring beloven dat het makkelijker wordt. het begin is heel zwaar, maar het wend, echt waar, zo raar als dat ook klinkt. Alleen, die weg er naar toe, die is zwaar.
heel veel succes, Erikindecloud!

Leveldesigner
 

Woke-up-sticky

Belezen gebruiker
Ga gewoon naar een arts toe als je zo weinig weet. Als je niks weet van precipitated withdrawals, agonisten en antagonisten en dat buup een partieel antagonistisch middel is zou ik wat meer info lezen.

Buprenorfine heeft een veel hogere affiniteit voor dezelfde receptoren als bijvoorbeeld heroine of methadon. Dit betekent dat het zich sterker bindt en de reeds aanwezige heroine van deze receptoren afstoot en de plek inneemt. Dat is de reden waarom mensen ziek worden.

Misschien ook een idee om rekening te houden met halfwaarde tijden e.d. van methadon, dit kan enorm oplopen.

De reden waarom mensen buprenorfine op een lagere dosering als prettiger ervaren heeft te maken met het feit dat het zich meer als een agonist gedraagt in onder 4 Mg. Een agonist is bijv. heroine, morfine, codeine en methadon.
 

hansje1963

Belezen gebruiker
Ga gewoon naar een arts toe als je zo weinig weet. Als je niks weet van precipitated withdrawals, agonisten en antagonisten en dat buup een partieel antagonistisch middel is zou ik wat meer info lezen.

Buprenorfine heeft een veel hogere affiniteit voor dezelfde receptoren als bijvoorbeeld heroine of methadon. Dit betekent dat het zich sterker bindt en de reeds aanwezige heroine van deze receptoren afstoot en de plek inneemt. Dat is de reden waarom mensen ziek worden.

Misschien ook een idee om rekening te houden met halfwaarde tijden e.d. van methadon, dit kan enorm oplopen.

De reden waarom mensen buprenorfine op een lagere dosering als prettiger ervaren heeft te maken met het feit dat het zich meer als een agonist gedraagt in onder 4 Mg. Een agonist is bijv. heroine, morfine, codeine en methadon.
Klopt!Ik ben op 10 mg Subutex begonnen en langzaam aan het afbouwen, eerst om de 2 weken 2mg Subutex er af en nu vanaf 4 mg met stapjes van Temgesic 0.2mg per week er af, zit momenteel op 3,2 mg en voel me steeds beter, beter als met de hogere doseringen, de speeseend heeft ook meerdere malen daarover gereageerd en hoe lager de dosis wordt des te beter de werking, tenminste, zo ervaar ik het.Verder is er genoeg info te vinden op Google over de bupe, ik ben er in ieder geval erg blij mee, totaal niet te vergelijken met methadon waar ik gevoelloos en suf van werd.
 

hansje1963

Belezen gebruiker
Beste Ricky,

Dan ben jij dus helemaal verkeerd ingelicht, als je nog op 30mgr. meet staat, moet je daarbij NOOIT Suboxone gaan gebruiken, suboxone (buprenorfine) gooit meteen al de opiaten van je receptoren af, en gooit je meteen in een cold turky. Het zit zo over de 30mgr. Methadon heb je gelijk, maar ik wou niet verder afbouwen en ben dus gewoon gestopt bij 40 mgr. wat in mijn geval dus ook werkt.

Wat ik in jouw verhaal opmaak zat jij dus nog op 30 mgr. meet, naar de dokter gegaan en die heeft je meteen 2 mgr Suboxone gegeven? Dat is zo fout, en dan nog 2 mgr, erop geven. Wat is dat voor een kwakzalver? Lees maar eens enkele post hierboven. Eerst zul je met de 30 mgr. Methadon moeten stoppen 72 uur of meer zonder moeten, dus ja ziek zijn. En dan pas mag je proberen te starten met Suboxone. Methadon heeft een hele lange halfwaarde tijd (24 uur), en het duurt lang voordat het je lichaam verlaat. Je moet zo rekenen. Na je laatste inname van 30 mgr. Methadon zit er naar 24 uur nog 15 mgr. in je lichaam, 24 uur later nog 7,5 enz. In je urine blijft het zo'n 8 dagen zitten.

Als jij nog op 30 stond verwijderd de suboxone na inname al de 30 mgr. die nog in je lichaam zaten. Je moet niet denken na 12 uur zonder methadon van oh ik begin me ziek te voelen dus nu kan ik suboxone nemen. zo werkt het niet. Je zult vanaf je laatste inname 72 uur moeten wachten. En alle afkickverschijnselen moeten doorstaan, en als je dan suboxone neemt dan werkt het.

Wat die dokter gedaan heeft is zelfs levens gevaarlijk, omdat de Sub wel je meet eraf gooit maar de buprenorfine is dan nooit genoeg om het op te vangen ook al neem je de ceiling van 32 mgr. Erbij slikken (laten smelten onder je tong) terwijl je nog op 30 mgr. Methadon zit? Heeft hij uberhaupt wel de bijsluiter gelezen?

Ik schrijf dit zo, omdat ik het zo uit jou verhaal begrijp, is dit anders heb je drie dagen gewacht mag je me corrigeren. Maar de aanpak zoals ik hem beschrijf staat op elk engels forum check maar. Methadon naar Suboxone switch ( the in between time).

Ik weet zeker als jij na de laatste inname 72 uur of het liefs meer wacht, de subs zullen aanslaan, en begin laag. En Ricky het is de moeite, echt je voelt je veel helderder, je zweet niet meer naar elke stap, en je voelt je gewoon beter worden. Vergis je niet buprenorfine (suboxone) is een erg sterk middel. Mocht je het nog een keer willen proberen moet je gewoon door die 3 dagen heen, en begin gewoon eens met 1 mgr. hoe ziek je dan ook bent, helpt het niet kun je andere helft altijd nog nemen.

Maar als je dokter geen acht heeft genomen op de tijd, kan ik begrijpen dat het mis gaat. En de weg terug is dan ook moelijk want de subs zitten wel op je receptoren en blokkeren meteen alle andere opiaten, je zult wel behoorlijk ziek zijn geworden.

Laat me eens weten of je ook daadwerkelijk 3 dagen hebt gewacht of moeten wachten? Zo niet dan geef die arts van je een schop onder zijn kont, ja sorry hoor. Hier in Nederland moet je alles zelf uitzoeken, want ook mijn verslavingsarts is wijzer geworden van mij hoe te werken met subs, hij wist er geen reet van.

En wil je overstappen stuur me een pm, ik wil je wel helpen er door heen te loodsen. Maar je moet echt in de volledige afkick zitten voor subs echt effectief zijn. Ik ben geen dokter, maar weet uit ervaring hoe dit werkt. Ik kan iedereen op de juiste manier op de suboxone zetten.

Lees voor de aardigheid dit maar eens, http://www.drugs.com/forum/featured-dru ... 50887.html

Groetjes Eric :)
 

hansje1963

Belezen gebruiker
Ik ben na de laatste dosis methadon 26mg na 24 uur ingesteld met 2 mg en na 2 uur weer 2 mg enz, ging prima, 3 dagen wachten is volgens mij onnodig.
 

leveldesigner

Bewuste gebruiker
Forumleiding
Subforum Specialist
Het werkt voor iedereen echt heel erg verschillend, en dan maakt het ook nog eens uit hoe lang je al
gebruikt en hoeveel je hebt gebruikt gemiddelt. Maar vooral hoe lang je al gebruikt. Gebruik je net
een jaar, of een jaar of 2 a 3. Dan is dat heel anders als wanneer je bijvoorbeeld al 10 jaar of langer
gebruikt. Die dingen zijn niet te vergelijken. Daarom is het ook altijd zo moeilijk om hier op vragen
te antwoorden hoe iets zal uitpakken. Want alle gevallen zijn zo ontzettende verschillend.
ALvast een prettige jaarswisselen allemaal en jij vooral Hansje!

Leveldesigner.
 

hansje1963

Belezen gebruiker
Beetje late reactie Level van deze zijde maar je hebt gelijk, iedereen is verschillend en reageert weer anders. Zelf ben ik erachter gekomen dat ik slaapapneu heb met als bijeffect. ...vermoeide benen en last van de ademhaling die snachts stokt.. Nu een acap apparaat en voel me op t moment prima, zit inmiddels weer op 1,2 mg en stoom door naar 0,4mg en na de vakantie in het zonnige zuiden er maar eens mee te stoppen indien ik het trek met m'n jarenlange rugklachten.... Maar ben blij dat ik toch de subutex na een hoop inspanning toch gekregen heb, perfect middel tegen de "trek" en steeds helderder in de bol, eindelijk na jaren er achter waar die pijn in m'n benen vandaan kwam ,groetjes Hans.
 

hansje1963

Belezen gebruiker
Op het moment 0,4mg Subutex en mag zeggen dat het uitermate goed gaat, bewaar de laatste loodjes nog een maand om zo tijdens de vakantie de 2 tabletten eraf te halen, gezien alles op orde is kan het nu eindelijk gebeuren, ondanks de afbouw geen rugpijn meer dus ik ben er aardig doorheen gerold, maak half juni nog een update, groet Hansje.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan